Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bizdam
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a bizdam Po apr 11, 2005 10:44 pm

Živjo!

Ali lahko vi, ki ste že kupovali preko Ebay-a razložite, kako stvar poteka, kaj je s cenami, ki so smešno nizke, kaj se zgodi po izteku ''licitacije'' al kako se tej stvari reče.

Hvala
Damjan (E30 316i)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 12, 2005 2:24 am

mas 2 variante ena je bid, ena je pa buy it now.

ce je buy it now cena, pomen to da za tok kesa das tm buy in ko opravs to je zadeva tvoja in jo sam se placas in dobis po posti.

bid je pa drazba. drazba ma ponavad trajanje en tedn, in v tem casu folk pove kok ponuja za to. tist k ma na konc najvecjo ponudbo zmaga drazbo oz bid, in je stvar njegova. mas tud reserved price kar pomen da je ta k prodaja pac dau eno ceno pod katero ne da dolocene stvari, in ko bid prekoraci to vsoto lahko sele nekdo to odnese.

po tem ko neki zmagas, kontaktiras osebo od katere kupujes, in poves kako bos placu in zahtevas invoice ce ti ga ze prej ne poslje. v invoice-u ti pise tocna cena za tist kar kupujes plus postnino.

za placilo mas vec nacinov.

en je paypal, ampak nanga pozab ker v slo ne dela.
pol je western union money transfer, kul zadeva ki prenese denar v pol urce, sam stane 3k sam prenos dnarja.
pol je western union money order, to traja neki cajta sam je obcutno cenej.
pol mas pa se staro dobro kuverto, v katero cimbols zakamufliras dnar.

za mejhne vsote js zmer uporablam kuverto, za vecje wu money transfer. dnar mors pa zmer poslt v njihovi valuti tocn tok kokr je, oz kokr se zmens.

pa se stos je da ce kupujes iz drzav ki so v EU ne rabis nobene carine in ti pride zadeva direkt na dom po posti, ce kupujes pa recimo iz usa, te pa na carinski posti hocjo posexat na suho in jim mors kr neki dokazovat od kje ti to, pa kazat ebay drazbo in stevilko pa kr neki komplicirajo birokrati smrdljivi.

tko da js ti priporocam nemcijo pa united kingdom, ker je ponudba ogromna, pa ni carine pa ni kompliciranja carinikov, ki vrjam zlo zlo zlo zakomplicirajo zadevo. bog ne dj da bi ti kdo iz amerike kr neki po posti poslou in da nebi meu dokaza kva je to, nevrjamm da bi dobu vn.

aja pol mas pa se feedbacke, tm pa nej bi v grobem vidu kdo je koga nategnu in kdo ne, oz kok je kdo posten.

velik srece ;)

(aja pa se en tip: stvar ki jo hoces met, zmer sam opazujes do ene 10 sekund pred koncem drazbe, pol pa nabijes bid se za ene 20% vec kot je trenutna bid, in skor zihr zmagas)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To apr 12, 2005 12:02 pm

TheCjen je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:hmm...in kdo pa so top sellerji?......uni ki so ful dobri oz ki ful to prodajajo al kko?
in kako to poteka?..kaj ti mu ponudis tolko in on pol tebi proda, ko poslje tebi ti ta kes iz racuna trga in pol ga dobis po posti al kko je to?

no recimo da bi js rad te feltne kupu...kaj bi mogu naredit???
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... otohosting

lp pa hvala vam za pomoc ;)

Nazalost prodajalec tega oglasa ni top seller. To so najveckrat trgovine, ki med drugim prodajajo blago tudi prek e-baya. Je pa kar nekaj pogojev, da postanes top seller. Vseh sicer ne poznam, vendar med drugim moras imeti nevem koliksno stevilo pozitivnih mnenj. Prepoznas pa top sellerje na e-bayu po logotu, ki ga vidis desno zgoraj. Ne mores zgresit. Se pa dostikrat zgodi da imajo top sellerji fiksno ceno za svoje artikle. Ti pa najveckrat dajo tudi garancijo. Ponavadi so malenkost drazji, vendar pomoje se splaca pri njih kupovat.

Lp. TheCjen

samo ce se js kej stekam.....ta oglas je iz UK....to pomeni da js nebi placeval carine, pa kaj js vem kolko ogromne postnine a ne?......neglede na to da ni top seller...
LP ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 12, 2005 12:16 pm

tele feltne so kul varjanta ja. kontaktiri prodajalca pa upras kok bi bla postnina glede na to da je mal dost tega.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To apr 12, 2005 12:18 pm

Voith je napisal/-a:tele feltne so kul varjanta ja. kontaktiri prodajalca pa upras kok bi bla postnina glede na to da je mal dost tega.

ja ja so ful mega....samo kaj bi se lahko js z njim zmenu recimo da mu dam tolko kesa in mi jih poslje, saj nism prijavljen na ebayu, ker nimam stevilke bancne kartice....tko da ne vem kaj naredit lih zaradi tega......to me ful muci pa se taka cena kot je zdaj je mega....35.000 sit....nic ;)
LP

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To apr 12, 2005 12:19 pm

sam neki glede tega k vidim da glih radio kupuješ... ameriški radii imajo drugačen FM sistem kot pri nas. oni imajo samo lihe frekvence (like 99,1 92,5 ,...)+nimajo rds-a. povprašaj glede tega.

drugače so ti pa vse že povedali.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 12, 2005 12:43 pm

Dariooo je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:tele feltne so kul varjanta ja. kontaktiri prodajalca pa upras kok bi bla postnina glede na to da je mal dost tega.

ja ja so ful mega....samo kaj bi se lahko js z njim zmenu recimo da mu dam tolko kesa in mi jih poslje, saj nism prijavljen na ebayu, ker nimam stevilke bancne kartice....tko da ne vem kaj naredit lih zaradi tega......to me ful muci pa se taka cena kot je zdaj je mega....35.000 sit....nic ;)
LP

prijavs se lahko brez problema ce mas en email naslov ki se ga da prevert. torej al od siola al pa volja al pa kj. js mam sam od volje mail in sm gor bp.

ce das za per ti lahk tut js narocim :P sam placat gres na posto ti in vse to. ker pac nocm da ce gre kj narobe da pol tko izpade kokr da sm js koga nategnu.

evo to je pa moja reputacija :lol: :P
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... ompage=222

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To apr 12, 2005 12:46 pm

Voith je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:

LP

prijavs se lahko brez problema ce mas en email naslov ki se ga da prevert. torej al od siola al pa volja al pa kj. js mam sam od volje mail in sm gor bp.

ce das za per ti lahk tut js narocim :P sam placat gres na posto ti in vse to. ker pac nocm da ce gre kj narobe da pol tko izpade kokr da sm js koga nategnu.

evo to je pa moja reputacija :lol: :P
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... ompage=222

a res?....js mam na yahoo....to ne velja a? :( buu...majbe da je to...samo ki mene je tui sprasevalo za st od kartice...pa je nism dal in me naprej ni spustilo...ne vem no....
hmm.....da mi ti narocis?...ne vem no....ce se ti bi dalo...oz ce lahko se informiras kko in kaj...oz kolko bi prisla postnina....ker iz UK v slo....pa se za feltne...sej so iz magnezija ja...ampak vseeno.....
kaj pol morem it js na posto in njemu denar nakazat v bistvu??oz na banko a?
ma za pir dobis ;) ni panike .......

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 12, 2005 1:00 pm

ni ti treba dt kartice sam tm nek mors odklukat certified mail provider al neki tazga.

drgac pa sm mu zdele mailu, bomo vidl ce bo odgovoru.

hello, I really like theese rims, and I`d like to buy them, but I am from slovenia, so I`d like to know how much the shipping cost would be from uk to slovenia, since this would be quite big package : )

best regards

aja pa ti mors vedt se to da je zdele gbp102 sam je se 7 dni, tko da na konc bo ta cena kr se zrastla za ene par % pomoje.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To apr 12, 2005 1:06 pm

Voith je napisal/-a:ni ti treba dt kartice sam tm nek mors odklukat certified mail provider al neki tazga.

drgac pa sm mu zdele mailu, bomo vidl ce bo odgovoru.

hello, I really like theese rims, and I`d like to buy them, but I am from slovenia, so I`d like to know how much the shipping cost would be from uk to slovenia, since this would be quite big package : )

best regards

aja pa ti mors vedt se to da je zdele gbp102 sam je se 7 dni, tko da na konc bo ta cena kr se zrastla za ene par % pomoje.

aaa...ok hvala ti ki si mu pisal ;)
a maybe se da zmenit recimo ti dam tolko za njih in ti jih das dol iz drazbe?
ja ja sej vem da se 7 dni in da bo cena narastla....samo upam da ne za ful....her gbp so 350 ne?..to pomeni da mi pridejo te feltne zdaj neki vec kot 35.000sit.....upam da bo max 40.000....al mislis da bo tui vec?
ale hvala ti ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 12, 2005 1:23 pm

ej nimam pojma. sam prej nebo dau dol z drazbe ker pol je mutualy redrawn bid in to je bad zanga. bomo vidl kako bo povprasevanje. ce bos hotu ti zmagam bid, sam pol gres ti na banko wu nakazilo narest, da bos tocno vedu kam je su cash, ker kot sm ze reku, ucas se tud kj zaplete, in nocm pol da zgleda kao da sm js kj zmutiu.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To apr 12, 2005 1:24 pm

Jst mislm da se bo cena podvojila.
na ebayu zadnji sekundi dajo ponudno, dobesedno.
Tako da se cena izdelka tudi v 30sec podvoji.
Če boš imel pa srečo pa lahok da ostane taka.

LP Joseph

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To apr 12, 2005 1:25 pm

Voith je napisal/-a:ej nimam pojma. sam prej nebo dau dol z drazbe ker pol je mutualy redrawn bid in to je bad zanga. bomo vidl kako bo povprasevanje. ce bos hotu ti zmagam bid, sam pol gres ti na banko wu nakazilo narest, da bos tocno vedu kam je su cash, ker kot sm ze reku, ucas se tud kj zaplete, in nocm pol da zgleda kao da sm js kj zmutiu.

ja ja...ma pocakamo enih par dni pa da vidimo kolko bo pouprasevanja ja ;)
ja ja bom sel js placat ampak s tvojimi navodili ;) hehe.....pa da ti se odpise kolko pride postninca, ker ce pridejo feltne recimo 40k in da mi pride postnina se 20k...je hudic ;)
LP pa thank's

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH To apr 12, 2005 1:35 pm

uporabljaj ebay.de!
denar pošiljate v kuvertah? :roll: :?: :!:
90% ljudi ti da podatke o njihovemu racunu (iban/swift) - nato denar nakazes..
lahko si ga posljes v avstrijo na pošto še cenej...
aja pa se to.. v zadnjih sekundah se dobivajo drazbe.. tako, da ce mas 56k linijo pa ma artikel dosti interesentov bos verjetno zgubil :lol:
v nekaj sekundah ko se tebi refresha, drugi ze kupijo

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Poštnina na Ebay-u

Napisal/-a mihakrapez Sr apr 13, 2005 10:42 am

Pazi ker imajo ameriski radiji drugacne frekvence (samo vsako drugo in ne prvo)
Npr: 101.5 101,7 101.9 102.1.
Tako, da lahko na poslusanje nasih radijskih postaj pozabis.

Lp

AnDr3jC3K je napisal/-a:Koliko bi me prišla poštnina+carina oz. vse dodatne dajatve, če bi iz USA nabavil en avtoradio.
Cena radia je okoli 200USD.

LP
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr apr 13, 2005 11:03 am

maky je napisal/-a:sam neki glede tega k vidim da glih radio kupuješ... ameriški radii imajo drugačen FM sistem kot pri nas. oni imajo samo lihe frekvence (like 99,1 92,5 ,...)+nimajo rds-a. povprašaj glede tega.

drugače so ti pa vse že povedali.

zato pa lahko z temi frekvencami "baje" tudi police station itd. poslkusas, tak da ma neki smisel :>

kot sem reko morem se vsest in eno ebay temo za vse odpret, kjer se bo lahko VSAKI izdelek preko ebaya (nemcija, austria....) nabavil preko mene ali pa na lastno, imam moznost dostave v SLO, placa bo dosti, tudi za prage odbijace,haube, felne in tudi malenkosti :D :D
Zadnjič spremenil mistervegas, dne Sr apr 13, 2005 11:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Sr apr 13, 2005 11:04 am

:pivo

Huda20
Nov uporabnik

Napisal/-a Huda20 Sr apr 13, 2005 9:08 pm

Kar se tiče teh idiotov, da se drugače ne morem izrazit...

Slika

NE priporočam...Na krajšem potovanju po Ameriki sem naročila neko zadevo za polepšanje avtočka in to naj bi prispelo v roku treh dni na moj tamkajšnji naslov... Tu pa se zadeve zakomplicirajo. Namesto v treh dneh je paket prišel v sedmih dneh. Pa OK, to še preživim, sam kaj ko se je paket vmes izgubil kar trikrat in ni pomagal ne routing ne tracking number. Swasta. Na koncu dobim izpisek kako je paket potoval:

Arizona - Nevada - Hawaii - California - Arizona - Texas - California

Moj naslov je bil v Los Angelesu... Eto vam potem njihov UPS in podobne zadeve. Pravi ups v pomenu besede. Še enkrat - NE priporočam - raje vzemite FedEx, če kaj jemljete iz Amerike.

Z e-Bay em pa same dobre izkušnje. S carino imam pa naslednje izkušnje: Kar je bilo stvari iz EU itak nič dodatnih stroškov carinjenja odkar je EU, saj lahko utemeljiš, da si tudi ti iz EU. Doooh. Iz ZDA imam pa eno negativno in eno pozitivno izkušnjo:

1. Ko sem prvič naročala preko ebay.com mi niso zaračunali nobene carine, saj je bil artikel zelo lahek in tudi pošiljatelj je napisal, da je vrednost manjša od $500 (najbrž je to pomagal).

2. Pri drugem naročilu se je pa fajn zakompliciralo. V bistvu sem zadevo že kupila (ura, vredna cca $50) na letališču, vendar so jo med prevažanjem do letala izgubili. Potem klicarim tja na letališče in težim do onemoglosti. Uro končno najdejo in jo pošljejo. Seveda sem predvidevala, da stroškov ne bo, saj je bila vrednost majhna itd. Potem pa presenečenje. Dobim pošto iz carinskega oddelka ali urada (ne vem točno), da moram priti tja po paket...Pozanimam se kam sploh moram in mi rečejo, da bodo kar poslali. Jaz (dobesedno) budala rečem OK in niti ne vprašam kaj še sledi. Dobim uro domov, grem na pošto dvignit paket in tam presenečenje. Podpisati moram nek papir o carinjenju in plačati okoli 12.000 SIT stroškov in carinjenja. Mislim si WTF!?!? Seveda vse skupaj zavrnem. Po dolgem pregovarjanju in vezah se nekako le zmenim, da uro dobim brez carinjenja... Le KAJ bi človek brez vez.

LP, taHUda

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 13, 2005 10:42 pm

Huda20 je napisal/-a:2. Pri drugem naročilu se je pa fajn zakompliciralo. V bistvu sem zadevo že kupila (ura, vredna cca $50) na letališču, vendar so jo med prevažanjem do letala izgubili. Potem klicarim tja na letališče in težim do onemoglosti. Uro končno najdejo in jo pošljejo. Seveda sem predvidevala, da stroškov ne bo, saj je bila vrednost majhna itd. Potem pa presenečenje. Dobim pošto iz carinskega oddelka ali urada (ne vem točno), da moram priti tja po paket...Pozanimam se kam sploh moram in mi rečejo, da bodo kar poslali. Jaz (dobesedno) budala rečem OK in niti ne vprašam kaj še sledi. Dobim uro domov, grem na pošto dvignit paket in tam presenečenje. Podpisati moram nek papir o carinjenju in plačati okoli 12.000 SIT stroškov in carinjenja. Mislim si WTF!?!? Seveda vse skupaj zavrnem. Po dolgem pregovarjanju in vezah se nekako le zmenim, da uro dobim brez carinjenja... Le KAJ bi človek brez vez.

neki podobnga sm pa js zadnic na svoji kozi obcutu.

narocu sm ena 3D ocala z pripadajoco kartico z collegestanton-a usa in pol zadeva lepo pride, pa sm meu potrdilo o placilu+ tist vabilo k so mi ga poslal, pa mi kr niso hotl dt ces da morm dokazat kaj to je pa cist tko sm se pocutu k bi svercu anthrax. no pol sm poklicu dam da mi je brt zbrsku ebay cifro, da je pol tm en tret usluzbenc lahko pogledu na ebay kera transakcija in use. pol sm placu 6k in sm su po kksni uri dam.
kr neki, ne predstavlam si kaj bi blo ce bi mi kr nekdo poslou kr neki po posti iz usa. verjetn bi me kr zaprl za 2 dni za vsak slucaj. :evil:

@Dariooo

evo dobu sm replay:

I would of though Ł150+. I have no problem sending them if you was to win. Thanks

To bid or purchase this item, go to:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 4542389964

================================================================================
Item # / Item Title End Date
================================================================================
4542389964 19-Apr-05
Peugeot 205 T16 alloy wheels NOT 309, 106, 206 GTI

Thank you,
jamietonks

pomoje kr nebos narocu a? :) mal drage bojo v koncni fazi.

Please note these wheels are just over £3000 from Peugeot. :twisted:
Zadnjič spremenil Voith, dne Sr apr 13, 2005 10:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr apr 13, 2005 10:45 pm

he he...ne ne...no way....tolko za postnino in se glede na to da je zdaj ze precej narastla cena....tko da..pustimo stat ;) hehe
ale hvala ti vseeno ;)
LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov