Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Pe mar 09, 2007 6:30 pm

Slika
še z desnga profila

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe mar 09, 2007 6:43 pm

AXioN je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:axion niso redki. Mal greš na bovšjaka v nedeljo dopoldne pa ga dobiš - majo vse karkoli hočeš za golfe.

Nocem bit pameten, ampak trenutno v sloveniji poznam samo 2lastnika teh konusnih stevcev, tako da tezko verjamem da se tole da dobit na bovšjaku.. tele stevce so mel gti-i do leta 79', za sciroccota mkI pa ne bi vedu.. Verjamem da dobis svasta in svega, sam tole je pa ze prava redkost, edino se tezje je pa dobit stevce z obratomerom od audi-ja 50/vw polo mkI.

Ebay saves.

na ebayu se dobi prakticno vse sam treba je met voljo pa dostkrat kontrolirat.

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 Sr mar 28, 2007 9:39 pm

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr mar 28, 2007 9:46 pm

hmm..kko se pa postela, ce dam obratomer z drugega avta, ki ima na zajlo, da dobiva direkt iz menjalnike obrate.....se da to kako postelat??
LP
Slika

VET
Novinec

Napisal/-a VET Sr mar 28, 2007 10:20 pm

dvomim da po zajli pridejo obrati za turncirer iz menjalnika ..... :lol: ..... tisto je za brzinomer

kako se zveže dodaten obratomer lahko pogledaš tukaj

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr mar 28, 2007 10:24 pm

VET je napisal/-a:dvomim da po zajli pridejo obrati za turncirer iz menjalnika ..... :lol: ..... tisto je za brzinomer

kako se zveže dodaten obratomer lahko pogledaš tukaj

uppsss :oops: hehe...sm cisto zamesal ja..
ja ja tisto na zajlo je za hitrost ja :) hehe...
no ce recimo js imam ze obratomer in dam drug obratomer z drugega avta in samo zice prevezem a bo kazalo isto oz pravilno?? :)
LP
Slika

VET
Novinec

Napisal/-a VET Sr mar 28, 2007 10:30 pm

možno da bi šlo če ne bosta preveč različna avta

napiši za katere letnike in motorje bo in je bil turncirer pa bom mal pogledu po papirjih ;)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe mar 30, 2007 1:42 pm

VET je napisal/-a:možno da bi šlo če ne bosta preveč različna avta

napiši za katere letnike in motorje bo in je bil turncirer pa bom mal pogledu po papirjih ;)

P405m i16 ter lancia thema 2.0 16V turbo
LP ;)
Slika

VET
Novinec

Napisal/-a VET So mar 31, 2007 12:35 pm

:jao: ti bi med seboj cepu kar jabuka in hruške :roll:

včasih je problem že med istimi modeli različnih letnikov, kaj šele med različnimi znamkami .... ni šans brez dragega vmesnika za pretvorbo frekvenc, če govorimo o elektronski verziji

se bolj splača nabavit kakšen univerzalen obratomer kakršen je v tistem linku ..... bo ceneje in hitreje delujoče :)

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Če apr 10, 2008 4:03 pm

se opravičujem ker obnavljam staro temo, ampak gre se za priključitev obratomera na LED diode iz strani http://www.digitaler-drehzahlmesser.de/

Izdelal sem ga, ko pa ga želim priključiti ne vem kam, tako da če se kdo spozna nanj, bi lepo prosu če mi pove kam ga moram priključiti.

Ovil sem par ovojev okoli kabla ki gre do razdelilne kape, pa mi kaže napetisti do +30V to pa ni dobro za vezje, probal tako da gre mimo kabla za na razdelilno kapo samo polovični ovoj - samo mimo gre žica in mi kaže 5V, nato sem probal še ostale možnosti, pa nikakor ne deluje, ali imate vi kakšno izkušnjo s tem kam priključit obratomer?

P.S. avto je R5 1.1 campus

Uporabniški avatar
Villy
Nov uporabnik

Kraj: grosuplje

Napisal/-a Villy Če apr 10, 2008 7:12 pm

AVTO R5, z razdelilno kapo? ufff pol to ni problem . Daš ga na kabl ki proži na razdelilni kapi. Ponavadi sta 2 kabla, možno tudi da so 3je Zanima me kakšen užig imaš ker sem že pozabil kakšna sploh zgleda reno5..:) Računalnika nima ane?

En kabl prož,en je masa...če ma tretga je pa ponavad +12v

Zanima me če mi bi lahko malo pokazal ta tvoj izdelek...shema....
Ker sem enkrat naredil podobnega..pa je deloval odlično na škodi favorit...
No tunning, No lifestyle!!!
No risk, No fun!!

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Če apr 10, 2008 7:55 pm

ja obratomer sem doma malenkost predelal - samo razpored LED sem si spremenil, drugač pa sedaj sem zamenjal en potencjometer, pa mi kaže do polovice celotnega polja (s tem da na avtu že skor ventile 'grabi' :? ) Priklopil sem ga pa tako da sem okoli kabla za iskro navil nekaj ovojev kabla, pa kr dela zdej.. res da samo do polovice ampak to bom upam da odpravil.

Vidim pa da si iz grosupla (Villy) :D jest sem iz Šmarja, tko da se magar enkrat lohk nekje srečamo pa ti pokažem kako zgleda (delam pa obratomer za seminarsko, tko da ko nardim seminarsko in mi jo oceni, ga bom najbrš prodajal, tako da bo tudi naprodaj)

Imam tistega na 30 LED + zraven imam še eno vezje ki BO prikazovalo število vrtljajev s številko in pa indikator polnosti akumulatorja (vse v enem)

Uporabniški avatar
Villy
Nov uporabnik

Kraj: grosuplje

Napisal/-a Villy Pe apr 11, 2008 11:08 am

Jah navijanje okol je dobra zamisu sam pol morš mal eksperimenterat...Jst sm tam dodal še eno usmerniško diodo za vsak slučaj dfa kj ne kuri,moti... Drgač sm jst mogu pr svojmu ene upore menat... Drgač pa meritve okol vžigalnih kablov odpadejo, zarad motenj na voltmetrih...

Ja jst sm u bistvu zlo bliz šmarja:D možn da se celo poznamo,vsaj na videz ;)
Ja lahko bi se dubl da vidm mal zadevo. Pa še kj pokazu un števc vrtlajev...
Sicer sm že mal vn iz teh zadev, k ni glih dost cajta. Ampk sm se spet mal začel ubadat s avto elektronko.
No tunning, No lifestyle!!!
No risk, No fun!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov