Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Po apr 07, 2003 5:25 pm

Ja, če obiskuješ masovne vulkanizerje, k dajo čez na stotine avtov na dan, ZELO dvomim, da centrirajo na 00...če pa že, ma pa stroj najbrž naštelan, da mu grame na 10 al pa še kej več zaokrožuje...sem že tud to videl...tko da če mu ne gledaš pod prste al ga ne poznaš, te hitr zatrejo pri centriranju...da ne boste mislil vulkanizerje tiste uteži kar drago pridejo :lol: ...
Če maš litke se lahko še zgodi, da kaka prilepljena utež noge dobi in maš isti problem - tresenje...

Se splača poznat kakega vulkija...ker to je fajn če maš res 100% poštiman...milina je bla včer skor 200 se iz Celja vozit... 8)

Drugač pa...jaz sem mel enkrat podoben feeling na višjih gumah pa je bil problem v tem, da so mi na enem servisu debili gume velik preveč napolnl in je v bistvu tekla sam po sredi gume (ful bl se obrabljala po sredi) - na cesti je bil pa feeling k da boš letu pri hitri vožnji naravnost... sej nabrž ni to...ampak sem se glih spomnil :P

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Gume

Napisal/-a RedBaron Po apr 07, 2003 5:56 pm

Jaz mam polota in sem pred kratkim menjal gume, gor sem dal Dunlop SP10, 155 / 70 / 13, prej sem mel pa Firestone F-580 (letnik 97)

In je full velka razlika, na AC je avto dost bolj stabilen, boljše drži smer in tudi v vetru se zelo pozna.

Skratka, bil sem zelo presenečen, koliko je odvsino od gum tudi pri vožnji naravnost (AC).

Probaj dat od drugega puntiča gume gor, pa probaj če bo boljše, meni se zelo pozna, od kar sem menjal gume!!

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Re: Gume

Napisal/-a m.P. Po apr 07, 2003 6:13 pm

RedBaron je napisal/-a:Jaz mam polota in sem pred kratkim menjal gume, gor sem dal Dunlop SP10, 155 / 70 / 13, prej sem mel pa Firestone F-580 (letnik 97)

In je full velka razlika, na AC je avto dost bolj stabilen, boljše drži smer in tudi v vetru se zelo pozna.

Skratka, bil sem zelo presenečen, koliko je odvsino od gum tudi pri vožnji naravnost (AC).

Probaj dat od drugega puntiča gume gor, pa probaj če bo boljše, meni se zelo pozna, od kar sem menjal gume!!

Jst sm dal tud Fajerstonke zdej gor :? Po nemških testih so ble najbolj ocenjene v tem rangu in močno upam, da res niso gume krive. Prej sem mel pa Savine in je bil isti drek. No sej, brezveze da neki ugibamo... bom šel najprej na optiko pol se bomo pa naprej menil :wink:
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

G-4S

Napisal/-a G-4S Po apr 07, 2003 7:57 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
H.A.S.
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Hello

Napisal/-a H.A.S. Po apr 07, 2003 8:58 pm

Tut men se je to dogajal , da avto plava, pa sem zamenjal amortizerje, pa je blo dobr.
Pri prejšnjem avtu pa mi je treslo tudi volan, pri 120 km/h, nehalo pa pri 130 km/h. Krive so bile gume, pa sem imel nove Sava, bile so 'jajčaste'. Sedaj imam Pirellijeve 5000 P, ker Savine več ne bom kupil, saj se mi je to zgodilo že dvakrat in stvar je rešena, ni več tresenja.
:D :D :D

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. To apr 08, 2003 9:58 am

Optika narejena. Pravzparav je naštimal samo stekanje, ostalo se baje pri Puntu ne da naštimat :roll: Pa še gume mi je nacentriral.
Levo sprednje kolo imam za 1,4 stopninje postrani. (Dovoljeno 0,45) :cry:

Trese se več ne, volan skoraj da več ne vleče v levo, če je pa kej bolj stabilen pa še ne vem. Bom dal pa verjeten obnovit amortizerje - da bojo trši pa še baje mal nižji.

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko To apr 08, 2003 8:53 pm

matjazp je napisal/-a:A je lohk kej narobe, če sprazniš tank skor do konca pri starem avtomobilu, ki ima v rezervoarju verjeten že cel smetišče? Pa to celo večkrat :oops:

Ja, smeti potegne v crpalko za gorivo in potem ta en dan (seveda ko se ti najbolj mudi) crkne. :)

Jaz sem se enkrat tako igral in sem spraznil rezervoar do tilta, da so mi morali AMZSjevci s kantico bencina pomagat. Od takrat naprej je postala crpalka za gorivo full bolj glasna (sum ko dam kontakt). Zaenkrat, 40.000 km po tem dogodku, mi se ni crknila. Upam, da mi ne bo jutri, ko jo ze toliko hvalim. Trk, trk po lesu. :)

L.p.

Njoko

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Sr apr 09, 2003 3:49 pm

Njoko je napisal/-a:
matjazp je napisal/-a:A je lohk kej narobe, če sprazniš tank skor do konca pri starem avtomobilu, ki ima v rezervoarju verjeten že cel smetišče? Pa to celo večkrat :oops:

Ja, smeti potegne v crpalko za gorivo in potem ta en dan (seveda ko se ti najbolj mudi) crkne. :)

Jaz sem se enkrat tako igral in sem spraznil rezervoar do tilta, da so mi morali AMZSjevci s kantico bencina pomagat. Od takrat naprej je postala crpalka za gorivo full bolj glasna (sum ko dam kontakt). Zaenkrat, 40.000 km po tem dogodku, mi se ni crknila. Upam, da mi ne bo jutri, ko jo ze toliko hvalim. Trk, trk po lesu. :)

L.p.

Njoko

Če se sliš črpalko za gorivo takrat ko daš kontakt lohk rečem da je pri men ful glasna. Imamo pri hiši 4 avtomobile pa pri nobenmu se sploh ne sliš?!?

A lohk da mi zarad smeti, ki jih je potegnil v motor avto ne gre več to tolk hitr?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov