Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 30, 2005 6:46 pm

Tole okol cest se spomnim tle pr nas...... je en ovinek u katerem je vsak dan bila nesreča.... tud en tak smotan ovinek.... zelo nepredvidljiv ( na sredin prelomljen) in pa še ven vleče....

Naši so flikal in flikal... itak nič niso nardil.Pol pa so se avstrijci sami ponudli ( ker je blo tud velik tujcev ki so imeli prometne) je pa to u Dravski dolini.In od takrat dalje še nesreče u tem ovinku ni blo..... prej je bla vsak teden ena... zdej pa že 8 let nobene....
Asfalt po osmih letih zgleda kot nov..... niti mal kje spokan..... niti mal kje kake vdolbine.... niti mal kje kake luknje....
In pol naši znajo delat ceste? LOL.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So apr 30, 2005 7:33 pm

e e e

to govorim, lisko je dal super primer...
Slika

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 So apr 30, 2005 7:38 pm

Jaz mislim, da zadnje case se na a.com samo še šinfa čez vse povprek in počasi se bom začel zamišljati ali sem samo jaz na tem svetu tak, ki prizna svoje napake in se ne povzdigujem v vesolje.
Predlagam pa vam, da prihodnjih volitvah kandidirate za vodilne polozaje v slovenski politiki, ker ste idelani kandidati za spreminjanje življenskih razmer v predragi Republiki Sloveniji in naredite Sloveniji deželo v katero se bo rad naselil vsak človek!
Pa kaj vam je ljudje.
Ceste so take kot so.
A mislite da v avstriji pa ni ovinka kjer skoz kdo ven ne leti?! A mislite da tam ni nic nesrec, pa ceste brez lukenj :roll:
Jao jao vi meni prevec komplicirate.
Sej pravim, jaz bom volil za vas!!!

LP

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Ne maj 01, 2005 12:11 am

Od trsta proti skofijam je res, da gre zmeraj slabse .. ampak ne pa takih lukenj kakor ptir nas!

Tisti ki se vozite iz vrhnike proti Lj: takoj pred dolgim mostom je most pod katerim tece tir (pred kriziscem za parkplac) .. ampak a se samo men zdi al je tam ena luknja ob cesni crti pasu (idealno za povozit - alternativa je malo cez polno ali pa malo na kolesarsko), ki jo flikajo ze ene dve leti? Namrec enkrat na mesec je tam? Pa pridejo, jo zaflikajo cez en mesc spet LUKNJA .. pišuka LUKNJA, CRNA, NE SE JEBAT NO. Enkrat sem tm not padu z zadnjim kolesom .. in tako kot regy, pricakoval odtrgano kolo. Kaj ne znajo rihtat cest al kaj? Aja, pa to je samo ena, ker se vsak dan peljem po njen mi je res zasidrana v spominu .. druga je recimo cesta od Ivancne Gorice do Muljave .. PA KAJ SI TI NOR AL KAJ? TO SE ZA TANKE NI PRIMERNO!

Pa se ena podmukla? Kako je nastala dolenjska avtocesta? Najprej je bila normalna cesta cez Visnjo Goro, potem so nardil avtocesto na drugi strani (dolenjska > Ljubljana) in potem dostukal Lj > Grosuplje > Visnja gora. Tisti del avtoceste cez visnjo goro (Lj > dolenjska) je se kar stara cesta izpred mojega casa .. malo flikano pa zalito ..

KAM falus GRE 25K PRI MOJI REGISTRACIJI, ZA CESTE? :evil: 8] :-:o :DDD
Bi bilo bolje ce oni nam dajo povracilo za uporabo "slabih" cest, da si bomo lahko krili skodo.

LP, Klemen

PS: Se opravicujem ampak me je malo pogrelo!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 01, 2005 1:54 am

NO prej sem neki pozabu..... tist del ceste ki so ga delal avstrijci je še pol osmih letih kot NOV.. naši vrli slovenčki so nardil lani poleg nov kos asfalta...... letos pozim je dvignilo vse skupaj..... bom poslikal za foro enkrat....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne maj 01, 2005 7:29 am

sam tok, da ne boste rekli da majo v tujini samo dobre ceste.

avtocesta venezia-milano: brez skrbi rečem, da so avtoceste pr nas bolše porihtane.tam so ble same luknje.avtodom, ki je že tako in tako višji in se vsaka izboklina in neravnina čuti bolje kot pri osebnem avtomobilu, se sploh ni normalno peljal (v mislih imam "guncanje" leov-desno), ampak je bil skozi v gibanju. povrh vsega je pa še skoz ropotalo kot bi se vozil po nevem kakšni cesti. je bila tista "navadna" cesta dosti bolje zrihtana hot avtocesta, samo kaj ko so imeli en kup rondojev notri postavljenih.

avtocesta salzburg-linz-dunaj: zadnji del avtoceste pred dunajem, tam kjer se hitra cesta bruck/mur priklopi na zgoraj omenjeno avtocesto (cca 50 km). 4 pasovi, od tega 2 obupna!!!!ostala 2 pasova tako zasedena, da se z avtodomom, kjer je najvišja hitrost nekje okoli 100km/h, ni mogoče peljati, ker delaš gužvo. skratka moja ocena omenjenega dela avtoceste - totalna nula.
süd autobahn dunaj-graz: čist isto. dva pasova normalno vozna, tretji pas obupen.

bolje da bratislave sploh ne omenjam, ker smo vozil kot po jajcih. luknjica pri luknjici-cesta dunaj- bratislava

da, ne boste misll da nabijam tle neki v fijuuu, probajte si nekje sposodit en avtodom, pa se peljite po taki cesti. šele takrat boste čutli res vsako luknjo. pa naj bo avtodom novejši, s starim je verjetno še nekajkrat hujše.

lp vsem

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne maj 01, 2005 8:53 pm

poveličevanje tujega, manjvrednost domačega...
a to je nov trend?kr ga je res zasledit vsepovsod :?:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne maj 01, 2005 9:07 pm

prosim, držite se debate, poteka pa o slovenskih cestah!

p.s. kaj menite o cesti do Kranjske Gore, odsek Hrušica? Tam iti z motorjem ali spuščenim avtomobilom po omejitvi je že kar kriza...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne maj 01, 2005 9:57 pm

saj v tistem delu je cesta lj kranj tud kr kriza... vse šklepeta, pa naj bo kerikoli avto.
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne maj 01, 2005 10:00 pm

za povprečnega voznika so še kul, so katastrofalni odseki, vem za enga ko se peleš po stari cesti gor proti bledu, pa ne me sprašvat kje, mal za kranjem, ene 5km čistega rukanja, ko da bi blo tam okol 65000 osnovnih šol z ležečimi policaji :P ko pa pol prideš iz tistega ti je pa tak vseeno, ker je povprečna slovenska cesta prot tistemu balzam, in tisto za tem je povprečna cesta :P
a drgač denar iz cestnega sklada ne gre v gradnjo AC?men osebno se zdi da...plačaš AC dobiš luksuz, greš zastonj(pozabi cestni sklad ki je obvezen) manj luksuza...
Zadnjič spremenil Damjan19, dne Ne maj 01, 2005 10:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne maj 01, 2005 10:02 pm

A je kdo od vas gledal oddajo o nemskem "autobahnu" na Discoveryu? 8)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne maj 01, 2005 10:32 pm

Ne... Razsvetli nas ;)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne maj 01, 2005 11:13 pm

Zzooommm je napisal/-a:Ne... Razsvetli nas ;)

OK. "Das autobahn" je cel projekt in to logisticno zelo kompliciran, ker mora omogociti varno voznjo tudi brez omejitev hitrosti. Temu se pa res rece Cesta. V oddaji so zares odlicno prikazali prav vse, kar je povezano z avtocesto, od njenega nacrtovanja do konstrukcije in izvedbe, pa to se zdalec ni vse oziroma ni niti desetina vsega. Najzahtevnejsi del projekta je aktivni nadzor avtoceste, ki zajema tako centre za nadzor in obvescanje voznikov, kot tudi organizacijo pomoci v nesrecah, za kar je odgovoren nemski avtomobilski klub ADAC. Verjetno je odvec povdariti, da vse deluje popolnoma brezhibno in po nemsko natancno... za avtocesto skrbi cela armada ljudi (od vzdrzevalcev pa vse do inzenirjev prometa), in to 24 ur na dan, 7 dni v tednu ;) Ne vem, ce sem si prav zapomnil podatek, ampak mislim da je za primere nesrec v stalni pripravljenosti vec 10 helikopterjev... :shock:

Res skoda da niste gledali :( No, upam da so si prispevek ogledali vsaj nasi pri DARS-u :mrgreen: Ce bodo posnemali 1% tistega, kar se je dalo videti, bo to za nas neverjeten napredek :bow Se mi pa zdi, da bodo najmodernejso tehnologijo najprej uporabili pri sistemih za pobiranje cestnine -tu smo namrec vedno v samem svetovnem vrhu, o tem ni dvoma... :EE

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne maj 01, 2005 11:26 pm

Hmm.. kako pa oni nadzorujejo te ceste? Najbrs se ne vozjo uslužbenci tm gor in "nadzorujejo"?
Veš slučajno točen naslov oddaje? Bom pogledu če je kje na netu :) more bit zanimiv...
lp

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne maj 01, 2005 11:28 pm

vse več se jih ubije letos na naših cestah, ne vem kaj je to.Pa glede te nesreče je res tragično, zgodila pa se je tu pri nas (okolica Ljutomera)včeraj tudi ena huda nesreča, trčila sta čelno avto in motorist s sopotnico.Oba na motorju sta umrla.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 02, 2005 12:22 am

Po vecini kriv voznik in ne cesta :?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Po maj 02, 2005 12:38 am

glede motoristov se ne čudim, očitno preveč poslušajo Slon & Sadež... danes je en tipček na Gorenjskem (pri Mojstrani) prehiteval vse pred sabo po zadnjem kolesu kakšne 200m...

Glede nesreč sem pa še vedno istega mnenja, folk ne upa več pritisnit po mestu ali ravninah zarad hudih kazni, Slovenija pa ima ogromno ovinkov kjer se sedaj profitira... ali izgubi vse :?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po maj 02, 2005 12:51 am

W|zz je napisal/-a:Hmm.. kako pa oni nadzorujejo te ceste? Najbrs se ne vozjo uslužbenci tm gor in "nadzorujejo"?
Veš slučajno točen naslov oddaje? Bom pogledu če je kje na netu :) more bit zanimiv...
lp

Če bi človek ugibal, bi pomislil na video nadzor...pa mogoče še helikopterčke.
Bi blo pa zanimivo to pogledat, sem že mal pobrskal na netu samo nisem nič našel zaenkrat.

BTW, Tipičen primer naših cest
Glih zadnjič je bilo ful govora glede krožnega križišča v Medvodah - pomanjkljiva konstrukcija. Vse skupaj naj bi bilo preveč utesnjeno in naj bi se posledično sploh nebi mogla normalno srečat tovornjak in osebno vozilo... itd... Pa ogromno nesreč je že blo.
Temu dam čist prov, nevem kaj so mislili, ko so to konstuirali. Enkrat sva se tam srečala ob izvozu jaz in avtobus (jaz sem bil na notranjem pasu, bus na zunanjem, vzporedno sva bila, ko sva zapuščala krožišče)... No in bilo je približno takole - vidim, da bus leze vedno bližje, se odmaknem, pogledam levo in vidim, da sem par cm od robnika/pregrade, pogledal desno in vidim, da je bus par cm od mene. Juhej pa tako dvopasovno krožno.
Zgleda, da je bil konstruktorjem bolj pomemben osvetljen vodomet v sredini krožišča, kot pa njegova dejanska funkcionalnost. :?:

Čez vikend sem bil v italiji in sem se vozil po nekem rondoju, ki mi je bil zelo všeč. Že sama zasnova je manj kompaktna, lahko voziš 50 pa ljudi na zadnjih sedežih ne bo niti malo premetavalo. Prostora pa je za vse največje tovornjake, kar jih najdeš. Pri nas kaj takega zaenkrat še niso sposobni skup dat. In to je par kilometrov od naše meje. Tsk tsk tsk...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Napisal/-a CST™accim Po maj 02, 2005 8:18 am

Damjan19 je napisal/-a:za povprečnega voznika so še kul, so katastrofalni odseki, vem za enga ko se peleš po stari cesti gor proti bledu, pa ne me sprašvat kje, mal za kranjem, ene 5km čistega rukanja, ko da bi blo tam okol 65000 osnovnih šol z ležečimi policaji :P

hehe verjetno misliš naklo :)
pomojem se med 100 in 120 najbol čut, nad tem pa niti ne več :)

ma katastrofalne so ceste, tud to kar je ice omenjal..hrušica.

recmo jst se usak dan vozim cca. 5-10 km po takam sranju da mam kr solzne oči kolk se mi avto smil. bom enkrat dal fotke kašne so ceste. njah..nevem an..ni to dobr
:roll:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po maj 02, 2005 9:30 am

V tej temi, sem parkat zasledil da so slabe ceste nekje v enih vukojebinah. Kaj pa pravte (tisti, ki to cesto poznate) na vožnjo Ivančna Gorica - Črnomelj (Partizanka), ki je glavna cesta proti beli krajini. Zadnjih 20 let so samo flikal luknje. Šele pred kakim letom so jo začel konkretno rihtat.

@Jerry: Nisi sam, ki je gledal tisto oddajo. Bila resnično huda in človek še pomisli ne koliko se dejansko dogaja okol ceste. Pri nas pa natrosijo pesek, polijejo asfalt, ga malo povaljajo narišejo oznake na cestah in grejo. Pol pridejo pa pol leta kasneje nazaj in poberejo še znake ''delo na cesti''. :roll:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov