Debate, ki niso vezane na ostala področja...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To mar 29, 2005 8:59 am

Joj ljudje dajte prosim,kaj vse sem ze jaz videl na AVTOCESTI(videl zgoreti tovarnjak MAN TGA XXL 510-ki je vreden recimo 200.000-300.000EURO+tovor ki ga je prevazal) potem,znancu se je zaklenila nova R LAGUNA pa ni bilo mozno odklenit...ni treba odpirati potem novih tem ker iz taksnih tem potem samo nastenejo prepiri in pljuvanje po eni kot drugi znamki.

Normalno da je tudi BMW pokvarljiv saj je se vedno samo avto,kot tudi RENAULT,ALFA ROMEO...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To mar 29, 2005 9:09 am

LOL kera tema. pa se vecji LOL keri odgovori. ja fantje, kaj zdej:
a) raztrgalo mu je masino
b) pod avtom je bila bomba
c) listje v motorju prepojeno z oljem se mu je vzgalo ker je eno uro stal v koloni
d) motor mu je padel dol
e) primer za x-files????
ne me jebat, kere ideje... sam ste me pa nasmejal...ajde naslednji, kaj mislite kaj se je zgodilo. jest predlagam naslednje:
ata je dirku z eno hondo turbo 16v z nalepko na tanku (baje ima 150 KS ampak frend prav da jih ima 220, od frenda frend pa da jih ma 310) pa je nos stisnu v cetrti prestavi pa mu je v prazno zakopal pa se je motor cez 7.500 obratov zavrtev pa mu je 1 in 6 bat vn vrgel (navzdol) pa razfukal vse v motorju. ja, baje je blo tko. ampak za X5 je itak znano da majo probleme z menjalniki tko da :roll:

ajde

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To mar 29, 2005 10:22 am

Joj pokvaril se je in kaj zdej? Koga boli falus. Vecino cajta to povdarjajo samo japanzeri, ker so pac prevec ozkogledni in se njihovi avti ne kvarjo pa ce z njim delas k gnojem (right... jz mam drgacne izkusnje). Drugi pa se kvarjo vsakih pet minut BMW, Alfa, Pugi... Brezvezne so ze te teme o pokvarljivosti oz. nepokvarljivosti do konca. :roll:

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 29, 2005 10:59 am

hehe... kok vas boli to... pac bolsa kontrola kakovosti je tam...

Jst delam z avtom kot z gnojem pa je sel ze ene 7krat okol sveta po ekvatorju pa se ni pocepnu...

Prej sm vozil fiata, doma imamo se alfo in punca ma peugeota in ne ti avti nebi zdrzali niti pol tok bashinga in brezskrbja.... (pa ne favoriziram znamk, saj mamo doma od italjanov do korejcev pa tut šveda...)

Jebat ga, majo druge atribute ne recem (vsaj razpoznavni so..) ampak glede tega je pac tko... (tut podatki tko kazejo;sem namrec imel moznost videt kok se kj kvarijo avti v SLO- japonski se zanemarljivo malo)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To mar 29, 2005 11:18 am

Res brezveze kar avti se vsi kvarjo. Sem se glih o tem pogovarjal z kolegom in mi pove da je njegov sosed leto starga Audija A6 že 3x na kamjonu domu prpelu. Pa ne rečem da je audi u pizdi , je pač tazga trofu in nima sreče. Ostalih 100-200 lastnikov se pa z avtom vozi že skos brez problemov. Pol jih je pa še neki k jim včasih mal elektronika zajbava...itd. IN TAKO JE PRI VSEH ZNAMKAH.

Saj bi predlagal temo: "KAJ SEM VIDEL ZA CESTO" da bi laho vsi veselo pisali kater avto je kdo vidu da se je zjebal samo mam obččutek da bi bli v temi samo BMW-ji, Audiji, Mercedezi pa Alfe. Ker za peugeotom, hondo, toyoto, renaultom se nebi itak noben obrnu in po plastiki ki visi izpod mašine sklepal da je mašino razneslo. :roll: :roll: :roll:

Če se je avto res iz kateregakoli razloga užgal že to nekaj velja da je bil avto vidt cel. Da je uničen sem ugotovil ker je mel odprto haubo. Marsikater avto ko enkrat začne goret ne neha dokler vse ne zgori. Zgleda do so pri BMW-ju vsaj tolk gruntal da ima dobre "samogasljive" materiale.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To mar 29, 2005 11:36 am

HajdukS je napisal/-a:hehe... kok vas boli to... pac bolsa kontrola kakovosti je tam...

Jst delam z avtom kot z gnojem pa je sel ze ene 7krat okol sveta po ekvatorju pa se ni pocepnu...

Prej sm vozil fiata, doma imamo se alfo in punca ma peugeota in ne ti avti nebi zdrzali niti pol tok bashinga in brezskrbja.... (pa ne favoriziram znamk, saj mamo doma od italjanov do korejcev pa tut šveda...)

Jebat ga, majo druge atribute ne recem (vsaj razpoznavni so..) ampak glede tega je pac tko... (tut podatki tko kazejo;sem namrec imel moznost videt kok se kj kvarijo avti v SLO- japonski se zanemarljivo malo)

Tolaz se ti na ta način, ce hoces. :) Ves dolocene znamke niti nocem(o) imet, da z njimi delas kot z gnojem. BMWje, Alfe, Pugija itd. bi bilo meni skoda, da z njim delam kot sranjem. Ocitno je tebi avto samo prevozno sredstvo in ti pomeni, da je vozen tud po tem, ko ga brezglavo serjes. Pac jaz nisem tak in mi je npr. bolano, da bi mojo alfico gnal na hladni masini, vozil po luknah k i****, neb skrbel za njo itd. Moras pa tudi vzeti v zakup, da smo si ljudje razlicni in nam ne pomeni vse in samo vse cista zanesljivost. Sicer pa glede nepokvarljivosti japoncev sem ze povedal svoje mnenje, ker pac tudi vozim Hondo in pac ni brez problemov in je letnik 03. Pac smo naletel na izjemo aneda? :) Ljudje naj vozijo, kar jim je vsec, toda pluvanje cez lastnike dolocenih znamk, posmehovanje in vse kar paše zraven ni primerno in jaz tega ne delam, sploh pa ne posplosujem, za razliko od drugih tukaj.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 29, 2005 12:07 pm

Kdo se je tolazil za karkoli? A se men sam zdi al nisem pljuval niti po ljudeh niti po znamkah? Prosim, da mi napises, da bom vedel za naslednjic... (rad se zapeljem s kirimkoli avtom, ki ga mamo doma, pa ni japonska znacka-z nekaterimi celo bolj kot z svojim)

Glede objektivnosti o pokvarljvosti... Napisal sem pac opazanja kot jih vidim skozi svojo situacijo....

Dejanske podatke, sem opazoval sam, ker sm nekaj casa delal kot dispecer na amzs in sem si ustvaril sliko (sej ene par oseb na tem forumu jih tut dela tam... pozdrav vsem... ) :)
(adac TUV test je kr podobn se mi zdi)

Tut nisem reku da delam z avtomobilom kot z sranjem v smislu da je komaj vozen, vedno je tehnicno brezhiben sam pac ne zahteva velik pozornosti in nege... Navsezadnje je zame, kot orodje (lopata).
Zadnjič spremenil HajdukS, dne To mar 29, 2005 12:34 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a smajli To mar 29, 2005 12:07 pm

Sem bral pred časom že o problemih X5, jih res ni malo :? Ampak to bi naj blo samo za letnike do 9/2001. Ventilator ki hladi motor je rad odpovedal in zato je prišlo do pregretja in vžiga motorja. Verjetno se je to zgodilo temu revežu ki ga opisuješ. Samo so baje poklicali te letnike v popravilo, pol si je že sam kriv da ni šel.. :roll: Bi pa naj melo to napako še par drugih modelov :roll:

Izpis iz napak za BMW X5, letnik '01:

2001 BMW X5 NHTSA Recall ID Number: 02V138000
Recall Date: MAY 16, 2002
Component: ENGINE AND ENGINE COOLING:COOLING SYSTEM:FAN
Potential Units Affected: 1550
Summary: ON CERTAIN PASSENGER VEHICLES, THE ENGINE AUXILIARY/COOLING FAN OPERATION, INCLUDING VARIABLE SPEED, IS ELECTRONICALLY CONTROLLED. FAILURE OF THE FAN MOTOR CAN CAUSE THE ELECTRICAL CIRCUITRY OF THE FAN CONTROL UNIT TO OVERLOAD AND FAIL, CAUSING THE FAN TO STOP OPERATING.
Consequence: IF THIS WERE TO OCCUR, ENGINE OVERHEATING AND SUBSEQUENT ENGINE DAMAGE COULD RESULT. IN ADDITION, IT IS POSSIBLE FOR THE FAILURE OF THE ELECTRICAL CIRCUITRY TO CAUSE A FIRE IN THE FAN CONTROL UNIT LOCATED IN THE FRONT OF THE ENGINE COMPARTMENT.
Remedy: DEALERS WILL REPLACE THE FAN. OWNER NOTIFICATION BEGAN SEPTEMBER 28, 2001. THIS IS A SUPPLEMENT TO A RECALL THAT BEGAN DURING SEPTEMBER 2001 (SEE RECALL CAMPAIGN 01V206). OWNERS WHO TAKE THEIR VEHICLES TO AN AUTHORIZED DEALER ON AN AGREED UPON SERVICE DATE AND DO NOT RECEIVE THE FREE REMEDY WITHIN A REASONABLE TIME SHOULD CONTACT BMW AT 1-800-831-1117.
Notes: BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Še link

LP! 8)

Uporabniški avatar
smajli
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a smajli To mar 29, 2005 12:13 pm

aja zajle sem videl da so še enkrat prej klicali za ta isti problem, samo da je število vpoklicanih bilo "malo" večje :roll:

2001 BMW X5 NHTSA Recall ID Number: 01V206000
Recall Date: JUN 21, 2001
Component: ENGINE AND ENGINE COOLING:COOLING SYSTEM:FAN
Potential Units Affected: 76469
Summary: VEHICLE DESCRIPTION: PASSENGER VEHICLES. THE ENGINE AUXILIARY/COOLING FAN OPERATION, INCLUDING VARIABLE SPEED, IS ELECTRONICALLY CONTROLLED. FAILURE OF THE FAN MOTOR CAN CAUSE THE ELECTRICAL CIRCUITRY OF THE FAN CONTROL UNIT TO OVERLOAD AND FAIL, CAUSING THE FAN TO STOP OPERATING.
Consequence: IF THIS WERE TO OCCUR, ENGINE OVERHEATING AND SUBSEQUENT ENGINE DAMAGE COULD RESULT. IN ADDITION, IT IS POSSIBLE FOR THE FAILURE OF THE ELECTRICAL CIRCUITRY TO CAUSE A FIRE IN THE FAN CONTROL UNIT LOCATED IN THE FRONT OF THE ENGINE COMPARTMENT.
Remedy: DEALERS WILL REPLACE THE FAN. OWNER NOTIFICATION BEGAN SEPTEMBER 28, 2001. OWNERS WHO TAKE THEIR VEHICLES TO AN AUTHORIZED DEALER ON AN AGREED UPON SERVICE DATE AND DO NOT RECEIVE THE FREE REMEDY WITHIN A REASONABLE TIME SHOULD CONTACT BMW AT 1-800-831-1117.
Notes: BAYERISCHE MOTOREN WERKE

LP! 8)

frooteg
Nov uporabnik

Kraj: Republic of Quotle

Napisal/-a frooteg To mar 29, 2005 1:08 pm

Mrcina je napisal/-a:Hehe, jaz sem tudi enkrat parkiral zraven bmwjeve sedmice... Potem pa pridem iz trgovine, pa me prosijo, če jim pomagam avto porinit, ker jim ne vžge... In potem smo dve toni sedmice porinili, da je vžgala... Me je imelo, da bi jih vprašal, če menjajo za mojo devetnajstko, ki vedno vžge v prvo :P :P :P

Aja, problem naj bi bil pa v tem, da so jim poskusili vdrt in so jim zje***i alarm... koliko je to res ne vem, ker mi je bilo čudno, da ga lahko pa na porivanje vžgeš, ampak tako so rekli...

LP Mrcina

hmm .. kera serija sedmice je pa bla ? Tanova, al prejšnja ?

LP FRooT !

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To mar 29, 2005 2:59 pm

Sicer sem se res ene 120 pelal mim avta samo men so je zdel bl kot ne nov in faceliftam model tako da nevem če bi lahko bla ta napaka. Glede napak se vidi da je BMW vsaj tolk fer da res nardi vpoklic in napako odpravi. In to ponavadi še preden so pri komurkoli pojavi napaka oz. takoj ko zvejo za napako in ugotovijo da je njihova krivda. X5 je mel nekaj porodnih težav tako kot vsak avto a so bile vse brezplačno odpravljene.

Ne pa kot nekatere znamke ki napake tajijo, pravijo da ni kriv material ampak uporaba in ti vsako stvar ki odpove če tudi zaradi tovarniških napak zaračunajo. Pri BMW-ju ti pri določenih pogojih brezplačno menjajo avtomatski menjalnik na avtomobilu izven garancije če ugotovijo da je bla na menjalniku kakšna napaka. Pa mogoče še kje. So pa tut znamke ki kot prvo sploh ne raziščejo vzroke okvar kaj šele da bi priznali da je krivda njihova. Preprosto povejo lastniku da je zjebal menjalnik in mu zaračunajo miljon ali več za novga.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr mar 30, 2005 6:51 am

frooteg je napisal/-a:
Mrcina je napisal/-a:Hehe, jaz sem tudi enkrat parkiral zraven bmwjeve sedmice... Potem pa pridem iz trgovine, pa me prosijo, če jim pomagam avto porinit, ker jim ne vžge... In potem smo dve toni sedmice porinili, da je vžgala... Me je imelo, da bi jih vprašal, če menjajo za mojo devetnajstko, ki vedno vžge v prvo :P :P :P

Aja, problem naj bi bil pa v tem, da so jim poskusili vdrt in so jim zje***i alarm... koliko je to res ne vem, ker mi je bilo čudno, da ga lahko pa na porivanje vžgeš, ampak tako so rekli...

LP Mrcina

hmm .. kera serija sedmice je pa bla ? Tanova, al prejšnja ?

LP FRooT !

E38, torej prejšnja... Z NM registracijo... Zakaj? Si bil ti) :P

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov