Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po apr 18, 2005 4:16 pm

W|zz je napisal/-a:Še ena za primerjavo...sm se spomnu k je prej en tovornjakarje omenu.
Če ma šofer kamjona v Slo preveč ur vožnje se podjetje kaznuje z 300-400.000sit.
V Austriji al Nemčiji je pa za isti prekršek 14-30.000sit. Če pretvorš v našo valuto. Pa nism nobene nule pozabu, razn če so se na tv zmotil, kjer sm to vidu.
:? :? :?

ah tega ne bo več, ker so se tovornjakarji zbunili
podpis

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po apr 18, 2005 4:17 pm

lublancan je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Še ena za primerjavo...sm se spomnu k je prej en tovornjakarje omenu.
Če ma šofer kamjona v Slo preveč ur vožnje se podjetje kaznuje z 300-400.000sit.
V Austriji al Nemčiji je pa za isti prekršek 14-30.000sit. Če pretvorš v našo valuto. Pa nism nobene nule pozabu, razn če so se na tv zmotil, kjer sm to vidu.

sam glupo ne, tovornjakarji se lepo zbunijo, mi pa se pustimo naprej molzt.
Slika

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Po apr 18, 2005 4:19 pm

lublancan je napisal/-a:

Včasih je bla kazen par milijonov za podjetje...zdej so jo znižali na 300k sit,za posamezne podjetnike pa par deset tisočakov...vsaj mislim da je tko...
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po apr 18, 2005 4:45 pm

Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po apr 18, 2005 4:54 pm

PureTNT je napisal/-a:Slika

LOOOOOL!!!
Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Po apr 18, 2005 5:18 pm

PureTNT je napisal/-a:Slika

hahaha :jao:
Jst sm se zmer optimist in upam da se bo kj v prihodnjosti obrnil na bolje! :pray:

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Po apr 18, 2005 7:45 pm

Dokler bo aktualni ZVCP dajal rezultate, kot jih daje, ga bom zagovarjal in se mu priklanjal. Ko pa bodo Slovenci pozabili na strah in se na zakon navadili ter se bo povečalo število prekrškov in posledično nesreč, pa ga bo potrebno še malce zaostriti. In to ponavljati toliko časa, da bodo slovenski vozniki spoznali:
- da na cesti niso sami in morajo zato sprejeti red, kot ga določi večina in ne tistega, kar se v danem trenutku njim zdi prav
- da so volani v neuravnovešenih rokah prav tako orožje kot noži v žepih ali nabita puška

p.s. ravno danes sem plačal globo 5.000 SIT in bil ob izreku le-te presenečen nad:
- izredno vljudnostjo in profesionalnostjo delavcev policije
- nad, za moje pojme, relativno nizkim zneskom za storjeni prekršek

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po apr 18, 2005 8:08 pm

Ti si moten. Sorry. Res. Zato pa je stanje takšno kot je.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po apr 18, 2005 8:22 pm

maestro je napisal/-a:Dokler bo aktualni ZVCP dajal rezultate, kot jih daje, ga bom zagovarjal in se mu priklanjal. Ko pa bodo Slovenci pozabili na strah in se na zakon navadili ter se bo povečalo število prekrškov in posledično nesreč, pa ga bo potrebno še malce zaostriti. In to ponavljati toliko časa, da bodo slovenski vozniki spoznali:
- da na cesti niso sami in morajo zato sprejeti red, kot ga določi večina in ne tistega, kar se v danem trenutku njim zdi prav
- da so volani v neuravnovešenih rokah prav tako orožje kot noži v žepih ali nabita puška

p.s. ravno danes sem plačal globo 5.000 SIT in bil ob izreku le-te presenečen nad:
- izredno vljudnostjo in profesionalnostjo delavcev policije
- nad, za moje pojme, relativno nizkim zneskom za storjeni prekršek

Če si spremljal moje poste se nikoli nisem obregnil čez odnos naših policistov, ki so bili do mene še vedno korektni.

Kar se tiče podpore ZVCP pa nad statistikami ne bi pretirano poskakoval. Tukaj imaš statistiko meseca februarja, ki je primerljiv s februarjem 2003, spodaj pa navajajo razloge za izboljšanje glede na leto 2004.
http://www.policija.si/si/statistika/pr ... nuar05.pdf

Še statistika za mesec januar. Če pogledaš na zadnjo stran, boš videl, da je glede na leto 2003 rezultat slabši.
http://www.policija.si/si/statistika/pr ... nuar05.pdf

Sam letno naredim kar pošteno število kilometrov in se glede neprilagojene hitrosti s teboj strinjam. Te pa moram opozorit na razliko med terminoma neprilagojena in visoka hitrost. Za primer ti dam recimo skorajda prazno avtocesto, kjer boš s hitrostmi tudi prek 200 km/h brez kakšne posebne nevarnosti lahko peljal kilometre in kilometre, medtem ko bi po cesti iz Vodic proti Sp. Brniku pri držanju omejitve iz ceste zletel v prvem ovinku. Vse je relativno. Sam te ne bom kritiziral za tvoje izjave, ker verjamem, da imaš resnično dobre namene, vendar bi vseeno pretehtal primernost le-teh. Če z veliko manjšimi kaznimi zelo solidno funkcionirajo vse razvitejše zahodne in severne sosede, potem odgovor očitno ni v višanju kazni. Vzemi v premislek: preventiva ali represija? Za nameček ti povem še to, da se kot neprilagojena hitrost smatra tudi, če si po prehitevalnem pasu pripeljal 150 km/h, pa te je nekdo brez smernika po balkansko izsilil. Argument: Če bi vozil 130, bi ustavil. Morda bi, morda pa ne. Sam sem se pri 120 km/h komaj izognil nesreči, ko mi je nekdo na moj pas zapeljal s 70 km/h. Bi mi potem policisti naložili kazen za neprilagojeno hitrost, ker se nisem prilagodil počasnemu prometu? Varno vožnjo ti želim.

Lp

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Po apr 18, 2005 8:39 pm

Zzooommm je napisal/-a:Ti si moten. Sorry. Res. Zato pa je stanje takšno kot je.

Lahko noč.

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Po apr 18, 2005 8:42 pm

PureTNT je napisal/-a:Če z veliko manjšimi kaznimi zelo solidno funkcionirajo vse razvitejše zahodne in severne sosede, potem odgovor očitno ni v višanju kazni.

Če se ne motim smo Slovenci svetovni prvaki v popitem alkoholu ali pa vsaj blizu vrha. Del pijanske kulture se prenaša tudi na ceste. Zato je potrebno s strožjimi predpisi zaščititi tiste, ki uporabljamo cesto za premagovanje razdalj in ne za premagovanje lastnih kompleksov.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po apr 18, 2005 8:58 pm

Mnjah... najprej je treba kulturo voznikov spremenit. Jst osebno mislm, da to kr se dogaja po naših cestah ni normalno sploh. Ljudje sploh ne znajo vozt. Ko da so delal izpit za vse drugo kot avto.

Sam opažam, ko se vozim relacijo Nm-Mb-Nm, vsak ponedeljek in petek, da to kr se dogaja na cesti ne pelje nikamor. Če neb vsaj 3x v eno stran fajn zabremzal, bi se moja pot končala z nesrečo. In res je, ljudje sploh ne opazujejo kaj se dogaja okol njih. Cesta je rezervirana zame in samo zame, ostali pa se gonite... O tem da jih večina sploh ne ve kje je kolk omejitev, do tega da pozabjo da so sploh v avtu in začnejo kr tko po sredin vozt. Do tega, da jih skor polovica pripelje v ovinek po mojem pasu, pa do tega da jih velika večina uporablja žmigavc samo na tehničnem pregledu, če delajo ali ne. Da ne govorim, da jih kr nekej zelo rado vozi s prižganimi meglenkami, kar je še posebej moteče, če gre za zadnjo meglenko. Pa da me je prejšnjič en TICO, beri TICO, prehitel po avtocesti, ko sm se vozu 150, notr pa so bli 4je, beri ŠTIRJE, debili. A se ljudje sploh zavedajo, kaj vozijo?!?! Kako se bo avto sploh ustavu pr taki hitrosti, če mam jst na mojmu kolesu večje diske spredej, da o gumah ke so tm 125 širine sploh ne govorim.

Ljudje premal razmišljajo o tem.

Uglavnm, večkrat ko sm na cesti, večkrat gruntam da bo treba kupt en fajn velik avto, s tem pa postajam že američan: Safe car weights about 2t and up.

Tko bom reku:

Kazni bi mogl prilagodit glede na razmere -> če se vozš mim vrtca 60, al pa recmo po dolenjski cesti 60, to sploh neb smelo bit isto.
Mislm pa da bi mogl še dvignt ceno za vsak 0,1 promil alkohola in pa, da bi na cestah moglo bti bistveno bistveno več policajev. Pa ne takih, ki skačejo iz grma, pa lajajo: Vozil si 55!!!!, ampk takih ki bi spremljal samo kulturo voznikov in s tem veselo pisali kazni.

Do zdej še nism vidu primera, da bi kdo dobil kazen ker je zapeljal čez rumeno, po tem ko je bil še tolk stran, da je vidu utripat zeleno in pohodu na gas. Nism še nikol vidu kazni za kretene, ki parkirajo po parkirnih prostorih za invalide, ko da je to itak neki čist običajnega. Niti nism še vidu policaja, ki bi kazen napisal nekomu, ki ne upošteva zadrge...

V upanju na boljše čase,
Lp Omelo ;)

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Po apr 18, 2005 9:11 pm

pa še jaz bom nekej dodal!
Obvezno bi nasi cestarji in drzavniki morali spremenit/dodat/odstranit en KUP tabel z omejitvijo hitrosti. Ker nekateri so postavljeni RES glupo!
kako se bo folk peljal 50 nekje, ker ni nobene hise, nobenga ne ogrozas, itd.
recimo ena od najblizjih taksnih lokacij je dolenka ... kako tam vozit 50 ko ni nikjer nobenga???? in taksnih primerov je FULL!
Ampak seveda, najlepse je nabit cene prekrskov, drugega pa ne tikat!
Absolutno pa bi morali VSI starejsi vozniki (recimo vec kot 50 let) pomovno opravljat vsaj nekaj ur teorije in prakse) ... pred leti ko so oni delali izpite sploh skoraj niso semaforjev poznali, pol znakov manj je bilo, omejitve so ble druge, izpit so dobili za šalo, itd, itd!
pa še bi nasteval lahko

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po apr 18, 2005 10:19 pm

Omelo je napisal/-a:Mnjah... najprej je treba kulturo voznikov spremenit. Jst osebno mislm, da to kr se dogaja po naših cestah ni normalno sploh. Ljudje sploh ne znajo vozt. Ko da so delal izpit za vse drugo kot avto.

Sam opažam, ko se vozim relacijo Nm-Mb-Nm, vsak ponedeljek in petek, da to kr se dogaja na cesti ne pelje nikamor. Če neb vsaj 3x v eno stran fajn zabremzal, bi se moja pot končala z nesrečo. In res je, ljudje sploh ne opazujejo kaj se dogaja okol njih. Cesta je rezervirana zame in samo zame, ostali pa se gonite... O tem da jih večina sploh ne ve kje je kolk omejitev, do tega da pozabjo da so sploh v avtu in začnejo kr tko po sredin vozt. Do tega, da jih skor polovica pripelje v ovinek po mojem pasu, pa do tega da jih velika večina uporablja žmigavc samo na tehničnem pregledu, če delajo ali ne. Da ne govorim, da jih kr nekej zelo rado vozi s prižganimi meglenkami, kar je še posebej moteče, če gre za zadnjo meglenko. Pa da me je prejšnjič en TICO, beri TICO, prehitel po avtocesti, ko sm se vozu 150, notr pa so bli 4je, beri ŠTIRJE, debili. A se ljudje sploh zavedajo, kaj vozijo?!?! Kako se bo avto sploh ustavu pr taki hitrosti, če mam jst na mojmu kolesu večje diske spredej, da o gumah ke so tm 125 širine sploh ne govorim.

Ljudje premal razmišljajo o tem.

Uglavnm, večkrat ko sm na cesti, večkrat gruntam da bo treba kupt en fajn velik avto, s tem pa postajam že američan: Safe car weights about 2t and up.

Tko bom reku:

Kazni bi mogl prilagodit glede na razmere -> če se vozš mim vrtca 60, al pa recmo po dolenjski cesti 60, to sploh neb smelo bit isto.
Mislm pa da bi mogl še dvignt ceno za vsak 0,1 promil alkohola in pa, da bi na cestah moglo bti bistveno bistveno več policajev. Pa ne takih, ki skačejo iz grma, pa lajajo: Vozil si 55!!!!, ampk takih ki bi spremljal samo kulturo voznikov in s tem veselo pisali kazni.

Do zdej še nism vidu primera, da bi kdo dobil kazen ker je zapeljal čez rumeno, po tem ko je bil še tolk stran, da je vidu utripat zeleno in pohodu na gas. Nism še nikol vidu kazni za kretene, ki parkirajo po parkirnih prostorih za invalide, ko da je to itak neki čist običajnega. Niti nism še vidu policaja, ki bi kazen napisal nekomu, ki ne upošteva zadrge...

V upanju na boljše čase,
Lp Omelo ;)

Sam ne bi mogel bolje napisat.
Maestro, kar se alkohola tiče se še nikoli v svoji vozniški karieri v avto nisem usedel z več kot 0.0 in si lahko misliš kakšno je moje mnenje glede alkoholiziranosti med vožnjo.
mahi82: točno.

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Po apr 18, 2005 10:52 pm

Omelo je napisal/-a:...... Nism še nikol vidu kazni za kretene, ki parkirajo po parkirnih prostorih za invalide, ko da je to itak neki čist običajnega. Niti nism še vidu policaja, ki bi kazen napisal.......

Kt takile naprimer, ane.... :twisted:
Slika
Slika
No need to be big to go fast......

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To apr 19, 2005 2:15 pm

Glede na ocitnost prekrskov, ki se dogajajo na nasih cestah vsako dnevno... bi kazni se povecal za faktor 10!

Kaj vam je folk!?!? Vozi po predpisih... hitrost cca 10km/h vec in to je to! Kazni za1x se nikoli nisem dobil!

Se pa jezim, ko te gre folk po polni crti prehitevat-pa ze sam vozim prehitro ;) Pa polno cez rdeco... pa zavijanje brez zmigavcev!!! :twisted:

Se pa tudi jezim nad obranimi primerki... pocasneti... pa kaksni stari ateji! Ne vem no, al se samo men to dogaja, da zadnje case skoz na neke starcke naletam, ko vozijo skoz 60 namesto vsaj 80 po regionalkah... pa full pocasi v ovinke...

Ni cudno, da sem vedno bolj zivcen zadnje case... ...OK... muzika na glas, pa RELAXsss

...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To apr 19, 2005 10:12 pm

kixs je napisal/-a:Glede na ocitnost prekrskov, ki se dogajajo na nasih cestah vsako dnevno... bi kazni se povecal za faktor 10!

Kaj vam je folk!?!? Vozi po predpisih... hitrost cca 10km/h vec in to je to! Kazni za1x se nikoli nisem dobil!

Se pa jezim, ko te gre folk po polni crti prehitevat-pa ze sam vozim prehitro ;) Pa polno cez rdeco... pa zavijanje brez zmigavcev!!! :twisted:

Se pa tudi jezim nad obranimi primerki... pocasneti... pa kaksni stari ateji! Ne vem no, al se samo men to dogaja, da zadnje case skoz na neke starcke naletam, ko vozijo skoz 60 namesto vsaj 80 po regionalkah... pa full pocasi v ovinke...

Ni cudno, da sem vedno bolj zivcen zadnje case... ...OK... muzika na glas, pa RELAXsss

...

Sam vozim precej hitro (z izjemo naselij), pa sem do zdaj še vedno plačal takrat, ko sem vozil umirjeno. V glavi se mi poraja primer 70 km/h pri omejitvi 60 na Dunajski. Če bi bilo po mojem bi bili vsi vozniki zmožni trezne presoje in omejitev sploh ne bi potrebovali. Kar se tiče regionalk pa je bilo o tem povedanega že več kot preveč. Splošen konsenz je, da so le-ti varni vozniki, medtem ko si ti, ko ga prehitevaš pri 90 km/h, norec.

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov