Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Koliko te slepijo meglenke?

samo sprednje - skoraj vedno
6
4%
samo zadnje - skoraj vedno
26
19%
sprednje in zadnje - skoraj vedno
44
32%
samo sprednje in samo v dežju
10
7%
samo zadnje in samo v dežju
1
1%
sprednje in zadnje in samo v dežju
28
20%
redko
16
12%
nikoli
8
6%

Skupaj glasov : 139

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 16, 2005 1:12 pm

Se strinjam z vsemi, je pa drug problem pri meni (sicer odkar imam safrana še nisem rabil meglenk)- pri safranu (in najbrž še kakem renaultu) se sprednjih meglenk ne da prižgati brez zadnjih, ker se prižge meglenke enako kot luči na ročki za smernike (pozicija 1: pozicijske, pozicija 2: zasenčene luči), s tem da gre tako: pozicija 1: zadaj, pozicija 2: zadaj + spredaj.

In če bom kdaj prišel na območje kjer spredaj ne bom videl nič, mi ne bo ostalo drugo kot da pač slepim tudi morebitne voznike za mano :?

Če je pa kaka finta pri renaultih da se zadnje izklopi in sprednji še vedno delajo, se pa priporočam ;)

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Pe sep 16, 2005 1:30 pm

mene pa take dogodivščine ne presenečajo več tok, k folk je že tko povečini živčn, še posebi starejši državljani. na cest se pa to še poveča ene parkrat. v praksi sm se prepriču da je blendanje nekomu velikrat recept za dvignt pritisk.
Supression!

Uporabniški avatar
makgajver
Nov uporabnik

Napisal/-a makgajver Pe sep 16, 2005 1:52 pm

pol k sem jaz k sebi prišel in je ona že odpeljala sem se zrajtu da bi blo dobr k bi jo ena dvakrat okoli kepe prtegu da bi ji res še 10dni meglenka v glavi svetila :D :D :D

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe sep 16, 2005 2:08 pm

Primerov nepravilne uporabe zadnje meglenke je zelo veliko.

Ne bom pisal celotne storije, ampak samo na hitro. Se peljem iz Ljubljane domov (proti Litiji) v precej gosti megli in en pred mano seveda vozi z zadnjo meglenko (ni bil Renault). Ko je imel prizgano zadnjo meglenko, sem jaz prizgal dolge, ker me je motila. Po par km priziganja in ugasanja meglenke je ata pred mano ustavil avto na mostu cez Kamnisko bistrico (omejitev tam je 90) in ustavit se v taki megli je ze blizu samomora), sel iz avta in mi skoraj odtrgal kljuko (avto sem prej zaklenil), ko pa sem malenkost odprl sipo, je ze vzgal po njej. Potem se je na sreco pomiril in se odpeljal naprej. Vsi mozni norci obstajajo na cesti in lahko se zgodi, da vam kdo naredi se kaj hujsega kot samo udari po sipi...

Se mi pa zdi zelo smiselna uporaba zadnje meglenke pri voznji po avtocesti med nalivom, ker veliko lazje opazis avto v meglici. Takrat me ne moti, ce ima voznik meglenko skoz prizgano, ker ni moteca.
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe sep 16, 2005 2:14 pm

jz tut tle po trebnem opažam fraječke, ki imajo ugasnjene luči, vozijo pa se sam z meglenkam. drgač pa zame uporaba sprednjih meglenk ni moteča. zadnjih pa se poslužujem VEDNO, kadar voznik ki je za mano ne zasenči luči, al pa mi vozi tik za ritjo, se pravi cca. 1-2 metra za mano (ja tut taki pacienti so)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe sep 16, 2005 3:05 pm

Ma nemoreš nič, za take budale pač rabiš 2.8 in problem je rešen :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe sep 16, 2005 3:35 pm

phoebus je napisal/-a:Se strinjam z vsemi, je pa drug problem pri meni (sicer odkar imam safrana še nisem rabil meglenk)- pri safranu (in najbrž še kakem renaultu) se sprednjih meglenk ne da prižgati brez zadnjih, ker se prižge meglenke enako kot luči na ročki za smernike (pozicija 1: pozicijske, pozicija 2: zasenčene luči), s tem da gre tako: pozicija 1: zadaj, pozicija 2: zadaj + spredaj.

In če bom kdaj prišel na območje kjer spredaj ne bom videl nič, mi ne bo ostalo drugo kot da pač slepim tudi morebitne voznike za mano :?

Če je pa kaka finta pri renaultih da se zadnje izklopi in sprednji še vedno delajo, se pa priporočam ;)

Kaj pa na cvikcange, a si kej pomislu :P resno ti pravim, pa še en šalter vmes, pa bo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe sep 16, 2005 3:53 pm

S|icKeR je napisal/-a:jz tut tle po trebnem opažam fraječke, ki imajo ugasnjene luči, vozijo pa se sam z meglenkam. drgač pa zame uporaba sprednjih meglenk ni moteča. zadnjih pa se poslužujem VEDNO, kadar voznik ki je za mano ne zasenči luči, al pa mi vozi tik za ritjo, se pravi cca. 1-2 metra za mano (ja tut taki pacienti so)

jaz jo tudi uporabljam skoraj vedno samo za opozarjanje ko se mi pripelje z dolgimi izza...samo kaj ko so eni res taki pacienti da jim ne potegne. potem še parkrat prižgem, nekrat malo po bremzi in včesih jim celo potegne :shock: :D pa tudi spustim ga pol mimo, ker ponavadi te tak k****n hoče prehitet na vsak način. in pol ti še nekaj sere kaj se pa greš. ja pišuka dej kratke pa bo....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Basist
Novinec

Napisal/-a Basist Pe sep 16, 2005 4:24 pm

Sprednjih megleng moja 'ondica nima, pa sem zato itak največji frajer ;););)

Zadnja je pa uporabna za razne embicile, ki so jim stikala za dolge in meglenke na enakem nivoju kot levi miškin gumb...
lp,
Gregor

Sometimes I'm good... But when I'm bad I'm even better!!!!!!!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe sep 16, 2005 5:35 pm

Če kdo pred mano vozi z zadnjimi meglenkami samo jst svoje prižgem pa dolge luči pa se takoj vsak spomne in ugasne meglenke vsaj do zdaj :D so jih vsi ugasnili
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe sep 16, 2005 5:39 pm

phoebus je napisal/-a:Se strinjam z vsemi, je pa drug problem pri meni (sicer odkar imam safrana še nisem rabil meglenk)- pri safranu (in najbrž še kakem renaultu) se sprednjih meglenk ne da prižgati brez zadnjih, ker se prižge meglenke enako kot luči na ročki za smernike (pozicija 1: pozicijske, pozicija 2: zasenčene luči), s tem da gre tako: pozicija 1: zadaj, pozicija 2: zadaj + spredaj.

Ponavad majo pr stikalih prednje prednost pred zadnjimi. Konkretno na P406 ko obrneš stikalo se najprej prižgejo sprednje in ko obrneš še enkrat pa še zadnje - kar se mi zdi bolj logično. :?

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Pe sep 16, 2005 5:56 pm

ja jest amm pri meganu ločene zadnje in sprednje meglenke....pa je renault :P

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe sep 16, 2005 6:08 pm

Hehe zadnjč sem prijatelju reku: pa drugič, ko za tabo vozim, ne pržigat zadnje meglenke. (bila je rahla megla in valda da je treba takoj vse lučke pržgat :D)
On je pa reku "OK, ne bom. Sem mislu, da me boš bolš vidu." :lol:
Težko je nekoga, ki je direkt pred tabo bolš vidt :lol:

PS: Drugače pa odkar imam tale avto (3/4 leta) še nisem nikoli rabil meglenk, razen enkrat na AC ko je res abnormalno lilo in smo vozili 70km/h - takrat sem imel kot zadnji v koloni prižgane vse meglenke in vse 4 smernike.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe sep 16, 2005 7:11 pm

YOC je napisal/-a:

Ponavad majo pr stikalih prednje prednost pred zadnjimi. Konkretno na P406 ko obrneš stikalo se najprej prižgejo sprednje in ko obrneš še enkrat pa še zadnje - kar se mi zdi bolj logično. :?

lp

8)

Na na našem cliotu se tudi najprej prižgejo prednje meglenke, ko pa šalter še malo obrneš, se pa še zadnje prižgejo..
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

pele
Novinec

Napisal/-a pele Pe sep 16, 2005 7:33 pm

Pelji avto na servis, da ti stikalo prevežejo. Očitno je narobe zvezano

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Pe sep 16, 2005 11:27 pm

Tisti k majo radi sprednje meglenke pržgane...priznam avto dobr zgleda, naj jih vsaj usmerijo nižje, tko da ne sekajo direkt. ...sam predlagam.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So sep 17, 2005 5:59 am

še dobro, da so meglenke sedaj že skoraj serijska oprema, ker pred 15 leti, ko so bile doplačilo, jih je večina imela prižganih, da smo vsi videli, da jih ima... imajo pa novi avta res malo nerodno, da se zadnja prižge za prednjimi, ker včasih ko v megli zadnji voziš v koloni rabiš samo zadnjo,... če pa bi prednje izklopil z dodatnim stikalom, pa ti check javlja, da imaš zaniš žarnico...

Uporabniški avatar
muzgan
Nov uporabnik

Napisal/-a muzgan So sep 17, 2005 6:46 am

pele je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:In če bom kdaj prišel na območje kjer spredaj ne bom videl nič, mi ne bo ostalo drugo kot da pač slepim tudi morebitne voznike za mano :? ;)

Pelji avto na servis, da ti stikalo prevežejo. Očitno je narobe zvezano
Jaz upam , da boš dal čim prej popravit avto, da ne bom kje na te naletu, ko bo slaba vidljivost.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave So sep 17, 2005 8:20 am

Mam megana, pa je fora cist obratna, na rocki pri volanu seveta tak ko se prizgejo dolge... je tudi stikalo ki ga obrnes, s tem da poz1 so prednje poz2. so pa prednje + zadnje

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber So sep 17, 2005 10:12 am

Tole z meglenkam je tko: policaji premalo štrafajo za nepravilno uporabo luči ! tisti avti ki imajo eno stikalo za prednje in zadnje meglenke, pri tistih avtih enostavno ne moreš po želji in po potrebi izbirat eno ali drugo meglenko, kar ni najbolj v redu. Najbolj prav bi bilo imeti 2 stikala za vsake meglenke posebej, pa bi jih lahko po potrebi vklapljal in izklapljal.
Je pa tako ali tako veliko debilov na cesti ki sploh ne vedo da imajo meglenke prižgane, še posebej ta zadnje, pa tut dost je takih debilov ki vozijo za ritjo pa jim tudi ta zadnja meglenka ne pomaga da bi povečali varnostno razdaljo, še 4 žmigovci jim ne pomagajo, take debile je najbolje spustiti naprej.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov