Sh3bO je napisal/-a:To kar je naredil - čisto pravilno. Jaz bi enako!
Prosil da ne mečete vseh tovornjakarjev v isti koš. Zakaj tovornjak tovornjaka na avtocesti prehiteva?? Ker je hitrejši od njega!!! Pa čeprav za 1 km/h. Je hitrejši in ima pravico, da ga prehiti. Tako da ne serite kaj se tovornjakarji grejo. Moj fotr tudi voz tovornjaka in ogromnokrat reče da so vozniki osebnih avtomobilov nekulturni in se včasih malo preveč igrajo z življenjem. Se je že zgodilo da je fotr na avtocesti s šleperjem prehitel ferrarija, ki je peljal 80km/h. Tovornjaki pa imajo blokado na cca. 90km/h.
Ja kot sem ze povedal sem sam poklicni voznik,vozim tovarnjak po sloveniji imam pa ze tudi kar nekaj spedicije za seboj,tako da sigurno nekaj vem o teh stvareh.
Ja tocno tako kot si napisal,tovarnjaki so vecinoma elektronsko omejeni na 89km/h,to imajo tovarnisko nastavljeno.Se pa da to lepo odstraniti in bo tovarnjak sel lepo tudi do 110 ali 120km/h,odvisno od terena(hrib navzgor,navzdol,koliko kg tovora prevaza).Sicer je to zelo kaznjivo!Ti pa ta blokada podaljsa delovno dobo motorja,nekateri imajo 1.000.000 km brez generalke(samo redni servisi).
Normalno da tovarnjakar lahko prehiteva pa tudi ce le 1km/h hitrej pelje in prehiteva lahko do tri tovarnjake hkrati negelede na to ali je kdo zadaj ali ne.Stvar je samo taka da moras paziti ko zavijas na hitrejsi-prehitevalni pas da ne komu izsilis prednost.Sicer pa je recimo v Nemciji narod toliko discipliniran da ko vklopis smerokaz ti omogoci normalno prehitevje,ti da prednost(so tudi primeri da je kdo tvrdo glav pac pocakas in nadaljujes pot).
Glede tega kako se nekateri vozijo in prehitevajo nebom kometiral,moti me pa to posteno ko kdo z osebnim avtom vozi 90km/h in ga moras ti prehitevati,ko bi se vsaj 100km/h peljal bi slo vse lepo in tekoce.
Se pa da z TAHOGRAFOM posteno guljofati(z spijunem)to ponavadi uporabljajo na firmah ko se prestavljajo da se ne prekines pocitka-pavze,katera mora trajati 8h neprekinjeno.Se ga pa da tudi nastaviti da ti kaze recimo 10 ali 20km/h manj in se lahko ti peljes 110km/h tahograf ti pa belezi recimo 90km/h.Sicer je to strogo prepovedani in vsak to pocne na lastno odgovornost,kazni so da te glava boli.
P.S.;Upam da sem povedal kaj koristnega in naproscam nekatere naj se malo zadrzijo ker niti pod razno nevedo kako je biti voznik,ce bi kdo rad iskusil lahko gre poleg mene kam na furo,vse kar bo pojedel popil bom placal jaz on naj samo sedi in gleda.Me prav zanima kako bi mu bilo in kaj bo potem imel za povedati.Sicer tako slabo tudi ni,potem nebi tega delal.

Toliko za enkrat...
Pa se slikica VOLVE...ena od katerih vozim,sem vozil!
Lep dan vam zelim s enaprej.Srecno!