Debate, ki niso vezane na ostala področja...

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če maj 26, 2005 10:01 pm

Stric je pred dvema, tremi leti dobil položnico zaradi vožnje v natikaikačih (bilo pa je to na Primorskem).

Js sm lah poču avto, k sm mel tiste tamoderne široke japonke gor (se mi je zataknila med gas in bremzo). Pa se ne dam. Letos mam spet japonke (sicer tiste iz letošnje kolekcije :P ) in sem zdej, k se je začela poletna sezona začel vozit tudi v njih. Za lepoto je treba potrpet, pravjo. :-P
Licet volare si in tergo aquilae volat.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če maj 26, 2005 10:16 pm

o tem sem govoru z izvedencem za promet:
--vožnja z natikači 100% kazniva
--vožnja bos 100% kazniva ker po njegovih besedah če ne bi bila bi lahko ko te policaj ustavi skril natikače pod sedež oz se zuješ.

--100000% pa je bolš občutek vozit bos ;)

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Če maj 26, 2005 10:42 pm

Samotar je napisal/-a:Al se pa sam zgovarja na cokle. Razn če si to ti bil. :P
A pozim u težkih 'gojzarjih' se pa lahko voz, k morš prov pazt da poleg gasa ne pohodš še bremze ?

Ne nism bil jst. Je pa blo to na Kolpi.

Uporabniški avatar
anel18
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a anel18 Če maj 26, 2005 11:10 pm

Tista obutev, ki se ti lahko sezuje je prepovedana.
anlee

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman Pe maj 27, 2005 7:20 am

kwa sm se nasmeju ob tele izjavi, noro: Ka pa če maš homologerane šlape s TÜV certifikatom, a pol lohk?

Kr neki, kako pa policaj vidi, da si bos, ce ne smes stopit iz avta???
V natikacih nebi sel nikol furat, ker se mi je enkrat kovina na stoplaki za bremzo dol snela in pol nism mogu bremze pohodit, ko se je not zataknala, vam pravim ni dober obcutek :)
Jst sm edino cul da ne smes zgoraj brez vozit, tudi ce si moski, sam po mojem je to zarad pasa, da te ne poskoduje, mislim kok zensk bi nas pa gledalo ce smo zgorej brez :) Ajde pr zenskah je drugace! :)

Lp,
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe maj 27, 2005 7:31 am

black je napisal/-a:
M3 je napisal/-a:tapravi kamionisti vedno vozijo z cokli :D

To pa res :D
Kako spoznaš kamionista :?: Cokli pa debela denarnica :P

Pa še ene par stvari si pozabu:

cokli morjo bit iz kravjega usnja in še kosmati
debu tošl mora bit privezan na ketnci
hlače pa zadaj dol na pol riti

Takšen je pravi kamionar.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 27, 2005 8:26 am

meganeman je napisal/-a:Jst sm edino cul da ne smes zgoraj brez vozit, tudi ce si moski, sam po mojem je to zarad pasa, da te ne poskoduje, mislim kok zensk bi nas pa gledalo ce smo zgorej brez :) Ajde pr zenskah je drugace! :)

Lp,

Ne smeš bit zgoraj brez če si moški-to vem, ker je lani en znanec colar zarad tega! Pri ženskah je pa tako početje bolj zaželjeno kot pa kaznivo... :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe maj 27, 2005 8:28 am

Speedfighter je napisal/-a:
meganeman je napisal/-a:Jst sm edino cul da ne smes zgoraj brez vozit, tudi ce si moski, sam po mojem je to zarad pasa, da te ne poskoduje, mislim kok zensk bi nas pa gledalo ce smo zgorej brez :) Ajde pr zenskah je drugace! :)

Lp,

Ne smeš bit zgoraj brez če si moški-to vem, ker je lani en znanec colar zarad tega! Pri ženskah je pa tako početje bolj zaželjeno kot pa kaznivo... :D

A RES?!?!?!?

To pa nism vedu. Kaj so čudni tejle zakoni. Še mal pa bomo tko kot Aljaska, kjer imajo zakon, da los ne sme imet spolnih odnosov na mestnih ulicah. :lol: :lol:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 27, 2005 8:46 am

Jst se poleti stalno vozim zgoraj brez, pa mi še noben policaj ni nikoli nič reku. Tko da očitno tole ne velja. za natikače ti pa tut ne more nič rečt, sej pod volan ne vidi, pa ti itak ne smeš stopit iz avta.
Old subarus never die, they just get faster!

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO Pe maj 27, 2005 8:51 am

zgoraj brez lahko voziš samo če si depiliran po prsih, da te dlake med vožnjo ne motijo :P
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe maj 27, 2005 9:38 am

svadreb je napisal/-a:
black je napisal/-a:
M3 je napisal/-a:tapravi kamionisti vedno vozijo z cokli :D

To pa res :D
Kako spoznaš kamionista :?: Cokli pa debela denarnica :P

Pa še ene par stvari si pozabu:

cokli morjo bit iz kravjega usnja in še kosmati
debu tošl mora bit privezan na ketnci
hlače pa zadaj dol na pol riti

Takšen je pravi kamionar.

:bow resnica!
Slika

Gost

Napisal/-a Gost Pe maj 27, 2005 9:53 am

Saj ne vem zakaj se poleti v avtomobilu prav rad vozim bos. Verjetno zato, ker se v sandalah počutim štorasto, če pa k avtu prištorkljam v cokljah, potem grem že čez prag bos in obutev poberem šele potem, ko že sedim za volanom. Me tudi ne izuči dejstvo, da sem že dvakrat pozabil coklje na bencinski črpalki. Med testom mazde MX-5 pa sem odkril resnično prednost bose vožnje ...

Prevelik voznik za mali roadster
Za športno mazdico MX-5 sem v glavnem prevelik. Največjo težavo, ki me je ovirala pri vožnji, je predstavljalo levo koleno. Kadar sem (obuto) stopalo privzdignil nad vzvod sklopke, sem s kolenom pritisnil ob volanski obroč in hkrati še ob ročaj na levih vratih. Tako se med uporabo sklopke z levo roko ni dalo vrteti volana mimo kolena. Z ročajem oziroma naslonom na vratih pa sem ga tudi parkrat "fasal" po meniskusu, kadar sem pozabil na položaj noge med zapiranjem vrat. Ko pa sem prvič vstopil v mazdico v sandalah, sem takoj izgubil živce, ker so bili točno vsi trije pedali pod nogami povsem odveč. Ha, jaz vendar vozim bos, se mi je takoj posvetilo ...

Sezut lahko vozim, obut ne!
Ne boste verjeli, kakšna razlika. Za kakšen centimeter oziroma za debelino podplata nižja noga, pa kaj se to pozna. Koleno mi niti približno ni sililo v volan in tudi med prestavljanjem sem lahko z levo roko neovirano upravljal volan kjerkoli po obsegu obroča. Nakar sem prevozil vsaj 500 bosih kilometrov in povem vam, da nisem bil zaradi svoje višine prav nič prikrajšan za užitke, ki jih ponuja Mazdin roadster.

V avtu vsak centimeter veliko pomeni
Pravzaprav sploh nočemo svetovati bosopetne vožnje. Meni ustreza, marsikomu pač ne. Lahko pa trdim, da je prostornost v notranjosti avta pojem, ki se ga morda povsem v celoti ne zavedamo. Proizvajalec vozil naprimer sporoči, da je pri prenovljenem modelu pomik sedeža za dva centimetra daljši, da je za kolena zadaj tri centimetre več prostora, da je obloga nad glavo centimeter višja ... Marsikdo, ki to prebere, reče: "Pa kva?" Jaz tega ne bi rekel, posebej, ker sem si sam dokazal, da tudi tanek centimeter podplata v avtu res nekaj pomeni.

Toda pazite ...
Če pustite coklje ali sandale med vožnjo kar pred svojim sedežem, je to celo zelo navarno. Pri prvem močnejšem zaviranju se bosta obuvali zapodili pod vzvode, nakar lahko nastane iz tega lep cirkus. Pri sandalih pa morate biti tudi pazljivi, da se vam podplat ne zarije pod pedal ...

V zakonu (ZVCP-1) nisem našel nobenega člena, ki bi določeval obutev, obleko ali kakršnokoli opremljenost voznika.
Edino mogoče 72. člen, ki prepoveduje "uporabljanje opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila". Ta člen omejuje sicer uporabo GSM telefonov, mask, slušalk (razen tistih na eno uho za GSM telefone), itd. Če pod "opremo, ki zmanšuje zmožnost obvladovanja vozila" spadajo tudi sandali, natikači, cokli, potem je to to. Ne vidim pa nobenega razloga, da bi ne vozil bos. (vsaj kar se zakona tiče - tisto, da se potna noga ne razume z gumo in drsi, da se lahko udariš, da ne moreš močno stisniti zavore, kadar je potrebno, itd. so pa že osebni razlogi, ki zakonsko pomoje niso določeni)
Zadnjič spremenil Gost, dne Pe maj 27, 2005 10:07 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe maj 27, 2005 9:59 am

Ja bos pa v raznih snemljivih šlapah ipd. je kaznivo vozt.prov tako ne smeš vozt zgoraj brez.kar se mi zdi čista bedarija.a če sem na morju si bom mogu za v trgovino majco oblačt,pa štunfe pa superge.mislim da bi komot pustil da voziš bos, ker je to definitivno bolj varno kot v ostalih poletnih šlapah.al mi pa nej polcija nove superge kupuje,ker po ene 5 urah vožnje v avtu brez klime znajo bit superge kr kritične in je bolj da jih sploh dol ne daš :P

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Pe maj 27, 2005 10:49 am

polet vozm bos
jebesh zakone še ventilacijo daš pod noge, kaj češ lepšga :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe maj 27, 2005 10:51 am

Dejte mi člen napisat, kjer piše da je prepovedano v šlapih vozit...
Edini člen ki zajema nekaj podobnega temu je ta
IV. POSEBNE OBVEZNOSTI VOZNIKOV

Prepoved uporabe določenih naprav ali opreme
72. člen

(1) Voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).

Potemtakem tud predolge verižice ne bi smel nost, ker se ti lahko zaplete okrog menjalnika ali obvolanskih ročic...
Ne vem kje ste našli določbe, da morjo met obuvala vsaj pasek čez peto in kaj vem kaj vse ste še napisali...
Ne vem no...jaz kaj takega v ZVCP-1 ne najdem
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO So maj 28, 2005 1:30 pm

mojster je napisal/-a:polet vozm bos

kaj češ bolšga da ti pol cel avto smrdi po prešvicanih nogah :D :lol: :P
Slika

Gost

Napisal/-a Gost So maj 28, 2005 1:58 pm

TiLeNkO je napisal/-a:

kaj češ bolšga da ti pol cel avto smrdi po prešvicanih nogah :D :lol: :P

če že od začetka, ko se v avto vsedeš, uporablaš klimo, noge niti zašvicajo ne. :)

Uporabniški avatar
rokhrovat
Nov uporabnik

Kraj: golan

re

Napisal/-a rokhrovat So maj 28, 2005 2:06 pm

tist k zna nj woz bos zarad policajev ni nc narobe

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So maj 28, 2005 2:37 pm

Kva pa revma? Matr, js če nimam štunfkov pa superg gor, pa po možnosti še dolgih hlač klime tut vklopt ne upam. Me tko bolijo pol noge cel tedn, da kr verjet ne morš. No ja, sej če se prov namestiš, ti lohk v šipo piha, pa tist zrk ne pride do tebe preden se spet mal ne segreje. Pol je pa ql.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So maj 28, 2005 8:08 pm

ni prepovedano, obenem ni pa priporočljivo voziti bos med 15. novembrom in 15. marcem.
lp pilgrim
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov