Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr maj 31, 2006 5:13 pm

Vsi ki se "profesionalno" ukvarjajo z nastavljanjem optike imajo računalniško opremo, ki precej točno izmeri razdalje in kote, precej bolj, kot se to da narediti na roke. Dobra oprema pa ni nič vredna, če se je ne uporablja natančno. Takole ročno nastavljanje se uporablja le še v domačih garažah, kar pa ne pomeni, da je sistem slab.

Pomoje se nimaš kaj bati, samo izberi take, ki so natančni. Jaz imam zaenkrat dobre izkušnje z Španom z Brezovice in Kaduncom iz Grosupljega.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr maj 31, 2006 5:32 pm

andrazzupan je napisal/-a:Zdejle pa sploh ne vem k kateremu optiku naj grem. Moj avto je bil pač enkrat zaleten in je sigurno malo skrivljen. Moram pa narediti optiko.

Gotovo k takemu optiku ki ima lasersko nstavljanje v nobenem primeru ne smem it?

za 25 mark ti v bosni nardijo optiko tko kot se zagre, do prve lukne :lol:
sam pa z laserji in vse, volan naravnost narjen vse..
superca pa še ispis ti dajo...

lisko@: sori k nism prej vidu tvoje teme :( bi ti napisu reno 5 pa bi mel

uglavnem v bosni je dost cenej pa iste zadeve majo k tuki če ne celo bolše....

sem se glih pogovarju z modelom k mi je delu in dal tut ispis... je dal 30 000 evrov za mašino ( vse skupi ) tko da ;)

aja pa za 5 mark, da ti premontirajo gume :rofl

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 31, 2006 7:02 pm

Pojdi na amzs...al pa se zapelji v Šk. loko oz. Sveti duh sam nevem ker zaen k... je tm :) dobr nardi :D

itak je pa tko,da vsak ki dela optiko,bi se moral z avtom zapeljati par kilometrov,da ugotovi,če vse štima. Tist k samo optiko nardi in ne sproba ne nardi nič. Prevert je treba,četudi si zihr da bo vse ql.

Aja,še bližje imaš pa todivo v kranju... za v vaš konc gor pa ne poznam...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 31, 2006 7:18 pm

ne sploh ne it no optiko sej če je avto mal zvit je tud špura lahko mal kiksnena pa kaj vm je folk lisko drugič pejt enmu ki zna delat z optiko ne pa takmu ki se mu ena kamera valja nekje na tleh z drugo ma traktor podkajlan... optiko je treba vsaj enkrat letno kalibrirat pa tist ki štela se mu more mal bliskat in more nastavt vse kar se nastavt da ne pa samo špuro sam delam na optiki pa vem kako stvari lavfajo tko da ne mi z lajštam pa špagam pa ne vem še čem pol pa najbolš da si še gume sami doma scentrirate en kamen pripneš z vezico na feltno pa se greš pelat pa če ni dobr ga pač mal premakneš

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 7:54 pm

čare je napisal/-a:ne sploh ne it no optiko sej če je avto mal zvit je tud špura lahko mal kiksnena pa kaj vm je folk lisko drugič pejt enmu ki zna delat z optiko ne pa takmu ki se mu ena kamera valja nekje na tleh z drugo ma traktor podkajlan... optiko je treba vsaj enkrat letno kalibrirat pa tist ki štela se mu more mal bliskat in more nastavt vse kar se nastavt da ne pa samo špuro sam delam na optiki pa vem kako stvari lavfajo tko da ne mi z lajštam pa špagam pa ne vem še čem pol pa najbolš da si še gume sami doma scentrirate en kamen pripneš z vezico na feltno pa se greš pelat pa če ni dobr ga pač mal premakneš

Itak je tista optika bla sam zarad izpisa.....
Drgač pa čare razlož mi kak ldoma nardiš optiko tko točn da se avtek pelje naravnost ( tud ob zaviranju) in po 30.000km ne pobere gum razlićno ?:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 31, 2006 9:50 pm

ja sej špuro boš naštelu z lajšto kaj pa nagibi pa zaostajanje pa koti končnega zasuka...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 10:00 pm

čare je napisal/-a:ja sej špuro boš naštelu z lajšto kaj pa nagibi pa zaostajanje pa koti končnega zasuka...

Nagib mi povej kak se nastavi če je vse fiksno.... ti poslikam če hočeš :)
Kot končnega zasuka ... po domač mi prosim razloži.. ne štekam te točno.... ker u haynesu je sam previs in pa stekanja se prav tko : /\ in pa tko >

Nagib ne morš štelat ker je vse fiksno.... amortizer se zgor ne da sukat.... spod je vpetje rok ki je spet fiksno.... kugla je fiksna...... stekanje pa s končniki nastaviš.kam mi pa volan stoji mi je pa skor vseen.... če pa že ornk seka mimo ga pa zgor popravm.
Tist da mi pa gre volan u eno smer 2,8 obrata u drugo pa 2.6 se pa tud nem sekiru.... kokrat pa rabiš končni odklon koles? Sicer pa tko al tko ni dobro do konca zamotat .
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 31, 2006 10:04 pm

nagib pri petki se štela na spodnjem končniku majo lukne dost lufta drgač se pa zgorne luknje amortizerja popil oz. povrta

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 10:12 pm

Ok na kugli.... sam kok sem jaz tist prešravfu spod kugla paše kot paše.Luknje niso kaj dost večje kot so vijaki...... vem ker se vedn j***m da dobim oba vijaka notr.

Drgač pa se ti zdi da bi se original nastavlja tko da se lukne pili ? Pokaž mi en servis... :)
Kot drugo pa se ti zdi da je sploh potrebno to nastavljat če ni zaleten ali kakorkol drugač prepigan? Ali pa če se pelje kot mora in ne pobira gum :)
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 31, 2006 10:26 pm

ja sej to je glih narobe ker teh lukenj noben ne pili pol ti pa avto nos oz. ni stabilen v ovinkih vsak bo reku se ne da ne da se njim delat glej jest sm sicer na optiki za tovorni program tko da moram avto drugam vozit na optiko in mam tud lukne na amortizerjih povrtane in vsakič ko sem prišel na optiko sem mu lepo reku da nej mi štela tud nagibe pa mi je zmeri reku da se ne da pa sm mu razložu glede lukenj pa glede tega da tud jest delam na optiki pol je bil pa tih pa je naredu tko kot treba če si pa tih pa logično da bo naštelu samo špuro pa pokasiru pa se ti j..i pa preden ti začne karkoli šart po podvozju mora prevert vse lufte ,napumpat gume kolk jih pumpa gume? noben! mah dal bi se o tem govort še velik

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 10:42 pm

Jah sej a ne..... sam čist za domačo rabo in za normalno vožnjo po prepdisih je čist dovolj če optiko nastaviš tko kot jo jaz. Sej ti pravm... če avtek ne vleče kam..... če ne pobira gum in trese med vožnjo pol je čist ql.
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jun 01, 2006 6:07 am

Pri petki se spodaj pri zglobu ne premika,ker paše točn,se pa pa npr. pri golfu II
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov