Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bostjan11s
Nov uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a bostjan11s Po mar 31, 2003 11:47 am

hmn pa gotovo to drzi, da če se recmo tam ko je omejitev podana z prometnim znakom 60, te pa na radar dobijo pri 100 plačaš sam 5K zaradi neupoštevanja prometnega znaka?

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Po mar 31, 2003 2:48 pm

Samo nekaj v vednost...
...ne izivat policajev kadar merijo v drugo smer ali so že enga ustavili...namreč nacilja vas lahko tud odzadaj in vam izmeri negativno hitrost ter se zašiba za vami...

Se ne bi prvič zgodilo... :P

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po mar 31, 2003 4:14 pm

Samo še nekaj dodam, sicer ne paše tukaj, ampak, zadnjič sem nekje prebiral na tem forumu, da policija nima pravice zahtevat homologacijskega kartončka...
Po Odredbi o homologaciji vozil...
...
18. člen
[1] Izpolnjevanje te odredbe nadzorujejo Tržni inšpektorat Republike Slovenije, organi ministrstva, pristojnega za notranje zadeve, ob kontroli na cesti, carinski organi ter urad.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Po mar 31, 2003 7:14 pm

bostjan11s je napisal/-a:hmn pa gotovo to drzi, da če se recmo tam ko je omejitev podana z prometnim znakom 60, te pa na radar dobijo pri 100 plačaš sam 5K zaradi neupoštevanja prometnega znaka?

Ne me za besedo drzat ampak men so tko razlozl. Al sm pa jst mel takrat sreco k sm 70 cez omejitev pelu :twisted:
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Po mar 31, 2003 7:42 pm

Jup...to je neupoštevanje prometnega znaka...ista fora kot pred cestninskimi postajami k včas merjo...

...isto se kaznuje cestne označbe...polna črta itd...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To apr 01, 2003 8:49 am

sam po tej legiki da ne upoštevaš znaka in dobiš 5k kazni men neki ne potegne. So me že ene parkrat dobil na radar na dunajski al pa na celovški takoj za znakom 60 oz. 70 in sm plačvou po 15k :x :evil: ali več in ne 5k zaradi neupoštevanja znaka.Plaču sm kot "normalno" prekoračitev hitrosti.
pomoje je en to mau narobe razumel.Zame pomeni neupoštevanje znaka če se na bavarcu okol obrneš al pa če greš u btc na pumpi čez eno smerno(za to sm dubu 5k kazni :x tko da se mi zdi to bol vrjetno kot pa da te nameri in pol dobiš kazen zaradi neupoštevaanja znaka :? )

lp
SlikaSlika

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To apr 01, 2003 8:59 am

Men se zdi da je ful od policista odvisn, kako te kaznuje.
Lohka ti da samo neupoštevanje prometnega znaka ali pa
te orng po denarnci udar, če se pa buniš ti pa še kakšno
piko zrihta :lol:
LP Roby

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To apr 01, 2003 9:12 am

Ne, ne, je že prav...to obstaja...kao "luknja v zakonu"...
Mislim, pa da je mal drugače, če si v naselju, kot je bilo v tvojem primeru. To kolikor razumem sam velja, če ni drugih omejitev. Če bi bil npr na kaki regionalki izven naselja in bi bila tabla bi sam 5k plačal.

Je pa res da se najde tud kak policaj, ki te na tvojo škodo lahko okol prinese, če meri kje, ker ne pozna. Al pa namerno seveda.

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To apr 01, 2003 9:16 am

En update. Se mi zdi da to velja samo ce je z znakom navzdol omejena hitrost.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To apr 01, 2003 9:26 am

ok sm zakva sm pa že 4 plaču 10k-30k kazni na primorskem?točna lokacija pred petrolovo pumpo nad izolo?
itak da se je že usak skor enkrat pelu tm mim.no da razložim kako gre.tm je cesta rezervirana za motorna vozila(torje 100km/h omejitev) no 300 metrov pred pumpo je pa znak za konec ceste rezervirane za motorna vozila torej omejitev 90.in valda da stojijo tm pr pumpi in te mer na tistih 250m k se ti še valda nad 100km/h furaš.
no tako sm že plačvov in pisu pritožbe(vse po 2x) in prvo pritožbo so mi zavrnil, drugo(do besede ista sam datum sm zamenju)so mi pa sprejel.Logika u p****i!!

kšn komentar po keri logiki sm dubu več kot 5k kazni?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To apr 01, 2003 9:42 am

Se bom kar iz prve roke dans pozanimal, pa ti povem...zakaj bi se zajebaval - kolega policaja bom vprašal in ti razložil kje je fora, da ne bom sam kaj preveč po pameti nakladal.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To apr 01, 2003 9:50 am

Panizzi je napisal/-a:Se bom kar iz prve roke dans pozanimal, pa ti povem...zakaj bi se zajebaval - kolega policaja bom vprašal in ti razložil kje je fora, da ne bom sam kaj preveč po pameti nakladal.

no lepo od tebe.bom nasljednjič gospodu miličniku :D vsaj vedu kaj mu tupim!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To apr 01, 2003 9:53 am

Sem izvedel:
tam je blo vse tko kot si rekel...sam tam je znak konec ceste rezervirane za motorna vozila in potem ni znaka omejitve 90 ampak velja splošna prepoved oz. omejitev hitrosti izven naselja.

Če bi ti šel mimo znaka okroglega z 90 napisan potem bi pa plačal samo 5k...

Je pa baje tud tko, da je od okrožja do okrožja mal drugač - nekje naprimer ob neupoštevnju prometnega znaka vedno dajo 10(5k) kazni, drugje pa če jo počiš čez 40 nad omejitvijo pa kr nabijejo po navadni fori kazen... tko da... to je vse mal meglen...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To apr 01, 2003 10:20 am

Panizzi je napisal/-a:Sem izvedel:
tam je blo vse tko kot si rekel...sam tam je znak konec ceste rezervirane za motorna vozila in potem ni znaka omejitve 90 ampak velja splošna prepoved oz. omejitev hitrosti izven naselja.

Če bi ti šel mimo znaka okroglega z 90 napisan potem bi pa plačal samo 5k...

Je pa baje tud tko, da je od okrožja do okrožja mal drugač - nekje naprimer ob neupoštevnju prometnega znaka vedno dajo 10(5k) kazni, drugje pa če jo počiš čez 40 nad omejitvijo pa kr nabijejo po navadni fori kazen... tko da... to je vse mal meglen...

se prav da naslednjič ko bom da dunajski al pa zaloški,celovški,... nabasu radar mu lohk zatežim naj mi da 10k kazni zarad neupoštevanja znaka(na vseh teh cestah se pojav znak za usakim križiščem) :?: :?: :?:

naj kdo razloži če je tko ker potem se na teh cestah ne vozim več 60!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To apr 01, 2003 12:22 pm

Tole bomo pa čist zakompliciral... :lol:
Kot sem že prej rekel....na teh cestah si v naselju - tuki mislim da ni isto...
Če si znam jaz to razlagat ta fora velja izven naselja, kjer splošno prepoved omejuje okrogel (rdeč-rumen) znak z omejitvijo hitrosti...več pa tud men ni jasno :P

In ne boš verjel...ustavjo te včas tud če greš prepočas...sam ponavad ti nabijejo oviranje prometa in ne neupoštevanje znaka...moj fotr je enkrat v dvah dneh nabasu isti radar...enkrat k je šel prehiter...drug dan pa prepočas...sam to je blo že dolg nazaj...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To apr 01, 2003 2:14 pm

Ma dejte no, ne se zajebavat, zdej pa že ne morem več brat tega...

Neupoštevanje cestnega znaka nikakor in NIKOLI ne more bit za omejitev hitrosti, in kdor vam je to povedal se vam je zlagal k swina! :roll:

Neupoštavanje cestnega znaga oz. cestnih označb lahko dobiš npr.: če parkiraš avto v coni - prepovedano parkiranje in ustavljanje, in ob vseh drugih znakih, ki niso neposredno pravno urejeni, in sankcionirani v ZVCP! Norma za omejitev hitrosti je pa ustrezno pravno označena v ZVCP, določen je tudi prometni znak, ki ureja to omejitev. Pri parkiranju v prej omenjeni coni pa policija nima drugih pooblastil (ker jih ima mestno redarstvo - za nepravilno parkiranje), zato ti policija lahko napiše kazen za neupoštevanje prometne signalizacije oz. znakov! Prav tako je isto s cestnimi označbami, npr.: v križišču si postavljen na pasu za levo in potegneš naprej...

Any questions :?:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi To apr 01, 2003 2:34 pm

Na žalost poznam preveč policajev ki vsak dan ustavljajo in tud kakega k iz Brda k z providami strašijo po cestah ki so mi to razlagal...
Se popolnoma nič ne zajebavam, za tole sem pripravljen kadarkoli zastavit gajbo Laškega...ne trdim, da so mi znane vse podrobnosti, ampak okvirno je tako, pa če ti je všeč al pa ne :roll:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To apr 01, 2003 6:11 pm

ok res da dons prvi april in upam da me ni zdej kdo jebu u glavo.
do zdej me je najbolj prepričal bimmer tko da... se spet malo bolj umirjeno fural
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok To apr 01, 2003 6:45 pm

tole s prometnimi znaki je cist od posameznega policaja odvisn kake vole je, mojga fotkota so 1x ustavla 2 policaja, pa je 1 meu pol drugga v delu, pa je neki kompliciru, moj fotr je pa tih biu, pa sta unmu tadrugmu dala neke bajne dnarje (mislim d celo za oviranje postopka), moj fotr je pa dobu 5 cukov, pa sta enako hitr pelala...

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen To apr 01, 2003 7:29 pm

Položnico z neupoštevanjem prometnega znaka sem že imel, in sicer na AC pri omejitvi 60kmh sem šel 105kmh. Je pa to povprečna hitrost voznikov na tisti lokaciji kjer so me ustavili ( konec AC Jesenice - Vrba ).
In po mojem vprašanju če se mu splača ustavljat za toliko mi je odvrnil da pač vsi dobijo tako kazen, tudi pri 200km/h kar pa se mi ne zdi logično. Po mojem obvelja večja kazen ( torej kazen zaradi prevelike hitrosti na AC = nad 130km/h in gre po razredih ) ali pa kazen o neupoštevanju prometnega znaka.

LP,
Klemen
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov