Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Napisal/-a urosbe Če apr 21, 2005 9:29 am

Zdej če si pridružiš temi naknadno pričakujem da prebereš poste, ki sem jih napisal malo prej. Napisal sem tako kateri avto imam, kot tudi, da imam doma komplet bixenon luči od BMW trojke E46 3 mesece stare (le nosilci so polomljeni). Torej notranjost luči bom zamenjal z lečami od bmwja. Od tega trenutka pa verjetno potrebujem tudi clear stekla...

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Če apr 21, 2005 10:15 am

Clear stekla so delali znanci pred 3-4 leti, žal nisem več v stiku z nimi, iz pleksija, zdaj imaš možnost da pokličeš okoli razna steklarastva, če bi ti to naredili. Pa ne klicat navadnih steklarjev, ker oni samo režejo stekla. Probaj v Rogaško poklicat, v glavnem tja kjer oblikujejo vaze in kozarce. Lahko pa tudi poskusiš pri bivšem Saturnusu oz. Hella LUX Slovenija, kjer izdeluje luči za Ferrari, Lamborghini in druge. Mislim da bi ti oni še najbolj lahko pomagali. V glavnem zraven jim daš krovno steklo in ti po tem modelu oblikujejo novo gladko.

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Napisal/-a urosbe Če apr 21, 2005 11:05 am

Poklical sem na Hella Lux Slovenija, kjer sem dobil nekega gospoda z razvoja, ki mi je prijazno na dolgo in široko vse razložil. S tem se ukvarja že 20 let in mi je marsi kakšno stvar razjasnil. Če grem lepo po vrsti.

Da bi poliral oz. brusil steklo do te mere, da bi postalo clear je nemogoče in je rekel, naj to kar opustim. Pozna marsikatera orodja in steklarje in nikoli ne bom dobil ven clear stekla, kot ga želim.

Predlagal mi je pa naslednje. Da naredim kalup luči iz npr. poliestra ter izdelek ter na izdelku odrežem krog dimenzije leče xenoxe. Ta krog je lahko bodisi iz:
-stekla
-lexana (zdrži 125 stopinj, povedal mi je tudi da je LEXAN trgovsko ime za polikarbonat (iz katerega so vse današnje luči-vsi mislimo da so iz plastike-no to je lexan oz. polikarbonat. Predlagal mi je npr. da ta krog izrežem kar iz BMWjeve luči ki jo imam doma ali pa od kakšne stare Astre bi znal biti najbolj primeren. Opozoril pa me je, da je iz notranjosti površinsko tako zelo občutljiv, da naj to delam z zelo finimi rokavicami, saj so že prsti ponavadi pregrobi in bom naredil rajsice, kar bo svetlobo razpršilo vse naorkog
-plexi (ki je zelo trd, zdrži pa cca 100 stopinj)

Min. razdalja med projektorjem do zunanjo lečo naj bi bila vsaj 50mm, torej v primeru, da zunanje steklo pod kotom, moram tudi na to paziti.

Seveda ta stvar mi ni najbolj po želji, da bi imel luči iz poliestra pa samo krogce ven, pač pa moram iskati v tej varianti, da bi mi nekdo iz lexana naredil izdelek iz kalupa -> ali pa vsaj da bi nekako sprednji del stekla izrezal in ga nadomestil z lexanom.

Kakšna ideja?

LP
Uroš

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če apr 21, 2005 12:22 pm

privat steklarji ki delajo izdelke po naročilih (torej za vrata kake fancy zadeve) mize, slike,...

če zna umivalnik steklen nardit pol bo tud eno šipo za luč...jst poznam enga iz ljutomera ki dela vse po naročilu...tak da okol tebe bi tud mogu kak bit ki dela "custom" izdelke iz stekla.

rabu bo pa kalup ker takrat ko sem bil jst pri njemu sem gledu kak to dela in steklo ulije v kalup pa da v prešo ki je tudi peč.

če neboš nič najdu pr teb mene poklič pa bomo unga mojstra uprašali.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Napisal/-a urosbe Če apr 21, 2005 12:25 pm

Hm, to bi bilo idealno, samo kaj ko ne poznam nobenega takega... če grem mal naokrog vprašat, bodo verjetno samo debelo gledali kaj hočem:) Če bi bil tok prijazen, a ga lahko vprašaš o tej zadevi pa magari če pove iz kakšne stvari bi morali narediti kalup (material-na koliko stopinj odporen)?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če apr 21, 2005 12:38 pm

bom dons zvečer fotra uprašu k ma telefonsko pa ti jo dam zvečer pa ga poklič. Ni variante da un nebi znal tega nardit ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Če apr 21, 2005 7:03 pm

Pred časom sem gledal kako so delali kalupe za SL 300 Gulwing in sicer nekako z starim časopisom potem so pa premazovali z vročim lepilom oz. nekaj podobnega in so dobili identičen kalup in tako originalne SL-e popravljali z lastnimi nachbaui. S takšno varianto bi ti to moralo ratat.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če apr 21, 2005 8:16 pm

pol pa še a-test dobit za tole :)
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če apr 21, 2005 8:41 pm

xenonke ziher nimajo teh "črt" ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če apr 21, 2005 8:42 pm

Jebeš atest ...
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če apr 21, 2005 9:03 pm

http://www.cardomain.com/memberpage/463444/3

samo ne pol jokat, ko ti bodo tablice pobrali ob prvi kontroli
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Če apr 21, 2005 10:16 pm

Ma jebeš kapse pa zakon,važn da bo on mel gladka stekla :roll: :twisted:

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Če apr 21, 2005 10:51 pm

hmm zanimivo :D
te pa povej pol kak se boš loto zadeve.. ker jaz tudi že pol leta iščem kake projektorke pa niker nič..

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Napisal/-a urosbe Če apr 21, 2005 11:15 pm

dobek je napisal/-a:http://www.cardomain.com/memberpage/463444/3

Ej dobr link si najdu, potem sem iskal še kaj v temu stilu in našel, da je ta tip objavil prav celoten postopek kako se je zadeve lotil in ne boš verjel, razmišljam v pravi smeri:
http://www.superhonda.com/forum/showthread.php?s=&threadid=145997

(najprej je originalnemu steklu zgolj izrezal en kos in vstavil notri kos lexana, potem je pa nekje dobil cele luči iz lexana, in sem ga kontaktiral, če mi lahko kakorkoli pomaga pri tem:)

LP
Uroš

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe apr 22, 2005 8:40 am

Uroš:

na Viču imaš Pečenkota ki se ukvarja z izdeliki iz pleksija, pa morda oni kaj vejo tudi o Lexanu. Splača se jet vprašat...

Huda20
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Napisal/-a urosbe Pe apr 22, 2005 11:46 am

Zdej ne vem, a imajo bazo mal pomešano, ali pa so slike "univerzalne"... namreč tele luči definitivno niso od Honde CRX delsol, poskusil sem tudi pri zadnjih, pa tudi zadnje tudi približno niso podobne...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Pe apr 22, 2005 11:51 am

urosbe je napisal/-a:Zdej ne vem, a imajo bazo mal pomešano, ali pa so slike "univerzalne"... namreč tele luči definitivno niso od Honde CRX delsol, poskusil sem tudi pri zadnjih, pa tudi zadnje tudi približno niso podobne...

ja to sem tut jest takoj porajtal ;) sam nism nc hotu napisat da me ne bi :/:o:/
mal cudn zgeda tole vse skupej ja....bo uporabnica Huda20 mogoce kej vec povedala ;)
Lp

križi
Novinec

Kraj: Podutik

Napisal/-a križi Po apr 25, 2005 1:08 am

Vse se da!
Za vsako stvar se najde resitev!
Racimo das zbrust in nato das ugradit ( ne vem kdo to dela) kot pri starem audiu a4, ko je mel prozorna stekla in ene pele ravne nitke od znotraj ce se ne motim, ki so usmerjale zarke oz. ksenon.
Letnik je bil 2000 ali 2001 tko, da probej tm idejo dobit.
Sigurno se da kej narest!
Rad se udeležujem vsakršnih srečanj in mi je v veselje spoznavati nove ljubitelje avtomobilizma pa če tudi je to na križišču:-)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 25, 2005 6:41 am

da se sam je tole dost zaj**** pomoje ker je ukrivljena povrsina. drgac pa kit za grobo brusenje stekla pol pa se fino in to je to. sam dela mas pa ful.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov