maserati je napisal/-a:Zdravo,
zanimiva tema, milsim pa, da vas je večino tukaj izala FOUŠIJA, tudi sam kdaj pomislim kaj je bilo treba mladi mamici v Range Rover-ju v centru mesta gužjo delat, ampak nimaš kaj, tko je!! Tudi pogovori o porabi, postoru.... se mi zdijjo nesmiselni, potem lahko prepovemo vse M3, AMG, da ne govorim o JAHTAH!
Sploh pa se mi zdi nesmislen govor o davku na taka vozila- že tako se vozila dražijo v nebo, večini ljudji, ki pa kupujejo take "makine" pa denar ne predstavlja ovir, tako da bomo spet na slabšem mi, ki bomo celo življenje delali da bomo lahko u gražo zapeljali kakšnega Range Roverja.
Mi lahko verjameš, da finančno stojim dovolj dobro, da me ob takšnih vozilih ne daje zavist. Kako lahko opeko, težko 3 tone, primerjaš s športno limuzino? M3 bo zelo redko, če sploh, presegel porabo 20 litrov na 100 km/h, medtem ko vsak malce močnejši SUV porabo takoj nabije krepko čez 20. Samo zato, ker ima človek denar, ni treba tega kazat s tem, da hčeri kupiš avtomobil, s katerim bo po možnosti nekoga težko poškodovala, vse samo zato, ker je trendovsko. Zdi se mi odvratno, da lahko vozilo, ki večinoma ne opravlja nobene posebno koristne funkcije (dobro maky, obstajate izjeme), porabi več goriva kot superšportnik. Ko sem bil v Kanadi sem se okoli prevažal z Dodge Durangom - zadeva ni nikoli pila manj kot 25 litrov. Kolega ima Cayenne Turbo - porabe pod 31 litrov še ni videl, pa ga ima že kako leto. Seveda se tu med seboj ne strinjamo, kar je popolnoma človeško, vendar bi vsake toliko časa bilo dobro pomislit tudi na okolje samo.
Lp