Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So apr 09, 2005 1:15 pm

Ker je oče motorist bom opozoril tudi na njih: veliko ljudi misli, da so to divjaki, ki z glasnimi motorji divjajo po naših cestah in "sejejo" smrt.

Res je: precej je neolikanih in "dirkačev". Pa vendar: veliko bo se rešilo z izgradnjo le enega spodobnega dirkališča(da, le enega), pa jim vedno uspe zavreti vsak poskus. Znan je primer ko je Tomljtov sicer dobr poskus klavrno propadel.
Dalje: motoristi opozarjajo na nevarne ograje za motoriste; seveda če se v ograjo nalimaš z avtom te zavaruje, če pa padeš z motorjem so stebrički SMRTNA past za tebe. Zaradi teh stebričkov so že pokopali kolega iz njihove klape. Padel je v ovinkih nad Planino, sicer je bil prehiter za neogrete gume, ampak ubil ga je stebriček, medtem ko zarad padca samega ni dobil večjih poškodb. Ubil ga je kot britev oster stebriček.
Dalje: veliko jih spregleda pri speljevanju iz stranskih ulic: veliko je traktoristov in penzionistov, katerih motorične sposobnosti so na psu.
Nemalo je primerov, ko se ti pri prehitevanju pomaknejo bolj levo, da te ovirajo.
Izjem, ki bi se umaknile desno in tako pomagale, je malo. Ne predstavljajo si, kako malo je potrebnega prostora da prehiti motorist.
Ravno tako izsiljujejo pri prehitevanji, uporaba smernikov za njih ni obvezna, pojma kot je mrtvi kot ne poznajo. Tudi očetu se je že zgodilo, da mu je nekdo zanalašč malo skakal po bremzi in pral sprednjo šipo, zato da ga je malo napral.

Oglejte si stran: www.motoristipredparlament.com
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So apr 09, 2005 5:18 pm

@Mick Jerry: Če recimo opazujem kolono, je malo ljudi, ki se motoristom umikajo (jaz se jim umaknem, če je to le mogoče). Mislim, da je problem tu tudi to, ker nekateri enostavno ne gledajo v špegle.
Glede ograj sem gledal prispevek na SLO. Stanje me sploh ne preseneča, zadnjič sem slišal, da naj bi potrebovali še dodatnih 300mrd SIT, da bi uštimali naše ceste.

@PureTNT: Lepo si to napisal. Jaz že lep čas trdim, da novi zakon sploh nebi bil potreben, če bi policisti dejansko kontrolirali promet, kot se zagre. Stare kazni so bile popolnoma dovolj stroge. Zaradi mene je lahko kazen 100kSIT za 1km/h prekoračitev, pa to še ne pomeni, da bodo to vsi upoštevali, če policajev enostavno ni. Pa še takrat ko so, veš njihove lokacije na pamet.
Počas ti bodo do avtomobila prišli s kalašnikovim, ko boš prekoračil hitrost za 10km/h, sej kriminalec vendar ogrožaš druge s hitrostjo (danes bi pa ja lahko vedeli, da se nesreče dogajajo samo zaradi prevelikih hitrosti! :twisted:).
Glih zadnjih sem tuhtal - mene bodo linčali, če bom za 2km/h prehitro vozil, tole skropucalo je pa lahko na cesti - en avtomobil pred mano se je v promet vključila kranjska trola... SMRDEČ OBLAK črnega dima, ki ga je avtobus spušal je neopisljiv. Kakšen dogovor imajo s policijo, da to vrečo smeti pusti voziti po naših ulicah, nevem. Na tehničnem te pa ustrelijo, če ti slučajno katalizator malenkost slabše dela :lol:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So apr 09, 2005 7:40 pm

Zzooommm je napisal/-a:@Mick Jerry: Če recimo opazujem kolono, je malo ljudi, ki se motoristom umikajo (jaz se jim umaknem, če je to le mogoče). Mislim, da je problem tu tudi to, ker nekateri enostavno ne gledajo v špegle.
Glede ograj sem gledal prispevek na SLO. Stanje me sploh ne preseneča, zadnjič sem slišal, da naj bi potrebovali še dodatnih 300mrd SIT, da bi uštimali naše ceste.

@PureTNT: Lepo si to napisal. Jaz že lep čas trdim, da novi zakon sploh nebi bil potreben, če bi policisti dejansko kontrolirali promet, kot se zagre. Stare kazni so bile popolnoma dovolj stroge. Zaradi mene je lahko kazen 100kSIT za 1km/h prekoračitev, pa to še ne pomeni, da bodo to vsi upoštevali, če policajev enostavno ni. Pa še takrat ko so, veš njihove lokacije na pamet.
Počas ti bodo do avtomobila prišli s kalašnikovim, ko boš prekoračil hitrost za 10km/h, sej kriminalec vendar ogrožaš druge s hitrostjo (danes bi pa ja lahko vedeli, da se nesreče dogajajo samo zaradi prevelikih hitrosti! :twisted:).
Glih zadnjih sem tuhtal - mene bodo linčali, če bom za 2km/h prehitro vozil, tole skropucalo je pa lahko na cesti - en avtomobil pred mano se je v promet vključila kranjska trola... SMRDEČ OBLAK črnega dima, ki ga je avtobus spušal je neopisljiv. Kakšen dogovor imajo s policijo, da to vrečo smeti pusti voziti po naših ulicah, nevem. Na tehničnem te pa ustrelijo, če ti slučajno katalizator malenkost slabše dela :lol:

Se popolnoma strinjam. Še ena cvetka:
1.) prekoračitev prek 50 km/h na avtocesti in cesti rezervirani za avtomobilski promet - najmanj 120.000 SIT in 5 kazenskih točk

2.) vožnja po nasprotnem pasu avtoceste - 60.000 SIT in 4 kazenske točke

Dovolj o tem...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry So apr 09, 2005 7:59 pm

...s tem da v prvem primeru nisi ne vem kako nevaren, če si zbran in kolikor toliko vešč vožnje, v drugem primeru pa si SMRTNO nevaren in ponavadi so taki ki zapeljejo na nasprotni pas pijani, kar že malodane potencira nevarnost trčenja.

Kazni za ta prekrška? No comment...
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So apr 09, 2005 8:45 pm

pilgrim je napisal/-a:
Alexx je napisal/-a: Hitler je hitreje gradil svoj, nekaj 1000 km dolg Autobahn, kot mi naših par 100 km.

tudi če si to čisto figurativno omenil, mislim, da zaradi pietete do milijonov pobitih s strani tega največjega klavca, njegovo ime in delo kot vzgled, nekako ne sodita v besednjak sodobnega sveta!

in drugič:
lahko bi bil razumljen narobe, kot npr. trener Mazejeve letos.

in tretjič:
no tisti njegovi tisoči km avtocest niso ravno dolgo zdržali, kaj? ;)

OFF TOPIC, ampak se ne morem zdržat.

Tvoja izjava se mi zdi smešna, saj omenjanje ali neomenjanje Adolfa Hitlerja ne spremeni zgodovinskih dejstev.

Nikakor ne zagovarjam pobojev, vendar grozot v taboriščih ne moremo izbrisati z črtanjem imena iz "besednjaka sodobnega sveta".

Dejsvo pa je, da je bil ena izmed ključnih osebnostih 20. stoletja, res da negativna.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So apr 09, 2005 10:24 pm

btw. motoriste je težko opazt
na avtocesti so dost hitrejši od avtou in če nisi pozorn, ga opazš ko je že mimo
pa vem da je motor full ozk, sam stat na križišču, pa met na vsakem boku en motor, tud ni fajn občutek
podpis

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry So apr 09, 2005 10:41 pm

Ker jih je težje opazit, vozijo z dolgo lučjo. Vsaj tisti ki jih poznam. Na avtocesti pravih motoristov ne boš videl, razen če je nuja ali pa je treba sprobat končno. :twisted:

Pazite predvsem na odseku Ljubljana-Koper.Seveda po stari cesti.
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Ne apr 10, 2005 12:07 am

Mick Jerry je napisal/-a:Ker jih je težje opazit, vozijo z dolgo lučjo. Vsaj tisti ki jih poznam.

Če pomislim, se skor vsi vozjo z dolgo lučjo... To je res nemogoče spregledat, ker te zašajna že iz 500m ;)

Pazite predvsem na odseku Ljubljana-Koper.Seveda po stari cesti.

Yup yup :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne apr 10, 2005 10:27 am

Mick Jerry je napisal/-a:Na avtocesti pravih motoristov ne boš videl, razen če je nuja ali pa je treba sprobat končno. :twisted:

yp,yp

Na AC ti je dolgčas na motorju pa če se 250 peleš. 1000x večji užitek je 100-130 kmh po razgibanih regionalkah z rahlimi ovinki in dobrim asvaltom. Jz če grem v Lj grem raj za savo gor kot pa na trebnje pa na AC. Isto kilometrov, rabim mogoče 5 min več časa pa je lepša vožnja in bolj uživaš.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

maestro
Novinec

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Ne apr 10, 2005 10:40 pm

Dej si tole povezavo rajš v podpis, ker pomoje si jo že 100x nalimal... :lol:

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Ne apr 10, 2005 10:46 pm

Šele drugič. Čisto res.
Problem je le v tem, ker je še vedno nisi prebral.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Ne apr 10, 2005 11:14 pm

A ni lepo, če človek vse vnaprej določi.
Aja, pa povezavo si prilepil tretjič. :o :D

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Po apr 11, 2005 9:03 am

Ali pa če bi jo desetič.
V tistem tekstu je več resnice kot v večini nakladanj, ki jih lahko prebiramo na tem forumu.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po apr 11, 2005 9:13 am

jst bom tkole reku: po moje je vsaj četrtina voznikov, ki vozijo veliko hitreje od predpisane hitrosti, veliko manj nevarna od četrtine tistih ki vozijo po omejitvah al pa 20km/h manj od omejitve. čudno tole, ampak je pa resnično. :?

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po apr 11, 2005 9:56 am

sam ta prometna kultura pr ns je res konc...

sam poglejte par dni nazaj slišm da je en motorist v Mariboru umrl k ga je en ušiv študent izsilu.. Kako loh človek gre na prednostno brez da bi pogledu levo desno???
Take ljudi bi jst kaznoval s smrtno kaznijo - konc koncev je to umor iz malomarnosti, pa take zgodbe me prov pretresejo k nikol ne veš kdaj bo teb en tko uletu...

G R O Z A :evil:
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po apr 11, 2005 10:29 am

BMW Motorsport je napisal/-a:sam ta prometna kultura pr ns je res konc...

sam poglejte par dni nazaj slišm da je en motorist v Mariboru umrl k ga je en ušiv študent izsilu.. Kako loh človek gre na prednostno brez da bi pogledu levo desno???
Take ljudi bi jst kaznoval s smrtno kaznijo - konc koncev je to umor iz malomarnosti, pa take zgodbe me prov pretresejo k nikol ne veš kdaj bo teb en tko uletu...

G R O Z A :evil:

1. Ja, slovenska kultura je tako na cesti kot povsod drugje u K.U.R.C.U
V Italiji(recimo) so plačljive proge za tek na smučeh...kako...tako da v nekakšen nabiralnik vržeš 5€, pa tečeš...vsi mečejo notr, nihče ne kotrolira...v Sloveniji, bi notr metali čigumije in listke več sreče prihodnjič...isto je s kartami za vlak po evropi...ponekod sploh ne kotrolirajo, karte pa kupijo vsi, v sloveniji bi se vozili zastonj, tako je pa tudi na cestah...
Policisti so morda deloma krivi za stanje, zato ker jih včasih ni tam kjer bi bilo bolje da bi bili...namesto 100m za tablo naselja, na kritičnih točkah recimo, ampak to je minimalno, kriva je mentaliteta raznih tistih šumijev, ki si rečejo, ti me pa že ne boš prehitu, raznih takih ki iz samega prezira nad državo in policijo ne spoštujejo predpisov, skratka vsak je SAM kriv da krši predpise, zakon je pa itak u kurcu, samo pozabljate da ga policija ni napisala ampak ga je žal DOLŽNA izvajat...

2. BMW Motorsport, a si ti že kdaj slišu za izraz, da koga SPREGLEDAŠ...mene so z motorjem 2x izsilli...jebeš, spregledal so me, sej sem bil jezen, ampak 100% sem, da si ti tud kdaj koga SPREGLEDAL...ne da nisi gledal, ampak da si spregledal, tudi sam sem že koga, hvala bogu ni počilo...se pa zgodi...

3.PureTNT...sicer zanimiv post...ampak spet pljuvaš tja kamor ni treba...NORME NI...kdaj ti bo to jasno, ni prvič da tole napisal, mislim da tudi tebi...šefi policiste res včasih forsirajo da kaznujejo ja, zato da ugodijo nadrejenim in nadrejeni ministru, ampak policaji norme nimajo, če je kakšen šef zmešan, to še ne pomen da majo normo...vem za vsaj 3 večje PP kjer nimajo nobenih norm...s tem hočem povedat da nimajo neuradnih norm, uradnih norm namreč ni nikjer...tako da drugič raje prihrani komentarje o stvareh katere ti niso znane in raje napiši kakšen pameten predlog kot so v nadaljevanju tvojega posta...z večino se namreč strinjam...ne pa govorit nepravilnosti kot je tista z normo.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po apr 11, 2005 10:33 am

slide odkar mam izpit pomnim samo eno tako grobo izsiljevanje k sm ga naredu ta prv tedn k sm meu izpit...

..spregledu sm znak za prednostno, pol sm se pa naprej ustavu k sm se čudn počutu pa sm si reku da se mi to nebo več zgodil in dejansko norim sam od takrat pa nobenmu nism nevede uzel prednosti, če pa že sm se prepriču če jo lahko, važno je da veš da je nimaš!!! In to je glavno se mi zdi.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po apr 11, 2005 10:34 am

maestro je napisal/-a:http://www.spv-rs.si/vsebina/pdf/Hitrost30%20let-clanek.pdf

Mah ta žlender jih tud prbija.Najbolj mi je všeč njegov varčen način vožnje.vozi z manj kot 2500 obratov,šaltaj pri 2000rpm(bencin)in 1500rpm(dizel),.kako z varčnim načinom zmanjšam število nesreč za 10-25% mi tudi ni jasno :idea: Pol prbija da se ful cenej voziš, ko se voziš v zavetrju za tovornjakom.yesss vsi takoj se nalimat smrdljivcu na rit in čakat kdaj bo odprt ogled spodnjega dela tovronjaka.pa u 4. prestavi od 40km/h :roll: sej je ql pa varno ampak da tko vozim se grem raje prec obesit na ta prvo drevo ali pa avto prec v graben zapeljem.svetuje ti da zjebeš cel avto(poglejte samo graf o porabi goriva in prestavlanju),se prpopaš v rit tovornjakarju, ki ti smradi pod nos :roll:
en velik lool je ta članek.sicer ne v celoti samo v nekaterih delih pa sigurno.
samo moje skromno mnenje

lp ;)

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po apr 11, 2005 10:49 am

je pa ena zanimivost.Ene parkrat sem bil v Beogradu ki je miljonsko mesto in imajo ogromen vozni park. Tam promet poteka izredno hitro, čeprav nimajo urejenih cest, takega cppja, ipd... Nisem mogel verjet zakaj dol nikoli ni kolon ali pa gužve, samo dejansko tam velja zakon močnejšega :D
Mogoče nam šoferjem v Sloveniji nekaj manjka.Lahko imamo še ne vem kako visoke kazni in ostale represivne ukrepe, samo to ne pomaga nič če je narod prometno neizobražen. Če bi država hotela nekaj drastično spremeniti, bi morala uvest recimo cpp ali pa neke osnove prometa že v šolah. Drugače pa obstaja lep slovenski pregovor:" starega osla težko naučit novih trikov", to očitno za nas še kako velja.
Dodge Stealth Twinturbo AWD
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov