Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 08, 2005 11:08 pm

M3 je napisal/-a:
bsmuk31 je napisal/-a:Kaj a vsak dan bomo čez ene pljuval?
Najprej traktoristi, zdaj motoristi, jutri pa mogoče čez tovornjakarje, pešce, kolesarje...
Vsi delamo napake!

avtobusarje si pozabu :EE

:ne :bere :con
revezi majo ze svojo temo...
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=34293
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Pe jul 08, 2005 11:09 pm

Miholl je napisal/-a:to da se z dolgimi voz ni zato da je lepši :roll: :roll: ampak da se ga bolš vidi....in glede na to da je predmet razprave "skuterist"....verjetn ni bil "ta prav motorist"....ampak ata namenjen u službo,in si je umislu fency spency skuterja...pač motoristi so bolj mobilni in hitrejši...navadte se....lejte kašne kuzlarije delajo avtomobilisti po cesti celo leto...pacjenti na motojih-ki so ponavadi egocentrični zafustrirani beboti ki ne razumejo pojma "motorist" in "motorizem" in navijajoi tisto prebogo R1 po ravni cesti do onemoglosti samo med sezono...

A ste vi normalni al kaj vam je?! Z dolgimi podnevi da se ga boljš vidi?!?! Kje ste pa to pobrali, pri butalcih??
Prej bo voznik zaslepljen od dolgih luči, in se bo zagledal vanje ker bo zelo moteče kot pa da ga bo bolje videl.....
Pa še v zakonu piše da: Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.

To mi je tud bedarija ko vidim kakega "pametnjakoviča" k se vozi s prižganimi dolgimi lučmi.....
P.S. Vem da je off topic ampak, sm moral to napisat, se opravičujem.
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe jul 08, 2005 11:09 pm

jaaaa vem, sem mislu reči da je pozabu da se tudi njih popljuva :? :D
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So jul 09, 2005 12:29 am

Tole je prov fajn; na forumu istočasno pljuvamo po motoristih, avtobusarjih, tovornjakarjih in traktoristih :lol: Kot da bi se zmenil :lol:

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So jul 09, 2005 8:42 am

BLaZZeD je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:to da se z dolgimi voz ni zato da je lepši :roll: :roll: ampak da se ga bolš vidi....in glede na to da je predmet razprave "skuterist"....verjetn ni bil "ta prav motorist"....ampak ata namenjen u službo,in si je umislu fency spency skuterja...pač motoristi so bolj mobilni in hitrejši...navadte se....lejte kašne kuzlarije delajo avtomobilisti po cesti celo leto...pacjenti na motojih-ki so ponavadi egocentrični zafustrirani beboti ki ne razumejo pojma "motorist" in "motorizem" in navijajoi tisto prebogo R1 po ravni cesti do onemoglosti samo med sezono...

A ste vi normalni al kaj vam je?! Z dolgimi podnevi da se ga boljš vidi?!?! Kje ste pa to pobrali, pri butalcih??
Prej bo voznik zaslepljen od dolgih luči, in se bo zagledal vanje ker bo zelo moteče kot pa da ga bo bolje videl.....
Pa še v zakonu piše da: Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.

To mi je tud bedarija ko vidim kakega "pametnjakoviča" k se vozi s prižganimi dolgimi lučmi.....

Ugibam: še nikol se nisi peljal z resnejšim motorjem kot pa Tomosov Automatic, a?

Ne tež o dolgih lučeh, če ne veš kako izgleda, ko s stranske ulce spelavajo stari ati in ne vidjo pol ku**a. Fotr je motorist in se voz z dolgimi že kr neki let( ubistvu od 98 ko je pršu nov zakon o obveznih lučeh), ravn tko mat in vsi kolegi.

Perko84: ne se razburjat čez take mone kot si ga ti doživu: to niso pravi motoristi, sploh pa kako lahko rečeš motorist človeku, ki se vozi s skuterjem?
Slika

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster So jul 09, 2005 8:44 am

RegY je napisal/-a:zapeljal bi "malo levo", ker "si se hotel izognit eni luknji"

hopla... eno budalo manj?

Fant Ne Se Hecat!

@JOYride
@_MiD_
@[g0ran24]

:ppppp pest u glavo! :ppppp
Kašne mate :jao: :nae

Sam sicer nisem motorist, ampak take izjave me pa razp...zdijo!
Sramota da se to dovoli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 9:13 am

RegY je napisal/-a:zapeljal bi "malo levo", ker "si se hotel izognit eni luknji"

Včasih me pa res prime da bi kr naredu to, ko naletiš na kacga idiota! :D
No, pol mal razmislm, pa se vseen zadržim-s skrajnimi napori :P
Mi pa ni jasno da eni tle podpirajo tako vožnjo motoristov(+prehitevanja v ovinkih v škarijce čez polno črto ipd)...če se ne motim velja za vse udeležence enak CPP-ne glede na to al voziš motor, avto al avtobus-al se je kej spremenil odkar sm jst izpit delal? :? Močno dvomim! :evil:

Daredevil
Nov uporabnik

Napisal/-a Daredevil So jul 09, 2005 9:44 am

Meni se tudi zdi malenkost smešno, da dajate vedno znova vse motoriste v isti koš. Ja, ok, je res da če maš motor ga ne šparaš ravno. Ok. Samo ponavadi se to dela, da ne ogrožaš drugih. Vsaj pri meni je tako...

Lahko pa bi jaz šinfat začel avtomobiliste.. Se mi je ravno včeraj, ko sem se na tuning show v MB peljal ena siva honda civic 5cm za ritjo vozla pa po gasu stiskala, čeprav sem bil v mestu na 4pasovnici jaz na levem pasu (v mestu se lahko voziš po kirem hočeš, prehitevanje ni pogoj v mestu), desni pa je bil zabasan. In seveda se morem jaz umaknit čisto desno, čist na črto, da se skoraj na oni avto naslonim, ona honda pa po levi mimo pol prek črte celo. Pol pa si drzne celo nekaj krilit v avtu..
Jah..

Se najdejo kritiči in tu in tu :)

LP

Uporabniški avatar
Kemični
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Kemični So jul 09, 2005 9:46 am

soncy je napisal/-a:jst sm tut zlo alergična na to, k se kšni nasplošno pizdijo čez motoriste, da so norci, samomorilci,... vse mečejo u en koš

tko k so med avtomobilisti norci, tko so tut med motoristi ;)
ne pa da pol vpije čez vse motoriste :evil:

tisti k se brez čelad vozjo, zame niso motoristi
se mi kr smil motor, ker ga voznik ne jemlje resno ;)

se pa vedno umaknem motorju, če je za mano, in če nasprot prehiteva.

V tem primeru, mislm da bi vozila normalno, mogoče se probala kj umaknt, ker nočem da se ubije, pa trobla k pr norcih. Pa si misnla k****n debiln...neki tazga.

lp soncy

Tocno tako. Niso vsi isti. Res da je nekaj norcev tut med motoristi, sam vecina jih je pa normalnih, ki sam uzivajo v voznji z motorjem in nimajo namena nikoga izsiljevat in podobno. Glede dolgih luci pa mislim da je to pametna stvar. Sam jih sicer nism mel nikol prizganih (Mito 125), sam so me pa kr nekajkrat skor odnesli avtomobilisti!. Aja pa frajercke s skuterji ne pristevam med motoriste.
LP

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So jul 09, 2005 10:04 am

Mene prehti en z potovalnim, ali celo športnim motorjem, tako da se mu moram umikat, gledat 10min u špegu kdaj bo šu. Ok, poj k gre počasi mim, pa jest sam eno dol pa direkt za nemu. Poj k ga pa 1.5t krava prehteva, je pa kr vs presran, tm stisnen u kot in ko grem mimo njega in zopet na isto hitrost, normalno vozi za mano kot vsak drug voznik osebnega avtomobila.:twisted:
Slika Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 10:18 am

Kemični je napisal/-a:
soncy je napisal/-a:jst sm tut zlo alergična na to, k se kšni nasplošno pizdijo čez motoriste, da so norci, samomorilci,... vse mečejo u en koš

tko k so med avtomobilisti norci, tko so tut med motoristi ;)
ne pa da pol vpije čez vse motoriste :evil:

tisti k se brez čelad vozjo, zame niso motoristi
se mi kr smil motor, ker ga voznik ne jemlje resno ;)

se pa vedno umaknem motorju, če je za mano, in če nasprot prehiteva.

V tem primeru, mislm da bi vozila normalno, mogoče se probala kj umaknt, ker nočem da se ubije, pa trobla k pr norcih. Pa si misnla k****n debiln...neki tazga.

lp soncy

Tocno tako. Niso vsi isti. Res da je nekaj norcev tut med motoristi, sam vecina jih je pa normalnih, ki sam uzivajo v voznji z motorjem in nimajo namena nikoga izsiljevat in podobno. Glede dolgih luci pa mislim da je to pametna stvar. Sam jih sicer nism mel nikol prizganih (Mito 125), sam so me pa kr nekajkrat skor odnesli avtomobilisti!. Aja pa frajercke s skuterji ne pristevam med motoriste.
LP

Moj podpise gre ravno pod to!

Pa nekaj bi se pokomntiral!

Regy-Tvoj odgovor se mi ne zdi ravno pravsnji na tvoja leta,oprosti ampak s tem odogovorom prej se mi zdis rahlo nedozorel.

Daj malo pomisli,vecinoma se mularija vozi z skuterji po mestu,neregistriran motor,brez celade,vprasanje ce ima izpit.Vazne so BIG STAR-ke,DIESEL-ke,soncna ocala in Briljantina... ;) Pa bi mu ti kar zaprl pot ali stisnil ob ograjo,si pomislil da bi ga mogoce ubil ali napravil hroma.NISI NE!Recimo cez par deset let bos mogoce imel otroka in bog ne daj njemu kdo tako naredi.kaj bi ti naredil takjsnemu cloveku!Spet ena smrtna zrtev,potem pa vsi v jok po forumu kot doslej.Sicer so nas pa vedno,no vsaj mene ucil v avto soli da moramo paziti na sebe kot ljudi okoli nas.

Nimam kaj posti tebi sam vcasih me gredo osebki kot si ti rahlo na...no pa saj ni vazno samo svoje mnenje sem povedal kot ti.Zelim ti vse dobro.pa tudi motoristov ne toliko obsojam,imas budal in z ene in druga strani kot je napisala soncy.

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jul 09, 2005 11:16 am

JOYride je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:zapeljal bi "malo levo"

My though exactly.
Ce vidm ksnga tazga norca zadi k u skarice vse po vrsti prehiteva al pa kej druzga podobnga ustvarja, ni varjante da bo mim mene prsu...

Res ste carji...in kaj falus si ti da ne bi smel mim tebe pridit...jao...kaj vsi mislite da ste eni policaji ali kaj...če bi mel še motor bi se namenoma mim tebe oziroma takšnega kot si ti pelu...ne bi bil prvi ki bi me probu zrint s ceste niti ne prvi ki mu kaj takšnega ne bi več padlo na pamet :evil:
Pa niti ne mislim žmiljontič razlagat razlik med kamikazami na motorjih in tistimi ki izkoristijo "ozkost" motorja in se jim ni treba gužvat v koloni...itak smo v očeh bedakov ki bi nas rinili s ceste enaki...a.k.a norci :roll:
Zadnjič spremenil Slide, dne So jul 09, 2005 11:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 11:19 am

Mick Jerry je napisal/-a:
BLaZZeD je napisal/-a:

Ugibam: še nikol se nisi peljal z resnejšim motorjem kot pa Tomosov Automatic, a?

Ne tež o dolgih lučeh, če ne veš kako izgleda, ko s stranske ulce spelavajo stari ati in ne vidjo pol ku**a. Fotr je motorist in se voz z dolgimi že kr neki let( ubistvu od 98 ko je pršu nov zakon o obveznih lučeh), ravn tko mat in vsi kolegi.

Perko84: ne se razburjat čez take mone kot si ga ti doživu: to niso pravi motoristi, sploh pa kako lahko rečeš motorist človeku, ki se vozi s skuterjem?

kaj bi se pa zgodl, k na morju ful burja piha, da bi šleparja zanesl vame. Jst bi direkt v tega kekca šou, pol bi bil pa najbrž še kriv jst. Sam to ni nč-mel bi eno življenje na vesti. Folk sploh nč ne pomisl :?

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc So jul 09, 2005 11:26 am

vglavnem vsi so budale in ne znajo vozit...motoristi, kamijonarji, avtobusarji...samo avtomobilisti smo najjaci vozniki in ne delamo napak!! mal premislte ;)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So jul 09, 2005 11:28 am

Ja če bi pa tooook burja pihala, pol pa šlepar ne bi mel kaj iskat na cesti. Sej morjo parkirat ta čas ko piha oz. jih izločajo iz prometa, ne?
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 11:30 am

Mick Jerry je napisal/-a:Ja če bi pa tooook burja pihala, pol pa šlepar ne bi mel kaj iskat na cesti. Sej morjo parkirat ta čas ko piha oz. jih izločajo iz prometa, ne?

Še nisi slišal za nenadne sunke vetra? :?
No,jst sm ga že občutil, in sicer v popolnem brezvetrju!

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 11:33 am

Speedfighter je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Ja če bi pa tooook burja pihala, pol pa šlepar ne bi mel kaj iskat na cesti. Sej morjo parkirat ta čas ko piha oz. jih izločajo iz prometa, ne?

Še nisi slišal za nenadne sunke vetra? :?
No,jst sm ga že občutil, in sicer v popolnem brezvetrju!

E! točn to. Burja ni ful pihala, sam vem da se na velkih prevoznih sredstvih to ful občuti. Sj ni treba da ful piha pa ti že avto zanaša. Ane :idea:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 11:35 am

vesolc je napisal/-a:vglavnem vsi so budale in ne znajo vozit...motoristi, kamijonarji, avtobusarji...samo avtomobilisti smo najjaci vozniki in ne delamo napak!! mal premislte ;)

TAKO JE!!!Prav imas,vsi vse vedo in oni pa ja ne delajo napak!

:bow :bow :bow Toplo vodo odkrivamo,jaz bi te vse tri debatice dal pod kljuc! :bow :bow :bow

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So jul 09, 2005 12:02 pm

Mick Jerry je napisal/-a:
BLaZZeD je napisal/-a:

točno tako!!!!!

sem voznik avta in motorja!!

1 ko se vozim z avtom, se vsetno umikam vsem motoristom iz moje in iz nasprotne smeri!
zakaj bi motorist čakalk v kolono, če gre lahko vmes (govorim po regionalkah in NE po mestu, ko budale s skuterji norijo). a vi folk sploh veste kolk je vroče v kombinezonu!! vsak si misli, če moram jaz v avtu čakat pa naj še motorist čaka, itak je on zunej jaz bom pa v avtu " zgoru"!
no naj povem da je v motoristični opremi ZELOOO vroče!sploh ko moraš stati na miru!zato se jih veliko vozi med avti, da vsaj malce popihlja!!

2 ne vem kaj imaste komplekse ko vas motor prehiti! jaz nisem noben norc na motorju, ampak povprečna potovalna hitrost motorista je sigurno večja kot od avta!, nevem kaj gre enim tolk to v nos in morajo biti vozniki sami "vaški policaji" :?

3 z dolgimi lučmi je vožnja veliko bol varna!! res je da te lahko zaslepijo luči, ampak to hkrati pomeni da si ga opazil!!
kadar koli se peljem hitreje od potovalne hitrosti imam dolge luči, odziv voznikov je opazen!!
z kratkimi, me hitro kdo izsili, noben se ne pomakne v desne, ko ga prehitevam....
z dolgimi, se vsi avti bol vmikajo v svojo desno, zelo malo avtov me je izsililo...

4 zakaj z dolgimi po mestu?
to jaz ne prakticiram, ker se po mestu vedno vozim razmeroma počasi, ravno zaradi nadutih budal v avtih, zaradi pešcev, avtobusov, je pa dejstvo da te v mestu hitreje izsilijo kot na regionalki, saj je veliko več prometa, le ta je bol gost in eno luč mimgrede spregledaš!!

evo to je od mene!"
lp

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So jul 09, 2005 12:12 pm

to si pa res lepo povedal ja. :roll: nč ne rečem,eni so itak brez vsake vozniške kulture,ampak ne morš vse motoriste v isti koš metat.dost nas je tud z glavo,a prov!?!
ok,sej k se spomnim cajtov s skuterjem,se včas kr zamislm,da me ni nikol razmontiral,ker takih stvari si ne upam več počet,od takrat ko sem postal voznik avtomobila,in stvar iz avta izgleda drugač kot z motorja.Tud če skos čekiraš špegle in vse,lahko iz momenta en prleti mim,(pejt u trst)pa ga boš snel,kje šele da naleti na kakšno staro mamo,ki ima špegle itak samo za okras,pol k pa naredi piz***** je pa itak pankrt na motorju vse kriv,ker je ona peljala "pravilno".jafak če vid sam čez sprednjo šipo pa še čez to mogoče meter čez konc haube.da nebi o izsiljevanjem prednosti....

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov