Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 To sep 13, 2005 1:37 pm

Voith je napisal/-a:drmr: a mas ti otroke?

js recimo jih nimam, sam poznam pa dost folka ki jih ma in lahko verjames da je zlo tesko prepricat otroka da nej skos sedi na zicu privezan in gleda ven.

ja samo ce ga ze od majhnega navajas na to da je v avtu privezan in v sedezu ni potem noben problem vsaj pri mojih 2 ni nobenega kreganja in jokanja tako da tisti ki govorijo drugace so verjetno zaceli privezovati prepozno in ob prvem joku otroka odvezat in ga dati v narocje :evil:

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To sep 13, 2005 1:55 pm

Predučerejšnjim na križišču. Sred Velenja. Ustavim pred rdečo, za mano se prpele ena mlada ženska z pasatom karavan, in uzadi je mela froca. zabremza za mano js sm jo gledu u špegu , in ko je zabremzala je froca zabilo med sprednja dva zica (PA SAM ZABRMZALA JE) pol se je pa stegvala nazaj, sama seveda prpasana, pa mobitel pa bohve ka še, pa ga še ful skurcala kao naj pazi ka dela!!!! MISLIM budalo babje namest da bi froc biu prvezan da mrdnat ne more iz zica ne pa da skače po avtu!
in ona ga pol skurca ko ni nč kriv sej ga ona ni naučila....
moji otroc bojo prvezani, alpa bojo peš hodli, zj pa ka jim je bolš? :roll:
Zadnjič spremenil K0zM0, dne To sep 13, 2005 1:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To sep 13, 2005 1:55 pm

Mam dva otroka in nimam problemov s privezovanjem. Prav nasprotno, če sem včasih hotel samo preparkirat avto v dvorišču se mi je tamal začel dret da nej ga prpnem.
Tko da stvar je samo v tem, da otroka v to navadiš od ZELO malega in poskrbiš, da mu je udobno. Če ga preveč zategneš ali pa zabundaš mu bo itak vroče, pa se ti pol lohk pobruha. Tkoda otroke navajajte na sedeže takoj! Je pa še veliko dodatnih trikov, ki mu lahko popestrijo sedenje v sedežu. Na držalo za roko (nad vrati) pripneš kako plišasto igračko, ali pa na sprednji zic,... Pa potem so tu še tisti pliši, ki jih pripopaš na pas. Vglavnem otroka zamotiš in je pol kul. Sam ne pelat otrok nepripetih. ;)

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To sep 13, 2005 2:03 pm

aja pa glede tega da te učasih reši lih to da nis prpasan...
se strinjam, so primeri, kot že rečeno kaka prevračanja ko je voznika vn vrglo avto je pa naprej se kotalil... nč ne rečem, sam kok je možnosti da se boš kotalil po prepadih, kolk več je pa možnosti da boš mel nesrečo jer te bo pas ''rešil'' . :)
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To sep 13, 2005 3:49 pm

Vsekakor je več možnosti da te pas reši, zato tiste primere kjer bi mogoče bilo bolje biti neprivezan raje pozabimo. In še nekaj je: voznik je v veliki prednosti kot ostali potniki, ker dogajanje spremlja, ker je pač voznik, sopotniki pa, sploh če ne spremljajo vožnje, kot jo v večini primerov ne, so pa ob morebitnem nenadnem zaviranju ali karambolu močno presenečeni in nepripravljeni in je zaradi tega še toliko slabše.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To sep 13, 2005 4:09 pm

nightrider31 je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:drmr: a mas ti otroke?

js recimo jih nimam, sam poznam pa dost folka ki jih ma in lahko verjames da je zlo tesko prepricat otroka da nej skos sedi na zicu privezan in gleda ven.

ja samo ce ga ze od majhnega navajas na to da je v avtu privezan in v sedezu ni potem noben problem vsaj pri mojih 2 ni nobenega kreganja in jokanja tako da tisti ki govorijo drugace so verjetno zaceli privezovati prepozno in ob prvem joku otroka odvezat in ga dati v narocje :evil:

tako!
vse je stvar vzgoje,
če foter, z eno roko malomarno vrženo na volan, nepripasan, in otrokom med sedeži pripelje pred šolo s sto na uro, kaj malemu preostane drugega, kot da bo sam isto tele, ko bo velik?
Imam dva otroka, ki se drugače kot privezana ne znata voziti! (Tastarejša: ati, ati, nisem privezana!!!, če slučajno pozabim)
to, da otroka privežem je moja dolžnost, moja odgovornost!

PS: tisti film - gurte retten Leben - tega naj vrtijo med filmi namesto reklam!!
lp pilgrim

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG To sep 13, 2005 4:20 pm

js se u avtu neudobno počutim, če nism privezan. tak filing mam d emi neki manjka, isto če luči ne pržgem :) stvar navade pač.

frocov pa še nimam.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 13, 2005 6:51 pm

pri nekaterih ameriških avtih sem videl da imajo avtomatski sistem pasov, ki ti ga zapnejo ko se vsedeš vanj :? ve kdo mogoče, kako se je tisto obneslo?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr sep 14, 2005 6:41 am

DoubleG je napisal/-a:js se u avtu neudobno počutim, če nism privezan. tak filing mam d emi neki manjka, isto če luči ne pržgem :) stvar navade pač.

frocov pa še nimam.

Občutek, da boš padel iz sedeža ven oz občutek da te v primeru pizdarije nic ne drzi notri.

Jaz vem ko sem dol iz ceste letel. Radio je bil izven kletke. Ce bi bil kdo nepripasan raje nocem vedt. Je pa en filmck bil nedavno nazaj. No seatbelt, No excuse! Skratka en nepripet je pobil ostale v avtu.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr sep 14, 2005 7:33 am

Imam devetletno sestrico,ki se je na začetku upirala pripenjanju.Ker pa drugače ni šla
nikamor,se je tudi tega navadila.In je sedaj vedno kadar jo kam peljem pred mano pripeta
na zadnjem zicu.Kot ste že povedali,vse je stvar navade in zgodnje vzgoje.

Kdor si še ni ogledal naj si res ogleda ta filmček No seatbelt, No excuse! ,si boste hitro zamislili.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr sep 14, 2005 8:19 am

Otrok noče bit pripet ni noben izgovor. Večina staršev hoče bit otrokov prijatelj mu ugajat na vsako željo id. Takih moronov je na žalost veliko in pozabljajo da morejo bit otroku STARŠI in NE PRIJATELJI!!! Ti dve funkciji se izključujeta. :!:

Glede pasanja pa morem rečt da tudi jaz se kr avtomatsko pasam, kot že rečeno "neki ti fali".
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr sep 14, 2005 8:25 am

hehe, jst tok k se avtomatsko prpnem, se tut odpnem.. pol me pa policaj ustav, jst se avtomatično odpnem, pol pa "ja ,gospod, brez pasu se vozte.."

Drgač sm biu pa tut jst izstrelk v avtu k sm biu mejhn.. mislm, potencialni izstrelk.. so me pustil, da sm na sred sedu.. sam pol k sm določeno starost dosegu sm se kr sam začeu prvezvt (tm ene 10 let..). Drgač sm pa mt že mau :/:o:/ da so mi to pustil :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 14, 2005 9:01 am

eclipse_R je napisal/-a:hehe, jst tok k se avtomatsko prpnem, se tut odpnem.. pol me pa policaj ustav, jst se avtomatično odpnem, pol pa "ja ,gospod, brez pasu se vozte.."

:evil: Ne me spomnt, sm mel probleme z enim plavim točno zarad tega.

Imam pa tudi sam občutek kot da bom iz avta padu če nisem privezan. Pol pa slišim kdaj kkšne take brihtne: "sej se ti ni treba prvezat, tle ni policajev" :roll:

@YOC: :bow Jaz vem da bom magari feltne prodal, al pa lačen bil, da bom lahko kupu sedež za otroka. Oni bodo absolutna prioriteta.
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr sep 14, 2005 9:43 am

sebaveh je napisal/-a:pri nekaterih ameriških avtih sem videl da imajo avtomatski sistem pasov, ki ti ga zapnejo ko se vsedeš vanj :? ve kdo mogoče, kako se je tisto obneslo?

To avtomatsko pripenjanje je mogoče le z dvotočkovnim pasom. Fiksni del je med obema sedežema, tisti, ki pa ni fiksen se pa ob zagonu avtomobila zapelje od A stebrička pa do B stebrička. Tako, da je to pomankljivost (ne avtomatsko zapenjanje ampak dvotočkovni pas)...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr sep 14, 2005 9:45 am

Pri nas itak prepovedan (obvezna uporaba tritočkovnih varnostnih pasov). Pa sistem je mal smotan, jest ga za nič na svetu nebi hotu met not.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 14, 2005 9:51 am

Tudi tisti pasovi so tritočkovni in niso prepovedani - lahko se prepasaš vsakič sam, ali pa te prepasa avto. Samo eno dodatno vodilo je zraven in nič drugega.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr sep 14, 2005 11:22 am

Nixxon je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:hehe, jst tok k se avtomatsko prpnem, se tut odpnem.. pol me pa policaj ustav, jst se avtomatično odpnem, pol pa "ja ,gospod, brez pasu se vozte.."

:evil: Ne me spomnt, sm mel probleme z enim plavim točno zarad tega.

sej men je tut zamoriu, da nism biu prpet, sam mi pol na srečo ni dau kazni za pas..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr sep 14, 2005 11:24 am

Men pa, mi je šele sodnico ratal prepričat da sm bil privezan. :evil:
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr sep 21, 2005 2:09 pm

Boljše, da se otrok dere in je privezan (ter varen), kot da je tiho in neprivezan (ter v veliki nevarnosti). Moja hči se je kot dojenček leto dni predrla po avtu, ker je morala biti privezana, pa smo nekako preživeli. Sploh ni bilo debate. Ko je bila stara tri leta in pol, sta z možem imela prometno nesrečo, ni bilo nič hujšega, a če ne bi bila privezana....
Poznam primer, ko je očka šele nameščal otroka v avtosedež, otrok še ni bil privezan, pa se je od zadaj vanj zaletel drug avto z zmerno hitrostjo (okoli 40 km) - otroka je odneslo skozi prednjo šipo. Ni mogel verjeti, da je to sploh možno...
Potem pa vidiš norce na avtocesti, ki ti pri 130 km na uro vozijo tik za ritjo, žmigajo, hupajo, zadaj pa na sredini stoji otrok...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 22, 2005 5:59 am

Včeraj me je v rondoju tomačevo izsilila R5 in v avtu so bili oče, žena in trije otroci, pa nobeden od vseh petih ni bil privezan. Tip je kr prletu v rondo in se urinu pred mene, tok da sem mogu kr orenk bremzat. Ni mi jasn, kaj bi se naredl, če se nebi mogu ustavit, ker je moj avto za 600 kil težji od petke, pa še v zadnji del avta kjer so bili otroci bi priletu. A eni res čist nič ne razmišljajo.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov