Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Če mar 31, 2005 6:36 pm

no ja servo me v mojen primeru ne skrbi, ker ga pač ni :P pa tudi glede kakih extreme hitrosti ne, ker jih ni mogoče dosegati..tak, da pri 140 bi bila zadeva še "varna"..eh..sicer pa je brezveze razgrabljat, ker očitno ni podobnega sistema, kakršega imam v mislih ;)
..če se bo stvar vsaj malo uspešno odrezala bodo poročanja :idea:

lp

@gti-driver: treba se znajt :P pa upaj na testno vožnjo :)
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe apr 01, 2005 1:41 am

Bel-Tirid je napisal/-a:
VET je napisal/-a:nekateri novejši, boljši in inteligentnejši avti že imajo vgrajen sistem, ki število obratov od ene do druge skrajne lege avtomatsko prilagajajo glede na hitrost ... podobno kot naprimer avtomatska glasnost radija ki se povečuje s hitrostjo ...

ta avtomatska glasnost radija, je kr bedna. Zmeraj k grem na AC se mi zdi ful cudn k vsi sopotniki tulijo in zmerej mors zmansat ...
... zadeva sploh ni bedna in je zelo uporabna ter nastavljiva ... bedno je to da si jo nekateri ne znajo nastavit ... :)

Slide je napisal/-a: Mislim da je VET imel v mislih active steering, ki pri visokih hitrostih zviša število obratov, pri nizkih pa zniža, navsega en obrat in še mal, pri visokih pa precej več, tako da na avtocesti ni velikih tresljajev. Je pa ta sistem še daleč od popolnosti, ....

... , da me ne boste napadli zdej... ;)
GOTOV SI :evil: JOKE ... točno to sem imel v mislih ... se je treba samo navadit! ;)

georg je napisal/-a:..sicer pa je brezveze razgrabljat, ker očitno ni podobnega sistema, kakršega imam v mislih ;)
..če se bo stvar vsaj malo uspešno odrezala bodo poročanja :idea:

ni brezveze razglabljat ... montiraj en mini menjalnik na volanski drog in šaltaj-poveži skupaj z glavnim ... ampak kontra prestave ... glavni 1,2,3,4 - volanski 4,3,2,1 ... pa volanskega ne puščaj v leru ... :D ... lahko patentiraš ti odstopim pravice :idea: :lol:

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Pe apr 01, 2005 2:06 am

:D ni slaba ideja glede menjalnika..v leru pa nebi bil niti servo potreben :P saj nisem mislo, da je brezveze razgrabljat o samim sistemih..ampak o sistemu z spremenjenim zobniškim razmerjem v sami praksi.. ;) mislim, da bo treba naredit en "prototip" pa zadevo preizkusit..
Slika

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Pe apr 01, 2005 6:29 am

progresivni servo volan je ta volan, ki prilagaja trdoto in obrate glede na hitrost.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe apr 01, 2005 8:31 am

jrk0 je napisal/-a:progresivni servo volan je ta volan, ki prilagaja trdoto in obrate glede na hitrost.

Samo trdoto, ne obratov...progresivni servo majo že dolgo dolgo avtomobili, sistem ki pa prilagaja obrate, je pa precej redek, nisem prepričan, a mislim da ga ima zaenkrat le BMW(active steering, aktiv Lenkung, aktivni volan :D )
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov