Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr mar 23, 2005 5:14 pm

ja hudo no :shock: :shock:

LP
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr mar 23, 2005 5:36 pm

Sicer mogoce malo neumesna, ampak: Si mel homologirane nove vzmeti? :roll:

Kot je ze nekdo napisal. Ata je verjetno mislil, da se pelje po navadni cesti in vas je klel, ker ste vozili po njegovem pasu.

Je pa precej grozn, da se ti nekdo kr naenkrat pojavi na tvojem pasu. Me zanima, kolk ljudi bi blo tok pri voznji, da ne bi podzavestno reagirali in potegnil volan prevec v drugo smer. Dobr, da nisi bil zaspan.
Slika

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Sr mar 23, 2005 5:36 pm

Saj sploh ni potrebno komentirat, dobrodošel med živimi..
Meni se je na rondoju zgodilo da se mi voznik z registracijo Slovenj Gradec pripelje iz nasprotne strani...kaj hočeš, narod čuti zapoznele efeke hirošime in nagasakija..

:evil:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr mar 23, 2005 5:42 pm

mistervegas je napisal/-a:ojoj 70let. Samo kaj je 60.000SIT za nasprotnjo vožnjo proti živlenju 1 človeka ???? :x
mogli bi ločit enosmerno v mesti in izven 60k kazen, na avtocesti pa kar 600.000SIT.

pravi srečneš si.
Samo mam pa eno vprašanje. Če se spiščas 160 se lahko tudi po desnem pasu in v tvojem primeru sklepam da nisi mel desno avta ker si prek potegno. V glavnem hočem povedat da se tudi hitro lahko desno voziš, in z tem bi se lahko celi danger, na srečo lucky situacije rešo .
Sicer sam veš če je bil car al ne

ja nisem imel avta, sem nameraval iti na levi pas. Prehitel sem tovornjak, ki sem ga omenil, in pri meri traja kr ene 100m da se vrnem na levi pas ko prehitevam. Pac razvada.

hehe, gleda tega da sem omenil širino gum, jah ravno to me je resilo pred betonsko ograjo. Res je kot je en napisov tuning saves life :)
Je pa ena izkusnja več glede voznje in upam da sem jo preusmeril malo tudi na vas.

Cev cajt ze premislujem kje bi lahko prisel na tadrugi pas. Zgleda da je sel predalec in sel proti filahu in obrnil avto. Ali pa je na pricepu na AC naredil kar velik in oster ovinek
Slika Slika

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr mar 23, 2005 5:43 pm

Se absolutno ne strinjam z vami.
Pri mojih skoraj dveh desetletjih vožnje sem neštetokrat naletel na odbite mulce, ki sicer zase mislijo da so kakor frajerji. Divjaki na cesti, mogoče tudi zadrogirani, pijani skoraj gotovo ali pa na poti k ljubici. Taki primerki, velikokrat s spuščenimi in navitimi avti povzročijo neprimerljivo več nesreč, škode in stroškov na cesti, kot starejši vozniki.
In vsem nadutežem, ki bi vse 70-letnike obsodili na ponovni izpit ali preizkus znanja, jaz sploh ne bi dal izpita pred 30-om letom.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr mar 23, 2005 6:05 pm

Ne vem, zakaj si se tako postavil sedaj za 70-letnike?
Za tiste, ki so še sposobni vozit, ne bi test predstavljal nikakršnih ovir - nesposobne bi pa izločili. Kaj je narobe s tem?
Če vprašate mene, bi moral biti tak test pri 50, 70, 80, 85 in dalje na 5 let. Pa ne dela jeba v stilu izpita, ampak ura vožnje s komisijo - če je vožnja kul (pa četudi je daleč od šolske), se izpit podaljša.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr mar 23, 2005 6:07 pm

maestro je napisal/-a:Se absolutno ne strinjam z vami.
Pri mojih skoraj dveh desetletjih vožnje sem neštetokrat naletel na odbite mulce, ki sicer zase mislijo da so kakor frajerji. Divjaki na cesti, mogoče tudi zadrogirani, pijani skoraj gotovo ali pa na poti k ljubici. Taki primerki, velikokrat s spuščenimi in navitimi avti povzročijo neprimerljivo več nesreč, škode in stroškov na cesti, kot starejši vozniki.
In vsem nadutežem, ki bi vse 70-letnike obsodili na ponovni izpit ali preizkus znanja, jaz sploh ne bi dal izpita pred 30-om letom.

mr. maestro, domnevam da si nekoliko starejsi (mogoce se motim). vseeno pa ni za v isti kos metati "mladostnisko" objestnost ali neumnost ljudi z fizicno nezmoznostjo hitre reakcije. prvo se da hitro urediti, za drugo bi bili potrebni psiholoski testi koga sploh spustit na cesto, za tretje pa zal ni zdravila. ko enkrat refleksi in vid odpovejo ti tudi 40 let vozniskih izkusenj ne pomaga!

pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr mar 23, 2005 6:08 pm

Maestro jaz mam počasi tvojih zateženih izjav dost. Ti morš bit res ena zamorjena oseba. Pa brez zamere.

Kar pa se tiče 70-letnika - on verjetno sploh ni vedel kaj je počel. j*** ga nekateri pri 70ih še zase ne vejo, spet drugi so pa še pri 95 letih tok prisebni da samo gledaš.

Bel tirid, vse najboljše za rojstni dan.
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne Sr mar 23, 2005 6:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Sr mar 23, 2005 6:09 pm

Skoz več bo takih zato mejte odprte oči....pol se pa nič ne čudim da so omejitve pr 130 a si predstavlate kkšnega Porša pr 290 k polota zagleda in ga ne vidi več...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr mar 23, 2005 6:10 pm

maestro je napisal/-a:Se absolutno ne strinjam z vami.

Pa čaki no. Možak se je fural po napačni strani ceste in bi lahko ubil kar nekaj ljudi. Naj ga vsi pohvalimo kakšen car je. :? :? :? Kazen bi lahko bla res vsaj enkrat večja. In tudi starejši bi lahko kej prej ponovno opravljali izpit. Kaj te stane če bi mogu pri 60 letih na zdravniški pregled in mogoče en praktični preizkus znanja. Če si še za na cesto je to nekaj ur zamude in 10-15 jurju če pa nisi za na cesto pa pač več nisi.

Itak da zahteve nebi mogle bit take kot pri opravlajnju izpita pri 18tih letih. Vseno pa bi komisija dost hitro ugootvila če je človk še sposoben vozit brez ogrožanja varnosti ali ne.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr mar 23, 2005 6:14 pm

andrej777 je napisal/-a:Itak da zahteve nebi mogle bit take kot pri opravlajnju izpita pri 18tih letih. Vseno pa bi komisija dost hitro ugootvila če je človk še sposoben vozit brez ogrožanja varnosti ali ne.

Evo točno tko. Ena reč je, da si star maček (respekt), drugo je pa da si senilen :)

monocit
Nov uporabnik

Napisal/-a monocit Sr mar 23, 2005 6:16 pm

Še jst eno cvetko dodam.

Dober teden nazaj je en šlepar tut na napačen uvoz na avtocesto zapeljal. Najhuje je to da je blo to na tisti Petrolovi črpalki na AC blizu Domžal. Jst lepo iz lj po avtocesti, pa glih razmišljam :?: al čem it tankat al bo dost do Maribora in...opaaaa ... :shock: vidim šlepar kak s črpalke proti men pelje.

Sem se hitro premislo glede tankanja. Sej šlepar je pol tut skapiral da gre narobe, pa je ustavo pa 4 žmigavce pa verjetno rikverc (nisem več vido). Sam če b pa hotu jst takrat tankat it bi pa ..pooooooook.. pa čelno u njega.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr mar 23, 2005 6:18 pm

pa še jaz podobno kot zgoraj maestro - z skoraj petindvajsetimi leti vožnje za sabo -
komentiram:

"ja zadnjič med bledom in jesenicami je bil res f*k, najprej en stari, ki je vozil v nasprotno smer, pol pa še en model s spuščenim avtom, šiiirokimi gumami in vsaj 160 na števcu, ki je "hotel malo sprobati", oziroma je cesto - KI JE NAMENJENA VSEM VOZNIKOM -zamenjal za dirkalno stezo."

Lahko tudi tako gledamo na stvar, a ne ;)

PS: podpiram pogostejše preglede pri starejših voznikih, ki niso toliko samokritični, da bi se sami odločili nehati voziti;
in delno za to, kar je v tej temi opisano, krivim prometni režim, ki kaj takega dopušča.

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Sr mar 23, 2005 6:21 pm

mislem, da malo pretiravaš. 160 km/h na avtocesti je že vedno hitrost, ki je dokaj normalna in sem prepričan, da ne bi bilo velike razlike, če bi vozil 130. konec koncev nihče na avtocesti ne pričakuje nasproti vozeče vozilo ;)
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr mar 23, 2005 6:21 pm

Po mojem mnenju je imate vsi prav in tudi noben nima prav. Ne da se posploševat. Niso vsi stari ati nevarni in niso vsi smrkavci nevarni.

Tut meni je en ata pripeljal na silvestrovo nasproti na rondoju tomačevo, tam kjer zaviješ proti Trzinu. Torej ata je mogu v nasprotno smer vozit že kar nekaj časa da je prišel do rondoja.

Drugač pa roko na srce veliko več je smrkavcev, ki ogrožajo promet kot starih atov. V naselju te lahko prehiti samo smrkavec, na AC se preko 200 kmh vozijo samo mozoljavci v starih BMW-jih al pa avtih od svojih starcev.

Če smo mal samokritični: 95% ljudi na tem forumu misli, da so čudoviti, najboljši in sploh popolni vozniki. Zato pol vidiš teme kot so: peta- prsti in podobno! Ma ljudje najprej se naučte vozit, naberte par kilometrov izkušenj pol se pa u detajle spuščajte.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr mar 23, 2005 6:28 pm

So what če je star 70 let. Tolk stari bi lahko mene pa vse druge še marsikaj naučili.
Itaq da je bil v tem primeru kriv stari čiča in je naredil hud prekršek, ampak je krivično vse 70 letnike metati v "isti koš". Moj SA je star 71 let pa vozi avto BP in do zdej ni mel še nobene večje nesreče (razen enkrat je na NOVEM Alekotu feltna odpala :lol: ).
Ne metat vse v isti koš prosim.

BTW. dobro da si se rešil.
Srečno

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr mar 23, 2005 6:33 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Po mojem mnenju je imate vsi prav in tudi noben nima prav. Ne da se posploševat. Niso vsi stari ati nevarni in niso vsi smrkavci nevarni.

Tut meni je en ata pripeljal na silvestrovo nasproti na rondoju tomačevo, tam kjer zaviješ proti Trzinu. Torej ata je mogu v nasprotno smer vozit že kar nekaj časa da je prišel do rondoja.

Drugač pa roko na srce veliko več je smrkavcev, ki ogrožajo promet kot starih atov. V naselju te lahko prehiti samo smrkavec, na AC se preko 200 kmh vozijo samo mozoljavci v starih BMW-jih al pa avtih od svojih starcev.

Če smo mal samokritični: 95% ljudi na tem forumu misli, da so čudoviti, najboljši in sploh popolni vozniki. Zato pol vidiš teme kot so: peta- prsti in podobno! Ma ljudje najprej se naučte vozit, naberte par kilometrov izkušenj pol se pa u detajle spuščajte.

hehe, ne mečt vse mlade voznike v isti koš. jest po naselju vozim po omejitvah isto izven naselja. Stari BMWji imajo se vedno boljše vozne lastnosti kot kaksni novi avtomobili, ki isto dosezejo hitrost 180km/h vendar da v teh avtih letis.

Dal si pa isto izjavo kot vse mame ki zivijo okoli mene " BMW pa mladi voznik za volanom toj dirkač, zbija otroke, trga asfalt, ne spoštuje starejsih...

:lol:
Slika Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 23, 2005 6:36 pm

Ko narediš izpit, ga dobiš do 60. leta. Vsakih deset let do 60. leta greš na zdravniški pregled, razen če se zgodi kaj izjemnega in je že iz tega razvidn, da ne morš vozt ( invalid, ...) Po dopolnjenem 60. letu starosti greš na zdravniški pregled in na 'testno vožnjo', kjer dejansko preverijo tvoje motorične sposobnosti, ... in tako vsake tri leta.
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne Sr mar 23, 2005 6:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Sr mar 23, 2005 6:36 pm

mah.... škoda sploh razvijat debate, ker se ne bo končala. Rešil si življenje starem atu, svaka čast!

PA več sreče na cesti v prihodnje :-P
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Sr mar 23, 2005 6:38 pm

Ja to je sam ena velka sreča jest bi mal drugač gledu od zdej naprej na lajf.
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov