Debate, ki niso vezane na ostala področja...

A sem nor? :P

Ja!
27
22%
Ne, Katrce so fajn :)
70
56%
Z tem avtom nisi nor ampak mrtev!
28
22%

Skupaj glasov : 125

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Ne apr 10, 2005 8:30 pm

Uf.. raje bi imel npr. fičo cabrio :twisted:
I'll be back.

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Ne apr 10, 2005 8:31 pm

kljukec je napisal/-a:ne s takimi da se dobr drži ceste
jo je mel kolega, pa mi je to trdil
takrat sm se prevažu s fotrovim espasom, pa sm mo reku nej špona kokr mu da da bom šel za njim
pa je šel čez ovink po treh kolesih, jst pa zadi uizi vseen kr hitr-ne rečm da se ni nagnu sam ni blo pa popolnoma nobenga problema
k je tud on reku da je kr cviknu
drgač pa katra je katra
kolega jo je sam preklinju pozim, k mu je z vseh strani mrzlo pihal, pa skoz je mogu šipe brisat, k so se rosile..
orabo je mel pa preveliko
katra je pač legenda in vse ostalo morš jemat z rezervo
lp

katra po treh kolesih ne gre (sem že v veliko ovinkov šeu prehitro pa vem kako je to, tko da ne s***)

pozimi je pa kokr je pač ohranjena tako bo relalo, meni greje super, tudi poleti če je treba :lol:

šipe se skos rosijo, če je v avtu vlaga in to je slabost pri katri samo če maš krpo ni noben problem, pa ventilator je dobr kdaj prižgat, pa je prec bolje

poraba je pa kokr jo je rišau

@Liquid: ja o porabi bi se dalo govort ja ;) js sm meu tako porabo, 1x ko sem šeu na morje po stari cesti, meu pa sm tudi že 15 litrou porabo, ko sem šeu od Mb proti Lj skos 150 in je pol tko ratal :lol:

se pa ful pozna na porabi če maš široke gume in pa teško nogo ;)

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne apr 10, 2005 10:26 pm

Imel sem 2 katri, takoj ko sem naredil izpit sem jo dobil, prvič ko sem šel na daljšo pot z njo sem molil, da bom prišel do cilja.... še 4 leta me je vozila okrog brez okvar, brez nesreč, ogromno lepih spominov nanjo.. dokler ni segnila. Nato sem vzel drugo, ki sem jo imel 3 leta, prodal pa sem jo samo zaradi služme, ker naredim dnevno 150km...
Če bi se manj vozil bi jo obdržal...

Zdi se mi da samo tisti, ki je niste imeli jo kurcate...

Je pa res, varnost je na psu :( , vlaga je problematična, končniki gredo kar radi, pa vpetje torzije rado gnije.. to pa je tudi vse.

Jaz dam glas za katro ;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne apr 10, 2005 10:36 pm

Katrca je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:ne s takimi da se dobr drži ceste
jo je mel kolega, pa mi je to trdil
takrat sm se prevažu s fotrovim espasom, pa sm mo reku nej špona kokr mu da da bom šel za njim
pa je šel čez ovink po treh kolesih, jst pa zadi uizi vseen kr hitr-ne rečm da se ni nagnu sam ni blo pa popolnoma nobenga problema
k je tud on reku da je kr cviknu
drgač pa katra je katra
kolega jo je sam preklinju pozim, k mu je z vseh strani mrzlo pihal, pa skoz je mogu šipe brisat, k so se rosile..
orabo je mel pa preveliko
katra je pač legenda in vse ostalo morš jemat z rezervo
lp

katra po treh kolesih ne gre (sem že v veliko ovinkov šeu prehitro pa vem kako je to, tko da ne s***)

pozimi je pa kokr je pač ohranjena tako bo relalo, meni greje super, tudi poleti če je treba :lol:

šipe se skos rosijo, če je v avtu vlaga in to je slabost pri katri samo če maš krpo ni noben problem, pa ventilator je dobr kdaj prižgat, pa je prec bolje

poraba je pa kokr jo je rišau

@Liquid: ja o porabi bi se dalo govort ja ;) js sm meu tako porabo, 1x ko sem šeu na morje po stari cesti, meu pa sm tudi že 15 litrou porabo, ko sem šeu od Mb proti Lj skos 150 in je pol tko ratal :lol:

se pa ful pozna na porabi če maš široke gume in pa teško nogo ;)

šel je po teeh kolesih (maximalno po treh) :P
če ti vozš še ne pomeni da vidiš kako voziš, jst sm pelu za njim in je bil desn zadn kolo 100% v luvtu
ventilator mu je pa crkval, ker ga je pulu pod golovcem(kontra radarju) k je lep klanc, je rku da mu ga zabija , ubistvu mu ga zarad hitrosti vrti in mu ga zjebe
je pa katra ta naj ta bulš za makadam pa da čez kakšen mostiček na barju skočiš pa to
aja gume je mel ozke 135 aL kolk so orig., mel je pa izredno težko nogo

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne apr 10, 2005 10:38 pm

aja katrce nism nikol mel vozu sm jo pa že
lp

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne apr 10, 2005 10:46 pm

hm katrca je itak zakonedino le nagibanje me mot ;) sm jo pelu 2krat počasnej kot svojo alfico ;) občutek je kriv vem;)

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne apr 10, 2005 10:52 pm

Katra je men zakon avto. Kkšn dobr let predn sm izpit naredu, je fotr prodal eno tako metalno modro, k jo je žiga nalepu. So jo mel delavci za okol se furat, js sm jo pa čim sm meu le možnost mal po parkingu furu gor pa dol. Guganje je res simpaičn, pa tut postavitu ročice menjalnika je zakon.
Sam se strinjam, da so starejši modeli še bl carski, k teli tazadnji. Jo je meu bratranc kot prvi avto pred kšnii osmimi leti. Je tut hotu met eno staro katrco, ker mu je bla všeč. Mislm, da je meu letnik 84, u glavnm mela je še pravokotn števc. Avto je bil u glavnem res zakon.
Je pa tut men to en tak kultni avto in bi jo takoj meu. Al pa vsaj en điro bi naredu z njo, da bi vidu kako se to voz tut na glavnih cestah. :P
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Ne apr 10, 2005 10:53 pm

kljukec: če je katra zjahana, tko k je bila najbrš ta od tvojga kolega, ni kudno da se mu je vse to dogajalo

bravura: baje da grejo radi končniki, to sm tut js že slišau, js sm jih menjau, ko sm jo kupiz sedaj pa v skoraj treh letih še nisem nič menjau, pa ne vozim glih najlepše, sj veš ;)

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso Ne apr 10, 2005 10:54 pm

daewoo_rugby: Ne boš verjel ampak jz sm si z katro več upu kot zdej pa mam veliko boljši avto od katre tko da ko se enkrat avta navadiš je to to. Aja pa če karo kam butneš se ne sekiraš tok kot kaj večjega,dražjega.
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne apr 10, 2005 10:58 pm

DrSaso je napisal/-a:daewoo_rugby: Ne boš verjel ampak jz sm si z katro več upu kot zdej pa mam veliko boljši avto od katre tko da ko se enkrat avta navadiš je to to. Aja pa če karo kam butneš se ne sekiraš tok kot kaj večjega,dražjega.
se pidpišem sej sm reku čpač filing mi je tak bil :D je poa res kar si reko glede butnana;) hm pa benza mi je drugič v lajfu zmankal prav v katrci ;D hehe lol

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 11, 2005 11:02 am

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Čist takole ti povem, pri prvem avtu je tud kr velika verjetnost, da se skantaš... S katro se boš pr 40 na uro garantirano ubil.

a dej no, a res? :o :lol:

ti se se nisi nikol skantu z katro a? no ti povem da je kolega prletu 80 v drevo celno pa se fotra je meu sabo. prezivela oba brez vecjih posledic, razn pretresa mozganov pa mal krvi. katra je bla pa res spektakulatno sesuta.

moj ucas najbolsi kolega se je ubou v katrci, sam ne tko da bi se zaletu ampak si je i**** not napelu auspuh :?

emocionalno sm kr dost navezan na katro, in je po moje najbolsi avto ki ga je kdaj naredu renault. tazga avta nebo vec nikol.

js pravm ni bolsga za prvi avto. itak bol k jo obtepes bols zgleda, kar pa ko nardis izpit se redno dogaja. ce bos meu kksn bolsi avto, vsakic k ga bos malenkost naslonu, bo 100k skode, pr katri pa brcnes mal pa je kul.

kar se zanesljivosti tice, avto ce je masina kul nastimana kresne kjerkoli kadarkoli, tud zimprovizirat se da mal mn k vse. takih offroadov k smo jih mel s katro, nebo vec verjetn :)

skoda da so katre 4x4 tok redke.

drgac pa ce ti je usec, toplo priporocam.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 11, 2005 11:16 am

INFINITI je napisal/-a:Če kupuješ katro pozabi na takšne stvari kot so varnost, poraba,zanesljivost, neproblematičnost in lega na cesti :lol: . Ne - ampak če bi rad pravo legendo (katra to ni - sorry fantje niokoli ni bila), si raje omisli res pravi šmekerski in i-don`t-give-a-f*** avto, ki ima dušo, je poceni in zelo simpl, pa boš še vedno "faca" Citoren 2CV - Spaček :lol:

eh tle si pa cist v temo brcnu. ce katra ni zanesljiv avto pol ni noben.

katra problematicna?? kako ze :lol:

lega na cesti? :lol: :lol: :lol: :lol: ce najdes na tem planetu se en avto ki je tok visok, tok mehk in se tko drzi ovinkov, ti kupim gajbo piva. katra se lahko za svojo legendarno lego na cesti zahvali iznajdljivim konstruktorjem, ki niso postavl zadnja dva kolesa v isti osi, ampak je levo zadnje kolo bolj naprej kot desno. zato v ovinku kljub visini in mehkosti vsa kolesa lezijo na cesti.

sosed je dau not v katro masino od alpine. rd bi vidu koga k ga ujame po ovinkih ;)

da ni legenda?
http://www.renault.com/gb/passion/culte_p6.htm

zihr se nisi meu katre ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Re: Katrca :)

Napisal/-a CupraR Po apr 11, 2005 11:42 am

Eazy-O je napisal/-a:Nja, kje bi začel... Počas delam izpit in razmišlam o prvmu avtu... Okej, sej boste rekl da sm nor ampak rad bi mel Katro. U bistvu je bla prv avto k smo ga mel pr bajti pa mam lepe spomine pa tud všeč mi je in vse, kolkr se spomnem je blo vedno dost placa pa tud nikamor se mi ne mudi da bi rabu en velik hlev konjev.

Bi vas pa prosu za mal informacij... Zanimajo me naslednje stvari:
¤ Poraba goriva
¤ Zanesljivost, Varnost
¤ Rikverc luči, varnostnih pasov zadaj in desnega ogledala ni pri starejših modelih - problemi pri registraciji?
¤ Še kakšni splošno znani problemi?
¤ Možnost pridobitve oldtimer certifikata
-¤ Če mate karkoli konstruktivnega za pripomnit :)

Aja kolikor vem je motor 1108ccm pa ma 25kW/34HP. Je to prav?

Hvala v naprej,
Eazy

-Poraba je bla pr men solidnih 7-8 l, sam mestne vožnje, ko sm šel na morje (ja z katro na RAB :P ) je bla pa 5l. Sm jo pa vsaj po mestu gonu kokr je šlo :P

-Kar se zanesljivosti tiče, je k tank, nima kej crknt, pa če še kej slučajno gre so stroški popravila manjši kot za kolo :lol: :lol:

-Varnost: jah bremze so zelo švoh, sploh je problematično ker te vsak k. izsil na cest ker misl lej kera j***a, to ne gre več kot 40 :lol: . Drgač mor rečt da kljub nagibanju in stem občutku da boš vn letu je lega zelo dobra. Morš met fajn gume gor pa je.!!

-Problemi: jah pazt morš ker na odvozju hitr kej prerjavi, prema itd.. hitr zgnije. Pač morš pogledat, tut če je kej gnilo se da komot pošvasat itd..

Edini pravi - je zame ko pada dež se rosi k sto matr in morš skos šipo pucat :P
Drgač je pa zame zakon avto, sm ga mel eno leto kot prvi avto in je res majka, placa kokr hočš, prideš pa dobesedno povsod. k tank :twisted:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po apr 11, 2005 12:08 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Čist takole ti povem, pri prvem avtu je tud kr velika verjetnost, da se skantaš... S katro se boš pr 40 na uro garantirano ubil.

pa kaj si ti nor malo... kake buče
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 11, 2005 2:56 pm

Courage™ je napisal/-a:

pa kaj si ti nor malo... kake buče

Čist odvinso od situacije. Je mene tut kamion izsilu (tm k se pr litostroju iz obvoznce vključeš je pred mano zapeljal) in sm z katro pod njega z ene vsaj 30 kmh prletu!! pa je blo prov smešn (lahk bi se drgač končal) ker je bil asamo havba ene 3krat zarezana kot konzerva :lol: odbijač, luči, ostalo pa celo :lol: :lol:

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Po apr 11, 2005 4:11 pm

NI je cez katrco! z njo se furam ze ene 10 let, in je zakooon! fotr je NE proda za noben denar. imamo njivo na kr visokem in grdem terenu, nekateri gredo gor komas s traktorjem, no jaz pa tastar pa greva gor s katrco kot za šalo! ma prides kamr hoces ... ce znas! me prou zanima kolk novejsih avtov bi speljalo prvih 10metrov, pa da bi pri tem ostali celi vsi spojlerji in podvozje.
ne smeš pa se sredi kaksnega klanca z makadamom ustavit ... ker potem ti ni pomoci (skoraj) :) ko bom nekje dobil kaksno ohranjeno katrco in nesegnilo jo bom kupil in si jo sam popedenal!

btw: zelo me zanima kje bi lahko dobil taksne feltne (alu, kot jih ima recimo ziga) in pa kaksne dimenzije gum pašejo gor? Ter seveda cena take "litke"???

tenks!

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Po apr 11, 2005 4:12 pm

ti se se nisi nikol skantu z katro a? no ti povem da je kolega prletu 80 v drevo celno pa se fotra je meu sabo. prezivela oba brez vecjih posledic, razn pretresa mozganov pa mal krvi. katra je bla pa res spektakulatno sesuta.

Prosim te no, lagat pa res ni treba. A si ti sploh predstavljaš, kolk je 80 na uro v drevo? Deblo bi blo glih nekje pri zadnjih zicih. Pa ne mi zdej neki srat, kake nesreče je folk mel, pa preživel brez posledic. To je čista sreča. 80 na uro v drevo pa ni teoretičnih šans, da ostaneš živ.
Hitro se daleč pride

Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po apr 11, 2005 4:54 pm

Glede varnosti je pa po moje tut zlo velik odvisno od sreče. Loh neko nesrečo prežviš u katri, al pa pod sam mal drugačnim kotom umreš v audiju. Čeporov je verjetnost, da boš preživel v audiju neprimerno večja. Medtem, k je pa pr katri, petki, ax-u, 205-ki in ostalih starih majhnih jajčkih več al mn isto. Vsaj po moje, kkšne revolucionarne razlike ni. Pa sej ti avti tut niso narjeni za zaletavat se. Zato je treba vozit po pameti, pa mal gledat kaj se na cesti dogaja in predvidevat možne nevarnosti.

Sicer pa že v prvem postu praviš, da nimaš ne vem kakšne silne potrebe po konjičkih in bajnih hitrostih, tko da če si s tem resno mislu, pol boš tut vožnjo s katro skor zih preživu in jo boš ohranu v lepem spominu in čez 50 let boš svojim vnučkom razlagal, kakšen stroj si meu, k si naredu izpit.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Re: Katrca :)

Napisal/-a Katrca Po apr 11, 2005 4:56 pm

CupraR je napisal/-a:[Kar se zanesljivosti tiče, je k tank, nima kej crknt, pa če še kej slučajno gre so stroški popravila manjši kot za kolo :lol: :lol:

ja to je pa res ;) danes sem menjau par stvari, prvič odkar imam avto, pa vam povem da se splača imet katro k je vse tko pocen

2x jermen______________2100
1x ležaj pri jermenu______2000
paltine_________________1900
+ delo

pa naj še kdo reče da je drago :lol:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 11, 2005 5:53 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:

Prosim te no, lagat pa res ni treba. A si ti sploh predstavljaš, kolk je 80 na uro v drevo? Deblo bi blo glih nekje pri zadnjih zicih. Pa ne mi zdej neki srat, kake nesreče je folk mel, pa preživel brez posledic. To je čista sreča. 80 na uro v drevo pa ni teoretičnih šans, da ostaneš živ.

ne basej. teorija pa praksa se ne ujemata zmeri. pa se ta teorija je mal tko z rezervo napisana. . po zelji te lahko spoznam z njim, pa tud katro si gres lahko pogledat ker se zmer stoji na eni parceli. drevo je prsu do tm kjer je saltkebl skor sam nobenmu pa ni blo nc resnega. sam je bla v veliki meri sreca. tko kot more bit tud z najbol varnim avtom. noben airbag ti ne pomaga ce te kksna stanga od ograje cez sipo impejla anede?

pa s katro smo se ze skresal veckrat, tud cez streho smo se ze vrtel, in lahk ti povem da je katra velik bol varna kot si vecina misli da je.

pa ce se bos posteno zakantu bos umru tud v tanku ne se bat za to.

skratka kot je ze en gor reku, ce nisi meu avta, se nisi zaletavu z njim in podiru zeleznih kolickov, ne govor. lahk ti sam povem da katrca prenese velik vec udarcev kot velik "varnih" avtomobilov.

aja pa ne lazem. ce bi se rad preprical v mojo trditev si vec kot dobrodosel da mi napises pm in greva do tipa pa ti bo pokazu kako zgleda katra f1 ko se sesujes. lahk ti se povem da je mela ta katra gor akrapovic auspuh pa ene par takih hvaleznih predelav :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov