Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr jul 27, 2005 10:01 pm

No sem se neki pozanimal: trajekt pride 82Kun avto in 13Kun na osebo v eno smer. Cesta kjer se gre čez most in potem odpade trajekt, pa naj bi bila na kritičnem delu prenovljena, lahko to kdo potrdi?
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
makgajver
Nov uporabnik

Napisal/-a makgajver Če jul 28, 2005 6:20 am

kje si pa to zvedel da je delno obnovljena,nazadnje,to je cca 2 mesca sem jaz od kolega dobil inf da je cesta še vedno v slaben stanju :?:

si klical za inf na AMZS,dej probaj z njimi,jaz bom pa zdej z kolegom kontaktiral če on kej več ve :)

Uporabniški avatar
PIL
Novinec

Kraj: Gabersko

Napisal/-a PIL Če jul 28, 2005 6:41 am

Jst ti lahka povem da je cesta čist uredu lepo prevozna, sam tist njihov tipičn asvalt je ves gladek pa rezan v ovinkih, drgač pa nobenih večjih lukenj pa grbin. Sm pršu domou pred enm tednam.
Slika
Slika

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Če jul 28, 2005 8:05 am

Glede ceste ne vem kak je, sam jaz ti povem, da se bol splača it z trajektom, ko naokol. Mislim da sem se okol vozu 2uri, vglavnem ful ful dolgo in mi je blo žal. Namreč bil sem pred dvema letoma, pa ko sem šel tja, sem šel s trajektom. Fajn se mal spočiješ, mal se naslikaš karkol. Ko sem pa šel domov, sem pa šel naokol po cesti in mi je blo žal. Brezveze zabit cajt. Vidiš tak nič kaj ne ko sam tisti most.

Kam greš v Novaljo? Pomoje mislim da je novalja najbolši kraj na pagu. Maš tudi več kopališč, men najbolše je blo v Zrčah. Pač plačaš tisto parkirnino, pa se splača. Sam naj ti povem, da si kupi ono marelo, pač senčnik , ko si vodo not naliješ v stojalo, pač na pagu nimaš kje kake sence. Senčnik ti bo ziher vedno prav prišu. Drugač jih tak tam prodajajo, sam če maš tuki kaj pocen, pol vzami. Nebo ti žal. Pa drugač je v Zrčah mal hladnejša voda. Pač je tak zalivček kjer nekak voda bol hladna.

A greš v apartma al kaj? A greš na blef? Pač da boš tam iskal apartma.
Neki ti povem, če greš na blef. Ne išči daleč od plaže. Ti kar pejd direkt v center če greš v novaljo, pa mal poišč. Eni so zelo pocen, še one turistične takse eni ti ne zaračunavajo. Da se najt ziher. Vsi ful mislijo v centru je drago pa to, bo raj bol v obrobju poiskal. Ni res. Da se najt. Ful poceni. Cenej še eni zato dajo, ko majo lukne in hočejo lukne zapolnit. In zato spušajo cene.
Jaz mam že izkušnje tam, sam me ne vleče več tja. Ko si enkrat bil tam, bi raj videl še druge kraje. Čeprav je pa ful fajn.

Naj povem, da mesto pag na otoku pag je ful blesavo. Enkrat sem se probal it kopat na pag in ti lahk povem, da je blo porazno. Nobene primerjave z novaljo in kopališčem zrče.
Če greš na pag pej v novaljo. Pa tud največ se dogaja v novalji. Po večrih pa majo žure v zrčah, ko je tak bar kr na plaži, vglavnem fajn je.

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Če jul 28, 2005 8:19 am

Aha, zdajle sem mal bral, da so eni čakali na trajekt ful dolgo. Ne vem, jez sem tja prišel v zgodnjih urah in sem glih zraven uletu. Mislim da sem čakal ene 15min. Pa tudi če bi 2 ure čakal, ko bi raj šel na trajekt, ko pa da bi se okol vozil. Tak kot so rekli slaba cesta, ovinki da popizdiš, nikamor se ne pripelješ pa tudi če hitro voziš. Sami ovinki. Nič ne vidiš kaj fajnega. Ne splača se. Verjemi. Nič ne boš zamudil. Pač zapucaš tist bencin za 100km, pa še lahk se ti zgodi kak kreš na cesti. Če vseskupi preračunaš, boš raj šel na trajekt.

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Če jul 28, 2005 8:56 am

alesy je napisal/-a:Aha, zdajle sem mal bral, da so eni čakali na trajekt ful dolgo. Ne vem, jez sem tja prišel v zgodnjih urah in sem glih zraven uletu. Mislim da sem čakal ene 15min. Pa tudi če bi 2 ure čakal, ko bi raj šel na trajekt, ko pa da bi se okol vozil. Tak kot so rekli slaba cesta, ovinki da popizdiš, nikamor se ne pripelješ pa tudi če hitro voziš. Sami ovinki. Nič ne vidiš kaj fajnega. Ne splača se. Verjemi. Nič ne boš zamudil. Pač zapucaš tist bencin za 100km, pa še lahk se ti zgodi kak kreš na cesti. Če vseskupi preračunaš, boš raj šel na trajekt.

Saj se strinjam da se ravno ne splača vozit skor 100km več,pa tudi ne zaradi tistih 220 KUN ki jih itak za benz porabiš, ampak je problem v tem da mam nizek avto in še spojlerje plus dve osebi in ful prtljage, pa slišim da folk tudi že s serijskim avtom nasede, če je trajekt bolj nerodno parkiran. Zato bom šel po cesti.
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Če jul 28, 2005 12:13 pm

Absolutno na trajekt ( za Novaljo ). Pred tremi meseci velik kos ceste še ni bil porihtan ( sem moral okoli , ker sem trajekt zamudil , bilo pa je izven sezone ). Avto mi je tak spajtlalo , da bi raje počakal tiste 3 ure na naslednji trajekt.

Pazi na naselje ( ki se gatrenutno ne spomnim ) , ki se nahaja na Jadranski magistrali med Senjom in trajektom - tam vedno stoji radar ( letos sem ga spregledal :lol: ) !
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Če jul 28, 2005 12:16 pm

Višina traketa pa je tudi odvisna kdaj greš na njega ( plima / oseka ).

Jaz povprečno do novalje porabim 3,5 h ( iz MB ) - v nedeljo zjutraj ali pa med tednom. Če pa grem v soboto ali petek pa porabim tudi 8 h.
Renault Megan 2 Ai Edition

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Pe jul 29, 2005 7:47 am

Airborne je napisal/-a:
alesy je napisal/-a:Aha, zdajle sem mal bral, da so eni čakali na trajekt ful dolgo. Ne vem, jez sem tja prišel v zgodnjih urah in sem glih zraven uletu. Mislim da sem čakal ene 15min. Pa tudi če bi 2 ure čakal, ko bi raj šel na trajekt, ko pa da bi se okol vozil. Tak kot so rekli slaba cesta, ovinki da popizdiš, nikamor se ne pripelješ pa tudi če hitro voziš. Sami ovinki. Nič ne vidiš kaj fajnega. Ne splača se. Verjemi. Nič ne boš zamudil. Pač zapucaš tist bencin za 100km, pa še lahk se ti zgodi kak kreš na cesti. Če vseskupi preračunaš, boš raj šel na trajekt.

Saj se strinjam da se ravno ne splača vozit skor 100km več,pa tudi ne zaradi tistih 220 KUN ki jih itak za benz porabiš, ampak je problem v tem da mam nizek avto in še spojlerje plus dve osebi in ful prtljage, pa slišim da folk tudi že s serijskim avtom nasede, če je trajekt bolj nerodno parkiran. Zato bom šel po cesti.
l.p.

Ja potem pa že veš. Saj je lepo imet avto spuščen in to, sam ni pa prav nič uporabno. Na vsako sranje nasedeš, še če je mal snega na cesti nikamor ne prideš.

Uporabniški avatar
JjAaNn
Novinec

Kraj: vrtovin med ajdovščino in gorico :)

Napisal/-a JjAaNn Pe jul 29, 2005 10:01 am

pa ne vem če je tolko problčm kej je na trjektz letos z nami šla škoda rs znižana pa spojlerji in use....in jim je ratalo gor prist...tkod anvrjetno ni blema...

Pa uživaj na morju

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So jul 30, 2005 2:03 pm

Najbolj se splača it (iz LJ) po avrtocesti do Ivančne Gorice, proti Žužemberku in nato skozi Črnomelj na mejni prehod v Vinici, malo naprej pa že zaviješ na AC (Bosiljevo). Mi smo šli dol za Gospić in potem malo nazaj lazili preko Karlobaga do trajekta (Prizna). Lahko bi šli pa po moje tudi prej dol, sam je še zmeri dobro izpadlo.
Druga pot je po AC proti Postojni, nato skozi Ilirsko Bistrico proti meji (Rupa), nato imaš AC do Rijeke, od koder te v Prizno (do trajekta) pripelje jadranska magistrala, ki pa zna bit precej zoprna, če se kej zabaše oz. če imaš pred seboj kakšnega b*****, ki vozi ko kura brez glave.
Lahko jo mahneš tudi čez Karlovac.

Če povzamem, po mojih izkušnjah je najboljša 1. varianta, ker je izredno hitra in brez većjih naporov prideš na cilj v kar spodobnem času.

Pa še to: NAZAJ BOGNEDAJ PO AVTOCESTI (1. varianta v nasprotno smer)! Situacija je totalno obratna kot v smeri proti Pagu, saj nasprotni pas (za nazaj) še ni zgrajen in moraš po parih kilometrih dol (kar ti bo vzelo minimalno 40 min zaradi nepopisne gužve - cestnino kajpak še vedno veselo zaračunavajo), pa potem cjazenje po "Vukojebinah" (serpentine, ozke ceste, zmešan folk za volani) in spet nazaj na AC itd., skratka to ti vzame minimalno 5 ur in kakšen mini živčni zlom na serpentinah in klancih, ergo - odsvetujem. Raje jo uberite nazaj po jadranski magistrali, ker ves folk rine na AC (ne vedo, da nista dokončani obe smeri).

Glede mosta je pa tko, da boš rabu minimalno 1 uro več do cilja pa še to ob normalnih razmerah na cesti.... Smo mi tudi gruntali, da bi jo mahnili čez most, ampak smo nato ugotovil, da se bistveno ne splača, sploh, če greš v Novaljo, ker moraš še pol otoka prevozit do tja. Itak nas je blo več v avtu in smo si delili stroške pa še prej smo bli tam, brez cijazenja in nerviranja.

Trajekt je pa tko, da če boš izbral kakšno idealn čas, boš čakal tudi po več ur. Mi smo prišli v Prizno ob 8h in smo čakali 1,5 ure, ko smo šli nazaj je bla pa že ob 6.30 lepa vrsta, čeprov ne tok kritična kot nazadnje. Sicer pa vozijo 4-je trajekti non-stop gor in dol. Torej, če vidiš hudo vrsto, se obrni in pejt čez most, če se ti mudi oz. misliš da boš čakal več kot 1 uro.

Evo, to je bil info iz prve roke, pa čim manj zapletov in lep dopust oz. počitnice :D!
SlikaSlika

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren So jul 30, 2005 2:49 pm

po mojem se ti splaca po magistralki. mi smo probali ze tri moznosti in nam je najbolj vsec magistralka. se pravi gres na smarje sap dol in do kocevja nato pa do delnic. avtoceste ti ne priporocam ker smo se vozili 8 ur (zaradi kolon)!! po magistralki prides v max 3 urah. upam da bos izbral magistralko, pa dobr se mej.
za info cesta po in pred paskem mostu jo obnavljajo.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Ne jul 31, 2005 9:20 am

Radarji: http://www.hak.hr/cpage.aspx?page=radari.aspx&pageID=389
Več na http://www.hak.hr, kjer imate poleg vseh ostalih prometnih informacij tudi nekaj webcamov, eden ali dva celo v Prizni v pristanišču (vrsta za trajekt).
SlikaSlika

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren Ne jul 31, 2005 2:35 pm

hvala za to stran.

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Ne jul 31, 2005 10:27 pm

He, no sem že nazaj, pa da vam povem; tja sva šla čez Jelšane po AC do Rijeke in po Jadranski magistrali mimo Prizne(trajekt) skoraj do Zadra in potem čez most do Novalje. Res je da je cesta od Prizne do Novalje dokaj slaba, ampak se da. Popestritev je bila vožnja za zelo hitrim sonarodnjakom, na relaciji malo pred mostom pa vse do Novalje. No ampak moram reči da se je kjub adrenalinskemu vložku zadnjega dela poti, vožnja zelo vlekla.
Mogoče zato ker je bil štart ob 1h zjutraj in sem bil ob 6,30h ko sva prispela v Novaljo na plažo Zrče, kjer so btw. še poležavali utrujeni žurerji s piksnami ob sebi :P , že rahlo urujen :cry: . Žur v Zrčah je pa nepozaben :shock: in pa tudi gneča avtov in s tem folka, ki parkira par km okrog plaže, ker je ob polnoči parking za kakšnih 200 avtov že poln. Noro, gremo šeeee. No pa da nadaljujem glede vožnje, vozila sva malo hitreje pa je vseeno trajala sama vožnja brez postankov slabih 5 ur. Nazaj sva šla pa danes, lepo iz Novalje na trajekt(10 min vožnje), ki sploh ni bil problematičen za gor/dol :) in nisva nič čakala, ter potem 15min s trajektom, nato pa isto po magistrali nazaj in sva vozila od trajekta do Lj. dobre 3 ure. Bila pa je na nekaterih delih rahla gužva tako da se ni dalo kaj dosti hitreje.

Aja pa hvala za opozorila glede radarja okrog Senja, mislim celo da je bil tokrat v kraju Novi Vinodolski. Ker ste me opozorili, sem vozil lepo počasi za enim precej počasnim avtom, za mano pa en nadležen na rit nalimam Italijan z meco. No ko se mi je 15min stalno vozil za ritjo iz skakal not pa ven iz pasu, se je končno odločil za prehitevanje mene in avta pred mano, v trenutku ko je zaključil prehitevanje ga je pa pričakala lizika gospoda policaja :P .

l.p.
Born to be wild !

križi
Novinec

Kraj: Podutik

Napisal/-a križi Po avg 01, 2005 8:02 pm

Jst mam pa namen it v sredo zvecer mal na Pag pogledat za steri dni.

Upam, da me ne bo pricakala kje lizika policista :D

Aja, pa kje si sel iz Ljubljane na Pag?
Lj-Delnice-Rijeka-Pag, ali Lj-Postojna-Ilirska-Rijeka-Pag?

Na karti meni kaze, da so Delnice krajse in hitrejse za 10 min.
Je pa cesta malenkost bol razgibana...
Rad se udeležujem vsakršnih srečanj in mi je v veselje spoznavati nove ljubitelje avtomobilizma pa če tudi je to na križišču:-)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po avg 01, 2005 8:09 pm

Bil dol prejsni teden .. picis po magistralki .. en del magistralke je pa prenovljen .. vse na novo. Jaz sem sel dol na Rijeko po banu, pa potem dol po magistralki, trajekt cez pa v Gajac .. ene 4 ure sem rabil po omejitvah .. mislim pa, da sem dal za trajekt 108 kun (avto, jaz, bejba) aja pa samo ene 20-30 min traja voznja z trajektom .. pa takoj sem bil gor .. prav tako ko sem sel na Pag kot iz njega .. prav tako nobenih komplikacij na meji.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Po avg 01, 2005 8:49 pm

Jaz sem šel čez Ilirsko Bistrico pa po AC do Rijeke pol pa na magistralo, trajekt pa vozi od Prizne do Žigljena (Pag) 15 min.
l.p.
Born to be wild !
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov