Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Tune Vs. Style

Natuniran pod haubo + stock videz
48
68%
Hud Styling + stock mašinca
23
32%

Skupaj glasov : 71

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po maj 30, 2005 4:04 pm

darkdog24 je napisal/-a:Res je kar pravte obstaja prostor kjer svoj auto izkoristiš do maximuma, samo se je potrebno vprašati kolikokrat na leto pa greš na mobikrog v enem letu? V enmu letu greš max. ene 5x če greš pa še to sm preveč reku, kaj pa ostalih 360 dni? Tu pa clio iz mojega primera z maxibody kitom izkoristi vseh 365 dni v letu ker je motor narejen da se pelješ normalno brez obremenitev,brez divjanja itd.Potegne 130 in to je dost. 130 z 2.0 in 130 z 1.2 je ista vožnja.hitrost je ista, kar se pa tiče udobja, si pa lastnik maxibody cliota ziher vpikne ene športne usnjene zice in se boljš pelje ko un v 2.0 RS-u.

Sam sem delal diplomsko nalogo iz prometnih nesreč in sedaj po tolkem času vem kaj ti prinese hitrost,Ko vidiš nekatere slike se človk malo zamisli.100% dokazano je da če dva štartata z istega mesta in gresta v kraj B, bo tisti ki bo divjal in mel moč pod pokrovom prišu ene 10-15 min prej od tistega ki bo pelu po pravilih. kolikokrat med vožnjo pa je bil na nitki do crasha pa nebi pisal o tem. Za 15 minut prej na cilj js ne riskiram svoje dragoceno življenje. Rajš pridem eno ureo pzneje, vmes še grem kej pojest popit kot pa da me prijatli obiskujejo na pokopališču.
Ne obsojam nobenga ki imajo makine in stroje ampak js za sebe vem, da nebom metu denarja za nek hud iber auto, če ga ne izkoristim niti pol od tega kar mi daje.
to je isto kot pri telefonih.Ko si telefon kupujemo vsi gledamo da je ja čimveč funkcij gor.Čim več tem bolje je, na koncu pa od teh 100 funkcij uporabljamo ene 4 max.Telefon pa preplačamo 3x več kot pa unga ko je mel 15 funkcij.
Mal si poglejte telefone pa se vprašite ali izkoriščate svoj telefon do maximuma skratka vse kar vam nudi.

Spet ti dam prav...ampak spet ampak...
Jaz ko grem na izlet, se ne vozim hitro, z nobenim avtom...peljem okrog omejitev, ponavad kakih 10 čez, ampak mam pa nekaj takšnih cest ki jih poznam dobro, so pregledne, neprometne itd..skratka sicer ni prav, ampak tam si lahko dam duška...tu in tam in bi še kako dal dodatne pare za nekaj konjev...mi pač to pomeni užitek, tud sam pa ne razumem ljudi, ki divjajo 24/7...tak pa nisem in s tega stališča res ne rabiš konjev...so pa za občasni užitek vsaj meni zelo zelo dobrodošli ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po maj 30, 2005 4:11 pm

darkdog24 je napisal/-a:Res je kar pravte obstaja prostor kjer svoj auto izkoristiš do maximuma, samo se je potrebno vprašati kolikokrat na leto pa greš na mobikrog v enem letu? V enmu letu greš max. ene 5x če greš pa še to sm preveč reku, kaj pa ostalih 360 dni? Tu pa clio iz mojega primera z maxibody kitom izkoristi vseh 365 dni v letu ker je motor narejen da se pelješ normalno brez obremenitev,brez divjanja itd.Potegne 130 in to je dost. 130 z 2.0 in 130 z 1.2 je ista vožnja.hitrost je ista, kar se pa tiče udobja, si pa lastnik maxibody cliota ziher vpikne ene športne usnjene zice in se boljš pelje ko un v 2.0 RS-u.

Sam sem delal diplomsko nalogo iz prometnih nesreč in sedaj po tolkem času vem kaj ti prinese hitrost,Ko vidiš nekatere slike se človk malo zamisli.100% dokazano je da če dva štartata z istega mesta in gresta v kraj B, bo tisti ki bo divjal in mel moč pod pokrovom prišu ene 10-15 min prej od tistega ki bo pelu po pravilih. kolikokrat med vožnjo pa je bil na nitki do crasha pa nebi pisal o tem. Za 15 minut prej na cilj js ne riskiram svoje dragoceno življenje. Rajš pridem eno ureo pzneje, vmes še grem kej pojest popit kot pa da me prijatli obiskujejo na pokopališču.
Ne obsojam nobenga ki imajo makine in stroje ampak js za sebe vem, da nebom metu denarja za nek hud iber auto, če ga ne izkoristim niti pol od tega kar mi daje.
to je isto kot pri telefonih.Ko si telefon kupujemo vsi gledamo da je ja čimveč funkcij gor.Čim več tem bolje je, na koncu pa od teh 100 funkcij uporabljamo ene 4 max.Telefon pa preplačamo 3x več kot pa unga ko je mel 15 funkcij.
Mal si poglejte telefone pa se vprašite ali izkoriščate svoj telefon do maximuma skratka vse kar vam nudi.

V tistih 5 mobikrogih na leto se lahko navoziš toliko kot v ostalih 360 dneh. Sicer so pa srečanja zdej vsak teden, tako da je odvisno od vsakega posebej kolikokrat gre. Jaz sem bil letos že 3x al 4x pa sploh še avta nimam :) Poleg tega ne gre samo za hitro vožnjo...udobje o katerem govorim pride z močjo. Vožnja z močnejšim avtomobilom je lahko veliko bolj umirjena in manj utrujajoča za voznika in potnike. Prehitevaš hitro in varno, na avtocesti potegneš pred koga če je potrebno... Sedeži tukaj nimajo veze. Tako da so tisti konji izkoriščeni tudi kadar se pelješ normalno, ne samo 5 dni na mobikrogu.

Glede nesreč pa nevem v čem je problem. Tudi clio s 60 konji gre 150 in tudi s takim avtom se da voziti neumno. In tudi z močnim avtom se da voziti po predpisih in varno.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po maj 30, 2005 4:11 pm

Seveda da more met avto dost moči,jest osebno ne grem več pod 136KM :D

Glede stylinga je pa tko, gledaš hudo popedenane makine,se ti sline cedijo,ka bi jest meu tud tko zrihtan avto itd... , samo mene vse to mine če mi kdo pol prjav da je motor 1.2 ali 1.4,ker avto ko je zrihtan si tudi zasluži nekaj steroidov za svoje hrčke,

Pa da ne moreš izkoristit avtomobila oz njegove moči :roll: ,izkoristiš lahko kjer koli skoraj kadar koli,zdaj ne rečem da 100%,ker to lahko samo na pisti,tam ene 70-80% pa lahko kjer kol,in to je važn,da ti malo adrenalina po žilah požene,kar je zdravo za telo :D

Pa tuki v anketi ni možnosti, tuning+styling,kar je najbolš :D

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po maj 30, 2005 4:38 pm

U bistvu bi rabu 3 avte:
- En za vsakdanjo rabo, za službo, plezanje po pločnikih, parkiranje u mestu, tak, da ni na njemu nč tazga, da bi kdo hotu kej udirat, praskat ali ti z liziko mahat. Važn da ma navaden radio na cd in klimo. V mojem primeru verjetno je tud dobr, da je diesel, ker delam kilometre skoz, vsak dan. Prevozno sredstvo, pač.

- En za styling, da lah avto nardiš tak, kot je teb ušeč, da se not igraš z musko, z multimedio, da ga spustiš, daš gor body kit, nardiš neki izjemnega, unikatnega, tak da vsak za njim pogleda in ker je tako tudi prav ne rabi ruvat asfalta, ampak more pridno brundat, med tem ko ti mirno kruzaš in si ponosen na svoj style. 2 miles an hour so everybody sees you...

- Eno zverino, 16V, turbo al pa kašen V8...vsaj 200 HP. V mojem primeru bi lahko to bla tud kakšna starejša zadeva, ker se mi stari potencialni Hot Rod varjanta avti ful dopadejo. Da iz nje oguliš notranjost, daš vse na performance in jo maš za tiste posebne vikende na Mobikrogu al pa Drag-u. Barely street legal.

Lahko bi pol dodal še 4. karavan/enoprostorc/jeep za potovanja in družino in pa 5. eno majhno okretno zadevo z lepimi plastičnimi odbijači za naše boljše polovice. ;)

Nažalost pa nimamo vsi 5 mestnih garaž in tolk $$$ tko, da mormo pol iskat kompromis zgoraj naštetega v enem avtu. Mislm, da ti v anketi res manjka opcija "malo Tunig/malo Styling", sem pa glasoval za Styling, ker mislm, da kljub argumentom, v Sloveniji niso ceste za iber high performance avte. Pa tud drugače sem bol počen na styling. :twisted:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Po maj 30, 2005 4:46 pm

moč :) ko bo denar namreč :lol:
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po maj 30, 2005 4:55 pm

upam, da se ne bote začel kregat (tako kot ponavadi)!

vsak tele, ma svoje vesele!

men osebno je bl všeč "sleeper look" (torej, zunanjost dokaj stock, mogoče kakšne lepe feltne (pa ne kake kičaste) in nič več), pod havbo pa raje mal več ponijev ;)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po maj 30, 2005 5:25 pm

Mare9mm je napisal/-a:U bistvu bi rabu 3 avte:
- En za vsakdanjo rabo, za službo, plezanje po pločnikih, parkiranje u mestu, tak, da ni na njemu nč tazga, da bi kdo hotu kej udirat, praskat ali ti z liziko mahat. Važn da ma navaden radio na cd in klimo. V mojem primeru verjetno je tud dobr, da je diesel, ker delam kilometre skoz, vsak dan. Prevozno sredstvo, pač.

- En za styling, da lah avto nardiš tak, kot je teb ušeč, da se not igraš z musko, z multimedio, da ga spustiš, daš gor body kit, nardiš neki izjemnega, unikatnega, tak da vsak za njim pogleda in ker je tako tudi prav ne rabi ruvat asfalta, ampak more pridno brundat, med tem ko ti mirno kruzaš in si ponosen na svoj style. 2 miles an hour so everybody sees you...

- Eno zverino, 16V, turbo al pa kašen V8...vsaj 200 HP. V mojem primeru bi lahko to bla tud kakšna starejša zadeva, ker se mi stari potencialni Hot Rod varjanta avti ful dopadejo. Da iz nje oguliš notranjost, daš vse na performance in jo maš za tiste posebne vikende na Mobikrogu al pa Drag-u. Barely street legal.

Lahko bi pol dodal še 4. karavan/enoprostorc/jeep za potovanja in družino in pa 5. eno majhno okretno zadevo z lepimi plastičnimi odbijači za naše boljše polovice. ;)

Nažalost pa nimamo vsi 5 mestnih garaž in tolk $$$ tko, da mormo pol iskat kompromis zgoraj naštetega v enem avtu. Mislm, da ti v anketi res manjka opcija "malo Tunig/malo Styling", sem pa glasoval za Styling, ker mislm, da kljub argumentom, v Sloveniji niso ceste za iber high performance avte. Pa tud drugače sem bol počen na styling. :twisted:

Nimam besed, sam dam lahko podpis spodaj pod vse kar je ded napisu.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov