M3 je napisal/-a:darky: prosim če nehaš offtopicat in iskat prepir. hvala.
Voith je napisal/-a:pravi sportn lonc je tak kot ga je narisu alanq4. tist k je pa mal visje ma pa ze en kup nepotrebnega balasta not, ki dusi motor in zvok.
darky: auspuhi za dvotaktni motor in nasploh za motorje so precej komplicirano izracunani, kar pa nikakor ne vela za same dusilce ki so simpl k pasulj. tud sportni lonc za avto je neki najlazjega za narest, velik lazje kot ce bi se spravu delat stock lonec.
Voith je napisal/-a:vsi radi komplicirate stvari ki so cist simpl. ce recimo uzamemo za primer ustvarjanje novega zivljenja, je to zalo zapleten proces, ki ga lahko opises z vsaj 20 stranmi enadzb formul, in tko naprej. sam ce pa drugace pogledas, se lahko pa to velik lazje opise s par besedami kot so:"not sm spustu".
pri roru je isto. lahko racunas po netu enadzbe, tolerance, merilne ure in teoretiziras v nedogled, sam dost lazje in ucinkovito je pa, da gres v garazo in spacas skp en lonc, nabases not stekleno volno in ga namontiras gor.
Voith je napisal/-a:vsi radi komplicirate stvari ki so cist simpl. ce recimo uzamemo za primer ustvarjanje novega zivljenja, je to zalo zapleten proces, ki ga lahko opises z vsaj 20 stranmi enadzb formul, in tko naprej. sam ce pa drugace pogledas, se lahko pa to velik lazje opise s par besedami kot so:"not sm spustu".
pri roru je isto. lahko racunas po netu enadzbe, tolerance, merilne ure in teoretiziras v nedogled, sam dost lazje in ucinkovito je pa, da gres v garazo in spacas skp en lonc, nabases not stekleno volno in ga namontiras gor.
Perica je napisal/-a:Voith je napisal/-a:vsi radi komplicirate stvari ki so cist simpl. ce recimo uzamemo za primer ustvarjanje novega zivljenja, je to zalo zapleten proces, ki ga lahko opises z vsaj 20 stranmi enadzb formul, in tko naprej. sam ce pa drugace pogledas, se lahko pa to velik lazje opise s par besedami kot so:"not sm spustu".
no, ko si ze ravno omenu stekleno volno .... men je fotr reku da je to tista volna ki jo je on uporablov pri izgradnji hise (za izolacijo al neki podobnega)!!! a je to ta volna?? ker ce je to ta volna, jo imamo na podstresju se ogromno in edina stvar ki jo se rabim je nova notranja cev!!!
no, ko pa smo ravno pri notranji cevi: koliko luknic mi priporocate da navrtam v to cev?? v tej cevi ki je sedaj notri jih je namrec OGROMNO in zato naj bi bil lonec tudi bolj "tihe narave"!!! bi pa rad dosegel malo glasnejsi zvok in ne dretja!!! kaj priporocate??
HVALA vsem za odgovore in pomoc!!!
Peter
darky je napisal/-a:PS: Dariooo...sploh ne vem, kaj se ti tako razburjaš. Večina stvari sploh ni letela nate. Kar je letelo nate pa je to, da si tudi ti mislil, da boš lahko preprosto presadil motor iz enega avta v drugega in ti valda ni uspelo, ker to seveda ni tako preprosto, kot si si zamislil. Poenostavljaš stvari, pa si med prvimi, ki bi moral vedeti, da to ni tako. To je, kar je letelo nate…če pa bi rad iskal prepir,…jaz ga ne…če pa želiš lahko tudi.
darky je napisal/-a:Ma brihtne buče!
Sploh nisem napisal, da se česa ne da narediti. Konec koncev lahko kupiš cev fi 500 malček skačeš po njej, da postane ovalna, notri natlačiš malo marmelade in spotoma še zašvasaš eno cev notri....![]()
Sej bi vse delalo.
Stvar je v temu, da poenostavljate stvari. Na koncu bo situacija takšna, da bo uni lonec ali 3x pretežek, ali pa se vam bo zjebal 5x prehitro.
Valda lahko duhovičite glede toleranc, ujemov,... lahko je jasno, da ni bilo mišljeno v primeru zadnjega lonca ampak kot kontekst, da stvari niso tako preproste, kot eni mislite, da so.
Konec koncev je že samo varjenje zelo komplicirana veda, kateri še dandanes niso prišli do dna. Sej zašvasat 2 kosa pločevine načeloma sploh ni nič takšnega, pa vendar se stvari zelo zakomplicirajo, kadar moraš zadovoljiti določene zahteve.
Lahko mi verjamete, ker jaz pravzaprav delam kot razvojni ing. in to ravno na področju varjenja (no ja...bom pošten...sem še sorazmeroma mlad in valda se tudi jaz še učim...). Pri nas vse varijo roboti...na roke nikoli ne moreš držati enakomerne oddaljenosti od varjencev, enakomerne hitrosti, kota,... Torej se ti zgodi, da ponekod pločevino prekuriš, drugot pa sploh nimaš nikakršnega uvara.
Za razvoj kakšnega malo bol kompliciranega kosa se porabi lahko tudi 1/2 leta. Preden zadovoljiš vse zahteve po trdnosti, porabi materiala, dimenzijah,… Na koncu pa kos izgleda čisto preprosto, ampak verjemite, da čisto nič ni prepuščeno naključju in nobena stvar ni na njemu po nepotrebnem.
No toliko...kot sem že povedal...vsako stvar se da narediti. Stvar je samo v temu, ali se zadovoljiš s čimerkoli, ali pa bi rad neko stvar naredil tako kot je treba. Odgovor naj vsak poišče sam pri sebi.
PS: Dariooo...sploh ne vem, kaj se ti tako razburjaš. Večina stvari sploh ni letela nate. Kar je letelo nate pa je to, da si tudi ti mislil, da boš lahko preprosto presadil motor iz enega avta v drugega in ti valda ni uspelo, ker to seveda ni tako preprosto, kot si si zamislil. Poenostavljaš stvari, pa si med prvimi, ki bi moral vedeti, da to ni tako. To je, kar je letelo nate…če pa bi rad iskal prepir,…jaz ga ne…če pa želiš lahko tudi.
Vsak med vami, ki se je lotil kakšne konkretnejše stvari dobro ve, koliko ur, potrpljenja in znanja je moral vložiti, da je bil rezultat dober, torej so poenostavljanja žaljiva do tistih, ki so se resnično potrudili in bili toliko trmasti, da sedaj lahko kaj pokažejo.
CupraR: "Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš".
Poglej kakšno neumnost si napisal. Kako se boš igral???? Vsaka napaka pomeni, da boš kos lahko vrgel v smeti, ker si po vsej verjetnosti naredil luknjo skozi. Pa malo računaj koliko materiala boš porabil za takšno igro!!!!!
Voith je napisal/-a:darky je napisal/-a:Ma brihtne buče!
Sploh nisem napisal, da se česa ne da narediti. Konec koncev lahko kupiš cev fi 500 malček skačeš po njej, da postane ovalna, notri natlačiš malo marmelade in spotoma še zašvasaš eno cev notri....![]()
Sej bi vse delalo.
Stvar je v temu, da poenostavljate stvari. Na koncu bo situacija takšna, da bo uni lonec ali 3x pretežek, ali pa se vam bo zjebal 5x prehitro.
Valda lahko duhovičite glede toleranc, ujemov,... lahko je jasno, da ni bilo mišljeno v primeru zadnjega lonca ampak kot kontekst, da stvari niso tako preproste, kot eni mislite, da so.
Konec koncev je že samo varjenje zelo komplicirana veda, kateri še dandanes niso prišli do dna. Sej zašvasat 2 kosa pločevine načeloma sploh ni nič takšnega, pa vendar se stvari zelo zakomplicirajo, kadar moraš zadovoljiti določene zahteve.
Lahko mi verjamete, ker jaz pravzaprav delam kot razvojni ing. in to ravno na področju varjenja (no ja...bom pošten...sem še sorazmeroma mlad in valda se tudi jaz še učim...). Pri nas vse varijo roboti...na roke nikoli ne moreš držati enakomerne oddaljenosti od varjencev, enakomerne hitrosti, kota,... Torej se ti zgodi, da ponekod pločevino prekuriš, drugot pa sploh nimaš nikakršnega uvara.
Za razvoj kakšnega malo bol kompliciranega kosa se porabi lahko tudi 1/2 leta. Preden zadovoljiš vse zahteve po trdnosti, porabi materiala, dimenzijah,… Na koncu pa kos izgleda čisto preprosto, ampak verjemite, da čisto nič ni prepuščeno naključju in nobena stvar ni na njemu po nepotrebnem.
No toliko...kot sem že povedal...vsako stvar se da narediti. Stvar je samo v temu, ali se zadovoljiš s čimerkoli, ali pa bi rad neko stvar naredil tako kot je treba. Odgovor naj vsak poišče sam pri sebi.
PS: Dariooo...sploh ne vem, kaj se ti tako razburjaš. Večina stvari sploh ni letela nate. Kar je letelo nate pa je to, da si tudi ti mislil, da boš lahko preprosto presadil motor iz enega avta v drugega in ti valda ni uspelo, ker to seveda ni tako preprosto, kot si si zamislil. Poenostavljaš stvari, pa si med prvimi, ki bi moral vedeti, da to ni tako. To je, kar je letelo nate…če pa bi rad iskal prepir,…jaz ga ne…če pa želiš lahko tudi.
Vsak med vami, ki se je lotil kakšne konkretnejše stvari dobro ve, koliko ur, potrpljenja in znanja je moral vložiti, da je bil rezultat dober, torej so poenostavljanja žaljiva do tistih, ki so se resnično potrudili in bili toliko trmasti, da sedaj lahko kaj pokažejo.
CupraR: "Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš".
Poglej kakšno neumnost si napisal. Kako se boš igral???? Vsaka napaka pomeni, da boš kos lahko vrgel v smeti, ker si po vsej verjetnosti naredil luknjo skozi. Pa malo računaj koliko materiala boš porabil za takšno igro!!!!!
jafak. ti zihr roke okol riti v zep das.
drgac pa ja steklena volna je tist k das tud okol hise.
pa darky ce ze seb zbijas moralo, dej pust drugim veselje. ja pac zajebes en auspuh zajebes 2 zajebes 3 pol pa nardis tist kar je zate idealno in se vsega naucis na lastnih izkusnjah. js se spomnm k je meu akrapovic se eno mini delavnico in je na auspuhe limu se scorpion nalepke. tud on je tko zacel delat rore pac iz nic in lej kam ga je pripeljal. pa sm preprican, da so tud njemu ko je zacel v garazi pacat prve avspuhe se najdl kksni k so mu zbijal moralo v takem smislu kot ti to pocnes tle.
vse se da ce se hoce.
lej js sm se prakticno ciz brez licarskih izkusenj lotu verizno zaletenga avta, in sm se res kr neki cajta zajebavu in klel, sam rezultat mi je pa kr usec.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
zdj ce bom se ene 3 zrihtal bom ze majstr
darky je napisal/-a: Dariooo... lahko pripoveduješ pravljice nam na internetu...ne moreš pa lagati sam sebi. Dobro veš, da se je s tvojim avtom kaj dogajalo, dokler je bil tam gonilna sila Elvis, odkar pa njega ni, se dejansko bol malo dogaja v garaži. Sej ti želim, da bi nekega dne tudi ti končal kar si začel, ker v bistvu je ideja dobra in spoštovanja vredna. Sam pa tudi veš, da temu brez pomoči ne boš kos. Ni samo vprašanje denarja...določenih stvari tudi ta ne reši.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov