Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jul 04, 2005 2:00 pm

nebivedu je napisal/-a:
Tweety je napisal/-a:Okej zdej grejo pa meni taka predvidevanja na k...Lej niso vsi motoristi divjaki in norci. Jaz sama nimam motorja, sem se pa vozila kot sopotnica na sportaku 2 leti. Hodili smo na zbore, na daljše vožnje itd. pa nismo nikoli izzivali in noreli po cestah. Bilo pa je nešteto primerov, ko so avtomobilisti zaradi nepazljivosti nam stregli po življenju, da ne govorim o izsiljevanju, itd. Ta ki se je čelno zabil v R19 je bil mentalni bolnik, prav tako pa bi lahko isto napravil nekdo z avtomobilom. Ne moreš pa ti primerjati ranljivosti nekoga z motorjem in nekoga v avtomobilu. In ja motoristi smo na cesti in vedno bomo, kar pa nekaterim voznikom avtomobilov ni glih po godu. Ne rečem, da ni norcev med nami, vedar tudi vozniki avtomobilov ne zaostajate prav nič za nami!

Tweety nekateri nič ne mislijo, pa samo norijo. Tut sam sem mel CBR 900 RR, pa sem norel dokler se nisem skantal, od takrat se še nisem vsedel na motor, pa je že 15 let od takrat. Pač bil sem mulc, ki je norel. Niso vsi taki, samo lahko pa priznaš, da večina motoristov preceni svoje znanje in nori po cestah. Prejšn teden se mi je na Dvoru razsul bratranc - z roko je odlomil znak na serpentini - našu ga je mimoidoči šofer, ko je nezavesten ležal na tleh. Preveč je založu tisto serpentino in mu ni znesl - ustavil ga je znak, drugače bi ga skale. Tko da če je omejitev 40 z motorjem sigurno ne pelješ 40 ampak sigurno več, nekateri tut 2X več, tko da če ste vozil normalno ste prej izjeme kot pa pravilo.

Se podpišem pod to. Sploh pa motoristi radi vozijo med dvema kolonama v mestih, z veliko hitrostjo prehitevajo kolone na magistralkah ter na avtocestah prav nevarno blizu sledijo osebnim vozilom.
Tweety, nihče ne trdi, da ste motoristi vsi po vrsti samomorilci, vendar je odstotek med vami večji. Več kot polovica športnih motorjev, ki jih vidim na cesti, redno izvaja neumnosti, pri katerih bi lahko že rahla menjava smeri blizuvozečega vozila povzročila nesrečo s smrtnim izidom. .

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jul 04, 2005 2:11 pm

Sicer ne vem PureTNT, ali imaš izkušnje z motorji ali ne, tako da ne bom nič obsojal, ampak 3/4 situacij, ki jih voznik avtomobila(tudi jaz ko sem v avtu) vidi kot nevarne in kritične to sploh niso ko sediš na motorju. Večina pojma nima kako okreten je motor in kako hitro se lahko umakne v špranjo v koloni, pa tudi dejstvo da potegne mimo kolone 2x hitreje kot en povprečen avto mimo enega avtomobila takšnih ljudi niti malo ne briga. Treba se je enkrat vsest na motor, pa bi lahko vsi komentirali. Pa nisem rekel da je treba divjat zato in da to opravičujem, ampak določene povsem nenevarne situacije vidijo vozniki avtomobilov kot norce na motorjih...ampak če se njim ZDI, temu še ni nujno tako...so pa tudi kamikaze ki prehitevajo v nepregledne ovinke s hitrostjo 2x višjo od dovoljene na magistralnih cestah in pri tem ležijo na kolenu...takrat se pa res težko izogneš nesreči...ampak...glej par vrstic višje...vse le ni tako kot se zdi iz avtomobilistične perspektive.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Po jul 04, 2005 2:20 pm

PureTNT je napisal/-a:
Se podpišem pod to. Sploh pa motoristi radi vozijo med dvema kolonama v mestih, z veliko hitrostjo prehitevajo kolone na magistralkah ter na avtocestah prav nevarno blizu sledijo osebnim vozilom.
Tweety, nihče ne trdi, da ste motoristi vsi po vrsti samomorilci, vendar je odstotek med vami večji. Več kot polovica športnih motorjev, ki jih vidim na cesti, redno izvaja neumnosti, pri katerih bi lahko že rahla menjava smeri blizuvozečega vozila povzročila nesrečo s smrtnim izidom. .

Odstotek se ti zdi večji, ker so motoristi bolj ranlljivi in ko so udeleženi v nesreči tudi večkrat nastradajo kot pa vozniki avtomobilov. Pa da ne govrimo člankih v raznih časopisih in informativnih oddajah, ko govorijo predvsem o neprilagojenih hitorostih motoristov. Nazadnje ko se je na štajerskem kondcu ubil motorist, kateremu je ženska v avtomobilu zaprla pot je bilo isto. Pa se je le izkazalo, da tip ni bil kriv. Ampak po defoltu pa še motorist je bil. Dajmo malo več uporabljat stranska ogledala in opazovati promet še za nami. Skoraj vsak motorist ima že prižgane dolge luči in se ga zlahka opazi, če ga že slišimo ne. Jaz se jim umikam ko jih vidim za mano, in tudi ko čakamo v koloni ga spustim mimo. Kaj me pa košta??

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po jul 04, 2005 2:30 pm

Tweety je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

Odstotek se ti zdi večji, ker so motoristi bolj ranlljivi in ko so udeleženi v nesreči tudi večkrat nastradajo kot pa vozniki avtomobilov. Pa da ne govrimo člankih v raznih časopisih in informativnih oddajah, ko govorijo predvsem o neprilagojenih hitorostih motoristov. Nazadnje ko se je na štajerskem kondcu ubil motorist, kateremu je ženska v avtomobilu zaprla pot je bilo isto. Pa se je le izkazalo, da tip ni bil kriv. Ampak po defoltu pa še motorist je bil. Dajmo malo več uporabljat stranska ogledala in opazovati promet še za nami. Skoraj vsak motorist ima že prižgane dolge luči in se ga zlahka opazi, če ga že slišimo ne. Jaz se jim umikam ko jih vidim za mano, in tudi ko čakamo v koloni ga spustim mimo. Kaj me pa košta??

Glede ogledal velja isto za motoriste, kajti noben ne gleda v vzratno ogledalo, saj misli da je najhitrejši. Na AC sem enga čakov 10min da se je zbasov iz prehitevalnega na desni pas. Tudi ko se voziš za naprimer enim traktorjem in jaz začnem prehitevati, pred mano pa je motorist. 90% je da bo škočil direkt predme in začel prehitevati. Zopet noben ne gleda. In ko se zaletiš, seveda nisi ti kriv, ampak življenje rata k.urac ko enga ubiješ, kriv alpa ne.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Po jul 04, 2005 2:36 pm

Ima ludih na obeh straneh... Tudi mene je zadnjič ob živce spravljal en motorist začetnik ko je od Kočevja dalje 60 na uro drgnil po cesti in naredil mega kolono. Pa se ni umaknil malo na stran da ga bi prehiteli brez problemov... :roll:
Pa včeraj ko sem se vračala z Krka in je pred mano rinil star merđo 50 na uro, za mano pa en ata v laguni in se je ata odloči prehitet 2 avtomobila v ovinku... ma je zvozil glih za glih da ni nabasal nasproti vozečega.... :roll:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jul 04, 2005 2:41 pm

Tweety je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

Sam vedno uporabljam ogledala in opazujem promet za seboj. Če jih ne bi, bi bilo sedaj poškodovanih že kar nekaj motoristov. Niti slučajno ne bom zagovarjal nesposobnih voznikov, ki izsilijo prednost motoristu in mirno priznam, da je med motoristi veliko večji odstotek spretnih voznikov kakor med avtomobilisti.

Slide: Nekaj izkušenj imam. Dobro se zavedam, da se situacije zdijo nevarne relativno od opazovalca (motorist, voznik osebnega vozila), vendar tiščanje plina mimo kolone, iz katere naenkrat brez kakršnegakoli nakazanega znaka ven zapelje osebno vozilo JE nevarno, sploh če govorimo o ozki dvopasovni cesti. Še bolj nevarna situacija je vožnja med dvema kolonama, kjer sem nervozen že v avtomobilu, pa sam skoraj zagotovo ne nosim kože naprodaj. Okretnost motorja je vsekakor velika, vendar ima tudi ta svoje meje, na kar kaže število nesreč. Seveda je tudi v tej statistiki na žalost velika odgovornost na plečih nesposobnih avtomobilistov (enako kot pri avtomobilskih nesrečah), vendar se mi še vedno zdi, da je odstotek motoristov, ki vozijo zelo tvegano, precej večji.

Lp

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Po jul 04, 2005 3:21 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Golfy ti bi se kr s Shermanom M1 spravu na cesto. 80 mm canon should do it... :P

This should do the trick ;)

Uporabniški avatar
Burner
Nov uporabnik

Napisal/-a Burner To jul 05, 2005 6:06 am

Jst mam tut motor pa mi niti prbližnu ne pride na pamt d bi izzivou usodo na cest, ze taku je dost nesrec na starni motoristou pol ga pa se takule serjejo, lubi buh :pray:

lp

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To jul 05, 2005 7:55 am

Zdele sem v enem tednu neredu 1.300 km po SLO cestah pa morm rečt da so šoferji avtov včasih že kr preveč pozorni na motorje. Te zagleda v špeglu pa se ti gre v največjem ovinku na rob postavljati in bremzat naj ga prehitiš. :roll: :roll: :roll:

In res velik manevrov se zdi drugim voznikom nevarnih ki sploh niso. Da se jaz peljem 120kmh po regionalki in dohitim avto rabim manj kot 50m pregledne cesta za naprej in avto ki vozi 90 čist brez problemov prehitim. Ponavadi se že nekaj preden dohitim avto postavim na sredino ceste ker tako tudi bolje vidim naprej saj ne gledam čez avto in ko se mi že dosti približam ali potegnem in sem v sekundi dveh mimo ali pa odneham in se odmaknem na svoj pas če zagledam avto.

Glede obnašanja motoristov pa tole. Šoferji avtomobilov so(smo) glih taki norci kot vozniki motojev razlika je samo v tem da če padeš z motorjem je že takoj vsaj tako hudo da je treba policaje, velikokrat pa so smrtne žrtve. Kolk je z avtom izletov iz ceste ki sploh nikoli ne pridejo v statistiko, ko se samo kakšna feltna zvije, vdrtina naredi. Tut ko že pošteno iz ceste letiš je velik manj šans da boš mrtu. To je pa že edina razlika med enimi in drugimi.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 05, 2005 8:44 am

Jst recimo vozim počasi(zadnje čase - kaki 2 leti). Ko vidim motorista, se lepo umaknem na rob in mu dam žmigovc da nej prehiti. Isto delam z avtomobili, ampak samo tistimi, ki se mi ne nalimajo na rit in blendajo - tisti k so tepci, jih bom blokiral tok časa, da bodo znorel al pa se unesl, če se pa zaleti, bo pa tko on kriv.

Na obeh straneh so norci, ki mečejo slabo luč na druge normalne voznike.
Old subarus never die, they just get faster!

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond To jul 05, 2005 8:48 am

Ste že vse povedal.....sam slike bi se lohk povečale...da bi lohk mal anatomije vidl.... :P

Drgač pa jao jao....

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jul 05, 2005 10:01 am

Zdaj je tko da avtomobilisti govorimo kakšni norci da ste motoristi, motoristi pa da niste.
Dejstvo je, da je poleti katastrofa vozit po cestah, sploh po mestu, ko se najde miljon kalibrov na hitrih težkih motorjih ki ga puno gonijo brez čelade... najboljše so situacije ko si na pasu za zavit levo (ne prehitevalni; prav pas za zavit), žmigavec, čakaš da se spelje kolona mimo, je luknja med avti in udariš po gasu da boš prišel levo in pripizdi en motorist mimo tebe po levi ki bi ga komot zbil. Seveda se njemu zdi da se bo "takoj umaknu eni škatli", ampak žal prevečkrat ni tako.

Pa ti skoči noter v luknjo pred tebe ko je sicer dovolj velika in se sicer počasi premika kolona, samo pri tem ne pomisli da imaš ti skalkuliran kolk boš bremzal..in moraš zarad njega potem zahodit do konca bremzo da mu ne pof*** zadnje gume ipd.

O varjantah 160kmh+ po slovenski in podobne varjante pa tudi ne bi zgubljali besed, ane?

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ To jul 05, 2005 10:07 am

nebivedu je napisal/-a:
Tweety je napisal/-a:Okej zdej grejo pa meni taka predvidevanja na k...Lej niso vsi motoristi divjaki in norci. Jaz sama nimam motorja, sem se pa vozila kot sopotnica na sportaku 2 leti. Hodili smo na zbore, na daljše vožnje itd. pa nismo nikoli izzivali in noreli po cestah. Bilo pa je nešteto primerov, ko so avtomobilisti zaradi nepazljivosti nam stregli po življenju, da ne govorim o izsiljevanju, itd. Ta ki se je čelno zabil v R19 je bil mentalni bolnik, prav tako pa bi lahko isto napravil nekdo z avtomobilom. Ne moreš pa ti primerjati ranljivosti nekoga z motorjem in nekoga v avtomobilu. In ja motoristi smo na cesti in vedno bomo, kar pa nekaterim voznikom avtomobilov ni glih po godu. Ne rečem, da ni norcev med nami, vedar tudi vozniki avtomobilov ne zaostajate prav nič za nami!

Tweety nekateri nič ne mislijo, pa samo norijo. Tut sam sem mel CBR 900 RR, pa sem norel dokler se nisem skantal, od takrat se še nisem vsedel na motor, pa je že 15 let od takrat. Pač bil sem mulc, ki je norel. Niso vsi taki, samo lahko pa priznaš, da večina motoristov preceni svoje znanje in nori po cestah. Prejšn teden se mi je na Dvoru razsul bratranc - z roko je odlomil znak na serpentini - našu ga je mimoidoči šofer, ko je nezavesten ležal na tleh. Preveč je založu tisto serpentino in mu ni znesl - ustavil ga je znak, drugače bi ga skale. Tko da če je omejitev 40 z motorjem sigurno ne pelješ 40 ampak sigurno več, nekateri tut 2X več, tko da če ste vozil normalno ste prej izjeme kot pa pravilo.

Samo informativno: pred 15. leti so že delali CBR 900 RR ?
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
rokhrovat
Nov uporabnik

Kraj: golan

re

Napisal/-a rokhrovat Če jul 07, 2005 7:49 pm

sto ljudi sto cudi :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 07, 2005 8:04 pm

DognerDJ je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Samo informativno: pred 15. leti so že delali CBR 900 RR ?

Samo informativno - bila je to tastara cbr 900rr s kvadratno zadno lučjo - poišči po netu in boš videl, kdaj so jo že delal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jul 07, 2005 8:43 pm

tema je TOTALNO zašla iz prvotnega topica, zato zaklepam.

pravilnik je TUKAJ
člen 3.2. in 3.3.

LP!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov