Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po maj 09, 2005 10:07 am

Hja, predvsem prva stvar, ki sem se jo jaz naučil/navadil oz. se jo še navajam je ta, da se ne sekiram zaradi bedarij, ki jih delajo drugi na cesti. Moji živci so predragoceni. Kar se tiče prehitevanja in pospeševanja je aplikacija naslednja... Vedno dam v nižjo in gas do konca... Če mi pospeši med prehitevanjem mora imeti kar dober avto, da bi me stisnil, čeprav je moj bolj kot ne mlinček. pazim tudi da je dovolj prostora, tudi za morebitne eskapade prehitevanega. No, če mi pa že naredi to, namreč pospeši medtem ko ga prehitevam..hja jebat ga, prehitim ga vseeno potem ga pa pustim nekje za sabo...

Popolnoma sem se pa odvadil kričanja, blendanja, kazanja s prstom, zavijanja v ljudi ipd... Prva stvar so moji živci... Druga stvar je ta, da sem drugače kulturen človek, pogruntal pa sem, da se v avtu obnašam bolj nekulturno in sem to spremenil. Tretje pa je, da s tem spremeniš totalno nič. Če je tip i****/ne zna vozit/pijan (izberi izmed naštetega) mu itak nič ne pove, če mu ti pokažeš prst. Itak misli, da si ti d**** on pa najnaj. Če je pa kolikor toliko inteligenten, mu bo pa že samemu potegnilo, da je nekje zaje**l.

Tako da se sedaj vozim mirno, nadpovprečno hitro, pripravljen sam na kaskaderje in pač vsako situacijo na cesti probam rešit v prid vsem udeleženim...

Seveda pa tudi jaz kdaj zajebem, saj sem samo človek, takrat sem pa srečen, da je kdo tako priseben in reši mojo rit. Pa se vse nekako izravna...

Lp mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po maj 09, 2005 10:09 am

Speedfighter je napisal/-a:Jah, to gre tud men na k****, da folk ne ve zakaj so vzvratna ogledala!!! Ma se moraš zmeri zavedat kaj se dogaja zadi glih tolk kot spredi! :evil:

Drugač pa glede tistih, ki se ti prilimajo na zadek avta-včesih dejansko že kr razmišljam, a mam nasledn tedn kej preveč časa pa kako prasko na odbijaču?? Ker bi v takih situacijah najrajš pohodu bremzo&zamenjal kak odbijač na tuj račun... :twisted:

v takem primeru je čist dost da samo na bremzo stopš da se prižge štop lampa pa opazuj v špeglu kako bo bremzu potem se ti nebo več prlepu na rit
Slika

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po maj 09, 2005 10:11 am

drgac pa je na slo cestah preve isiljevanja ravno pri prehitevanju in na avtocesti...

puste cloveka ce se mu mudi zakaj bi se sebe ogrozal....
je mel pa kolega na avtocesti hudo dogodivscino......pelje po prehitevalnem ene140 in en pred njim zacne prehitevat pr ene 90 in ko mu kolega poblenda un se na bremzo stop in bummmmm....
kaj je blo kolega sesut avto unga je pa v jarek vrgl pa totalko naredu....
edina sreca je bila da so bli v blizini ravno policisti in so vse vidli tko da je bil kriv un k ga je izsilu...

modelu je bila draga sola hvala bogu brez poskodb .....

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po maj 09, 2005 10:13 am

AR_146 je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Jah, to gre tud men na k****, da folk ne ve zakaj so vzvratna ogledala!!! Ma se moraš zmeri zavedat kaj se dogaja zadi glih tolk kot spredi! :evil:

Drugač pa glede tistih, ki se ti prilimajo na zadek avta-včesih dejansko že kr razmišljam, a mam nasledn tedn kej preveč časa pa kako prasko na odbijaču?? Ker bi v takih situacijah najrajš pohodu bremzo&zamenjal kak odbijač na tuj račun... :twisted:

v takem primeru je čist dost da samo na bremzo stopš da se prižge štop lampa pa opazuj v špeglu kako bo bremzu potem se ti nebo več prlepu na rit

in ce se ti zabije se lahko ti bolj poskodujes kot onj ...zaradi egotsa si lahko invalid...

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po maj 09, 2005 10:16 am

Raptor je napisal/-a:
AR_146 je napisal/-a:

in ce se ti zabije se lahko ti bolj poskodujes kot onj ...zaradi egotsa si lahko invalid...

dej preber kar sm napisu TOK DA SE PRIŽGE ŠTOPLAMPA
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po maj 09, 2005 10:20 am

Raptor je napisal/-a:
AR_146 je napisal/-a:

Da ne bo pomote-ne bi nikol v taki situaciji do konca na bremzo stopu, pa tud ob opisu tega manevra sm mel v mislih vožnjo v naselju-pr večji hitrosti se itak ni za igrat!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po maj 09, 2005 10:21 am

Raptor je napisal/-a:drgac pa je na slo cestah preve isiljevanja ravno pri prehitevanju in na avtocesti...

je mel pa kolega na avtocesti hudo dogodivscino......pelje po prehitevalnem ene140 in en pred njim zacne prehitevat pr ene 90 in ko mu kolega poblenda un se na bremzo stop in bummmmm....
edina sreca je bila da so bli v blizini ravno policisti in so vse vidli tko da je bil kriv un k ga je izsilu...

jst sm mel tud podobno situacijo- sam da hvala bogu ni počl
vozu sm ene 170-180 za enmu avtom, k vmes skor zapele avto z ene 110km/h
čist na desno sm se vmaknu tud potrobt al pa blendat nism mel časam sm bil že mim
žmigovc je dal pa k sm bil že skor v štric
sm komi vozu naprej k sm mel pulz tolk visok

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po maj 09, 2005 10:23 am

AR_146 je napisal/-a:dej preber kar sm napisu TOK DA SE PRIŽGE ŠTOPLAMPA

No, še bolj varna varianta pa je, da za trenutek prižgeš zadnje meglenke-zgleda dost podobn kt da bi na bremzo stopu... :twisted:

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po maj 09, 2005 10:25 am

kljukec je napisal/-a:jst sm mel tud podobno situacijo- sam da hvala bogu ni počl
čist na desno sm se vmaknu tud potrobt al pa blendat nism mel časam sm bil že mim

Vidš, če se peleš 130km/h pa ni takih težav...tle sta bla kr 50:50 kriva... :)

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po maj 09, 2005 10:25 am

kljukec je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:drgac pa je na slo cestah preve isiljevanja ravno pri prehitevanju in na avtocesti...

jst sm mel tud podobno situacijo- sam da hvala bogu ni počl

in ce bi poclo bi un kr poletu bohve kje bi pristal....

pred leti je bla situacija k je en model na avtocesti z VR6 III golf ubil voznika sleperja...
k je su sleper prehitevat na avtocest 100 un mu je pa ene 200 prletu v ritko in kaj je blo...leper se je prevrni in iz ceste ..voznika je pa zmeckal....
unmu v golfu pa nic....sam avtoje mal stolku....
Zadnjič spremenil Raptor, dne Po maj 09, 2005 10:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po maj 09, 2005 10:30 am

Men se tudi to dogaja- pa mi avto hvalabogu lepo potegne. Je en tip na obvoznici drkal 70 in se mi je posmehljivo smeja,l ker se mi je nastavil na prehitevalni pas in drkal gor celi čas.
No takrat sem vozil težkega Nissanovega terenca, ga prehitel in ko mi je tip začel delat scene sem lepo zapeljal direkt na njega. Takoj je pritisnil zavoro na polno in nekaj pizdil pa trobil, jaz sem pa lepo še zabremzal - boli me klinac; službeni avto s kaksom pa 2.400 kg ojačanega pleha - se je takoj umiril in vozil 40 za mano pa na prvem odcepu spizdu ko zajec. Mislim da ga je izučilo do konca življenja... :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po maj 09, 2005 10:58 am

Problem je če nimaš natančno nastavljen vzglavnik, pa dobiš poškodbe vratnih vretenc - posledica tega je da boš imel neprestano grozne glavobole.

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po maj 09, 2005 11:08 am

Jest sm mel podobno izkušnjo z zapiranjem.
Sm se lepo pelal od 80-100 na cesti izven naselja (Godovič - Logatec) in pred Hotedršico ujamem en pick-up (nim pojma ker) in lepo furamo 40 skoz naselje. Nimam nič proti, prav qrc al grem 50 al pa 40. Pol pa konc naselja pa še kar fura baba 40/h. Ok, te bomo pa prehitel. Mamicu ji spalim, čist na vsakem potencialnem mestu mi je šla s celim avtom na levi pas!!!!!!!!! Ko pa smo se enkrat prfural spet vn iz gozda na čistino in mi je spet zlezla na levi pas, sm vrgu v drugo in po desni mim.
Popolnoma se zavedam svoje krivde, ampak mi je pa totalno dopizdilo. PTM, če se že moraš 40 furat, vsaj ne zapiraj avtov za sabo.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po maj 09, 2005 11:13 am

Najhujši del avtoceste je tisti okrog Celja - tam mi je enkrat en d**** priletel z vključevalnega pasa na prehitevalni pas s hitrostjo okrog 80 km/h ker je hotel prehiteti tovornjak, ki je vozil po voznemu pasu.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Po maj 09, 2005 12:48 pm

Men se je nazadnje to zgodilo v območju Kranja.Se peljem izven naselja pPred mano sta bila dva avtomobila prvi je peljal okoli 60-70km/h i n oviral drugi avto in seveda mene. Drugi avto se ni odločil za prehitevanje, zato sem se jaz. Prehitim drugega in sem vzporedno z prvim, nakar on začne pospeševati. Vseeno sem ga brez težav prehitel. Toda tip še kar ne odneha, mi vozi za ritjo in me hoče prehitet nazaj samo ne more. Potem sva prišla v naselje in sem zmanjšal na 50 (dohitel sem še en avto, drugače bi šel 60) :D in tip ves jezen prehiti mene in tistega pred mano in ves vesel ker me je lahko prehitel odpelje novim nesrečam naproti :lol:

Še nauk zgodbe: Ne boš ti mene, ki imam Hondo prehitel s Hyundai-om. :roll:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Po maj 09, 2005 12:55 pm

v petek ko sem sou z ljubljane na ptuj kot vsak tedn sem pa skoraj zivcnega dobo. kaj so pa tisti dan delali vozniki na cesti pa sploh vec ni res. cisto sem bil ze zivcn, sploh na avtocesti kaj delajo eni...peljem 150 mimo tovornjakov, en d**** za ritjo zivcn, en kar zavije pred mene s 110 na prehitevalnega, blah.

pol se tovornjak po sredini ceste proti meni lepo pa same take. sploh se vec ne spomnim vsega...

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po maj 09, 2005 1:27 pm

bsmuk31 je napisal/-a:
Še nauk zgodbe: Ne boš ti mene, ki imam Hondo prehitel s Hyundai-om. :roll:

mamo mi s fiati zlo podobne probleme (pa ne samo s hondami...)
Al pa če maš tablco s popolnoma drugega konca, se tud prehiteni na vse načine trudi dobiti pole position nazaj :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 09, 2005 2:00 pm

Heh. Iz LJ proti domu so prov lepi ovinki za tišat. In tko dohitim eno Alfo 164 V6 ki je nekaj štrikala in sem šel ob prvi prilki mem. Če eno minuto me je že prehitu in pelov tako, da ga s svojo škodičko nisem mogu več prehitet, sej ne da bi ga hotu. Je pol normalno pelov.. Koji qurac bo mene zdej ena gnila škoda prehitevala če mam pa V6. :roll: Z Audiji in nasplošno s vsemi boljšimi avti imam podobne izkušnje. Ne razumem folka ki se kljub 100x dražjem avtu počuti manjvrednega, če ga prehitim.
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne Po maj 09, 2005 3:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po maj 09, 2005 3:45 pm

Jaz pa lahk sam napišem, da me je ta "ego" nekega modela z LJ tablico skor življenja koštal :evil: :evil:
No comment....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov