Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 16, 2005 6:12 pm

Sej ni panike, res tudi dirkači precenjujejo svoje sposobnosti, ampak ta je imel res nesrečo...jaz sm pa mal nataknjen dons, tko da tudi z moje strani...brez zamere ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Če jun 16, 2005 6:17 pm

Ne morjo kr zapret, nism še naredu svojga častnega kroga... :cry:
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jun 16, 2005 6:19 pm

thja tako je... zalostno toda resnicno
zdej bo pa spet LOGATEC aktualen.
Samo je drag najem...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jun 16, 2005 7:49 pm

Kdo je tukaj kriv in kdo ne jest ne bom sodil. Dejstvo pa je, da se je motorist sam odlocil da se bo sel vozit po dirkaliscu. Dirkalisce je namenjeno dirkanju in vsak, ki gre dirkat se mora zavedat nevarnosti svojega pocetja in mora za to prevzeto vso odgovornost. Ce se ubije je kriv sam, ker ga nihce ni silil, da naj gre dirkat. Da me ne bo kdo narobe zastopil, v tem primeru sozalje vsem ki so tega dirkaca poznali in obzalovanje za napako na motorju :cry: . Samo s tem je nekako treba vsaj delno racunati, ce se ze gre dirkati.

Druga stvar pa je, da bodo sedaj to dirkalisce zaprli. To pa je neumnost. Na mobikrogu sem bil enkrat in takrat me je "vstopnina" stala 5k - bilo pa nas je nekaj cez 20. V tistem dnevu sem po dirkaliscu vozil vsega skupaj priblizno eno uro, ker so bremze prevec trpele, ob placilu "vstopnine" pa sem tudi podpisal izjavo, da za dejanja na dirkaliscu odgovarjam sam in da bom pokril vso morebitno nastalo sokdo. S tem, da sem sel dirkat sem moral prevzet odgovornost za to in se zavedati moznega scenarija, ki bi se koncal z zvito plocevino ali pa morda se s cim vec. Mobikrog res nima velikih izletnih con, samo tega se morajo uporabniki zavedati. V tistem dnevu sem se naucil kako se avto obnasa na mokri cesti ob kocljivih situacijah - ko ti odnese rit, ali pa ko avto podkrmari in gre naravnost in kako se iz tega izmotati, poleg tega pa sem si se dal adrenalinskega duska in imel priloznost voziti na meji svojega avtomobila. Bilo je tud par nevarnih situacij, kjer je avto drsel po stezi po svoje... a ravno to je najbolse pri tem, da se naucis, kako odreagirati, da avto popravis nazaj. Ce bodo mobikrog zaprli, nam res ne preostane drugega kot ceste, ki pa za tako pocetje niso primerne.

Se enkrat: vsak, ki gre na dirkalisce se mora zavedati kaj pocne in bit tam povsem trezen in tudi sprejeti mozne posledice. Seveda gre lahko kaj narobe, a kljub temu, to ne sme biti razlog za zaprtje dirkalisca. Nihce ni prisiljen, da se gre tja vozit. Vsak gre tja po svoji zelji. Iskati odgovornost pri lastniku, ker dirkalisce nima izletnih con ni na mestu - vsak, ki se je tam vozil ve kaksno je dirkalisce. Tudi asfalt se zelo spreminja in je to potrebno upostevati. A kljub temu je dobro, da dirkalisce ostane - imamo vsaj nekje moznost z avtom vozit, kakor zelimo, ne da ogrozamo kogarkoli drugega razen samega sebe. Konec koncev... sam s sabo lahko pocnem karkoli.

Upam da ste dojeli bistvo tegale (pre)dolgega posta in mocno upam, da nam dirkalisce ostane, ker bi se rad se kdaj vrnil tja sproscati adrenalin in se uciti oblavdovanja avtomobila v nevarnih situacijah. Ce bom pa zajebal... bom pa _samo_ sebe in VEM, da ta moznost obstaja.
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jun 16, 2005 7:59 pm

AIRbrush je napisal/-a:Pa je konkretno kr precej varnostnik kriv. Kaj ga ima on za noter spuščat kar tako v tri dni.

:?

Aja ce bi blo pa uradno in ravno tako tehnicna napak bi blo pa cool. Mislem kr neki. Pac on je sel na neki krogov, tehnicna napako in je blo kar je blo. Ravno tako je sel sodelavc na eno probno voznjo z svojo bivso xsaro za rally in pred 180stopinjskim ovinkom so sli zlajfi pa pa in je slo naravno in cez. Ah jebat ga.

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jun 16, 2005 8:01 pm

MacTron je napisal/-a:zdej bo pa spet LOGATEC aktualen.

Nikoli v tisti bob stezi
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če jun 16, 2005 8:15 pm

killah bee je napisal/-a:Res škoda,sam varnostnik je pa res fuknjen u glavo :?

Zgleda da bo mobikrog šel adijo papa,kokr piše se zavzemajo za zaprtje dirkališča :(

Naj vam nekaj razložim.

Mobikrog nima varnostnika, ki tam stoji 24 ur na dan. V tekstu verjetno tako piše ker pač ne vejo. To lahko z gotovostjo trdim, ker sem blizu doma in se večkrat dol zapeljem, tako da vem da tam ponavadi ni žive duše.

Pokojni je verjetno progo za to popoldne najel.

Vsi, ki smo bili na MKju vemo, da dirkališče že tako ni primerno za motoriste. Čeprav je tu očitno šlo za tehnično napako, treba rečt da se je nekaj takega moralo zgoditi prej ali slej. Vsaka proga ima smrtno žrtev in tako tudi MK ni mogel večno ostati brez te črne pike.

Resnično upam, da ne bomo vsi ostali prikrajšani edinega dirkališča v Sloveniji.

Sožalje svojcem.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če jun 16, 2005 9:44 pm

Itak ste bistvo že napisali ampak vseeno.

Po dirkališču se vozi na LASTNO ODGOVORNOST in vsak ki gre vozit se mora zavedati svojih sposobnosti, stanja dirkališča in tudi nepredvidenih dogodkov. Če dirkališče nima izletnih con se pač vozi z malo večjo rezervo tako kot se na cesti prilagajamo voznim razmeram.
Sam sem se že peljal po mobikrogu in moram reči da je super doživetje ko lahko sproščeno iščeš meje svojega avta in ne skrbiš ali ti bo skočil otrok na cesto ali bo pripeljal avo nasproti in podobno.
Če nam bodo vzeli edino možnost za varno sproščanje adrenalina bo na cestah še več mrtvih, to pa mislim da ni v interesu države. Samo lažje je zdej skritizirat varnost in organizacijo na dirkališču kot pa vložit kaj denarja za izboljšanje trenutnega stanja. Sam sem pripravljen odšteti tudi kakšen tolar več za vstopnino na dirkališče če bi se denar stekal v obnovo le tega.

Moje sožalje svojcem.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Če jun 16, 2005 9:48 pm

Eh, jest tud ne vidim glih neke odgovornosti varnostnika. Vse kar je njegova odgovornost je, da se folk brezplačno ne fura gor. Tega je pač spustil gor, lahko pa bi se zgodilo isto, če bi furu v času najema. Sej za varnost itak nikol ni poskrbljeno. Tehničnega pregleda pred obiskom ni, ni ti treba met dirkaške licence, reševalne ekipe pa tud ni. Pač, smisel trackdayev je, da pač fura vsak, ne glede na svoje sposobnosti. Skratka, varnostnik je pa po mojem kriv glih tolk, da mu ni računu 5 jurjev.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 Če jun 16, 2005 9:55 pm

MacTron je napisal/-a:thja tako je... zalostno toda resnicno
Samo je drag najem...

Zakaj drag najem? Delaj to kar mi delamo pozn ponoc nas pride ene par pa se zapeljemo kksne parkarat ful hitr in pol gas nazaj domov! :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. : Ne okol govort!! 8)
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Če jun 16, 2005 9:58 pm

ALFA 166 je napisal/-a:
Samo je drag najem...

Zakaj drag najem? Delaj to kar mi delamo pozn ponoc nas pride ene par pa se zapeljemo kksne parkarat ful hitr in pol gas nazaj domov! :twisted: :twisted: :twisted:

In prav je tako. Upam, da jim čimbolj zjebete asfalt, oderuhom :evil:
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Napisal/-a ALFA 166 Če jun 16, 2005 10:01 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:
ALFA 166 je napisal/-a:
Samo je drag najem...

In prav je tako. Upam, da jim čimbolj zjebete asfalt, oderuhom :evil:

Asfalta niti ne zjebemo tok kolkr sfukamo naše gume ampak je vredno tiste skurjene gume za tistih 10 minut popolnega uzitka pa adrenalina!!! :twisted: :twisted: 8)
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Če jun 16, 2005 10:04 pm

Sej se dobijo tud gume z žeblji... :lol:
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Napisal/-a ALFA 166 Če jun 16, 2005 10:15 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Sej se dobijo tud gume z žeblji... :lol:

:lol: :lol: :lol: Sam ne vem kok bi se kej uni žeblji držal ceste!!?? Pomoje bi me na prvem ovinku vn vrgl!!! Gume z zeblji so pa fulll drage pa se to so primerne samo za une extreme k se vozjo po ledu pa po kksni ful zasnezei gozdni poti!!
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jun 16, 2005 10:15 pm

Žal je, da v sloveniji ne premoremo enega poštenega dirkališča. Mobikrog je nič druga kot letalska pista spremenjena v dirkališče z nekaj dodatki. Morali bi imeti pravo dirkališče z dobrim asfaltom ter urejenimi izletnimi conami. Ampak za to pa je potreben €, ki ga je pa naši državi škoda.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 16, 2005 10:19 pm

skoda :?

po moje bi mogl v sloveniji mal vecji povdarek na varni voznji narest, ne pa da navijejo kazni do take mere kot so to naredl. mogl bi narest kksno progo res po pravilih in namensko kot progo in po moznosti se v avtosoli predpisat obveznih par ur voznje po tem krogu na mejah zmoznosti avta, da bi folk ze ko iz avtosole pride mal vedel kako reagirat v kriznih situacijah in kako se bremza ko je kriza, pa mogoce se kj. pa tud za dirke seveda. pol bi se splacal narest kksno specialko doma, tko pa falus, tud ce si nardis kj hudga, lahk sam po cestah dirkas in ogrozas folk.

jasno pa je da ucas pride the need for speed, in takrat je bols cer mas km za na progo it, kot pa da ogrozas folk po cesti.

nevem zakaj tega nemorjo spregledat ze enkrat in plunt tistih par sto miljonov. pomoje bi se sele pol zboljsala statistika roadkill-ov.

recimo js bi predlagal, da bi ljudje, ki delajo izpit za avto, mogli polek glavne voznje odpelat se en krog v smislu unih vozenj v top-gearu s suzuki liano po progi, in met pac dolocen cas. in dokler nebi dosegl tega casa nebi naredl. to se itak nebo nikol zgodil, sam po moje bi tak pristop posledicno izboljsal varnost na cestah.

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Če jun 16, 2005 10:36 pm

Moje sožalje svojcem.
Ja res žalostno da nam bodo zaprli še edino "pravo" dirkališče za spoznavanje avtomobila.
Sem bil večkrat udeleženc track dnevov in res škoda kar hočejo narest zdej.
Podobna situacija kot v Šentjakobu ko so skoraj pozidali cesto z ležečimi policaji zaradi smrti 12 letne punčke.In kaj so s tem dosegli? To da vsi vozijo po levi mimo policajev ležečih.....
Očitno lahko samo upamo da bodo drugo leto ko bodo na Vranskem odprli AMZSjev Test in trening center naredili tudi kaksno stezo ki se jo bo dalo najet.
Je pa pohvalno pripravljeno da bodo vsi kandidati za vozniški izpit morali narest tud trening varne voznje na novem trening centru.
Do takrat nam pa očitno ostanejo samo še ceste in pol se une buče iz ministrstva čudijo zakaj je toliko nesreč.
Ne potegne jim pa da je pomembna PREVENTIVA ne pa KURATIVA!
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jun 16, 2005 10:40 pm

Pa o kakem varnostniku zdaj tu pisete? Pista je bla rentana (kot jo dostikrat tule fatnje rentajo), motoristi so se pac vozili in eden se je zlozil. Kaj tezi titi bebo od zupana, ni itak nobenemu pametnemu cloveku jasno. Kaksne neprijavljene aktivnosti? Saj ni treb anicesar prijavljat, ce ni javna prireditev. In Ko pet prijateljev za lastne potrebe (lai pa en drikavc, saj je vseeno) renta pisto, to ni javna prireditev in tega ni treba prijavljat. Na 24 kurah pac (kot ponavadi) nimajo pojma, o cemer pisejo, in potem beboti take bucke prodajao za informacije ...
Za primer citat: "V občini še navajajo, da so krajani Cerkelj ob Krki v zadnjem obdobju pošiljali vse več pobud za ustavitev aktivnosti na dirkališču, saj so bile čedalje bolj pogoste nedovoljene oziroma neprijavljene dejavnosti znotraj dirkališča. Tako so se pojavljale tudi kršitve javnega reda in miru, čedalje več pa je bilo tudi kršitev varnosti v cestnem prometu, navaja Molan"
Krisitev varnosti v cestnem prometu? Ta cudak verjetno misli na ZVCP, ta pa na pisti ne velja. Pa koga majo tam dol za zupana? Pacienta iz Polja?
In zakaj bi obcina sploh morala prevzeti kako odgovornost? Kdo jim pa kaj hoce?
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 17, 2005 1:50 am

mloncar je napisal/-a:citiram sporočilo PU Krško:
Nesreča na dirkališču - Dne 15.06.2005 v popoldanskem času je 48 letni občan iz Novega mesta pripeljal motorno kolo s tovornim avtomobilom na dirkališče Mobi krog, ki se nahaja izven naselja Črešnjice pri Cerkljah ob Krki. Z motorjem se je nato vozil po dirkališču, ko pa je pripeljal v levi nepregledni ovinek je padel ter nato trčil v zaščitno ograjo. Pri padcu je voznik zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl.

Levi nepregledni ovinek ??
Pa sej ni bil na cesti pismu. Bil je na dirkališču - sam.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 17, 2005 1:53 am

Slide je napisal/-a:Sej ni panike, res tudi dirkači precenjujejo svoje sposobnosti, ampak ta je imel res nesrečo...jaz sm pa mal nataknjen dons, tko da tudi z moje strani...brez zamere ;)

Čeprav še zmeri drži: dober motorist je star motorist.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov