Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jul 05, 2005 10:50 am

kolkr jz vem, naj bi šli na cesto sam traktorji k lahko dosežejo najmanj 40km/h. tko da ne vem kako je drugod, ampak tle pr nas je bul mau takih k grejo počasnej, pa brez luči pa tega. če pa že grejo, grejo pa sam ene 300m po glavni, tok da na njivo pridejo. tko da mi nimamo teh problemov. vsaj da bi jz za njih vedu ne.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To jul 05, 2005 11:29 am

v mojmu koncu majo pa kmetje kr zrihtane traktorje delajo luči tud rotacijske oporablajo so polcaji kr red nardil sam k pa je moj sosed prpizdu v radar 57km,h s traktorjem pa odzad prpeta prikolca in to po ravnin sem pa sam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: polcaj se je sam križov sam sta se poznala pa ga je spustu pol me je pa enkrat pelov pa ti traktorji letijo ne normalno skoz uvink ga sam odnese je reku če bi ga mal bl naštudiral da bi lohk driftov sam zarad razporeditve teže bi ga vrjetn prej prekucnu cena takega traktorja 9 miljonov avtomack menjalnik servo volan(al ko se to pr traktorjih reče) pa klimo večji luksus k pr men v avtu

aja drugač pa model voz r5 gt turbo v privat lajfu
zakon igrača sam k ne bi bil tok drag

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To jul 05, 2005 12:23 pm

Ares je napisal/-a:Še lepše je zmeraj ko je čas gnojenja.. ko po vse lokalnih cestah na kupe gnoja.. boli jih patak. Bognedaj da bi kdo za sabo kaj pospravil.

Resnično mi ni jasno zakaj jih policaji bolj ne privijejo. Nimajo j**c?

Res ne... Ker če bi mi dal kazen, za malo gnoja katerega zgubim iz nakladalke mu peljem eno puhno na vhod v policijsko postajo. Pri nas v vaseh okoli ng je en kmet zoral travnik pred občinsko stavbo v protest. :twisted:

king kong
Nov uporabnik

Napisal/-a king kong To jul 05, 2005 12:34 pm

Ares je napisal/-a:Še lepše je zmeraj ko je čas gnojenja.. ko po vse lokalnih cestah na kupe gnoja.. boli jih patak. Bognedaj da bi kdo za sabo kaj pospravil.

Resnično mi ni jasno zakaj jih policaji bolj ne privijejo. Nimajo j**c?

V jeseni imaš tistih 14 dni ko so ceste res ceste malo bolj umazane od zemlje (da bi kdo gnoj po cestah vozil še nism vidu :? ). Čist tko btw zrezka se pa po vsej vrjetnosti ne braniš.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To jul 05, 2005 12:50 pm

Kaj ma pa zdaj zrezek s tem? :shock:

In to opravičuje da delajo svinjarijo na cesti in s svojimi neizpravnimi traktorji spravjaljo druge udeležence v promet?

Me zanima kdo od vas prehiti traktor, ne da bi se v tistem trenutku bal da mu bo tisti zapiti atek gor nenadno zavil čez vozni pas?

Mamicu jim res je*em tem kmetom. Pravila za njih ne veljajo, ko pa kaj narobe, pa tkoj država to kriva, država tisto kriva. Da bi pa kdo kaj investiral v kmetije, stroje, se tržno obnašal pa bognedaj. Da ne govorim, da so največji onesnaževalci slovenske zemlje.

king kong
Nov uporabnik

Napisal/-a king kong To jul 05, 2005 1:07 pm

Ares je napisal/-a:Kaj ma pa zdaj zrezek s tem? :shock:

In to opravičuje da delajo svinjarijo na cesti in s svojimi neizpravnimi traktorji spravjaljo druge udeležence v promet?

Me zanima kdo od vas prehiti traktor, ne da bi se v tistem trenutku bal da mu bo tisti zapiti atek gor nenadno zavil čez vozni pas?

Mamicu jim res je*em tem kmetom. Pravila za njih ne veljajo, ko pa kaj narobe, pa tkoj država to kriva, država tisto kriva. Da bi pa kdo kaj investiral v kmetije, stroje, se tržno obnašal pa bognedaj. Da ne govorim, da so največji onesnaževalci slovenske zemlje.

Ne boš vrjel. Ampak vse kar dobiš na krožniku, je od tistega kmeta ki svinja po cesti "in povzroča nesreče" (in vse ostalo). Tko btw glede onsnaževanja najbolj onasnežujejo zemljo "vrtičkarji". Če se greš kmeta in da maš kar nekaj zemlje, s škropivi čim bolj "šparaš", zato ker so hudičova drga.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 05, 2005 1:14 pm

Ares je napisal/-a:Kaj ma pa zdaj zrezek s tem? :shock:

Če nebi blo kmetov ti tut hrane nebi mu, tko da potrpi tistih špar dni k gnojijo.

Prvo je treba pred svojim pragom pomest. A ni že nekdo pred 2000 leti reku, naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha. Mislim da noben od nas ni brez grehov, tko da kot sem že napisal; PRVO JE TREBA POMEST PRED SVOJIM PRAGOM!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jul 05, 2005 1:18 pm

INFINITI je napisal/-a:Pa je sploh dovoljeno voziti tem kurcem po cesti - sploh pa tako počasi? -Ti v osebnem avtu dobiš kazen za počasno vožnjo ker ogrožaš promet. Kdo klinac pa pričakuje klinčevega kmeta v traktorju za ovinkom na hitri cesti s hitrostjo 25 km/h ?
-Ej pa da se zaletim, pa da se najde nek policajček češ da bi moral držati varnostno razdaljo; poču bi ga po kepi da bi mu kapa do avstrije odletela.

Po tem tvojem stavku sklepam da so kmetje zate kurci torej žališ VSE kmete ki nenazadnje nam pridelujejo hrano (ampak ok to je že druga tema). Mam kr ene par frendov ki se doma ukvarjajo s kmetijstvom pa sm prepričan da je dost takih tud na tem forumu tko da pazi kaj govoriš. Sej se z vsemi strinjam da se ogromno kmetov (kar velika večina) obnaša kot da za njih ni pravil ampak to ti ne daje pravice da jih žališ.

Če sm pa kej narobe razumel pa povej ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 05, 2005 1:37 pm

Ko smo že pri traktorjih.
Koliko traktorjev, ki ste jih srečali je sploh imelo rumeno rotacijsko luč in koliko od tistih, ki jo je imelo, jo je sploh uporabljalo ?

Jst sem opazil, da ima v našem koncu ene tretina traktorjev rotacijsko, od tega jo ima vsak 20. celo prižgano, ko je na cesti. Pa tut to mi ni jasno, kako traktor naredi tehničnega. če nima rotacijske in kako je tehnični (kvalitetno) opravljen, če se dela kr sred vasi ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 05, 2005 1:51 pm

Samotar je napisal/-a:Ko smo že pri traktorjih.
Koliko traktorjev, ki ste jih srečali je sploh imelo rumeno rotacijsko luč in koliko od tistih, ki jo je imelo, jo je sploh uporabljalo ?

Jst sem opazil, da ima v našem koncu ene tretina traktorjev rotacijsko, od tega jo ima vsak 20. celo prižgano, ko je na cesti. Pa tut to mi ni jasno, kako traktor naredi tehničnega. če nima rotacijske in kako je tehnični (kvalitetno) opravljen, če se dela kr sred vasi ?

Pr nas jih ma res velik rotacijske - nekateri tavelki še celo po 2 komada in recimo da v 40% te luči tut utripajo, ko so na cesti. Drgač pa mamo bl razvejane poljske poti, tko da ni neke hude sile, da bi stalno vozili po cestah.
Old subarus never die, they just get faster!

king kong
Nov uporabnik

Napisal/-a king kong To jul 05, 2005 2:02 pm

Samotar je napisal/-a:Ko smo že pri traktorjih.

Rotacijska luč mislm da mora biti takrat vključena ko je delovni stroj širši od traktorja. Jaz osebno jo imam prižgano vedno ko sm na cesti. Zato da sm bolj opazen. Glede tehničnega. Ko sm jest trakor pelov na teh. pregled so pregledali luči, rotacijsko, zavore, delavne luči in žmigavce. Enak pregled sm moral opraviti tudi s prikolico.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To jul 05, 2005 2:08 pm

Ko vas tuki poslušam pa berm se mi na čase zazdeva kot bi bral vojno napoved... :roll: Nawen no, si upam stavt da je u moji okolici daleč največ traktorjev pa nimamo takih problemov kot vi tukej pravte pa imate al pa smo navajani na to okolje. So pa moram priznt kmetje zelo fer in če že kaj zasvinjajo tud pol pospravjo oz. očistijo s cest predvsem jeseni(ko je koruza) Morm pa povedat oz. pohvalt da se vozijo po glavnih cestah vozijo predvsem s traktorji ki ne gredo pod 40-50km/h slabše in manjše predvsem uporabljajo za manjša dela in v okolici doma(seveda so tudi izjeme). Kmetje so velike HVALE vredn narod oz. sloj prebivalsta, mal se postavte v njihovo kožo pa bote vidl... :!:

LP miha

king kong
Nov uporabnik

Napisal/-a king kong To jul 05, 2005 2:13 pm

speedfight je napisal/-a:Ko vas tuki poslušam pa berm se mi na čase zazdeva kot bi bral vojno napoved... :roll: Nawen no, si upam stavt da je u moji okolici daleč največ traktorjev pa nimamo takih problemov kot vi tukej pravte pa imate al pa smo navajani na to okolje. So pa moram priznt kmetje zelo fer in če že kaj zasvinjajo tud pol pospravjo oz. očistijo s cest predvsem jeseni(ko je koruza) Morm pa povedat oz. pohvalt da se vozijo po glavnih cestah vozijo predvsem s traktorji ki ne gredo pod 40-50km/h slabše in manjše predvsem uporabljajo za manjša dela in v okolici doma(seveda so tudi izjeme). Kmetje so velike HVALE vredn narod oz. sloj prebivalsta, mal se postavte v njihovo kožo pa bote vidl... :!:

LP miha

Eden redkih ki razume situacijo kmeta. :bow :bow RESPEKT

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jul 05, 2005 2:17 pm

king kong je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:Ko vas tuki poslušam pa berm se mi na čase zazdeva kot bi bral vojno napoved... :roll: Nawen no, si upam stavt da je u moji okolici daleč največ traktorjev pa nimamo takih problemov kot vi tukej pravte pa imate al pa smo navajani na to okolje. So pa moram priznt kmetje zelo fer in če že kaj zasvinjajo tud pol pospravjo oz. očistijo s cest predvsem jeseni(ko je koruza) Morm pa povedat oz. pohvalt da se vozijo po glavnih cestah vozijo predvsem s traktorji ki ne gredo pod 40-50km/h slabše in manjše predvsem uporabljajo za manjša dela in v okolici doma(seveda so tudi izjeme). Kmetje so velike HVALE vredn narod oz. sloj prebivalsta, mal se postavte v njihovo kožo pa bote vidl... :!:

LP miha

Eden redkih ki razume situacijo kmeta. :bow :bow RESPEKT

Se strinjam ampak mislm da če ma nekdo vedno in skoz slabe izkušnje s kmeti na cestah, da je logično da ne bo govoril v njihovo prid in da mu bodo šli na živce. Tko da je vse odvisno od izkušenj.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jul 05, 2005 3:07 pm

nism brau usega ker nimam časa, tak da če je gdo to napisu se opravičujem.
Vam neki ni jasn.Delovni stroji majo rotacijsko luč in ne rabijo bit registrirani. Traktor NE RABI rotacijske luči če je registriran, če pa ni pa jo rabi, ampak nesme peljati prikolice, ker če jo pelje ni več delavni stroj ampak traktor. Upam da sm vam mal razčistu pojme glede rotacijske luči, več pa še v kirem drugem postu ko bo mal več časa ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 05, 2005 3:14 pm

Sepravi je nekdo, ki je pisal zakon spet zajebal ??
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To jul 05, 2005 4:05 pm

Spoštujem kmete ki so res kmetje. Se načrtno ukvarjajo s kmetijsvom in jim je to primarna zaposlitev.

Vse ostalo, neki dopoldne na šiht, popoldne mal kmeta, nč zavarovano, traktorji v razsulu, škropijo vse počez, in skoz nergajo čez državo to pa preziram iz dna duše. To je en ku*ac od kmeta.

Ko se bodo ljudje začeli zavedati, da je tud kmetija firma, da je treba met načrt, zavarovanje, da je treba vlagat v razvoj, da mali propadejo,da je treba spoštovat zakone na cesti kot o onesnaževanju, takrat se bo kaj spremenilo.. do takrat bo pa sam kup zapit kmetičov.

Razne če ne bi bilo kmetov tud hrane ne bi bilo pa prosim prihrani. To je nekako v stilu, ja če ne bi bilo policajev ne bi bilo varnosti, in če kdo med kako racijo kakega civilista ustreli tud nč hudega.

Clueless
Nov uporabnik

Napisal/-a Clueless To jul 05, 2005 5:08 pm

SlaYeR je napisal/-a:Res ne... Ker če bi mi dal kazen, za malo gnoja katerega zgubim iz nakladalke mu peljem eno puhno na vhod v policijsko postajo. Pri nas v vaseh okoli ng je en kmet zoral travnik pred občinsko stavbo v protest. :twisted:

Aha - tovornjakarska mentaliteta. Zakon velja za vse sam za nas ne. Ker mi smo nepogrešljivi, nezamenljivi, naj oh in sploh. Ne morš verjet kok mi gre to na ku.rac.

Še člen iz aktualnega ZVCP, ki se ga nobenmu v tej kur.čevi državi itak ne da izvajat. Je treba namreč jebat take k jim ena žarnica ne gori.

Varstvo cest in okolja
113. člen

(1) Z uporabo vozila se ne sme povzročati čezmernega hrupa oziroma ropota ali kako drugače onesnažiti okolja.

(2) Ko voznik na cesti vozilo ustavi za več kot tri minute ali ga parkira, mora takoj ugasniti motor. Ta določba se ne uporablja za vozila, pri katerih motor poganja naprave za opravljanje določenih del (vozilo za zbiranje in odvoz odpadkov, vozilo za čiščenje kanalov, avtomobilsko dvigalo ipd.). Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje.

(3) Na cesti ali ob njej je prepovedano izpuščati, puščati, odlagati, odmetavati ali postavljati karkoli, kar bi oviralo potek prometa, ogrozilo njegovo varnost, škodovalo ljudem, živalim, rastlinam ali onesnažilo okolje. Zlasti je prepovedano vozišče močiti ali ovirati odtekanje vode z njega, odlagati nanj sneg ali led, postavljati stebričke, verige ali druge naprave za ograjevanje parkirnih prostorov oziroma preprečevanje parkiranja, puščati na njem zabojnike za smeti ali druge predmete, razsipati po njem sipek material, ga pomazati z mazili ali drugače pomastiti ali kako drugače onesnažiti.

(4) Preden se vključi v promet na cesti s kolovozne poti ali druge zemljiške površine, mora voznik odstraniti z vozila zemljo ali blato, ki bi lahko onesnažilo vozišče.

(5) Izvajalec gradbenih ali drugih del mora pri izvozu z gradbišča ali druge zemljiške površine, na kateri se izvajajo dela, očistiti zemljo ali blato z vozil, ki se s te površine vključujejo v cestni promet.

(6) Zemljo ali blato, ki v primeru iz četrtega ali petega odstavka tega člena onesnaži vozišče, mora voznik oziroma izvajalec del takoj odstraniti z vozišča. Če tega ne stori, očisti vozišče na njegove stroške pristojni izvajalec rednega vzdrževanja cest.

(7) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena.

(8 ) Z globo 60.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik ali druga fizična oseba, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega ali četrtega odstavka tega člena.

(9) Z globo najmanj 600.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z določbo tretjega ali petega odstavka tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 60.000 tolarjev.

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

re

Napisal/-a matevz To jul 05, 2005 8:53 pm

zame trkator sploh ni za na cesto
FORD POWER !!!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jul 05, 2005 9:17 pm

Gen|uS je napisal/-a:nism brau usega ker nimam časa, tak da če je gdo to napisu se opravičujem.
Vam neki ni jasn.Delovni stroji majo rotacijsko luč in ne rabijo bit registrirani. Traktor NE RABI rotacijske luči če je registriran, če pa ni pa jo rabi, ampak nesme peljati prikolice, ker če jo pelje ni več delavni stroj ampak traktor. Upam da sm vam mal razčistu pojme glede rotacijske luči, več pa še v kirem drugem postu ko bo mal več časa ;)

Zanimivo kok jaz vem neregistriran traktor ni za na cesto
rotacijsko lučko pa morajo uporabljat če je priključek širši od traktorja :)

naj me popravi kdo če se motim
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov