Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če mar 24, 2005 9:51 pm

šumeča tableta od magnezija po moje naredi isti efekt.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če mar 24, 2005 9:54 pm

G0lden je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Čudežov res ne moreš pričakovat. Če pa stvar res pospeši razgradnjo alkota je pa dobr. Recimo greš na fešto ga pijete do 5tih in se odločiš da boš prespal ker si velik spil. En deci te pjače spat do 9-10tih pa če si takrat dobr za v avto je čist ql.

Ja saj s tem se strinjam, ampak tak vsi vemo kako naiven je folk...bo spil 1dcl čudežnega napitka se bo vsedo "trezn" v avto pa se zaletel v prvega reveža ki mu bo prekrižal pot..

Jaz še vedno zagovarjam "nepitje" če že voziš, j**eš pač si žrtev tisti večer...

Ja mi z kolegi zmeraj tako prakticiramo. No recimo če pridemo v gostilno in sem res žejen in vem da bomo 3-4 ure tam zdrem enga bandita, naprej pa sok ker drgač se mi nakonc od soka obrne. :lol: :lol: Gre pa to po takm principu. Ko pride kelnrca hitr pir naročiš, nasledn isto in tako okol mize in zadnji revež ki ostane mora naročit sok ker mu je že jasno da to noč vozi on. :twisted: :twisted: Tako hudo spet ni, samo ni pa daleč od resnice.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če mar 24, 2005 10:24 pm

@Master7: sej ni nujno ustat po eni uri, ampak je ponavadi nuja, ker te nekam prtisne, scat namreč... :P
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če mar 24, 2005 10:30 pm

Uf tole more bit pa kar fajn zadeva :D :D

Čeprav tud jest mal dvomim, ne rečem pa da ne deluje :)

Jaz še vedno ko sem se bil nasekan sem mogu nekaj pojest če sem bil lačen in če verjamete ali ne, zjutraj ko sem prišel pijan domov sem si šel pripravljati j***a pečena na oko :lol: :lol:

Sem bil pač lačen :) :) :)

No in v roku ene ure sem se že lepo sit smejal proti svoji sobi kjer sem reže zaspal....in preživel še eno noro noč :D :D

Kadar se pa vozi se pa ne pije, mislm da kle ni kej debatirat :?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe mar 25, 2005 12:22 am

M3 je napisal/-a:šumeča tableta od magnezija po moje naredi isti efekt.

Dva kozarca donata (magnezij) pa en lekadol pa si zjutri k nov. Magnezij razgrajuje oz. pospeši razgradnjo alkota. In v tej pijači je tut pomojem glavna sestavina megnezij. In pol ga hudo drago plačaš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe mar 25, 2005 11:23 am

Magnezijeve tablete ja.....enkrat je en kolega pojedu 2 brez vode za stavo.no ne vem. če se je prov fajn počutu, ker ga je skor raznesl.pa ne mehurja in je skor skret uniču(hvala bogu ne pri men doma).
Ne vem kako vi majstri lahko spijete 2 litra vode, ko pridete pribiti domov.jaz bi bruhal,ko nor po tok vode.najprej poln mešance pira pa žganja pol pa še 2 litra vode :roll:
te čudežni antialko napitki pridejo prov zjutraj, ko se je treba nekako iz žurke domov privlečt.čeprov pomoje je škoda dnarja.poješ eno pico in se pol odvlečeš domov in upaš da te ne bodo ustavli

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Pe mar 25, 2005 11:35 am

jest spijem na dan okol 5l čiste vode... ne pijem druzga... na enkrt mi je znesl spit u roku 10 minut 2.5 litra vode.. ni tak problem če maš tak bierbauch kukr jest :]

Uporabniški avatar
smarty
Nov uporabnik

Napisal/-a smarty Pe mar 25, 2005 11:52 am

hm....no jest in moji frendi smo to pijačo pili že lansko leto in smo naredili preizkus.....
ker v našem lokalu imamo alkotester smo s tem lahko opravili dejansko učinkovitost...
iz naših ugotovitev vam jamčim da pijača res zmanjša vsebino alkohola v zadahu....
kolega je prvič pihnu 1,3 promil in je nato popil ta napitek, vendar moraš počakati cca. 15 min za pravilno učinkovitost, in je nato napihal 0,7 promila v zadahu...

tak da je delovalo....sicer pa to ni nikakršn izgovor voznikom ki po pitju alkohola še vedno sedejo za volan....

skratka pa folk ne po pamet ampak po cesti an .... :D

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe mar 25, 2005 12:40 pm

smarty je napisal/-a:hm....no jest in moji frendi smo to pijačo pili že lansko leto in smo naredili preizkus.....
ker v našem lokalu imamo alkotester smo s tem lahko opravili dejansko učinkovitost...
iz naših ugotovitev vam jamčim da pijača res zmanjša vsebino alkohola v zadahu....
kolega je prvič pihnu 1,3 promil in je nato popil ta napitek, vendar moraš počakati cca. 15 min za pravilno učinkovitost, in je nato napihal 0,7 promila v zadahu...

tak da je delovalo....sicer pa to ni nikakršn izgovor voznikom ki po pitju alkohola še vedno sedejo za volan....

skratka pa folk ne po pamet ampak po cesti an .... :D

No evo, se pravi da dejansko deluje
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
smarty
Nov uporabnik

Napisal/-a smarty Pe mar 25, 2005 8:00 pm

INFINITI in vsem.....
kar sem napisal v prejšnem postu ni nekak izmislek, ampak če mi vrjamete na besedo je vse res.....

sem pa pripravljen narediti še kak test o tej pijači in vsebini alkohola po zaužitju le te....kajti kot sem že povedal imam to možnost da uporabljam alkotester.....

je pa nekaj....vedno se najde nekaj ki spodbija alkohol, a tu vedno nastopi naša država....kar je posledično prav......manj pitja manj prometnih nesreč....

lep večer še naprej :D
It feels good to be smart!!! All things are possible, except skiing through a revolving door.

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki So mar 26, 2005 2:24 am

Dejte ga no srat, res je realno pričakovat, da so encimi iz jeter v pijači. Pr tistem preizkusu z mašino je pa bla očitno mašina sfukana, kar bi blo bolj verjetno.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
smarty
Nov uporabnik

Napisal/-a smarty So mar 26, 2005 11:53 am

mašina ni bila prav nič sfukana an......če mas kakega kolega policaja pa probejta an......
mi smo tud primerjal naš alkotester in nato še policijski in morm reč da so bila odstopanja minimalna......

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So mar 26, 2005 12:25 pm

Enkrat sm jst prakticiru to z goltanjem vode.K sm se dam prmajal grem v kopalnico,spijem ful vode na šus.grem spat,in nism mogu spat k mi je blo tok slabo,sm bil že glih pred tem da kozlam.Občutek v vampu je pa tak kt da bi vodno postlo pogoltnu.No takrat to men ni čist nč pomagal.Je pa res da voda pomaga če jo spiješ, mal preden ga greš žgat,al pa skos mal,sam na šus ne pit--- :huh:

LP ;)

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So mar 26, 2005 1:09 pm

Jogurt fantje, čisto navaden jogurt tud lepo umiri želodec. Je pa res da če si zares zares pijan je mogoče da ga boš zbruhal :D
The MAN

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po mar 28, 2005 4:48 am

voltage je napisal/-a:jest spijem na dan okol 5l čiste vode... ne pijem druzga... na enkrt mi je znesl spit u roku 10 minut 2.5 litra vode.. ni tak problem če maš tak bierbauch kukr jest :]

pivski trebuh? od česa, od vode :?: :P

anubis
Nov uporabnik

Napisal/-a anubis Ne apr 24, 2005 12:49 pm

Že ve kdo, kje se ta pijača dobi?
Že večkrat sem videl po TV reklamo za pijačo, samo ni nobenih informacij kje jo dobiti..

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne apr 24, 2005 12:54 pm

o koko morte 2l vode, popravic povedan bi kozlov. Jest pridem prbit dam, da se komej vem zase, dam u usta koscek kruha in grem spat do 14h, ustanem pa juznam pa zravn 1l pjace. Grem sm gor na forum przgem cik, ko je ura4h grem pa pod tus in nekm na kofy. In sm dobr
Slika Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne apr 24, 2005 2:42 pm

reber je napisal/-a:@Master7: sej ni nujno ustat po eni uri, ampak je ponavadi nuja, ker te nekam prtisne, scat namreč... :P

če te prtisne sam scat, je še tk ql, sam kaj, ko te ponavad prtisne jelene klicat :roll: :evil:
Slika

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Po apr 25, 2005 7:30 pm

No pa naj še jaz malo pokomentiram...

Najboljš je, da nič ne pijete, če vozite - morda eno pivo ali dve, ob primernem časovnem razmiku. Bolj kot kot policaja je mene strah, da se bom skesil ko raketa, naredil totalko in po možnosti koga ubil :!:. Če ne druzga se ti lahko zgodi, da zakinkaš za volanom za par sekund in pristaneš v grabnu :(. V končni fazi pa tudi, če nisi ti zagrešil nesreče, boš avtomatsko kriv ker si nabasan :idea:.

Če ga mate pa preveč v riti, raje v avtu odspite kakšno urco ali pa prosite koga, naj pelje na mesto vas - le-ta mora bit seveda (bolj) trezen (od vas) :twisted: . Še najboljš pa bo, če pustite avto tam in se odplazite domov oz. pokličite taksi ali prijatelje.

Če že morte kaj spit oz. vam duša ne da, da ne bi kakšnega zvrnli, potem absolutno ne mešajte različnih alko. pijač in vmes spijte kakšno vodo ali izotonik. S tem boste nekak ublažil učinek oz. vam ne bo tako hitro spodneslo tal pod nožicami :roll:. Priporočljivo je tudi, če pred ali med nalivanjem kaj pojeste - seveda le, če se vaš želodec s tem strinja ;).

Glede posledic, ki se ponavadi pojavijo naslednji dan pa bi (iz lastnih izkušenj) priporočal čim več tekočine (ob močni dehidraciji izotonične pijače ali sok svežih kumaric), tudi kakšna tableta pomaga (gastal, aspirin, lekadol itd.) pa recimo kakšna kavica pa jogur je bil omenjen... Pa da ne pozabimo na tuširanje, lahko z mrzlo vodo :D in pa svež zrak.

Tale Outox se sliši zelo zanimivo, ampak ga tudi jaz zaenkrat nisem zasledil nikjer. Zagotovo deluje, toda vprašanje, v kolikšni meri... Če kje kdo zasledi, naj pove, da sprobamo.

Zdej pa mene še neki zanima - kako je pa s situacijo, ko se ga naprimer zvečer nabutaš, nato pa zjutraj vstaneš in voziš. Čeprav v večini primerov čutiš samo zaspanost, ni vrag, da ne bi imel v krvi še vedno določene količine alkohola... Ali je že kdo imel kakšno tako izkušnjo, da je potem drugi dan zjutraj napihal?

Baje da obstaja nek izračun, da naj bi telo v 1 uri bilo sposobno izločit 0,2 promila alkohola iz krvnega obotoka. A je ta številka taprava?

LP!

P.S.: Pa ne ga (preveč) srat :twisted:.
Zadnjič spremenil ahiM, dne Po apr 25, 2005 7:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Po apr 25, 2005 7:40 pm

salesky je napisal/-a:Jogurt fantje, čisto navaden jogurt tud lepo umiri želodec. Je pa res da če si zares zares pijan je mogoče da ga boš zbruhal :D

hehe zakaj ga zadnjič nisi imel pr sebi :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov