Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Koliko vam avto pomeni?

Avto mi pomeni vse - živel bi tudi v baraki in plačeval ogromne pufe, samo da bi stal pred barako orenk avto
10
10%
Avto in hiša - to mi je nekako enakovredno
89
90%

Skupaj glasov : 99

acx
Novinec

Napisal/-a acx To avg 02, 2005 4:50 pm

kar se tiče tega avto vs. bajta, sm mnenja da mora bit hiša nekako sorazmerna z vrednostjo avta, namreč nekaj časa sem se šolal v mestu kjer je večina stanovanj odkupljenih po jazbinškovem zakonu (enosobna, enoinpolsobna stanovanja, kjer živi tro- ali štiričlanska familija) za nekih 400ksit, potem jim pa pred bajto stoji nek BMW M3, al pa kaki kabrioleti al pa nevem kaj :roll: , zraven pa je večina teh prejemnikov socialne podpore, tko da :roll: pol se pa sprašujemo zakaj eni ne marajo teh in onih, če se jih pa samo postavljaštvo skup drži

tko kot sm že na začetko omenu, mi je pomombno da sta si avto in stanovanje v nekem določenem razmerju vrednosti, in sicer naj bo to stanovanje več vredno od avta :!: (primer: prišla je na obisk neka ''žlahta'' z mercedesom cl 55, pa enostavno ni nekako pasalo k naši hiši, preveč je zgledalo pozersko, če bi ta avto meli mi--torej bi se mogli selit v bolj razkošno hišo :) , sodi pa nekako skupaj naš avto za 5mio in hiša, pa ne izstopamo v nobenem pogledu in nismo za nikogar nastopači)

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To avg 02, 2005 5:02 pm

nebivedu je napisal/-a:Dal sem še eno možnost, pa mi je sploh ni napisalo - zadnaj možnost je prvo štalca pol pa kravca pa avto - do takrat pa ena škatla, k me vsaj naokoli vozi.

to je mankal ja!!
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To avg 02, 2005 5:18 pm

Seveda mi avto dosti pomeni, in na splosno avtomobilizem ampak raje bi mel neko bajto, v koncni fazi je avto se vedno samo pleh.
Slika

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger To avg 02, 2005 5:53 pm

Najprej štalca pol pa makina.

Brezveze je zdej kupit en avto za 10mio sit in živet pr starših. Kupiš avto za kar ga rabiš in za kolkr ga rabiš, brezveze nevem kake miljone zanjga metat.
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 To avg 02, 2005 7:29 pm

Zzooommm je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Meni svoj avto pomeni osebno svobodo. Nekateri si to interpretirajte tako, drugi drugače. Ni pa zdaleč vse.... trenutno bi ga takoj zamenjal za eno luštno punco .... jebiga... z avtom se ne da pogovarjat... nič ti ne da.... samo jemlje..... če pa vzamem denar kot energijo... bi jo raje zapravljal za druge stvari... pač... avto je nujno zlo... ki ga moraš met.... isto kot mobitel :roll: :roll: ..Anketa mi pa ni všeč. Avtor je šel v ekstreme :roll: :roll: :roll: ..... Drgač imam pa jaz čisto druge cilje v lajfu kot avto... rad bi si ustvaril kaj svojega, da bi za sabo tudi kaj pustil, oz. da bi imeli moji otroci kaj od tega (če bojo..) ... Avto mi je nekje pri dnu lestvice..... (pred tremi leti sm čist drgač mislu...) :oops:

Fak stari a ti men misli bereš al kaj :huh: tole je blo skor 100% dead-on :D

Podpis tudi jaz :)

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To avg 02, 2005 7:31 pm

Ja mal je štorast vprašanje tole...bi mogu bl apelirat na stil vprašanja kok daš na avto-a ga redno servisiraš,ga neguješ, ga pokrivaš pozimi, nabavlaš dobre gume zanj,itd...ker važn je odnos do avtomobila, sej bi vsi dal maljone za avto če bi jih mel...večina tukile pa itq nima še svojga bivališča (pisec izuzet :P =I ) ker smo še mladi pa še živimo pr starših...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To avg 02, 2005 9:27 pm

Kt pugi pravi...spreminjamo se z časom...prioritete se zamenjajo...
Jz šparam, pa ne vem zakaj...ampak za avto ne...da se bom matru pa delu počitniško, pa med letom stisku ko zverina?
Mam avto, ki ga poceni vzdržujem, kmalu bo po mojem okusu(čeprav nikoli ne to to :P ), zaenkrat mi zadošča, če bo zdržu, bo prvi ko bo vozu cement do gradbišča :P :P :P

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 03, 2005 2:26 am

men avto pomeni v osnovi prevozno sredstvo. rd mam ce me razvaja, sam to je pa tut vse. sicer bi mi avto lahko bil tudi fetiš, sam bi mogu bit en star exot, bolj redk kot 6 peresna deteljica, da bi zadostil mojim zeljam.

razne nove mecke amg in nova fancy korita pa mi sploh ne zbujajo nobenih custev.
pac gaymobili, cist privoscim tak avto raznim takim kot je mario galunic in un danijeve zvezde in podobni. nej se pederišejo ce jim pase, sam vsaj name to ne nardi nobenga extra vtisa.

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Sr avg 03, 2005 7:24 am

Ko sem pred šestimi leti šel na svoje, sploh nisem razmišljal o avtomobilu ampak le o ureditvi in opremljanju stanovanja. Ko sem obrnil nov list v svojem življenju, se je vse začelo dogajati z veliko hitrostjo - poroka, otrok,.........pred letom dni še drugi otrok......
Ko sem leta 2000 takratnega clia zamenjal za pežoja sem mislil, da sem šel predaleč oz. da sem kupil predrag avto za vzdrževanje......no, po nekaj letih sem mnenja, da sem kupil zelo OK za malo denarja, in ob dejstvu, da moram mesečno kriti velik obrok stanovanjskega kredita, plus položnice mislim, da živim normalno slovensko življenje.....
Naj povzamem - najprej štalca, potem kravca, nato šele kakšen vozek.....
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Sr avg 03, 2005 7:28 am

Sicer pa velja, da kdor nima v hlačah ima velik avto.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr avg 03, 2005 8:33 am

To je res mal težko opisat kaj ti pomeni avto. Seveda to ni najpomembnejša stvar v mojem življenju, je pa kar pri vrhu. Ni mi pomembno kakšen spojler ima gor in da imam na avtu gume za 100 jurjev/kos, ampak da avto vsakič vžge in me varno in udobno pripelje na cilj, solidno izgleda (da ni ves spraskan, obutan, zbledel,...), to je pa že to.

Je pa tko, da mi vseeno veliko pomeni in mi je všeč čas, ki za zapravim za ukvarjanje z avtom. Pred kakim tednom sem recimo avto temeljito spucal zunaj in znotraj, ga spoliral, namazal armaturo,.... in pri tem porabil cca 7 ur. To sem delal od 15.00 pa do 22.00, vroče je bilo za crknit, jest sem pa vseeno ob tem užival.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Sr avg 03, 2005 9:01 am

Mumbley je napisal/-a:Sicer pa velja, da kdor nima v hlačah ima velik avto.

Zaradi tega imaš ti Polota ?
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Sr avg 03, 2005 9:06 am

DognerDJ je napisal/-a:
Mumbley je napisal/-a:Sicer pa velja, da kdor nima v hlačah ima velik avto.

Zaradi tega imaš ti Polota ?

Seveda, vse kar potrebujem nosim s seboj. :P

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Sr avg 03, 2005 9:28 am

Avto mi pomeni fuuul v tem smislu, da prakticno ves denar vlozim izkljucno samo v avto...kak tolar gre normalno tud drugam...ampak ta velki denarci pa v avto.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Sr avg 03, 2005 9:57 am

Stanovanje, hiša je nuja, brez tega pač ne gre. Avto pa je le premičnina kos pleha pa plastike s katerim se premakneš od točke A do točke B.
Če nimaš hiše-fleta, si lahko poiščeš za spat kakšno klopco v parku. Če si pa brez avta, ti pa še vedno ostane taxi, bus ....
Tko da mi je stanovanje zlozlozlozlo bol pomembn kot prevozno sredstvo.
Nepremičnina ohranja vrednost, limuzina pa je vsak dan manj vredna!!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 03, 2005 4:32 pm

cordo je napisal/-a:limuzina pa je vsak dan manj vredna!!

cist odvisno.

so avtomobili ki jim cena pada, vec al mn vecina in so avtoobili ki jim cena iz dneva v dan raste. ko si bom kupoval avto kateremu osnovna funkcija ne bo da me pripelje od A do B, si bom definitivno kupil enega od slednjih.

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Sr avg 03, 2005 9:14 pm

Se strinjam, da dom pomeni veliko več kot avto... ampak, cene stanovanj in hiš ravno ne gre primerjati s ceno avta- razen če si ubodeš Hummerja :lol: ... Jaz imam takšen avtek kot si ga je moj žep lahko privoščil... sicer bi rada kaj boljšega v prihodnosti, vendar so tudi pomembnejše stvari v katere je vredno vlagati denar. Ja, seveda si mal spedenš avto- daš kako malenkost gor, he he :P ....
Anketa, hmm :roll: Vse je odvisno od tega, kakšne prioritete imaš. Meni je avto več kot samo prevozno sredstvo.... (mine even has a name... :oops: )...
LP! ;)
In love with Eleanor ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 04, 2005 6:18 am

Tinal je napisal/-a:Se strinjam, da dom pomeni veliko več kot avto... ampak, cene stanovanj in hiš ravno ne gre primerjati s ceno avta- razen če si ubodeš Hummerja :lol: ... Jaz imam takšen avtek kot si ga je moj žep lahko privoščil... sicer bi rada kaj boljšega v prihodnosti, vendar so tudi pomembnejše stvari v katere je vredno vlagati denar. Ja, seveda si mal spedenš avto- daš kako malenkost gor, he he :P ....
Anketa, hmm :roll: Vse je odvisno od tega, kakšne prioritete imaš. Meni je avto več kot samo prevozno sredstvo.... (mine even has a name... :oops: )...
LP! ;)

audi allroad, bmw X5, mercedes ML, poršeji, ferrariji, lamborginiji, ... - za denar ki ga daš za tak nov avto dobiš pr nas lahko tut več kot eno hišo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Če avg 04, 2005 6:51 am

nebivedu je napisal/-a:
Tinal je napisal/-a:Se strinjam, da dom pomeni veliko več kot avto... ampak, cene stanovanj in hiš ravno ne gre primerjati s ceno avta- razen če si ubodeš Hummerja :lol: ... Jaz imam takšen avtek kot si ga je moj žep lahko privoščil... sicer bi rada kaj boljšega v prihodnosti, vendar so tudi pomembnejše stvari v katere je vredno vlagati denar. Ja, seveda si mal spedenš avto- daš kako malenkost gor, he he :P ....
LP! ;)

audi allroad, bmw X5, mercedes ML, poršeji, ferrariji, lamborginiji, ... - za denar ki ga daš za tak nov avto dobiš pr nas lahko tut več kot eno hišo.

Ja, no, sej pravm, morš met kakšno hudo makino, da lahk primerjaš z bajto! :lol:
In love with Eleanor ;)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr avg 10, 2005 12:04 pm

najbolj normalno zgleda, da je pred bajto avto, v vrednosti 10-15% od hiše v kateri živi lastnik. No saj na gorenjskem je nekak tko. V lj ma pa skor vsak več vreden avto kot pa flat.

naprimer hiša 100 milj / avto E-klasa, BMW 5 / mogoče leto rabljena S-klasa...
Hiša 30 milj / malo rabljena reno laguna/ mondeo / passat...
Hiša 300 milj / cl500 /sl 55 / ter se 2 poršeja (tle poj ni več limita)

:lol:
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov