Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Po mar 24, 2003 10:06 pm

Optiko delati ni mačji kašelj, kot nekateri vulkaniezrji zmotno mislijo. Eni znajo, eni pa ne. Pa ne glede na to kakšne moderne aparature imajo.
Torej, maruska: pelji avto še h komu drugemu. Če ne bo ugotovil ničesar pelji še k tretjemu...

Sam sem imel pred leti podoben problem. Avto mi je rahlo vleklo v levo in zato z notranje strani požrlo desno prednjo gumo. Po zamenjavi sem naredil optiko pri dveh vulkanizerjih (za vsak slučaj) in oba sta zatrdila, da je optika O.K. Trdila sta, da gume rabijo nekaj časa, da se uležejo in utečejo...
In glej ga zlomka; čez par mesecev je bila guma ponovno pojedena. Šele tretji vulkanizer (en star maček) je potem ugotovil, da je prednja prema na levi strani zmaknjena.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM To mar 25, 2003 10:26 am

Hvala za nasvete. Zaenkrat nimam časa okrog mehanikov oz. servisov skakat, bom pa to nardila takoj, ko bo prilika. Pa še eno vprašanje - prosim ne se smejat. Zdej ko nimam več profila - a je kaka nevarnost, da mi recimo lahko raznese gumo al pa karkoli, ker je pač že dosti požrta, jst pa se ne znam vozit počasi :oops: ?????

Uporabniški avatar
s3ker
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod in nikjer

Napisal/-a s3ker To mar 25, 2003 10:33 am

Da bi ti jo raznesl po mojem ne ravno (ni sicer izključeno, vendar je zanemarljiva verjetnost). Prej je možno,da te iz ovinka vrže, al pa da se ustavla ne boš :)

Bi blo dobr zamenjat :wink:
Nobody is perfect, I'm nobody!

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. To mar 25, 2003 10:44 am

Sej ne vem če to paše v to temo pa vseen:

Zakaj men pri hitrem pospeševanju potegne volan v eno smer (ne vem točn v katero)? Volan mi pa tud trese tam pri 140 nekje. Pa sem dal na novo gume centrirat pa je blo neki časa ok, potem pa spet?!?
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
s3ker
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod in nikjer

Napisal/-a s3ker To mar 25, 2003 10:51 am

Men je isto delalo, sam sm dal tko k ti gume scentrirat pa je blo ok. Sam zdej pa nism sigurn, kaj bi lahk blo. :?
Nobody is perfect, I'm nobody!

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* To mar 25, 2003 11:06 am

matjazp je napisal/-a:Sej ne vem če to paše v to temo pa vseen:

Zakaj men pri hitrem pospeševanju potegne volan v eno smer (ne vem točn v katero)? Volan mi pa tud trese tam pri 140 nekje. Pa sem dal na novo gume centrirat pa je blo neki časa ok, potem pa spet?!?

Gumo ti vleče vstran, ker obe gumi nista v sorazmerju (se pravi: vsaka gre svojo smer). To se pa res čuti pri pospeševanju, ker takrat deluje navor na obe kolesi.
Najverjetneje optika.

Ker sem mel podoben primer, pa sem to z optiko rešil. S centriranjem res uskladiš gumo, vendar se njena karakteristika spreminja, to vključuje tudi obrabo. Mogoče ti je sedaj kaj požrlo in več ni stabilnosti v rotaciji kolesa. Zdaj seveda spet lahko greš centrirat, samo za vselej spet to ni rešitev.
Naj ti optiko naštelajo.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* To mar 25, 2003 11:11 am

maruska je napisal/-a:Hvala za nasvete. Zaenkrat nimam časa okrog mehanikov oz. servisov skakat, bom pa to nardila takoj, ko bo prilika. Pa še eno vprašanje - prosim ne se smejat. Zdej ko nimam več profila - a je kaka nevarnost, da mi recimo lahko raznese gumo al pa karkoli, ker je pač že dosti požrta, jst pa se ne znam vozit počasi :oops: ?????

Ne, ne...
Počasi ne znaš vozit? :lol: Nas je kar nekaj takih... :lol: :lol:

Nič se ne more hudega zgoditi, ampak pazi, kje se voziš (izogibaj se makadamu, slabemu cestišču,....).
Izredno pa pazi na mokri cesti, ker več nimaš profila in ti voda več ne more odtekati po odtekalnih površinah. Lahko te pri veliki hitrosti enostavno dvigne in "splavaš" po cesti.
Torej previdno! :wink:
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To mar 25, 2003 11:39 am

Lahko pa, da je krivo to, da se na notranji strani felge nabere umazanjija (blato) in pol trese!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To mar 25, 2003 12:18 pm

men je tresl zarad zraka v kugli(krožni zglob?). menju kuglo pa je blo o.k.!
Slika

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec To mar 25, 2003 12:46 pm

Poloti požirajo gume, se mi zdi da na notranji strani obeh koles to je serijska napaka ki se je ne da odpravit, pri zmerni vožnji ni niti opazna, pri bolj agresivni se pa kar pozna.
Glede tresenja gum pa: če vam trese pri določeni hitrosti pomeni da je potrebno nacentrirat kolesa, pri določeni frekvenci vrtenja pride do resonance z nepravilnostjo gume ali platišča in zato trese samo pri določenih hitrostih.

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM To mar 25, 2003 1:49 pm

A pol to pomeni, da če nočem met stroškov z gumami morem vozit po omejitvah? :cry: Joj, pa ravno meni se more to naredit!!!!!!! :evil: Kaj to majo vsi poloti al samo določen tip oz. letnik?

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To mar 25, 2003 10:59 pm

maruska je napisal/-a:... Pa še eno vprašanje - prosim ne se smejat. Zdej ko nimam več profila - a je kaka nevarnost, da mi recimo lahko raznese gumo al pa karkoli, ker je pač že dosti požrta, jst pa se ne znam vozit počasi :oops: ?????

BTW: če te MMP-ji dobijo, je to 40000 SIT. Seveda pa lahko s hitrim plačilom prihraniš pol.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če mar 27, 2003 8:43 am

ssokec je napisal/-a:Poloti požirajo gume, se mi zdi da na notranji strani obeh koles to je serijska napaka ki se je ne da odpravit, pri zmerni vožnji ni niti opazna, pri bolj agresivni se pa kar pozna.

Požirajo jih, če nimaš optike OK, al pa če divjaš skozi ovinke (tako kot vsi :) )

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Če mar 27, 2003 8:47 am

Pol bo najbolj krivo divjanje :twisted: :oops:. Optiko bom šla tut še enkrat nardit. Ampak obe prvi novi zimski gumi v pol leta?!? Tnx za pomoč.

LP
Maruška

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Če mar 27, 2003 9:03 am

maruska je napisal/-a: Ampak obe prvi novi zimski gumi v pol leta?!?

Uh, ne verjamem, da ko speljuješ, vlečeš za sabo kilometerski štraf.. :lol:
Razem, če maš izredno mehke gume :roll: maybi
Jaz sem svoje drugo sezono vozil, jih radiral po ovinkih, pa mam še ziher 5-6 mm profila.

Da nimaš mogoče ti kaj premaknjeno podvozje, no mislim, je bil avto kdaj karamboliran? Podvozje vdarjenega avta več ni nikoli v centru..

LP :wink:
Slika

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Če mar 27, 2003 1:07 pm

Odkar je bil odpeljan iz salona ne ;o), kaj so pa prej počeli z njim pa ne vem :huh: . Speljujem lepo, gume so dosedaj cvilile samo enkrat (nad Strunjanom) :? , je pa res, da morem včasih sunkovito bremzat :oops: . Nekdo je prej omenil, da bi lahko bilo močno zaviranje vzrok. Hm... :roll:

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Če mar 27, 2003 5:14 pm

optiko je treba naredit pa se bo vidl kj je narobe lahko je preba slaba oziroma ima luft ksn del-stabilizator itd..
0-100km/h-2dni vw 1200

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Če mar 27, 2003 5:36 pm

Glede gum je pa tako. Tudi meni je treslo in tudi meni nekaj požira na notranji strani desne gume. Optik je sicer rekel, da je z optiko vredu, sam.... Zakaj pa volan trese pri večjih hitrostih smo pa ugotovili skupaj s prijatelji. Na nekaj avtomobilh smo zamenjali rabljene gume z novimi in ni več treslo. Smo pa vsi hitri vozniki, zato je možnost, da so bile gume neenakomerno obrabljene, mogoče.

Uglavnem nam pri novih gumah ni treslo več.

lp
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Če mar 27, 2003 5:36 pm

Glede gum je pa tako. Tudi meni je treslo in tudi meni nekaj požira na notranji strani desne gume. Optik je sicer rekel, da je z optiko vredu, sam.... Zakaj pa volan trese pri večjih hitrostih smo pa ugotovili skupaj s prijatelji. Na nekaj avtomobilh smo zamenjali rabljene gume z novimi in ni več treslo. Smo pa vsi hitri vozniki, zato je možnost, da so bile gume neenakomerno obrabljene, mogoče.

Uglavnem nam pri novih gumah ni treslo več.

lp
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Če mar 27, 2003 6:00 pm

eno je da so krive kume da niso scentriranje drgac so tud drugi vzroki ne:)no hyundaji majo serisko da tresejo pri 120 ali pa da prii zaviranju trese.nekateri bmw tud tresejo tm pri 160 ma neopazno.lahk so gume lahk nepocentriranjo lahk je tud amortizer slam
0-100km/h-2dni vw 1200
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov