Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Ne maj 01, 2005 8:25 am

Sej kolkr je man znano deluje motor brez olja tudi, če prej ni bilo tega teflona not ( seveda ne dolgo in če si pozoren opaziš da avto ne dela več isto- vendar zdrži ) .
Sm se vozu brez olja v avtu k je bil za odpis ( prej pa je bilo odpadno olje not ) in je delal še skoraj 1 uro, s tem da je bil skoz tiščan- hosta rally. Tko da ne vem.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne maj 01, 2005 10:12 am

V puntota tankam skoz olje Selenia Gold in se imel porabo 4-5dcl na sevisni interval ( 15000). Sem zlil QMI not se mi je poraba zmašla skor na pol.

BTW:: Kje ste vi našli ceno 9k sit. JSt sem dal nazadnje v Leclercu 4k sit za flaško. Pa itak to not vliješ vsakih 80k km ( tako priporoča proizvajalec) ne pa vsak servis.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne maj 01, 2005 11:56 am

Voith je napisal/-a:1.8t js sm tanku skos TXT not, pa k sm dau qmi zravn je bla obcutna razlika, tko da dej probi pol pa komentiri.

Indeed, TXT :) Mineralno olje nizje kvalitete, glih toliko hydrocracked, da lahko zadostijo nekim osnovnim standardom.

/jan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne maj 01, 2005 11:58 am

šmeks je napisal/-a:
upam ce upas stavt za 200.000sit da nebo nc narobe.

a boš potem tistih 200k porabil za drug motor oz. za popravilo :EE :rofl

nekak se je treba zavarovat :oops: :lol:

sm pa to poceu s cist klasicno masino kateri ventile nastelas s klucem pa listici.

voda kr dobr hladi motor nc bat ;) drgac pa testov kako unict avtomobilski motor smo naredl ze malo morje, in ne ni res da se da na suho brez olja vozt eno uro. vozu se bos ene 3km pa zmer bol bo grabl dokler nebo tok na tezko zacel laufat da nebo vec hotl poganjat. ce je pa teflon na vseh obremenjenih drsnih povrsinah pa laufa brez olja ker ne drsa zelezo po zelezu ampak teflon po teflonu, kar je pa najbolj spolzka kombinacija poznana na tem nasem planetu. torej kva je tle tok za dvomt? ne recem, mogoce res sfuka vse pa to, sam je pa totalnoo dokazljiva razlika, tko da tistih 5-7k zrtvujte pa magar pol sosedu v jugota podtaknte, pa opazujte razliko.

drgac pa nocem delat reklamo za ta teflon, sam neumn se mi zdi tist baba cula baba rekla.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne maj 01, 2005 12:10 pm

1.8T je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:1.8t js sm tanku skos TXT not, pa k sm dau qmi zravn je bla obcutna razlika, tko da dej probi pol pa komentiri.

Indeed, TXT :) Mineralno olje nizje kvalitete, glih toliko hydrocracked, da lahko zadostijo nekim osnovnim standardom.

/jan

em txt je drgac full sintetika.

TXT Softec
A synthetic engine oil that is suitable for use in almost all modern, high performance gasoline and diesel engines.
Key Benefits
Castrol TXT Softec provides excellent wear protection under all driving conditions and delivers good cold starting and oil pressure build up. TXT Softec uses fully synthetic base fluids and an advanced formulation to provide the following benefits:
Maximum wear protection and deposit control assured
Reduced friction allows easier cold starting and faster oil pressure build-up
Engine deposits are kept to the minimum possible to preserve engine life reduce ownership costs
Maximum possible drain interval intervals for standard applications

ker ole pa ti tankas? :>

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne maj 01, 2005 12:23 pm

Voith je napisal/-a:em txt je drgac full sintetika.

ker ole pa ti tankas? :>

Castrol nima sintetike. Mogoce v zadnjem letu da so kaj naredili, ampak bolj svoh. Castrol vzame mineralno olje in ga hydrocracka do te mere, da si potem vzamejo pravico napisati "synthetic" To pravico so si vzeli pred uvedbo Ester in PAO "standardov" in jo sedaj pojmujejo kot marketinsko oznako, ne pa kot dejansko sestavo olja. Skratka, Castol nima ne Ester (polyol-ester) ne PAO (Polialfaolifini) olja.

Note: Ester olja so najbolj stabilna.

Jaz osebno tankam Mobil1 Formula Racing 5w50. PAO sintetika. Prej sem tankal Castrol RS, in sedaj je taksna razlika, ko sem dal Mobil1, kot da bi vlil noter QMI.

Ne verjemi vsega na prvo zogo.

/jan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 02, 2005 2:57 am

od kot teb te podatki? pa kako da ne tankas ester ce je najbol stabiln?

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Po maj 02, 2005 9:16 am

Voith je napisal/-a:od kot teb te podatki? pa kako da ne tankas ester ce je najbol stabiln?

Najbolj te skrbi glede Castrola, ne? To so ze dolgo znane "javne tajne" Castrola. Se enkrat sem sel pregledati njihove web strani in se vedno razkladajo samo o hydrocrackingu, nic pa o PAO ali Ester. Za vzpodbudo, PAO in Ester se pridobiva iz plina oziroma naparine, ki nastane pri rafinaciji surove nafte, zajamejo pa zadevo na vrhu rafinacijskega stolpa. Sedaj so se pojavile celo govorice, da majhen del tega uporabijo pri proizvodnji Castrol RS olja in hydrocracked baznemu olju dodajo nekaj procentov PAO produkta. No ja, bolje kot nic je ze.

Ester olja se oporabljajo za dirkalna olja (recimo Motul je najbolj znano nam), ampak ga je treba po 1000km menjat. Prevec dela pa predrago bi prislo vse skupaj za vsakodnevno uporabo.

/jan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 02, 2005 10:24 am

:bow cist si not, svaka cast.

vseen tud ce je txt na cracku, je razlika med enim navadnim mineralnim napol kuhinjskim oljem pa txt ko dan in noc. bom pa ko bom menu olje probu neko pao zadevo, da vidm how deep the rabbit hole goes :D

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Po maj 02, 2005 12:24 pm

Do sedaj so bili vsi zelo zadovoljni, katerim sem priporocil Mobil1 Formula Racing 5W50. Sicer pa, ugotoviti moras, ali to sploh pase v tvoj avto ali ne, ker glih povsod pa to tudi ne gre :D

/jan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 5:50 am

hm kako to ugotovis? :oops:

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To maj 03, 2005 7:46 am

Voith je napisal/-a:hm kako to ugotovis? :oops:

Pogledas v dokumentacijo ali najdes na netu, katerim standardom proizvajalca avtomobila mora olje ustrezati in katera olja proizvajalec priporoca. Potem najdes, ali Mobil1 FR 5W50 ustreza tem standardom in to vlijes noter.

Ker avto/motor pa imas?

/jan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 9:22 am

lantra 1.8 16v, volvo850 2.5 20v

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To maj 03, 2005 9:51 am

Izpolnjuje oz. presega naslednje specifikacije:
API SL / SJ / CF, ACEA A3 / 33 / 34, VW 505.00, Daimler Chrysler MB 229.3, odobril Porsche.

Sorry, vedno zgresim naziv olja, ni Formula racing ampak Rally Formula... like it matters, Mobil1 5w50 je itak samo to olje.

Poglej si specifikacije na http://www.impakta.si/ (Automotiva -> Mobil1 -> Olja za osebna vozila).

Moj sodelavec daje to olje v Volvo 850 T5R in je zelo zadovoljen.

/jan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 10:37 am

:D jup T5R bo moj nasledn avto po vsej verjetnosti :twisted:

bom pa probu ta olje cim spravm lantro na cesto in naklepam tok kilometrov da bo za menjavo.

kok $ pa je kj litr tega ola?

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To maj 03, 2005 10:54 am

V Leclercu ga imajo po 3500sit/liter, jaz ga pa dobim nekaj ceneje, ker poznam uvoznika/zastopnika, pa vsaketolko kaksen group-buy naredimo za vecjo kolicino.

/jan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov