W|zz je napisal/-a:Hmm.. kako pa oni nadzorujejo te ceste? Najbrs se ne vozjo uslužbenci tm gor in "nadzorujejo"?
Veš slučajno točen naslov oddaje? Bom pogledu če je kje na netu

more bit zanimiv...
lp
Če bi človek ugibal, bi pomislil na video nadzor...pa mogoče še helikopterčke.
Bi blo pa zanimivo to pogledat, sem že mal pobrskal na netu samo nisem nič našel zaenkrat.
BTW, Tipičen primer naših cest
Glih zadnjič je bilo ful govora glede krožnega križišča v Medvodah - pomanjkljiva konstrukcija. Vse skupaj naj bi bilo preveč utesnjeno in naj bi se posledično sploh nebi mogla normalno srečat tovornjak in osebno vozilo... itd... Pa ogromno nesreč je že blo.
Temu dam čist prov, nevem kaj so mislili, ko so to konstuirali. Enkrat sva se tam srečala ob izvozu jaz in avtobus (jaz sem bil na notranjem pasu, bus na zunanjem, vzporedno sva bila, ko sva zapuščala krožišče)... No in bilo je približno takole - vidim, da bus leze vedno bližje, se odmaknem, pogledam levo in vidim, da sem par cm od robnika/pregrade, pogledal desno in vidim, da je bus par cm od mene. Juhej pa tako dvopasovno krožno.
Zgleda, da je bil konstruktorjem bolj pomemben osvetljen vodomet v sredini krožišča, kot pa njegova dejanska funkcionalnost.
Čez vikend sem bil v italiji in sem se vozil po nekem rondoju, ki mi je bil zelo všeč. Že sama zasnova je manj kompaktna, lahko voziš 50 pa ljudi na zadnjih sedežih ne bo niti malo premetavalo. Prostora pa je za vse največje tovornjake, kar jih najdeš. Pri nas kaj takega zaenkrat še niso sposobni skup dat. In to je par kilometrov od naše meje. Tsk tsk tsk...