Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe jun 03, 2005 2:02 pm

darky: prosim če nehaš offtopicat in iskat prepir. hvala.
Slika

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe jun 03, 2005 2:23 pm

M3 je napisal/-a:darky: prosim če nehaš offtopicat in iskat prepir. hvala.

Sploh ne iščem prepira. Sem pa napisal čisto resnico. Dejstvo je, da so avtomobili čista strojniška zadeva. Torej naj ne pametujejo ljudje (in ne mislim na nobenega specifično), ki so o teh stvareh slišali par stvari pri frizerki, ko jim je delala novo pričesko.
Vsak pravi strojnik (ali nekdo, ki se resnično spozna na te stvari) se samo križa, ko bere določene neumnosti, ki se tukaj napišejo. Žalostno je, da so v principu dober forum onesnažili "pametnjakoviči", ki se jim še sanja ne o stvareh, o katerih si drznejo soliti pamet nekomu, ki vsaj ve kako je zgrajen avtomobilski lonec.

Če pa me kdo želi cenzurirati, pa naj to kar stori in s tem dokaže, da imam prav, ker očitno se tudi njemu ne sanja kaj preveč o strojništvu.

HVALA!!!!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe jun 03, 2005 6:33 pm

Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat :lol: :lol: Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jun 04, 2005 7:42 am

CupraR je napisal/-a:Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat :lol: :lol: Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš.

tocno to tud jest mislm, ampak tega rajs nism napisov, ker so "nekateri" tuki gor zlo "obcutljivi" :roll: :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jun 04, 2005 11:56 am

zivjo....no tisto glede skuterja sm napisal kr tko ki nisem imel casa.no darky js 205-ko imam se vedno namen postelat, kolko sem jo naredil, kdaj jo bom koncal ter kje je moj motor je cisto moja stvar in tebi niti priblizno nimam namena razlagat kako in kaj, saj sm ga js sam kupil in tebi ne stoji na glavi.ce te kej moti lahko posljes ZS in poves, ter se ne skrivas za masko in poves kdo si! aja pa se to, raje imam v garazi 160 konjev kot pa da imam na cesti avto poln plastike, 17col feltne, auspuh ki renci 5x mocneje kot traktor in 60 konjev pol haubo, tko kot jih je vecina avtov na primorskem!!!

glede kdo je bolsi strojinik se pa sploh se ne mislim kregat, ker tko primitiven nism da se bi s tem ubadal, pa js mam koncano osnovni solo.Je popolnoma brez veze se to kregat.glede na to da ti obvladas strojnistvo pol pa bi lahko perici pomagal in povedal kak nasvet za izdelavo lonca, glede na to da poznas vse pripomocke!!!ves kako se rece...dobro roba se sama ne hvali ;)
cao cao
Zadnjič spremenil Dariooo, dne So jun 04, 2005 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jun 04, 2005 11:57 am

CupraR je napisal/-a:Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat :lol: :lol: Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš.

:clapclap :wiihuu :rofl

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jun 04, 2005 12:01 pm

pravi sportn lonc je tak kot ga je narisu alanq4. tist k je pa mal visje ma pa ze en kup nepotrebnega balasta not, ki dusi motor in zvok.

darky: auspuhi za dvotaktni motor in nasploh za motorje so precej komplicirano izracunani, kar pa nikakor ne vela za same dusilce ki so simpl k pasulj. tud sportni lonc za avto je neki najlazjega za narest, velik lazje kot ce bi se spravu delat stock lonec.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So jun 04, 2005 8:27 pm

Voith je napisal/-a:pravi sportn lonc je tak kot ga je narisu alanq4. tist k je pa mal visje ma pa ze en kup nepotrebnega balasta not, ki dusi motor in zvok.

darky: auspuhi za dvotaktni motor in nasploh za motorje so precej komplicirano izracunani, kar pa nikakor ne vela za same dusilce ki so simpl k pasulj. tud sportni lonc za avto je neki najlazjega za narest, velik lazje kot ce bi se spravu delat stock lonec.

he he..... Voith samo ves kaj....tud za tko simpl stvar mores vedet kaj je toleranca, ujem, mikrometer, merilno uro, ter mores vedet vso ostalo teorijo.....kajti ti ko nataknes lonec na cev mores vedet toleranco izdelave cevi, tako da bo prisel ven tesni ujem in ne bos rabil dajat objem gor....pridobis na materjalu :noro :vc :bonk

he he....ale lepo se mejte folk...grem js dol ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 05, 2005 2:01 am

vsi radi komplicirate stvari ki so cist simpl. ce recimo uzamemo za primer ustvarjanje novega zivljenja, je to zalo zapleten proces, ki ga lahko opises z vsaj 20 stranmi enadzb formul, in tko naprej. sam ce pa drugace pogledas, se lahko pa to velik lazje opise s par besedami kot so:"not sm spustu :shock: ".

pri roru je isto. lahko racunas po netu enadzbe, tolerance, merilne ure in teoretiziras v nedogled, sam dost lazje in ucinkovito je pa, da gres v garazo in spacas skp en lonc, nabases not stekleno volno in ga namontiras gor.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jun 05, 2005 2:11 am

Voith je napisal/-a:vsi radi komplicirate stvari ki so cist simpl. ce recimo uzamemo za primer ustvarjanje novega zivljenja, je to zalo zapleten proces, ki ga lahko opises z vsaj 20 stranmi enadzb formul, in tko naprej. sam ce pa drugace pogledas, se lahko pa to velik lazje opise s par besedami kot so:"not sm spustu :shock: ".

pri roru je isto. lahko racunas po netu enadzbe, tolerance, merilne ure in teoretiziras v nedogled, sam dost lazje in ucinkovito je pa, da gres v garazo in spacas skp en lonc, nabases not stekleno volno in ga namontiras gor.

tocno tko...se strinjam s tabo...lahko celo zivljenje racunas, ter ves vso teorijo...ampak dokler ne bos se lotil dela je itaq vse zastonj.....a ce neki zelis resno naredit bos to naredil, magari bos delal to 5 ali 30 let.....recimo hemingway, ce nism se zmotu nicka je naredil zelo dober izpusni sistem, a dvomim da je 30 dni sedel za mizo in racunal kako in kaj.....tko da se da vse naredit...... ;)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Ne jun 05, 2005 2:36 pm

Voith je napisal/-a:vsi radi komplicirate stvari ki so cist simpl. ce recimo uzamemo za primer ustvarjanje novega zivljenja, je to zalo zapleten proces, ki ga lahko opises z vsaj 20 stranmi enadzb formul, in tko naprej. sam ce pa drugace pogledas, se lahko pa to velik lazje opise s par besedami kot so:"not sm spustu :shock: ".

no, ko si ze ravno omenu stekleno volno .... men je fotr reku da je to tista volna ki jo je on uporablov pri izgradnji hise (za izolacijo al neki podobnega)!!! a je to ta volna?? ker ce je to ta volna, jo imamo na podstresju se ogromno in edina stvar ki jo se rabim je nova notranja cev!!!

no, ko pa smo ravno pri notranji cevi: koliko luknic mi priporocate da navrtam v to cev?? v tej cevi ki je sedaj notri jih je namrec OGROMNO in zato naj bi bil lonec tudi bolj "tihe narave"!!! bi pa rad dosegel malo glasnejsi zvok in ne dretja!!! kaj priporocate??

HVALA vsem za odgovore in pomoc!!!

Peter

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jun 05, 2005 4:27 pm

Perica je napisal/-a:

no, ko si ze ravno omenu stekleno volno .... men je fotr reku da je to tista volna ki jo je on uporablov pri izgradnji hise (za izolacijo al neki podobnega)!!! a je to ta volna?? ker ce je to ta volna, jo imamo na podstresju se ogromno in edina stvar ki jo se rabim je nova notranja cev!!!

no, ko pa smo ravno pri notranji cevi: koliko luknic mi priporocate da navrtam v to cev?? v tej cevi ki je sedaj notri jih je namrec OGROMNO in zato naj bi bil lonec tudi bolj "tihe narave"!!! bi pa rad dosegel malo glasnejsi zvok in ne dretja!!! kaj priporocate??

HVALA vsem za odgovore in pomoc!!!

Peter

ma pomojem ce bos ti dal manj volne not, bo imel dim vec prostorja, kjer se gibat in ti bo zvok bol mocan...probaj dat lonec gor brez volne in bos vidu kako se bo zvok slisal.....hudo ;) drugace glede luknjic nebi vedu...probaj pa bos vidu ;)
hhmm....kollko js vem bo to lih tista volna ja za izolacijo sten oz hise....
LP

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jun 05, 2005 4:46 pm

Nov lonec je 12000SIT.
Slika

darky
Novinec

Napisal/-a darky Po jun 06, 2005 9:39 am

Ma brihtne buče!
Sploh nisem napisal, da se česa ne da narediti. Konec koncev lahko kupiš cev fi 500 malček skačeš po njej, da postane ovalna, notri natlačiš malo marmelade in spotoma še zašvasaš eno cev notri.... :!:
Sej bi vse delalo.
Stvar je v temu, da poenostavljate stvari. Na koncu bo situacija takšna, da bo uni lonec ali 3x pretežek, ali pa se vam bo zjebal 5x prehitro.
Valda lahko duhovičite glede toleranc, ujemov,... lahko je jasno, da ni bilo mišljeno v primeru zadnjega lonca ampak kot kontekst, da stvari niso tako preproste, kot eni mislite, da so.
Konec koncev je že samo varjenje zelo komplicirana veda, kateri še dandanes niso prišli do dna. Sej zašvasat 2 kosa pločevine načeloma sploh ni nič takšnega, pa vendar se stvari zelo zakomplicirajo, kadar moraš zadovoljiti določene zahteve.
Lahko mi verjamete, ker jaz pravzaprav delam kot razvojni ing. in to ravno na področju varjenja (no ja...bom pošten...sem še sorazmeroma mlad in valda se tudi jaz še učim...). Pri nas vse varijo roboti...na roke nikoli ne moreš držati enakomerne oddaljenosti od varjencev, enakomerne hitrosti, kota,... Torej se ti zgodi, da ponekod pločevino prekuriš, drugot pa sploh nimaš nikakršnega uvara.
Za razvoj kakšnega malo bol kompliciranega kosa se porabi lahko tudi 1/2 leta. Preden zadovoljiš vse zahteve po trdnosti, porabi materiala, dimenzijah,… Na koncu pa kos izgleda čisto preprosto, ampak verjemite, da čisto nič ni prepuščeno naključju in nobena stvar ni na njemu po nepotrebnem.
No toliko...kot sem že povedal...vsako stvar se da narediti. Stvar je samo v temu, ali se zadovoljiš s čimerkoli, ali pa bi rad neko stvar naredil tako kot je treba. Odgovor naj vsak poišče sam pri sebi.

PS: Dariooo...sploh ne vem, kaj se ti tako razburjaš. Večina stvari sploh ni letela nate. Kar je letelo nate pa je to, da si tudi ti mislil, da boš lahko preprosto presadil motor iz enega avta v drugega in ti valda ni uspelo, ker to seveda ni tako preprosto, kot si si zamislil. Poenostavljaš stvari, pa si med prvimi, ki bi moral vedeti, da to ni tako. To je, kar je letelo nate…če pa bi rad iskal prepir,…jaz ga ne…če pa želiš lahko tudi.
Vsak med vami, ki se je lotil kakšne konkretnejše stvari dobro ve, koliko ur, potrpljenja in znanja je moral vložiti, da je bil rezultat dober, torej so poenostavljanja žaljiva do tistih, ki so se resnično potrudili in bili toliko trmasti, da sedaj lahko kaj pokažejo.

CupraR: "Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš".
Poglej kakšno neumnost si napisal. Kako se boš igral???? Vsaka napaka pomeni, da boš kos lahko vrgel v smeti, ker si po vsej verjetnosti naredil luknjo skozi. Pa malo računaj koliko materiala boš porabil za takšno igro!!!!!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po jun 06, 2005 8:55 pm

darky je napisal/-a:PS: Dariooo...sploh ne vem, kaj se ti tako razburjaš. Večina stvari sploh ni letela nate. Kar je letelo nate pa je to, da si tudi ti mislil, da boš lahko preprosto presadil motor iz enega avta v drugega in ti valda ni uspelo, ker to seveda ni tako preprosto, kot si si zamislil. Poenostavljaš stvari, pa si med prvimi, ki bi moral vedeti, da to ni tako. To je, kar je letelo nate…če pa bi rad iskal prepir,…jaz ga ne…če pa želiš lahko tudi.

mah.....ce te zanima js sm motor not v avto ze dal zdavnaj!! fora je v temu, da js se imam s cim vozit in sraufam ker mi je to hobby in ne da bom avto naredil v enem tednu in se pol vozi, ter cez en teden zopet sraufal, ker bo povrsno narejeno!!
pac js imam en cilj v zivljenju da si uredim avtek.v zivljenju ja ne v dveh mesecih.problem ni pomankanje sposobnosti in znanja, ampak je financen problem, ker ce bos dal ti meni miljoncek na roko bom kupu vse kose ki rabim in bo avto tik tak pripravljen.tisti ki si avte predelujejo vejo kaksni so to stroški!!!
js stvari poenostavljam, zato da se folk loteva kaj delat, ker ce je nekdo na svetu nekaj ze naredil, povej mi zakaj js te stvari nebi zmogel naredit? ok bom rabu 100x več časa kot uni ki jo ne naredu 1. ampak tudi js bom uspel!!
povej mi kak bi bilo zivljenje brez ciljev iz zelj??
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 07, 2005 1:47 am

darky je napisal/-a:Ma brihtne buče!
Sploh nisem napisal, da se česa ne da narediti. Konec koncev lahko kupiš cev fi 500 malček skačeš po njej, da postane ovalna, notri natlačiš malo marmelade in spotoma še zašvasaš eno cev notri.... :!:
Sej bi vse delalo.
Stvar je v temu, da poenostavljate stvari. Na koncu bo situacija takšna, da bo uni lonec ali 3x pretežek, ali pa se vam bo zjebal 5x prehitro.
Valda lahko duhovičite glede toleranc, ujemov,... lahko je jasno, da ni bilo mišljeno v primeru zadnjega lonca ampak kot kontekst, da stvari niso tako preproste, kot eni mislite, da so.
Konec koncev je že samo varjenje zelo komplicirana veda, kateri še dandanes niso prišli do dna. Sej zašvasat 2 kosa pločevine načeloma sploh ni nič takšnega, pa vendar se stvari zelo zakomplicirajo, kadar moraš zadovoljiti določene zahteve.
Lahko mi verjamete, ker jaz pravzaprav delam kot razvojni ing. in to ravno na področju varjenja (no ja...bom pošten...sem še sorazmeroma mlad in valda se tudi jaz še učim...). Pri nas vse varijo roboti...na roke nikoli ne moreš držati enakomerne oddaljenosti od varjencev, enakomerne hitrosti, kota,... Torej se ti zgodi, da ponekod pločevino prekuriš, drugot pa sploh nimaš nikakršnega uvara.
Za razvoj kakšnega malo bol kompliciranega kosa se porabi lahko tudi 1/2 leta. Preden zadovoljiš vse zahteve po trdnosti, porabi materiala, dimenzijah,… Na koncu pa kos izgleda čisto preprosto, ampak verjemite, da čisto nič ni prepuščeno naključju in nobena stvar ni na njemu po nepotrebnem.
No toliko...kot sem že povedal...vsako stvar se da narediti. Stvar je samo v temu, ali se zadovoljiš s čimerkoli, ali pa bi rad neko stvar naredil tako kot je treba. Odgovor naj vsak poišče sam pri sebi.

PS: Dariooo...sploh ne vem, kaj se ti tako razburjaš. Večina stvari sploh ni letela nate. Kar je letelo nate pa je to, da si tudi ti mislil, da boš lahko preprosto presadil motor iz enega avta v drugega in ti valda ni uspelo, ker to seveda ni tako preprosto, kot si si zamislil. Poenostavljaš stvari, pa si med prvimi, ki bi moral vedeti, da to ni tako. To je, kar je letelo nate…če pa bi rad iskal prepir,…jaz ga ne…če pa želiš lahko tudi.
Vsak med vami, ki se je lotil kakšne konkretnejše stvari dobro ve, koliko ur, potrpljenja in znanja je moral vložiti, da je bil rezultat dober, torej so poenostavljanja žaljiva do tistih, ki so se resnično potrudili in bili toliko trmasti, da sedaj lahko kaj pokažejo.

CupraR: "Ja bravo morš bit pravi strojnik da znaš švasat Rabš švast aparat, material pa cajt da se mal igraš".
Poglej kakšno neumnost si napisal. Kako se boš igral???? Vsaka napaka pomeni, da boš kos lahko vrgel v smeti, ker si po vsej verjetnosti naredil luknjo skozi. Pa malo računaj koliko materiala boš porabil za takšno igro!!!!!

jafak. ti zihr roke okol riti v zep das.

drgac pa ja steklena volna je tist k das tud okol hise.

pa darky ce ze seb zbijas moralo, dej pust drugim veselje. ja pac zajebes en auspuh zajebes 2 zajebes 3 pol pa nardis tist kar je zate idealno in se vsega naucis na lastnih izkusnjah. js se spomnm k je meu akrapovic se eno mini delavnico in je na auspuhe limu se scorpion nalepke. tud on je tko zacel delat rore pac iz nic in lej kam ga je pripeljal. pa sm preprican, da so tud njemu ko je zacel v garazi pacat prve avspuhe se najdl kksni k so mu zbijal moralo v takem smislu kot ti to pocnes tle.

vse se da ce se hoce.

lej js sm se prakticno ciz brez licarskih izkusenj lotu verizno zaletenga avta, in sm se res kr neki cajta zajebavu in klel, sam rezultat mi je pa kr usec.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
zdj ce bom se ene 3 zrihtal bom ze majstr :lol:

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL To jun 07, 2005 2:19 am

Darky prevec kompliciras, en lonc zasvasat pa res ni tak problem :roll:
Par urc dela in je inox lonc lepo na avtu zmontiran. Največ sem se zamudil z vrtanjem tistih par sto lukenj u sredinsko cev.

Slika
Slika

darky
Novinec

Napisal/-a darky To jun 07, 2005 7:02 am

Voith je napisal/-a:
darky je napisal/-a:Ma brihtne buče!
Sej bi vse delalo.

jafak. ti zihr roke okol riti v zep das.

drgac pa ja steklena volna je tist k das tud okol hise.

pa darky ce ze seb zbijas moralo, dej pust drugim veselje. ja pac zajebes en auspuh zajebes 2 zajebes 3 pol pa nardis tist kar je zate idealno in se vsega naucis na lastnih izkusnjah. js se spomnm k je meu akrapovic se eno mini delavnico in je na auspuhe limu se scorpion nalepke. tud on je tko zacel delat rore pac iz nic in lej kam ga je pripeljal. pa sm preprican, da so tud njemu ko je zacel v garazi pacat prve avspuhe se najdl kksni k so mu zbijal moralo v takem smislu kot ti to pocnes tle.

vse se da ce se hoce.

lej js sm se prakticno ciz brez licarskih izkusenj lotu verizno zaletenga avta, in sm se res kr neki cajta zajebavu in klel, sam rezultat mi je pa kr usec.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
zdj ce bom se ene 3 zrihtal bom ze majstr :lol:

:lol: Ja res je...včasih res preveč kompliciram, predvsem zaradi tega, ker sem se na lastnih izkušnjah naučil, da ni nikoli pametno vzeti stvari zlahka. Nisem seznanjen, koliko stane nov powerfull, ampak sklepam, da ne stane dosti več kakor 20 jurjev. Sam si napisal, da pač zajebeš 2 - 3 lonce, v četrto pa ti uspe. Hm...že matematično se ti skoraj bol splača kupiti že narejenega. Sej ima svojo logiko, da poizkušaš narediti stvari sam in se čimveč naučiš in to tudi podpiram. Jaz bi se lotil sam delati svoj lonec samo, če nikjer nebi našel tistega kar iščem (bodisi zaradi oblike, nezmožnosti montaže,...) v nasprotnem primeru se mi zdi časovno potratno odkrivati toplo vodo. Raje ta čas porabim za ustvarjanja nečesa, kar sem res prisiljen narediti sam.
In če smo že pri Akrapoviču: Res...tip je najboljši. Iz nule je začel in uspel...ampak to je žal samo eden. Nešteto jih je poizkušalo in neuspelo. In slučajno vem kako zgleda v njegovi tovarni. Za njega delajo pravzaprav najboljši inžinirji, kar jih imamo v sloveniji in njihovi izdelki so sadež izrednega truda in raziskav. Dejansko so tam znanje, red in disciplina na zelo visokem nivoju in edino to je recept, za tako perfektne izdelke.
Da ne bo pomote...cenim vsakega, ki se je česa lotil, pa če je uspel ali pa ne. Trud je vsekakor bil vložen in to je vredno spoštovanja. Rad bi samo povedal, da stvari niso tako preproste, kot eni prikazujejo.

Dariooo... lahko pripoveduješ pravljice nam na internetu...ne moreš pa lagati sam sebi. Dobro veš, da se je s tvojim avtom kaj dogajalo, dokler je bil tam gonilna sila Elvis, odkar pa njega ni, se dejansko bol malo dogaja v garaži. Sej ti želim, da bi nekega dne tudi ti končal kar si začel, ker v bistvu je ideja dobra in spoštovanja vredna. Sam pa tudi veš, da temu brez pomoči ne boš kos. Ni samo vprašanje denarja...določenih stvari tudi ta ne reši.
LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To jun 07, 2005 7:54 am

darky je napisal/-a: Dariooo... lahko pripoveduješ pravljice nam na internetu...ne moreš pa lagati sam sebi. Dobro veš, da se je s tvojim avtom kaj dogajalo, dokler je bil tam gonilna sila Elvis, odkar pa njega ni, se dejansko bol malo dogaja v garaži. Sej ti želim, da bi nekega dne tudi ti končal kar si začel, ker v bistvu je ideja dobra in spoštovanja vredna. Sam pa tudi veš, da temu brez pomoči ne boš kos. Ni samo vprašanje denarja...določenih stvari tudi ta ne reši.
LP

ma od kar je bil elvis tam sm js moj avto sam presraufal....pa uprasi ti njega kolko je on meni pomagal!!! ma lih malo malo !!!kaj pa se dogaja v garazi pa ti ne ves, ker nisi tam tko da ne rabis neki govorit kaj sploh ne ves! ma js avto ga bom spravu na cesto...ne se bat ;) pa tud brez pomoci, saj sm ga js sam razstavu, tko da tui sestavit ga znam sam in moj avto poznam ful vec kot elvis, ki nima pojma kako je MOJ avto sestavljen saj ga on ni razstavljal skoraj nic!!!!!
glede stvari za resit, ki pravis,jih niti ni vec, saj vecino neznank ki so bile sem jih ze razresu, tko da zdaj ko koncam maturo ga spravim skupaj, pa poleti kr pijaco placas ;) ko se bom js :vrum
:twisted: :twisted: :twisted:
LP

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jun 07, 2005 8:17 am

tole ste pa kr dobr zasmetil :lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov