ANJCI je napisal/-a:Nove gume se praviloma vedno montirajo na zadnjo os vozila neglede na pogon..Torej INFINITI ima prav.Zamislite si hitro vožnjo v blagem ovinku skozi tekočo ali stoječo vodo na cestišču - aquaplaning.Če imaš spredaj dobre gume in zadaj slabe bo šel prednji konec normalno čez , zadnjega bo dvignilo in avto dobesedno zavrti..ni variante da ga ujemeš ...Torej nove gume zadaj, tako tudi priporočajo proizvajalci vozil in pnevmatik..
Samotar je napisal/-a:Heh. Mulci (večinoma) brez izpita solijo pamet.
Če kupiš samo en par gum, jih je dejansko najbolje dati na zadnjo os.
Mislim, da je to (stara) stalna praksa. Samo poglejte si tovorna vozila in avtobuse.
ANJCI je napisal/-a:Shatzy je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:Nove gume se praviloma vedno montirajo na zadnjo os vozila neglede na pogon..Torej INFINITI ima prav.Zamislite si hitro vožnjo v blagem ovinku skozi tekočo ali stoječo vodo na cestišču - aquaplaning.Če imaš spredaj dobre gume in zadaj slabe bo šel prednji konec normalno čez , zadnjega bo dvignilo in avto dobesedno zavrti..ni variante da ga ujemeš ...
In kaj boš naredu ker ti bo šou spredn konc naravnost?
Vidm da nimaš prov veliko izkušenj z aqplaningom ...
INFINITI je napisal/-a:Prekrmarjenje je veliko nevarnejše od podkrmarjenja. Dejansko je treba dati novejše gume na zadnjo os. Ko doživiš na mokri cesti snap(ali lift)-oversteer in ti katalputira rit iz enega konca na drugo stran te ne reši nič več; to je moment ko ti recimo rit drsi v levo - ti jo loviš z kontra volanom (če si sploh pravilno in dovolj hitro reagiral), nakar gume odenkrat zagrabijo zadaj in ti od sile odpika rit parkrat močnejše v desno stran.
Shatzy je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:Shatzy je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:Nove gume se praviloma vedno montirajo na zadnjo os vozila neglede na pogon..Torej INFINITI ima prav.Zamislite si hitro vožnjo v blagem ovinku skozi tekočo ali stoječo vodo na cestišču - aquaplaning.Če imaš spredaj dobre gume in zadaj slabe bo šel prednji konec normalno čez , zadnjega bo dvignilo in avto dobesedno zavrti..ni variante da ga ujemeš ...
In kaj boš naredu ker ti bo šou spredn konc naravnost?
Vidm da nimaš prov veliko izkušenj z aqplaningom ...
Če je to kej druzga kokr da pr 110 na avtocesti zapeleš v lužo ki je nastala v kolesnicah in da gre avto naravnost ne glede na to kaj delaš z volanom pol res nimam izkušenj...sicer pa...če že pride do plavanja potem si pošteno pretiraval s hitrostjo. Če pride do tega pomen da nisi prilagodil hitrosti cestnim razmeram in si zato za moje pojme slab voznik.
Po moje je bolš dat nove gume na pogonska kolesa, ker konec koncev ta vodijo avto. Če so že pogonska zjebana pomen da je okrnjena vodljivost avomobila.
Pa nisi mi glih konstruktivno odgovoru na vprašanje.
SlaYeR je napisal/-a:ANJCI in kje ma f1 pogon? Razmisli...
maniaxxx je napisal/-a:večkrat mi je zavrtel zadn konc kljub sprednjemu pogonu. js bi najraj dal odzad še širše gume k spred če bi se le dal
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov