Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC So jul 09, 2005 10:46 am

nebivedu je napisal/-a:Če bi bil jst s kamionom te bi sugurno stisnu ob ograjo, pa še kolega tut.
Na K*U*R*A*C mi greste tipi, ki do zožanja norite po levi, pol se hočete pa še neki vrivat. Čist prov dam kamjonu da je to naredu.

Tut sam zanalašč pšonavadi že 300m al pa še več pred zožanjem zapeljem vzporedno s kamionom in tam vozim s kamionovo hitrostjo, da se pred nama spuca vrsta, da ni treba več bremzat v gužvi, ampak da se normalno in enakomerno premikaš naprej.

Pa če bi to men naredil ti povem še enkrat - stisnem te ob ogrado, stopm vn pa te zlomim k kanto, vključno s tvojo škatlo kakršnokoli maš.

končno ena prava :clapclap :clapclap :tomidelej:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 10:51 am

nebivedu je napisal/-a:Če bi bil jst s kamionom te bi sugurno stisnu ob ograjo, pa še kolega tut.
Na K*U*R*A*C mi greste tipi, ki do zožanja norite po levi, pol se hočete pa še neki vrivat. Čist prov dam kamjonu da je to naredu.

Tut sam zanalašč pšonavadi že 300m al pa še več pred zožanjem zapeljem vzporedno s kamionom in tam vozim s kamionovo hitrostjo, da se pred nama spuca vrsta, da ni treba več bremzat v gužvi, ampak da se normalno in enakomerno premikaš naprej.

Pa če bi to men naredil ti povem še enkrat - stisnem te ob ogrado, stopm vn pa te zlomim k kanto, vključno s tvojo škatlo kakršnokoli maš.

Nebivedu svaka ti cast!Ce se kje kdaj srecama dobis od mene za pivo.

Pusti ti te ljudi pri miru,oni se ze kragajo pri zozenju z dveh pasov na enega in to mal pred Trojanami.Me prav zanima kako bi odreagiral v gneci v Parizu,Berlinu,Amsterdamu...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So jul 09, 2005 10:57 am

No pa da še eno pozitivno zgodbico povem, da se ne bo vsem tovornjakarjem zmešalo. Pred parimi dnevi je šlepar zavil levo v križišču in se razvrstil na desni pas (kmalu pride do zožitve) jaz sem kmalu za tem prišel čez križišče naravnost. On je čakal, če bom potegnil mimo. Ker sem bil še malo oddaljen od njega in tudi če bi potegnil bi to trajalo predolgo in bi šleperist tam obtičal, sem ga pač počakal nakar je v ozračje spustil črn oblakec dima in se s presenetljivimi pospeški odpeljal naprej :lol:
To je res en kulturnejših, ne pa da te izsiljujejo, zavijajo v križišču čez oba pasova da se morajo potem vsi ustaviti ker se njemu ne da volana motat ipd.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So jul 09, 2005 11:08 am

V bistvu če mal razmišljam smo si sami krivi za to.
Če gremo po principu zadrge... Šleperist se vozi po svojem pasu in mimo spušča avtomobile vse do zožitve, tam pa avtomobili za njim počakajo da gre lahko neovirano naprej. Glede kulture nekaterih pri nas pa je to verjetno možno samo v pravljici in najbrž se potem šleperistom odfuka ker folk rine not do zadnjega milimetra - on najprej folk spuša mimo, pol ko bi se pa moral on vključiti pa zaradi takih kmetov obtiči. Tko da po eni strani razumem tistega človeka, po ogromno prevoženih kilometrih je že utrujen in se mu ne da zajebavati s takimi in se pač toliko prej postavi na oba pasova.
:?:

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 11:28 am

Zzooommm je napisal/-a:V bistvu če mal razmišljam smo si sami krivi za to.
Če gremo po principu zadrge... Šleperist se vozi po svojem pasu in mimo spušča avtomobile vse do zožitve, tam pa avtomobili za njim počakajo da gre lahko neovirano naprej. Glede kulture nekaterih pri nas pa je to verjetno možno samo v pravljici in najbrž se potem šleperistom odfuka ker folk rine not do zadnjega milimetra - on najprej folk spuša mimo, pol ko bi se pa moral on vključiti pa zaradi takih kmetov obtiči. Tko da po eni strani razumem tistega človeka, po ogromno prevoženih kilometrih je že utrujen in se mu ne da zajebavati s takimi in se pač toliko prej postavi na oba pasova.
:?:

Točno tako! Za volanom je treba bit nesebičen, pa upoštevat tud druge na cesti(vključno s tovornjakarji!), ne pa sam na vsakmu ovinku gledat kje boš eno sekundo prdobu! :P

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa So jul 09, 2005 12:16 pm

V katerih primerih se uporablja sistem zadrge ?

* Ko se končuje prometni pas,
* ko je prometni pas zaradi dela na cestišču na določenem odseku zaprt.

To se upošteva po celi Evropi in gustelj, ki je zgleda profesionalni šofer bi mogu to vedit.
Tudi na avtocestah se uporablja ta sistem.

Problem je v tem, da imajo pri nas vozniki ego velik kot Himalaja in se jim zdi osebni napad, da bi delovali po tem sistemu. Sem tudi sam doživel tako foro.

Zadnjič me je pa en petrolov šleper poln z bencinom v nepreglednem ovinku izsilil.
Speljal je iz avtobusna postaje na moji strani in boli ga đoka.
Zamalo da se nisem zabil v cisterno, res malo je manjkalo lahko si predstavljate kaj bi potem bilo.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Re: BRAVO NEBIVEDU

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So jul 09, 2005 12:38 pm

gustelj je napisal/-a:Evo, sva že dva!

Trije ;)
smo včer prakticiral s kombijem,na konc AC v v Blagovici.pa se je še vseen en prepotenten čeh s passatom najdu in je spizdu vmes.pol ga pa vidš frajerja na Trojanskem klancu,gre prehtevat kamijon,in še osebni avto,nasprot je pa v tistem prpelal en terenc.ja če se ta nebi čist ustavil,bi počl da nč jasn.
na poti nazaj pa tudi pod trojanami ko, zmanjka AC--vidš srebrn Bmw lj tablce-----tiščal in tiščal sm že gledu al bo pokosil une znake,ki ožajo pas ,al pa bo prletu pod kamijon.na njegovo srečo je speljal,a za las.Eni niso normalni.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 12:53 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:

Trije ;)
smo včer prakticiral s kombijem,na konc AC v v Blagovici.pa se je še vseen en prepotenten čeh s passatom najdu in je spizdu vmes.pol ga pa vidš frajerja na Trojanskem klancu,gre prehtevat kamijon,in še osebni avto,nasprot je pa v tistem prpelal en terenc.ja če se ta nebi čist ustavil,bi počl da nč jasn.
na poti nazaj pa tudi pod trojanami ko, zmanjka AC--vidš srebrn Bmw lj tablce-----tiščal in tiščal sm že gledu al bo pokosil une znake,ki ožajo pas ,al pa bo prletu pod kamijon.na njegovo srečo je speljal,a za las.Eni niso normalni.

Se pridružujem mnenju-takim bi z veseljem izpite pobral! :evil:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jul 09, 2005 1:53 pm

To kar je naredil - čisto pravilno. Jaz bi enako!
Prosil da ne mečete vseh tovornjakarjev v isti koš. Zakaj tovornjak tovornjaka na avtocesti prehiteva?? Ker je hitrejši od njega!!! Pa čeprav za 1 km/h. Je hitrejši in ima pravico, da ga prehiti. Tako da ne serite kaj se tovornjakarji grejo. Moj fotr tudi voz tovornjaka in ogromnokrat reče da so vozniki osebnih avtomobilov nekulturni in se včasih malo preveč igrajo z življenjem. Se je že zgodilo da je fotr na avtocesti s šleperjem prehitel ferrarija, ki je peljal 80km/h. Tovornjaki pa imajo blokado na cca. 90km/h.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jul 09, 2005 3:09 pm

Sh3bO je napisal/-a:To kar je naredil - čisto pravilno. Jaz bi enako!
Prosil da ne mečete vseh tovornjakarjev v isti koš. Zakaj tovornjak tovornjaka na avtocesti prehiteva?? Ker je hitrejši od njega!!! Pa čeprav za 1 km/h. Je hitrejši in ima pravico, da ga prehiti. Tako da ne serite kaj se tovornjakarji grejo. Moj fotr tudi voz tovornjaka in ogromnokrat reče da so vozniki osebnih avtomobilov nekulturni in se včasih malo preveč igrajo z življenjem. Se je že zgodilo da je fotr na avtocesti s šleperjem prehitel ferrarija, ki je peljal 80km/h. Tovornjaki pa imajo blokado na cca. 90km/h.

Blokado na 90? Zadnjič sem peljal po AC proti mariboru in ker sem bil hudičevo utrujen sem se peljal ves čas okrog 100-110...ne boš verjel da me je v ene 10km prehitelo reci piši 8 madžarskih kamionov-šleparjev...drugače svaka čast kamionarjem, vsi vemo da to ni lušten šiht..ampak madžari so pa razred zase..če ne prehitevajo po AC pri 88 kamiona ki gre 87, potem pa po obvoznici divjajo 110...jafak...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jul 09, 2005 3:13 pm

Uradno imajo vsi šleperji blokado na okrog 90 km/h. Uradno. Blokada se pa da vzeti ven. Kot pri avtomobilih. Sicer pa tudi tovornjak z blokado gre pod breg lahko krepko čez 90.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 3:35 pm

Sh3bO je napisal/-a:To kar je naredil - čisto pravilno. Jaz bi enako!

Ja kot sem ze povedal sem sam poklicni voznik,vozim tovarnjak po sloveniji imam pa ze tudi kar nekaj spedicije za seboj,tako da sigurno nekaj vem o teh stvareh.

Ja tocno tako kot si napisal,tovarnjaki so vecinoma elektronsko omejeni na 89km/h,to imajo tovarnisko nastavljeno.Se pa da to lepo odstraniti in bo tovarnjak sel lepo tudi do 110 ali 120km/h,odvisno od terena(hrib navzgor,navzdol,koliko kg tovora prevaza).Sicer je to zelo kaznjivo!Ti pa ta blokada podaljsa delovno dobo motorja,nekateri imajo 1.000.000 km brez generalke(samo redni servisi).
Normalno da tovarnjakar lahko prehiteva pa tudi ce le 1km/h hitrej pelje in prehiteva lahko do tri tovarnjake hkrati negelede na to ali je kdo zadaj ali ne.Stvar je samo taka da moras paziti ko zavijas na hitrejsi-prehitevalni pas da ne komu izsilis prednost.Sicer pa je recimo v Nemciji narod toliko discipliniran da ko vklopis smerokaz ti omogoci normalno prehitevje,ti da prednost(so tudi primeri da je kdo tvrdo glav pac pocakas in nadaljujes pot).
Glede tega kako se nekateri vozijo in prehitevajo nebom kometiral,moti me pa to posteno ko kdo z osebnim avtom vozi 90km/h in ga moras ti prehitevati,ko bi se vsaj 100km/h peljal bi slo vse lepo in tekoce.
Se pa da z TAHOGRAFOM posteno guljofati(z spijunem)to ponavadi uporabljajo na firmah ko se prestavljajo da se ne prekines pocitka-pavze,katera mora trajati 8h neprekinjeno.Se ga pa da tudi nastaviti da ti kaze recimo 10 ali 20km/h manj in se lahko ti peljes 110km/h tahograf ti pa belezi recimo 90km/h.Sicer je to strogo prepovedani in vsak to pocne na lastno odgovornost,kazni so da te glava boli. ;)

P.S.;Upam da sem povedal kaj koristnega in naproscam nekatere naj se malo zadrzijo ker niti pod razno nevedo kako je biti voznik,ce bi kdo rad iskusil lahko gre poleg mene kam na furo,vse kar bo pojedel popil bom placal jaz on naj samo sedi in gleda.Me prav zanima kako bi mu bilo in kaj bo potem imel za povedati.Sicer tako slabo tudi ni,potem nebi tega delal. ;) Toliko za enkrat...

Pa se slikica VOLVE...ena od katerih vozim,sem vozil!

Slika

Lep dan vam zelim s enaprej.Srecno!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Re: Draga raca

Napisal/-a jakaracman So jul 09, 2005 4:12 pm

gustelj je napisal/-a:Princip zadrge na tvoj način valja le v mestih, kjer imajo večpasovnice z enakovrednimi pasovi, ne pa na avtocestah. Preberi si cestnoprometne predpise, kjer ti jasno piše, da na avtocesti lahko prehitevaš največ 3 avtomobile hkrati, potem pa se moraš umakniti na levi pas.

Pa ti si popoln b****. Prosim, copy/paste clena ZVCP1, kjer to pise! Ne gre? Sveda ne, ker lazes.
In princiop zadrge velje vsepovsod, kjer se cesta zuzi iz 2 v en pas, tudi na AC. In tam, kjer se zozi, sta pasova enakovredna (drugace bi ob enem moral stat znak za odvzem prednosti).
Skratka, zalostno je, da taki kot ti imajo izpit, in se bolj zalostno je, da svoje neznanje potem sirijo kot resnico. Domav, pa nikoli vec v avto, bebo!
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So jul 09, 2005 4:13 pm

Dva bebca ...
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande So jul 09, 2005 4:16 pm

jakaracman je napisal/-a:

Dva bebca ...

:rofl

Ta tema bo tudi sla v pokoj!RADIKOVIC!!! :!:

LP

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So jul 09, 2005 4:17 pm

s_mande je napisal/-a:Me prav zanima kako bi odreagiral v gneci v Parizu,Berlinu,Amsterdamu...

Enako kot vedno, tocno tako kot sem napisal. Je bilo se vsakic tako prav. Ce pa tule nimate pojma kaj je zadrga in kako deluje (za normalne ljudi je dovolj, da si ze znak pogledajo pa je vse jasno), pa kar v ponedeljek na UE izpite odnesite.
Ali pa se vidimo na prvi zadrgi, ocitno bo zabavvno (zame, nekateri boste pac kazni placevali). Tisim, ki bi se po cesti tepli pa: beboti. Cisti in popolni debili. Ce ste zafrustrirani (in ovcitno ste) pejte to sproscat nekam, kjer ne boste drugih ogrozal ... Keri kreteni ...
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So jul 09, 2005 4:32 pm

s_mande je napisal/-a: :rofl

Ta tema bo tudi sla v pokoj!RADIKOVIC!!! :!:

LP

Spet ena izjava s katero se popolnoma strinjam! :P

PS: Če velja ponudba za sopotnika na furi z all inclusive, se mogoče kdaj udeležim-iz mladih let se spomnem da mi je blo zmer v veselje it zravn na kako furo... :D

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So jul 09, 2005 4:34 pm

Draga pernata žival!

V enem imaš žal prav. V prejšnjem ZVCP je to pravilo še bilo, zdaj pa je čudežno izginilo. Še ne dolgo tega sem plačal kazen na osnovi tega bivšega člena. Verjetno je to pravilo izginilo zaradi lobiranja takšnih bedakov kot si ti in žalostno je da taki cepci pišejo po avtomobilističnih revijah in vplivajo na javno mnenje!
Še enkrat: tečni vsivljivci se vehementno peljejo po levi strani mimo že formirane kolone discipliniranih voznikov, ki se pravočasno postavijo na pravo stran. Take tipe redno zaustavljam s postavljanjem na levo in potem z enako hitrostjo kot leva kolona vozim do zapore.
Pozivam vse pametne ljudi v avtomobilih da naredijo enako, ali pa so vsaj solidarni do tistih ki to počnemo, saj delamo v korist disipliniranih in korektnih voznikov. Neverjetno kako hitro potem mnogi postanejo pametni in se začnejo hitro vključevati v desno kolono še daleč pred zaporo; ko pač sprevidijo da ne bo nič z vsiljivim in hinavskim prehitevanjem.
Potem pa dragi platfusar kar zadrgni svojo zadrgo!!

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa So jul 09, 2005 5:22 pm

gustelj je napisal/-a:Draga pernata žival!

V enem imaš žal prav. V prejšnjem ZVCP je to pravilo še bilo, zdaj pa je čudežno izginilo. Še ne dolgo tega sem plačal kazen na osnovi tega bivšega člena. Verjetno je to pravilo izginilo zaradi lobiranja takšnih bedakov kot si ti in žalostno je da taki cepci pišejo po avtomobilističnih revijah in vplivajo na javno mnenje!
Še enkrat: tečni vsivljivci se vehementno peljejo po levi strani mimo že formirane kolone discipliniranih voznikov, ki se pravočasno postavijo na pravo stran. Take tipe redno zaustavljam s postavljanjem na levo in potem z enako hitrostjo kot leva kolona vozim do zapore.
Pozivam vse pametne ljudi v avtomobilih da naredijo enako, ali pa so vsaj solidarni do tistih ki to počnemo, saj delamo v korist disipliniranih in korektnih voznikov. Neverjetno kako hitro potem mnogi postanejo pametni in se začnejo hitro vključevati v desno kolono še daleč pred zaporo; ko pač sprevidijo da ne bo nič z vsiljivim in hinavskim prehitevanjem.
Potem pa dragi platfusar kar zadrgni svojo zadrgo!!

Dragi gustelj!

Si se že kdaj peljal po Evropi, recimo po Nemčiji, kjer je ogromno gradbišč na avtocestah?
Tam se vedno in povsod upošteva sistem zadrge. Tako in nič drugače. Pelješ se po levi strani in se potem vključiš na desni pas. Vsak na desnem pasu spusti enega pred sabo in promet gre najbolj tekoče naprej.
Kaj vam fantje tukaj zdej ni jasno?

Ja pri nam pa to žal ni tako, ker je tist ki se pelje po levem pasu do konca in se potem vključi očitno bebec al kaj, oz. ma tist na desni strani prevelik ego, da bi ga spustil pred sebe.?

Včasih mi je res žal, da živim v tej zaplankani Sloveniji.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So jul 09, 2005 5:35 pm

Pa kaj te boli falus, ce se bo en po levem urinil v kolono!? Zafrustriranc zmesan?
Men je prov vseen, ce en pripizdi in se urine... je to cist njegova pravica, mu bom se plac naredil, da to varno naredi ne pa iz principa prepreceval varno vkljucevanje in bognedaj se naredil kako pizdarijo na cesti. Brigi se zase, pa ne igraj serifa. Zal je vse prevec takih ljudi, ma popusis ga lahko "prekrskarju" in nic drugega. Zdej bi ze vsak falus glumil policaja in izvajal zakon na svojo pest. Sem mel ze izkusnjo s takim kretenom (ni bilo guzve niti zozanja, sam vseen je mislil ata da bo odglumil serifa). Mislim groza, folku je res cist dolgcas in nima svojega zivljenja, da se vtika v vsak falus. Si nastimam muziko, ce je vroce prizgem klimo in uzivam v voznji - se na pamet mi ne pada, da bi namerno povzrocal nevarnost na cesti. In ja, pol so vedno krivi drugi... joj kje zivimo :roll:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov