darkdog24 je napisal/-a:Res je kar pravte obstaja prostor kjer svoj auto izkoristiš do maximuma, samo se je potrebno vprašati kolikokrat na leto pa greš na mobikrog v enem letu? V enmu letu greš max. ene 5x če greš pa še to sm preveč reku, kaj pa ostalih 360 dni? Tu pa clio iz mojega primera z maxibody kitom izkoristi vseh 365 dni v letu ker je motor narejen da se pelješ normalno brez obremenitev,brez divjanja itd.Potegne 130 in to je dost. 130 z 2.0 in 130 z 1.2 je ista vožnja.hitrost je ista, kar se pa tiče udobja, si pa lastnik maxibody cliota ziher vpikne ene športne usnjene zice in se boljš pelje ko un v 2.0 RS-u.
Sam sem delal diplomsko nalogo iz prometnih nesreč in sedaj po tolkem času vem kaj ti prinese hitrost,Ko vidiš nekatere slike se človk malo zamisli.100% dokazano je da če dva štartata z istega mesta in gresta v kraj B, bo tisti ki bo divjal in mel moč pod pokrovom prišu ene 10-15 min prej od tistega ki bo pelu po pravilih. kolikokrat med vožnjo pa je bil na nitki do crasha pa nebi pisal o tem. Za 15 minut prej na cilj js ne riskiram svoje dragoceno življenje. Rajš pridem eno ureo pzneje, vmes še grem kej pojest popit kot pa da me prijatli obiskujejo na pokopališču.
Ne obsojam nobenga ki imajo makine in stroje ampak js za sebe vem, da nebom metu denarja za nek hud iber auto, če ga ne izkoristim niti pol od tega kar mi daje.
to je isto kot pri telefonih.Ko si telefon kupujemo vsi gledamo da je ja čimveč funkcij gor.Čim več tem bolje je, na koncu pa od teh 100 funkcij uporabljamo ene 4 max.Telefon pa preplačamo 3x več kot pa unga ko je mel 15 funkcij.
Mal si poglejte telefone pa se vprašite ali izkoriščate svoj telefon do maximuma skratka vse kar vam nudi.
Spet ti dam prav...ampak spet ampak...
Jaz ko grem na izlet, se ne vozim hitro, z nobenim avtom...peljem okrog omejitev, ponavad kakih 10 čez, ampak mam pa nekaj takšnih cest ki jih poznam dobro, so pregledne, neprometne itd..skratka sicer ni prav, ampak tam si lahko dam duška...tu in tam in bi še kako dal dodatne pare za nekaj konjev...mi pač to pomeni užitek, tud sam pa ne razumem ljudi, ki divjajo 24/7...tak pa nisem in s tega stališča res ne rabiš konjev...so pa za občasni užitek vsaj meni zelo zelo dobrodošli