Voith je napisal/-a:jaoo![]()
![]()
![]()
pa negre se za teste @#&^*&!!@#$. gre se za to da tud ti ko se razsujes se nebos ne tko ko na ncap ne tko ko na iihs, ampak se bos unikatno. in unikatnih stvari se ne da primerjat med sabo.
kapcis zdej al ti narisem eno veliko rizbo ?
mislm res nevem vec al ste res tok zabiti al sm pa js umsko prizadet. neki more bit.
vinci je napisal/-a:Jaz lahko samo recem svinarija.Se pravi da ljudje ki zivijo na vzhodu se lahko vozijo v slabo varnem avtomobilu saj njihova zivljenja niso nic vredna za evropo bomo pa avto izboljsali.Ostajam brez besed.
lenivec je napisal/-a:men se pa zdi da vso pzablate šibko točko pri krešu... človeka.
avti so že dooolgo dovol varni da te obvarujejo v krešu, sam žal človeško telo ni namenjeno takim pojemkom. maš lahko ti smarta al pa merklo s klaso pa se v steno zibiješ, pri obeh avtih boš v trenutku iz 100kmh na 0kmh pa ste lahk nevem kaki zagovorniki velik avto varn avto v obeh bo na telo delovale (pre)velike sile in se bojo vezi v notranjosti trgale ker ni mati narava dizajnirala človeka za več kot 35kmh
tak da logan, lada, laguna, bmw bilokaj vse je isti falus ko smo a mi najšibkejši člen in ne avto
Joie de vivre! je napisal/-a:Crash testi se delajo na osnovnih modelih, kolikor je meni znano.
LP,
Joie
lenivec je napisal/-a:slide če si gledal od fift gear "test" corsa in smart v betonsko steno pri 120kmh če s ene motim
oba avta dovl "nedeformirana" da te nebi zmečkalo.
isto je pri vseh kreših, kolkokrat pi pa v krežu nekaj v glavo zapikne
al pa te zmečka itd... res v extremnih primerih. večina nesreč s smrtnim izidom so pa avti rečimo temu dovol "nepoškodovani" da bi mogo voznik preživet. ampak kot sn gor napisal je problem v naši zgradbi.
sam poglej kaj se dogaja z možgani ko glava zaniha, ni problem tisto ko butne glava naprej ampak potem ko se ustavi in jo cukne nazaj takrat pride do poškodb možganov...
pol so tu notranje krvavitve, ker pač nismo sposobni zdržat takih pojemkov in preprosto vtrga kaki organ...
tak da dan danes je o varnosti avtov preprosto nesmiselno razglablat ker so vsi NOVI avti dovol varni da nas zaščitijo, ampak žal nas pa nemorejo zaščitit pred silami ki nastanejo pri tku
Mumbley je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Crash testi se delajo na osnovnih modelih, kolikor je meni znano.
LP,
Joie
Stranske airbage nima noben avto v nižjem razredu serijsko, če pa gledaš teste pa so vsi avti, ki dosegajo 4 zvezdice opremljeni z njimi:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/ratings.php?id1=1
Torej na vseh reklamah, ko se pohvalijo z zvezdicami zavajajo kupce.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov