Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Če apr 28, 2005 10:04 pm

Eh ne se sekirat, tudi veliko veliko hujse stvari se popravljajo in pa zelo kvalitetno.
Ce das roko na srce, niti ni tole taka tragedija.
Blatnika ti sigurno ne bodo menjal, to kr pozabi, tudi luc bo ostala, ceprav je malo praskice (sej ves, zavarovalnice rade vzamejo, tezje pa kej dajo), ti bodi samo pozoren na barvo, prelive pa na smeti v barvi.
To nej ti bo priuriteta, za ostalo se pa ne sekiraj!

LP

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če apr 28, 2005 10:06 pm

eXtreme je napisal/-a:Daj v photoshop kotiček pa ti bodo poštimal.

A si pozabu smajlije dodat? Pomoje Rebru ni do smeha.... :roll: :roll:

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Če apr 28, 2005 10:29 pm

super98 je napisal/-a:Kar se tiče kleparije & ličanja sm od vseh škoda servisov biu najbol zadovolen s porsche verovškova

ma jest nebi pelou na verovškovo, nm so leona tm barval in je bla garancija en let.... ma je pretekl en let pa 14 dni in je odstopla vsa barva k so jo oni gor dal.... in kaj lahko nardiš.. jeb.. se lahko

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če apr 28, 2005 10:30 pm

pocinkal ti pleha nazaj ne bojo, v to si lahk kr shure. avto se k iz fabrike pride ni dobr pocinkan ponavad.

ne se prevec sekirat, sj bo uredu pomoje, pel kksnmu ok majstru pol mu dej pa kuponcek.

definitivno ne povej da gre na kuponcek predn bo narejen. drgac pa js to najraj sam delam k pol saj vem kva sm naredu pa kako.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Pe apr 29, 2005 12:42 am

Cela Gorenjska vozi klepat k Brelihu v Skofjo Loko. Sicer je prezaseden in ni najbolj hiter, naredi pa zelo dobro. Govorim iz lastnih izkusenj. Kar se pa pooblascenih servisov tice, jaz moj voz vozim samo in izkljucno na Servis Stern Kranj.

/jan

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe apr 29, 2005 9:12 am

Hm, luč je počena toliko, da bo sigurno nova, le na slikah se ne vidi dobro, koliko je počena.
Glede menjave blatnika pa raje vidim če se ga da zglihat, ker menjava enga tko velikega kosa pleha, to bo šele svinjarija delat.
Glede majstrov sem se odločil, da bom najprej povprašal pri bližnjih, ki jih tolikor toliko poznam da ne bo nateg.
Glede kupončka sem tudi sam mislil, da bi to na koncu povedal, ampak če peljem nekomu da mi naredi dobro in fer, potem moram tudi jaz biti fer do njega in mu povedati kako je.
Mislim, da bo še najbolje pritisniti na cenilca in to čimbolj 8) ker ponavadi dodajo kaj več, če jim daš vedet da se spoznaš na stvari.
Pri formanu sem imel ruknjen prednji blatnik, pa sem zahteval še optiko in jo tudi dobil, tako da so par jurjev več dali, namreč takrat sem vzel denar in avto dal popravit tko enmu in je dobr naredu, pa še par stvari zraven, tko da sem dodal še 15 jurjev in mi je poleg blatnika vštimal še cela vrata in na obeh pragovih en konc, ampak to je bil str avto in ni blo tko važn kako je narejeno.
Do smeha mi pa res ni. Vem, da se da dobr naredit, samo vprašanje je, koliko časa bo tist dobr ostalo, a bo to eno leto ali več.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe apr 29, 2005 11:36 am

Karkoli je poškodovanega boš 100% dobu novo...

Za luč se nimaš kej bat da ne bo nova! Glede zadnjega boka je pa odvisno od cenilca kaj ti bo napisu, menjavo al popravilo. Če se odloči za manjavo je treba bok dol odfleksat pa druzga gor...res je mal nerodn konc avta!
Glede štrihanja pa tut ne skrb, ker ti NE delajo preliva ampak se barva kompleten del, v tvojem primeru kompleten zadnji bok (do tam kjer je štukan pleh), se pravi s pragom in strešnim lokom do prednje šipe vred. Tako kvadraturo ti potem izračuna cenilec in tako ti pol barvajo (taka je praksa na uradnem servisu).

Mislm pa da tudi če cenilec ti prizna samo popravilo boka to ne bi smel bit kakšen problem poklepat.

Šip se ne jemlje ven, ker so limane, ampak se jih v vsakem primeru oblepi in potem poštriha.

Moraš pa vedet da so na pooblaščenem servisu dolžni delat po standardih, ki jih predpiše tovarna in imaš pravico do reklamacije, dokler klepanje oziroma ličanje ne ustreza tem standardom.
Se pravi lufti morajo bit ''v nulo'', barva ne sme imeti nobenega odstopanja (dela se z tovarniškimi barvami), pa barva mora biti tako ''gladka'' kot je ostali (nepoštrihani) konec avta. Skratka avto mora biti kot iz tovarne.

Z delom na avtoemoni in avtomerkurju nisem bil najbolj zadovoljen, na porsche verovškova se mi zdi da so kar kvalitetno opravili svoje delo (tut cenilca so klical na dodatni ogled in potem mu težil tolk cajta dokler ni priznal vseh najmanjših in tudi minimalno poškodovanih delov)...morem pa rečt da je pobarvan še bolš kot iz tovarne (še malenkost manj pomarančasta barva) :D
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe apr 29, 2005 11:56 am

Kaj pa je pomankljivo na Autoemnoni :?:

Namreč, klical sem že prejšnjega lastnika avta, ki je tam šef servisa in pravi da ni problem dobro uštimat. Upam lahko, da bo skrbno pazil, kako bodo naredili, seveda v primeru da ga dam popravljat tja.
Je pa tako, da ga že skoraj moram dat popravljat na nek pooblaščen servis zaradi tovarniške garancije na prerjavenje.

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Pe apr 29, 2005 11:59 am

Luc ce je pocena bo sigurno nova, ni panike, jaz sem mislil, da je samopopraskana malo pri vrhu.
Blatnik ne bo nov, a vi sploh veste, kaksen konec pelha je cel blatnik pa kaksna je cena. Itak, da ne bodo za eno 10cm dolgo vdrtino priznal celga blatnika ot danjih vrat, stebricka pa do zadnjega dela avta. Skor cel kvadratno meter pleha. Ni variante. Ce ga bo zav. slucano priznala, pol pa ga serviser sigurno ne bo menjal, ampak samo zaracunal zavarovalnici ;)

LP

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe apr 29, 2005 4:56 pm

Bil sem pri cenilcu, ocenil je luč, 5 ur klepanja ocenjenega kot težko zahtevno delo in 0,7m2 barvanja. No ja, če je res tako kot pravi, da sploh ni noben problem tako poškodbo popravit, še raje vidim.
Preden pa se odločim, kam gre avto v popravilo, pa še mnenja o Autoemoni, saj mislim, da bo avto šel kar tja.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 29, 2005 5:58 pm

ti kr daj popravljat k pooblaščenemu servisu, potem ko bo popravljeno pa pelja vto še k kakemu neodvisnemu kleparju pregledat ( več oči več vidi) in če ne bo uredu kr nazaj pelj..moj brat je avto ziher 5x nazaj pelal dokler ni blo uštimano. drugače pa majo tudi oni sami neodvisnega strokovnjaka, ki izvaja končno kontrolo tak da kr njega poklič če ne bo uštimano tak ko je treba. upam da ne boš imel teh težav in da bojo že sprva ok uštimali. Lp

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe apr 29, 2005 9:15 pm

reber je napisal/-a:Bil sem pri cenilcu, ocenil je luč, 5 ur klepanja ocenjenega kot težko zahtevno delo in 0,7m2 barvanja. No ja, če je res tako kot pravi, da sploh ni noben problem tako poškodbo popravit, še raje vidim.
Preden pa se odločim, kam gre avto v popravilo, pa še mnenja o Autoemoni, saj mislim, da bo avto šel kar tja.

OK Avtoemona:
-površno narejeno, pozabil zašraufat škatlo od filtra
-odstopanje roba vrat od roba blatnika cca 3 cm
-slabo odstranjen špric-kit z drugih koncev avta
-ko sem zahteval svoj stari odbijač (ki je biu samo popraskan) so rekl da so ga stran vrgl...

pa še ene par slabih izkušenj z njimi imam!

Tukaj je šlo za mojo bivšo felicio
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 30, 2005 12:28 pm

:? ... hm, nič kaj vspodbudne informacije glede autoemone. No, vseeno bom vprašal, prejšnjega lastnika tega avta, ki je šef servisa, če mi lahko zagotovi, da bodo naredili tako dobro, kot da bi šlo za njegov avto, da budno pazi pod prste tistega ki bi delal. Je pa na tem avtu že bil barvan en odbijač, pa nisem nikjer opazil da bi bilo kaj slabo narejeno in tudi nisem uspel ugotoviti, kateri odbijač je bil to, ali pa sem slep. No ja, marsikje imajo dobre in slabe lastnosti. Vsekakor se bom dobro pozanimal.

To je nekako tako, kot sem jaz dal felicijo na integral na Jesenice: mojemu fotru so dobr naredil, tudi felicijo prvi blatnik pa to, po parih letih pa meni naredili slabo, tko da, lahko si mislim, da so delali čisto drugi ljudje. Verjetno je odvisno še največ od tega, kdo opravi delo, saj nekateri delavci so boljši, nekateri pa slabši.

Ko sem dal avto na servis na autoemono nimam nobenih pripomb, saj je na njem delal en starejši mehanik, ki ima sigurno več izkušenj, vajenci pa so delali na navadnih octaviah, feliciah in fabiah, tko da ... še vedno pa najbolj zaupam mojemu mehaniku, ker vem, da me ne bo "scat pelov" ker tut jaz njemu kakšno uslugo nardim.

206RC
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 206RC So apr 30, 2005 1:39 pm

ZA tole si se skor joku? :)
Jst sm pol avta sesu, nobenga kupončka dobu, plaču iz svojga žepa 0,6mio,avto zelo lepo poštiman(modri lev),no nisem se joku!Bla mi je šola za naslednjič!
Ne razumem te, če nebi dobu kupončka pol bi blo bad, sam ker si dobu kuponček ne vem v čem je problem...Aja avto ne bo nikoli tak kot je biu!Moj, ki je bil v primerjavi z tvojo škodo totalka, danes še vedno zgleda kot nov :)Noben ne opazi, da je bil razbit...

Vedno pelji na uradni servis?Če ni dobro poštiman, naj ti ga pa popravijo...Ko bo fertik avto uzemi strokovnjaka sabo pa ti bo povedu kako je narejeno!

Pa brez zamere!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So apr 30, 2005 2:10 pm

Saj imaš prav 206RC, ne zamerim in se strinjam s tabo.
A veš, tko je, če ti je avto priljubljen in se zgodi na tak banalen način, da stojiš poleg 2m stran in nič ne moreš nardit in samo gledaš dobesedno "počasni posnetek" dogodka...

206RC
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 206RC So apr 30, 2005 2:12 pm

Vem, to mora bit bed :(

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe maj 06, 2005 9:06 pm

Avto je uštiman, sem ga peljal v Autoemono v LJ in narejeno je res lepo. Prehoda barve ne opazim, sta gledala še dva kolega, pa nista nč opazla kje je konec barve, pri oknu se nič ne vidi, tko da, lahko rečem, da je narejeno zares lično in kvalitetno. Avto še malce očistim v prtljažniku in dam plastiko nazaj in montiram veksler, pa bo, ker sem plastiko sam razmontiral in jo bom sam dal nazaj, ker tam okrog akustike raje sam šraufam.
Mimogrede, dal sem pobarvati še prednji odbijač, ker je bil opikan od kamenčkov in še ena konkretna praska je bila zaradi moje nepazljivosti enkrat, in je sedaj kot novo vse skupaj.
Ko smo s kolegi družno pregledali barvo in izgled nismo opazili napak, ko pa smo
:pivo
pa je bilo videti še lepše vse skupaj. Trenutno je avto lepo parkiran, treba pa bo iti sedaj še na
in to peš, oziroma jaz grem raje s kolesom (pravilno osvetljen, da me nau kdo povozu), in da ne bo slučajno kakšen policaj
:con :/:o:/

Tako, sedaj sem boljše volje
:D ker ni več buške na avtu.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe maj 06, 2005 9:58 pm

No sam da si poštimu. :vrum On the bright side: lahko bi blo ful hujš (hit & run).

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So maj 07, 2005 11:14 am

Zzooommm je napisal/-a:No sam da si poštimu. :vrum On the bright side: lahko bi blo ful hujš (hit & run).

Ja, maš prov, to je blo pa lansko leto na feliciji :evil: , pa sem potem sam malo poklepal, letos še pred poletjem pa nameravam uštimat do konca, nameravam barvat komplet prvi del, blatnik, ki je bil udarjen, pa še drugi blatnik in havbo pa odbijač, ker je toliko pikic in luknjic da je groza.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So maj 07, 2005 12:09 pm

reber je napisal/-a:Avto je uštiman, sem ga peljal v Autoemono v LJ in narejeno je res lepo. Prehoda barve ne opazim, sta gledala še dva kolega, pa nista nč opazla kje je konec barve, pri oknu se nič ne vidi, tko da, lahko rečem, da je narejeno zares lično in kvalitetno. Avto še malce očistim v prtljažniku in dam plastiko nazaj in montiram veksler, pa bo, ker sem plastiko sam razmontiral in jo bom sam dal nazaj, ker tam okrog akustike raje sam šraufam.
Mimogrede, dal sem pobarvati še prednji odbijač, ker je bil opikan od kamenčkov in še ena konkretna praska je bila zaradi moje nepazljivosti enkrat, in je sedaj kot novo vse skupaj.
Ko smo s kolegi družno pregledali barvo in izgled nismo opazili napak, ko pa smo
pa je bilo videti še lepše vse skupaj. Trenutno je avto lepo parkiran, treba pa bo iti sedaj še na
in to peš, oziroma jaz grem raje s kolesom (pravilno osvetljen, da me nau kdo povozu), in da ne bo slučajno kakšen policaj
:con :/:o:/

Tako, sedaj sem boljše volje
:D ker ni več buške na avtu.

lepo da si zadovoln :D

upam da bom tut js zdj enkat te dni ko bom dau auto strihat :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov