Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 12, 2005 4:13 pm

Servis prav ovo i ono :D jst pravm v italijo pa po turbinco :D odsteu bos pomoje neki dinarcov sam bos meu pokvarjeno za rezervo in medtem casom se lahko furas s tisto iz italije. Drgac pa crknla ni za đabe :) avto ni biu vozen kt je treba :P :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To jul 12, 2005 6:52 pm

PiLLLe je napisal/-a:Servis prav ovo i ono :D jst pravm v italijo pa po turbinco :D odsteu bos pomoje neki dinarcov sam bos meu pokvarjeno za rezervo in medtem casom se lahko furas s tisto iz italije. Drgac pa crknla ni za đabe :) avto ni biu vozen kt je treba :P :D

Pa ni nujno da iz strani lastnika, kukr jaz vem je dovolj da ti že vajenec ko dobi avto in ga mora parkirati od raztovorjenja avtomobila do skladišča, stiši neutečeno in mrzlo mašino in se po možnosti zapelje še en krog več po parkirišču, potem pa avto na hitro ugasne. Že to naj bi pripomoglo k ogromnem skrajšanju življenjske dobe turbine.

P.S.: nevem zakaj sta odprti 2 temi o življenjskih dobah turbin naenkrat.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jul 12, 2005 9:52 pm

maniac je napisal/-a:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
turbino ne zavrti, pravjo na servisu, da bo treba menjat!
pa to ni res pr 120kkm lepe vožnje, 1.lastnik je kolega od fotra-v glavnem daljše ture lepo na izzy, fotr pa v glavnem zdle 10kkm mestne vožnje z kr nekaj relacijami.

Tudi na izi voznja je falus in se je vam zasajala. To je treba 2x na mesc mal na podn na AC pa je, ne pa sam lovit porabo 3-4 :mrgreen:

Jaz lahko povem za 1.8T motorje. Poznam 3 in vsi so chipani. Eden je bil chipan od nule pa ima zdej ze cez 200.000 in dela. Eden jih ima pomoje tut ze cez 200.000 ni pa bil chipan od nule. Tretji pa jih ima pomoje okrog 130, chipan okrog 40.000km tudi dela :D Poznam pa tudi enega, ko je ze tretja turbina gor. :? Ma ga od sodelavca mama in so doma v hribih. Sicer je pravil, da se vse dela tako kot mora in da zmeraj laufa motor na mestu preden se ugasne. Avto Audi letnik 95 al kdaj so bili tisti cist ta prvi audiji 1.8T.

Jaz jih mam 170.000 in zaenkrat se dela. Knock, knock, knock. :D

He he ravno predvcerajsnim zvedel za enega passata 1.9 TDI z blizu 400.000 z isto turbino. 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr jul 13, 2005 11:09 am

X-Hair je napisal/-a:
He he ravno predvcerajsnim zvedel za enega passata 1.9 TDI z blizu 400.000 z isto turbino. 8)

Kolega od fotra ima Passata 1.9 TDi( 110 KM). Dela več ali manj dolge relacije( v Italiji skoraj vsak dan po 500 km), pa nikoli počas vožen. Po Ac večinoma do daske oz. "malo" manj. Avto ima še zmerja isto turbino im pa prek 400 000 km oz skoraj 450.
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jul 13, 2005 11:30 am

sj nevem kaj se nekateri tko turbin bojite,kar je treba narest da dolgo služi je samo to,da ko ga terate da ga takoj ne ugasnete (itak nekaj zadnjih kilometrov voziti umirjeno,pa še potem malce počakate preden ga ugasnete),da uporabljate kvalitetno motorno olje,da ga vsake tolko časa mal terate v višje obrate (ne pa da stari atje z nizkimi obrati vozjo,da pol crkne) če se boste samo par telih stvari držal,se bo krepko podaljšala življenska doba.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr jul 13, 2005 12:43 pm

no ja teral ga fotr ni, sm ga pa jst prepucal vsake tolk časa s kakimi hitrimi 200-300km.
jst sem delal vse po pravilih, fotr ga je vozu pa sm 10kkm, je pa res da samo kak kilometr v eno smer,...
pa je zdej skor pol miljona škode!
original turbina: 332.000 sit
original obnovljena: 237.000 sit

pa ma avto 120kkm.

jst turbinca, po dosedanjem razočaranju-ne hvala.
lp

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr jul 13, 2005 1:15 pm

VW Transporter 2.5tdi 220.000 km pa čist normalno dela. Moj audi ma pa 120.000km pa tud čist lepo vleče. Je pa res da sta oba redno servisirana in lepo vožena tko da ni panike.
lp

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr jul 13, 2005 2:07 pm

maniac je napisal/-a:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
turbino ne zavrti, pravjo na servisu, da bo treba menjat!
pa to ni res pr 120kkm lepe vožnje, 1.lastnik je kolega od fotra-v glavnem daljše ture lepo na izzy, fotr pa v glavnem zdle 10kkm mestne vožnje z kr nekaj relacijami.

aja avto pa pežo 406 2.0 hdi 110km 2001l., če kdo slučajno ve, kdo renovira, prenavlja turbine al pa za kakšno cenejšo varjatno kot preko pooblaščenega servisa, bi bil inf. zelo vesel.

lp

Poglej, ko sem se jaz zanimal za obnovo turbine sem našel naslednje možakarje:

Kupic d.o.o.
Bevkova 6, Žalec
041 327 542

Medja Boris
Peske 5, Trzin
562 16 38

Korenjak Aleksander
Cesta 8. avgusta 8/a, Ptuj
02/ 780 11 46

Beja d.o.o.
Ljubljana

Pa povsod je bila cena za obnovo turbine tam nekje 70 jurjev, je pa načeloma pri vsakem da oni obnovijo turbino, dol in nazaj gor ti jo mora vzet pa kdo drug.

Je pa seveda odvisno kaj vse je šlo k vragu pri turbini - temu primerna je tudi cena.

LP

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr jul 13, 2005 2:43 pm

hvala,

pa maš pozitivne izkušnje z njimi, ker nam je reku na servisu (kar je pričakovano od njega), da so pol same sitnosti s temi pri nas obnovljenimi turbinami in da morjo potem zlo kmal nove kupvat, ker te hitro crknejo?

lp

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Sr jul 13, 2005 3:15 pm

Mi mamo na laguni 110000 pa ni še nč turbina šla. 1,9dci mašina

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jul 13, 2005 9:53 pm

maniac lahko je bilo tudi kaka tehnica napak, kar tezko verjamem, ker potem bi sla se prej. Ne stekam teh kilometrov. Ata jih je naredil 10.000 od teh 110.000 s tem da jih je delal po kilometer. Ti pa vsake tolk casa 200-300 hitrih se pravi preostalih 100.000 al kako.

Ta flikaraj je en falus. Ko se dizla vzge more delat. Se zato sem pa jaz spoznal tega s 400.000 in jih bo naredil pomoje se nekaj. Avto se vzge pol pa dela, kar pa vemo da je idelano za avto. Mrzli vzigi so tisti, ki ga ubijajo, potem pa se pade kaka blokada pa smo tam. Se vidim pri nas kako se eni vozjo domov :huh: :bonk
SlikaSlika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr jul 13, 2005 10:27 pm

Momci back to basics :) Material je material. Vecina turbin je iz istega materiala le z malo razliko od firme do firme. Kako se z njimi ravna je bistvu. Dodatek k temu bistvu je prava izbira maziv/olja. Use skp sestejes das osebi k zna cuvat in je stvar nepokvarljiva. Das pa to enmu bosancu k bo nalivu notr petrol olje pa mrzuga gonu na siht pa glih k se bo ogreu ugasnu bo avto crknu prej al pa slej. In dost o teh temah k jih je ze pouhn falus.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Če jul 14, 2005 6:29 am

maniac je napisal/-a:hvala,

pa maš pozitivne izkušnje z njimi, ker nam je reku na servisu (kar je pričakovano od njega), da so pol same sitnosti s temi pri nas obnovljenimi turbinami in da morjo potem zlo kmal nove kupvat, ker te hitro crknejo?

lp

izkušenj nimam z njimi . ker sem takrat ko mi je crknila, kupil drugo rabljeno (obnova bi me prišla 70 jurjev, toliko sem dal pa za rabljeno) - mene je le to motilo, ker bi moral sam dol pošravfat turbino, jo nesti tjra, ter jo potem spet sam dati gor (oz kdo drug, kar pa so odatni stroški - jaz sem pa takrat dal toliko denarja s kompeltnim servisiranjem).

Načelom pa dobro obnovljena turbina mora delati isto kot nova - saj ostane samo ohišje vitalni deli se pa delajo - konec koncev, če bi bila original tako hudo dobra verjetno ti ne bi zdajle spraševal kako do druge turbine.
Pokliči jih malo (najbolje tistega, ki ti je bliže) in se pozanimaj za to turbino koliko pride obnova (bi bilo pa dobro da veš kaj je sploh crknilo na njej - ker temu primerna bo cena, ker se mi zdi da lahko daš za ceno nove turbine praktično 4 x obnovit staro...se pravi ej nakup nove popolnoma nesmiselen.

Oz. se malo pozanimaj naokoli če ti lahko kdo tako turbino zrihta (novo) kaj cenej - tudi az sem kupoval evntilator klime za Passata pa sem štartal z uradno ceno 67 tisoč (z montažo skupaj 80 jurjev) pa sem ga na koncu našel za 25 jurjev, montiral sem pa sam.

Za štos pokliči:
Metalika Trade
Brodišče 5
Trzin
051 611 753
01/ 562 11 55
(tu sem jaz dobil evntilator - zda ali lahko zrihtajo tudi turbino...pokliči)

POtem še:
EUROTON
Tržaška 383
Slovenčeva 24
200 26 70

Pri takih zadevah je treba telefon v roke pa klicat naokoli - tako lahko rpihraniš (pri tvojih cena-h) tudi polovico cene - kupi salomonca in poglej oglase - za rabljeno, če kdo prodaja tvoj motor po delih, kako trgovino za nad. deli za tvoj tip avta,...

Seveda pa moraš vedeti katero turbino imaš (proizvajalec in tip) - če ne veš, vprašaj serviserja ki ti je 'obelodanil' da je šla v franže oz. pokliči na kak servis in se pozanimaj kak tip turbine je v teh motorjih.

Pri takuih zadevah je treba migat :) - najbolje s telefonom v roki.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če jul 14, 2005 7:24 am

samo en velik problem je: brez enga avta smo in ne moremo biti, ker ga fotr krvavo potrebuje, tko, ga morm pa jst zdej po opravkih in gradbiščih vozit oz. mu posojat avto, poleg tega pa je še razbil služben kombi in je totalno sranje trenutno.

fotr ma 2 firme, jst sm potnik,...avto mora biti čimprej popravljen.

za tistega, ki me je spraševal okoli kilometrov:
fotr je 2.lastnik, prvi je bil en njegov kolega (cca 60 let), ki pa je avto v glavnem vozil na dolge ture (prej je mel Vti-ko) in avto, ko smo ga prejel je mel 110km in je bil lepši kot nov.
torej smo mi sedaj naredil cca 15000, od tega jst cca tretino tega, ker ga uporabljam za službo.

fotr je že naroču original obnovljeno, jst bom pa to našo dal pregledat, če se jo da obnovit pol pa al prodat al pa montirat na kak svoj avto (pa ne twingo, ker bi bla to truga na peciklih).

kakšne so kej cene obnovljenih pri nas al pa poškodovanih?

lp pa hvala vsem, ki ste si vzeli čas za naš problem :hi .

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov