Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 03, 2005 2:29 pm

Poimt te teme mi prosim naj en pove?
Da bomo zdej en mesec nabijal pa lagal drug drugmu kok smo po omejitvah vozl?
dejte no...... keri hoče prav keri ne pač ne..... za sebe vem kok vozim kot drugi vejo zase.....

Sam celo težk nardim kak hitrostni prekršek....... u mestih, vaseh in naseljih se držim omejitev....... moj avtek rab 16 sekund do sto...... se prav u 10tih sekundah prileze iz 60 na sto....... takrat je pa spet kaka omejitev.......
Se strinjam s tistim da je kak novejši večji avtek bolj varn od moje petke.... petka pri 160 tko skor razpade..... ampak več kot 140 pa niti ne gre.....
Nagradnjo vprašanje...... kdo dela manj prekrškov? Jaz ker mi avtek tko al tko skor ne gre čez največjo dovoljeno hitrost al en ki ima večji novejši avto s 100 konji in se kamot pelje 200?
Pa pozor nisem uprašu kdo se bolj varno pelje...... ampak kdo stori manj prekrškov.....

Zaključek...... tema je relativna ... odvisna od vsakega posameznika.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr avg 03, 2005 9:06 pm

Mumbley je napisal/-a:Po mojem bi bilo še bolj efikasno ko bi vsakega, ki naredi prometni prekršek zasledovali in ko ustavi ga izvlekli iz avta ter prebutali ter mu povedali da izvajamo vse-slovensko akcijo ter da vsakega, ki naredi prometni prekršek prebutamo ter mu povemo vse prekrške ki jih je naredil, pa da naj pazi v bodoče ker se akcija ne zaključi danes.

pa se nihče ne boji, kaj pa če bi potem on stopil iz avta in vse okrog prebutal in ga zgal dalje 200+ .
:D

Uporabniški avatar
tejo996
Nov uporabnik

Napisal/-a tejo996 Sr avg 03, 2005 9:22 pm

:o kar se Janezek nauči to Janzek zna :o
iz tega nebo nič ker smo v sloveniji sto let za kačami :idea:

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Sr avg 03, 2005 9:23 pm

Mumbley je napisal/-a:Po mojem bi bilo še bolj efikasno ko bi vsakega, ki naredi prometni prekršek zasledovali in ko ustavi ga izvlekli iz avta ter prebutali ter mu povedali da izvajamo vse-slovensko akcijo ter da vsakega, ki naredi prometni prekršek prebutamo ter mu povemo vse prekrške ki jih je naredil, pa da naj pazi v bodoče ker se akcija ne zaključi danes.
:lol: :lol: :lol: :pray:
In love with Eleanor ;)

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Sr avg 03, 2005 10:32 pm

S prehitro voznjo je tako! Potrebo po hitrosti ima clovek v kri (v genih) tako kot potrebo po sexu, po unicevanju (podzavestno), seveda je ta potreba pri moskem spolu rahlo vecja kot pri zenskem. Vseeno tezko je zatrt naravo, clovek je vedno uzival v hitrosti in andrenalinu.

Tko da vsak pac vozi kot vozi, ampak noben se tak zakon tezko zatre to podzavestno potrebo, ki je pri nekaterih zelo velika!

Lepo da bi radi imeli akcijo, ampak prosim ne se slepit, omejitve so na dostih krajih cisto pretirano prenizke 50 km/h pa to je dejansko kot da bi stal pri miru... ne recem v naseljih ampak recimo kaka trzaska cesta ?!!! wtf
Pravila so da se krsijo, vsak pa itak zase ve v kaj se spusca in kake so morebitne posledice...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 03, 2005 10:51 pm

js zadne cajte vozm po ac se dost pod omeitvami. pac raj nardim s tankom kksnih 200km vec kot manj.

kar se pa prekrskov tice, nesmiselnih predpisov itak nikol nisem spostoval :>

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Sr avg 03, 2005 11:19 pm

Prijavim na idejo nebiveda in avgusta se bom se dodatno potrudil za zakonito, sprosceno, dinamicno, varno voznjo.
Saj nisem i****, da ne bi mogel en mesec brez tisanja, se na bencinu bom prisparal :)

Tisti, ki se ne strinjate s predlogom, imam idejo za vas. Poskuste vsaj brez razburjanja za volanom ta lep poletni mesec, vzemte voznjo kot lagoden uzitek, ce se ze nocete pocas vozit.
Na cesti rabmo pozorne in razumne ljudi, vsako dretje in zivciranje manj bo vzelo pobudo egomanijakom, da se p*zdijo nazaj ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 04, 2005 6:30 am

life4rave je napisal/-a:S prehitro voznjo je tako! Potrebo po hitrosti ima clovek v kri (v genih) tako kot potrebo po sexu, po unicevanju (podzavestno), seveda je ta potreba pri moskem spolu rahlo vecja kot pri zenskem. Vseeno tezko je zatrt naravo, clovek je vedno uzival v hitrosti in andrenalinu.

Tko da vsak pac vozi kot vozi, ampak noben se tak zakon tezko zatre to podzavestno potrebo, ki je pri nekaterih zelo velika!

Lepo da bi radi imeli akcijo, ampak prosim ne se slepit, omejitve so na dostih krajih cisto pretirano prenizke 50 km/h pa to je dejansko kot da bi stal pri miru... ne recem v naseljih ampak recimo kaka trzaska cesta ?!!! wtf
Pravila so da se krsijo, vsak pa itak zase ve v kaj se spusca in kake so morebitne posledice...

Poglej napisano je da kdor hoče naj, komur ne paše ni treba.

Tukaj je predvsem eno - VSI BI MORAL TKO VOZIT STALNO, velika večina bumbarjev, pa še en mesec ne more. Večina jih ima izgovore. Zakaj? Zato ker so to tisti bumbarji, ki nas ogrožajo in ki prehitevajo v škarjice. IN NE, ČLOVEK NIMA POTREBE V KRVI PO DIRKANJU NA NAVADNI CESTI IN V NASELJIH - TO POTREBO IMAJO SAMO IDIOTI!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če avg 04, 2005 6:59 am

Važn je kaj imaš v glavi, če oseba nima tolk razuma da ga prpika po ulici 100 nej ve, da bo enkrat v tistem trenutku en 4-letnik steku mu čez cesto. 50km/h je skor preveč pri avtih brez ABS... avto se men ustav skor v trenutku v krizni situaciji in v lastnem mestu se mi je v nekaj letih zgodil, da je abs rešil par mulcev in dva kolesarja k sta izsilila krizišče... takoj ko greš nad 50 v mestu se ta riziko poveča za parkrat, zato lepo cruisejte po nevarnih ulicah, tiste bolj pregledne pa po lastni presoji...

Če imaš tok lastne presoje kaj je še varno ali ne, potem spremljaš okolico in zaznavaš vnaprej do kakšne situacije lahko pride in jo preventivno preprečiš.

Vsak butl ga v Sloveniji zna tišat, kok nesreč pri tem povzroč je pa drug vprašanje... my 2cents.

Nebivedu: se pridružujem akciji strpne vožnje, obvestilo o njej je dodano tudi na prvo stran portala.
Zadnjič spremenil ice, dne Če avg 04, 2005 7:43 am, skupaj popravljeno 3 krat.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če avg 04, 2005 7:17 am

Jest lepo vozim si na lastne oči videl :P
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če avg 04, 2005 7:36 am

killah bee je napisal/-a:Jest lepo vozim si na lastne oči videl :P

jao jao killah.....omejitev v BTC-ju ni 60 km/h :lol: :lol: ...BUSTED :roll: .....k je jurchi radar zravn nimaš šanse da se zmuzneš :P .....drugač pa jest mislm, da če bi vsak probu vožnjo v izi (kar ne pomeni cijazenje) bi kmal vidu, da je veliko bolj sproščen, pa eno u izi muzkico in prideš iz vožnje spočit in dobre volje :P

Tko, da kar se tega tiče se čist strinjam z borut-om007.

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Če avg 04, 2005 7:36 am

Zelo pozitivno sem presenečen k sm zagledu to temo danes zjutraj...
Nebivedu - zlo lepo da si se spravu neki ukrent - na zalost je pr slovenčkih tko k bi scal proti vetru...nazalost...

Moram rect da sam se drzim skoraj zgledno omejitev - od nekdaj...na zalost vecino "prepricajo" v to visoke kazni, namesto zdrava pamet....

Kar se mi zdi zlo "zanimivo" v teh parih dneh odkar sem doma iz dopusta (mesec v USA)... ljudje so tko nestrpni in neolikani za volanom da smo prav gotovo v svetovnem vrhu(nočem nas primerjat z "južnimi" republikami)...

Čez lužo sem prevozil 1500-2000 milj na teden in nisem videl niti enega divjaka na cesti (razen obračuna med tolpami - ki recimo da ne šteje)...premislite koliko ljudi je tam čez...ob 8h zjutraj je glavna vpadnica(6 pasovnica) v LA nabito polna - ne vidiš enega norca k bi poizkušal pridobit 2 sekunde in 8x zamenjal vozni pas, nihče ne vozi čez omejitev - NIHČE...
max. dovoljena hitrost na interstate-u je 75mph...vsi vozijo zgledno...v Arizoni recimo smo bli paket 5-tih avtomobilov in smo se peljali skoraj 200milj skupaj - nihče ni nobenega prehitu, izsiljeval...za mano je vozil tip z Excursion-om z big V10 pa ni mel nč kompleksa kot ga ma prenekateri Janezek - če maš večji avto je sramotno se peljat za nekom k ma "manj vredn pleh"...

Akcija od Nebivedu je v bistvu žalostna a vseeno upamo nekateri, da bo kakšnemu posamezniku mal na vest potrkala čeprav je težko spreobrnit nekoga ki se ne zaveda ali noče zavedat svojih napak...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Če avg 04, 2005 8:03 am

m_z je napisal/-a:Zelo pozitivno sem presenečen k sm zagledu to temo danes zjutraj...
Nebivedu - zlo lepo da si se spravu neki ukrent - na zalost je pr slovenčkih tko k bi scal proti vetru...nazalost...

Moram rect da sam se drzim skoraj zgledno omejitev - od nekdaj...na zalost vecino "prepricajo" v to visoke kazni, namesto zdrava pamet....

Kar se mi zdi zlo "zanimivo" v teh parih dneh odkar sem doma iz dopusta (mesec v USA)... ljudje so tko nestrpni in neolikani za volanom da smo prav gotovo v svetovnem vrhu(nočem nas primerjat z "južnimi" republikami)...

Čez lužo sem prevozil 1500-2000 milj na teden in nisem videl niti enega divjaka na cesti (razen obračuna med tolpami - ki recimo da ne šteje)...premislite koliko ljudi je tam čez...ob 8h zjutraj je glavna vpadnica(6 pasovnica) v LA nabito polna - ne vidiš enega norca k bi poizkušal pridobit 2 sekunde in 8x zamenjal vozni pas, nihče ne vozi čez omejitev - NIHČE...
max. dovoljena hitrost na interstate-u je 75mph...vsi vozijo zgledno...v Arizoni recimo smo bli paket 5-tih avtomobilov in smo se peljali skoraj 200milj skupaj - nihče ni nobenega prehitu, izsiljeval...za mano je vozil tip z Excursion-om z big V10 pa ni mel nč kompleksa kot ga ma prenekateri Janezek - če maš večji avto je sramotno se peljat za nekom k ma "manj vredn pleh"...

Akcija od Nebivedu je v bistvu žalostna a vseeno upamo nekateri, da bo kakšnemu posamezniku mal na vest potrkala čeprav je težko spreobrnit nekoga ki se ne zaveda ali noče zavedat svojih napak...

Jaz imam čisto kontra izkušnje z vozniki v ZDA - vsi so nekam živčni , noben me ni spustil na kontra pas , vsi so ti "jebali mater" če si slučajno kaj iskal in bolj počasi vozil , ...
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 04, 2005 8:25 am

No bom pa še jest povedal eno varianto, kako se sprostit med vožnjo in tudi mnogo počasneje vozit. Že pred kake pol leta sem slučajno našel v avtu CD s klasično glasbo (takrat je bil samo en avto pri hiši in foter je poslušal klasiko). No in sem bolj iz zajebancije vrgu tist CD notri in peljal punco domov. Vozil sem po omejitvah (70) ker toliko rabi avto, da lahko pelješ v 5. prestavi. Čist u izi, nobenga nism hotu prehitevat, če se je komu mudil sm ga spustu,... Vam povem, da muska, ki jo poslušate v avtu močno vpliva na vaše počutje. Ponavad poslušam musko s poudarjenim ritmom (npr: Colonia) in sem pol tut jest bolj agresiven.

Sam klinc k ne maram klasične muske, pa je ne morem poslušat v avtu.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če avg 04, 2005 8:33 am

Tomaz40 je napisal/-a:No bom pa še jest povedal eno varianto, kako se sprostit med vožnjo in tudi mnogo počasneje vozit. Že pred kake pol leta sem slučajno našel v avtu CD s klasično glasbo (takrat je bil samo en avto pri hiši in foter je poslušal klasiko). No in sem bolj iz zajebancije vrgu tist CD notri in peljal punco domov. Vozil sem po omejitvah (70) ker toliko rabi avto, da lahko pelješ v 5. prestavi. Čist u izi, nobenga nism hotu prehitevat, če se je komu mudil sm ga spustu,... Vam povem, da muska, ki jo poslušate v avtu močno vpliva na vaše počutje. Ponavad poslušam musko s poudarjenim ritmom (npr: Colonia) in sem pol tut jest bolj agresiven.

Sam klinc k ne maram klasične muske, pa je ne morem poslušat v avtu.

Enkrat sem gledal po TV, da so delali teste na simulatorju vožnje, kako vpliva na vožnjo glasna glasba. Rezultati so bili da vozniki ob glasni glasbi pri vožnji naredijo 80% več napak.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 04, 2005 9:05 am

Jst lahko nabijam AC/DC thunderstruck v avtu, pa še vedno lahko vozim po omejitvi, tko da muska name nima vpliva. Bl ima vpliv ko me kak i**** z avtom al pa s kolesom izsili - pol ponavad pohodim gas. Samo zadnje čase se to dogaja bolj poredko, ker se v primeru izsilevanja obrnem stran in peljem naprej, kot da ni bilo nič. V seb not sem pa tok jezen, da bi ga najrajš odzad nabil, da bi se ustavu, pol bi ga pa še nalomu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če avg 04, 2005 9:13 am

nebivedu je napisal/-a: Bi bilo lepo, če bi se enkrat zgodil ob kaki zapori iz dveh v en pas da bi vse teklo tekoče in bi vsi vozili po sistemu zadrge.

Ko se pojavi prehod iz dveh pasov na enega, spuščam le tiste ki vedo čemu služi smerokaz - tisti frajerji, ki imajo eno roko na volanu in drugo na menjalniku pa jim je ročica smerokazov predaleč pa naj kar čakajo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 04, 2005 10:26 am

Kaj pa če sem praktično vzporedno s tabo in nimam stranskega (3.) žmigovca ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
virus
Administrator a.com

Kraj: virusland

Napisal/-a virus Če avg 04, 2005 10:26 am

ql, count me in ... :vrum
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov