Mnjah... najprej je treba kulturo voznikov spremenit. Jst osebno mislm, da to kr se dogaja po naših cestah ni normalno sploh. Ljudje sploh ne znajo vozt. Ko da so delal izpit za vse drugo kot avto.
Sam opažam, ko se vozim relacijo Nm-Mb-Nm, vsak ponedeljek in petek, da to kr se dogaja na cesti ne pelje nikamor. Če neb vsaj 3x v eno stran fajn zabremzal, bi se moja pot končala z nesrečo. In res je, ljudje sploh ne opazujejo kaj se dogaja okol njih. Cesta je rezervirana zame in samo zame, ostali pa se gonite... O tem da jih večina sploh ne ve kje je kolk omejitev, do tega da pozabjo da so sploh v avtu in začnejo kr tko po sredin vozt. Do tega, da jih skor polovica pripelje v ovinek po mojem pasu, pa do tega da jih velika večina uporablja žmigavc samo na tehničnem pregledu, če delajo ali ne. Da ne govorim, da jih kr nekej zelo rado vozi s prižganimi meglenkami, kar je še posebej moteče, če gre za zadnjo meglenko. Pa da me je prejšnjič en TICO, beri TICO, prehitel po avtocesti, ko sm se vozu 150, notr pa so bli 4je, beri ŠTIRJE, debili. A se ljudje sploh zavedajo, kaj vozijo?!?! Kako se bo avto sploh ustavu pr taki hitrosti, če mam jst na mojmu kolesu večje diske spredej, da o gumah ke so tm 125 širine sploh ne govorim.
Ljudje premal razmišljajo o tem.
Uglavnm, večkrat ko sm na cesti, večkrat gruntam da bo treba kupt en fajn velik avto, s tem pa postajam že američan: Safe car weights about 2t and up.
Tko bom reku:
Kazni bi mogl prilagodit glede na razmere -> če se vozš mim vrtca 60, al pa recmo po dolenjski cesti 60, to sploh neb smelo bit isto.
Mislm pa da bi mogl še dvignt ceno za vsak 0,1 promil alkohola in pa, da bi na cestah moglo bti bistveno bistveno več policajev. Pa ne takih, ki skačejo iz grma, pa lajajo: Vozil si 55!!!!, ampk takih ki bi spremljal samo kulturo voznikov in s tem veselo pisali kazni.
Do zdej še nism vidu primera, da bi kdo dobil kazen ker je zapeljal čez rumeno, po tem ko je bil še tolk stran, da je vidu utripat zeleno in pohodu na gas. Nism še nikol vidu kazni za kretene, ki parkirajo po parkirnih prostorih za invalide, ko da je to itak neki čist običajnega. Niti nism še vidu policaja, ki bi kazen napisal nekomu, ki ne upošteva zadrge...
V upanju na boljše čase,
Lp Omelo