Debate, ki niso vezane na ostala področja...

fric
Novinec

Re: šola dirkalne vožnje...po:)

Napisal/-a fric Sr apr 23, 2003 8:32 am

Kva pa glede dirkaške licence, a s tole dirkalno šolo se da dobit dirkaško licenco

Tekmovalno licenco lahko pridobiš samo na AŠ-2005.
1. biti moraš član kluba ki je NTL
2. prijaviš se na seminar
3. opraviš izpit

To je v osnovi to. Pa previ dve leti lahko tekmuješ samo v nižjih razredih (mislim da do 1400ccm, nisem siguren)

Aja, kar se pa Mičota tiče, pa mislim, da tistega, ki ga v Sloveniji ne pozna, šola dirkanja naj ne bi zanimala.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Sr apr 23, 2003 9:01 am

fric je napisal/-a:
Aja, kar se pa Mičota tiče, pa mislim, da tistega, ki ga v Sloveniji ne pozna, šola dirkanja naj ne bi zanimala.

...kaj avto pa še lahko dalje vozim...???

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr apr 23, 2003 10:05 am

Hehehe, Zoran - ne vem če lahko, bo treba vprašat :lol: :wink: . No nič presenetljivega, da ga ne poznaš, ker nikoli ni vozil nekih strašno atraktivnih avtov in pač tisti, ki bolj podrobno ne spremlja tega športa, seveda zanj ne more vedet.

Drgač je bilo pa že vse povedano. Hvala Mr.-Bju ker se je tako "zavzel" zame :wink: , kar se fotra tiče je tudi že G-4S povedal precej (dodam lahko še 6 naslovov državnega prvaka v Rally-u, nastop na svetovnem prvenstvu v Monte Carlu, itd.).

Kako bo pa učenje potekalo pa še sam ne vem točno in zato nočem dajat kakšnih napačnih info., da ne bo kdo mislu zakaj sem skrivnosten - enostavno ne maram pisat o nečem česar dejansko ne poznam v podrobnosti in telih inštrukcij res ne poznam prav dobro, ker nimam časa da bi se še s tem ukvarjal - meni je pač fotr samo omenil, toliko če me bo kdo spraševal za kaj takega, da naj ga napotim k njemu.
Slika Slika

fric
Novinec

Napisal/-a fric Sr apr 23, 2003 11:37 am

zoranwagen je napisal/-a:
fric je napisal/-a:

...kaj avto pa še lahko dalje vozim...???

...brez problema :wink:

Pa še beseda o atraktivnosti Mičotovih avtov (Sale, namesto da ga ti, ga bom pa jaz pohvalil :x )...
Ford Escord WRC od Tomaža Jemca je redko kdaj atraktiven (mogoče na papirju, na cesti žal ne), je pa atraktiven npr. Polo, ki ga vozi Humar (dosti slabši avto, pa je lansko leto v Idriji na brzincih postavljal takšne čase kot Jemc z Fordom). Pa npr. Xsara tudi ni najbolj atraktiven avto v DP, pa bo sigurno v rokah Logarja eden najbolj navdušujočih letos (to je dokazal že na GHD Bogenšperk ta vikend)
Enako je bilo pri Mičotu. Osebno mislim, da je bil zadnja leta nastopanja v rally-ju s svojo Lado Samaro eden bolj atraktivnih (gledalci ob njegovi vožnji vedno navdušeni)

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Sr apr 23, 2003 11:37 am

No kot sem oblubu učiri bom na hitr napisu mal bol podrobn kako je zgledala ta šola dirkalne vožnje ne...

Torej: ob 10h smo bili zmenjeni na mobikrogu, ki sem ga po VELIKIH težavah končno našel(btw...tm dol je tist letališče zelo primeren za kak drag race...sej pomoje vs je blo že velik tam dol tko da vete o čem govorim ne?)...njih seveda še ni blo, ampak bil pa je en stari tm in mi je dovolu da sm se mal s svojim avtom po dirkališču pelu da sm vidu kako zgleda...no 1. vtisi o dirkališču me niso prou nč navdušl...asvalt je totaln bedast, ker je ful spolzki pa še ful je lukn in vsega...no glavn da je dirkališče ne;)))
No ko so končno prispeli s svojim kombijem in prikolico na kateri so pripeljali "zverino":)) mi je srček začel mal hitreje bit a ne?:)))no to da sm skaku okol avta pa tistih ljudi kot pet letn froc ne bom omenju:)so me pa ful prijazno sprejeli in mi res odgovoril čist na vsako bedarijo k sm jo prašu...no po začetnih formalnostih smo najprej spoznal avto(pač je mal povedu kk in kaj pa kaj je spremenjen pa kaj more bit pa kako dela pa bla bla), pol sm se v avto vsedu da smo počekiral če je sedež dobr naštiman (sevede je bil kr sm mogu že prej višino podat(v prijavnici) ), pa mal je reku nej na suh menat probam pa tko ne...Ok to je blo use ql pol smo pa še ta pravo čelado našl za mene...in to je blo to...kombinezona pa čevlčku nism hotu(halo ne bom ga 1. tok sral ne:)) )
Potem smo se pa lepo usedli za mizico kjer smo predelal mal teorije(tko nasplošno nč kej hudo konkretnega)...no k je blo to mim smo se pa z osebnim avto 1x ZELO počasi pelal po dirkališču in je pol inštruktor use lepo počas razloču kk in kaj pa kje pa zakaj pa tko naprej je treba pelat...pa na kaj je treba mirkat pa vse to...itak sm na konc tega obhoda že večino pozabu ne:))
Hmmm...aja no pol smo se pa končno v dirkalnik spravl ne:))sevede najprej na sovoznikov sedež da vidmo kak nej bi to zgledal ne:)no bil sem več kot navdušen ker je sedež tok hud da kr res ni...dobesedno školka:))(pa je že u mojem GTiju dokaj športna varjanta sedežu ne...)...da o pasih ne zgublam besed...ko so me končno prpasal notr se nism mogu premaknt za 5 milimetru pa tud dihal sem bol težko;)...uglaunem huje kakor v gardalandu na vlaku smrti:))
No po vsem te se je končno začel zabavni del celega dneva...No ko ga je inštruktor tišu po progi sm mislu da bom dušo spustu:))...nism mogu vrjet kaj se da s tistem mejhnem avtočkam delat...pa da zavor raj ne omenjam...da nebi bil tko na trdo prpasan bi pomoje pojedu celo spredno šipo:)
Po tej testni vožnji sm se pa končno lahko sam usedu za volan:)...Morm rečt da me je na začetku ful motl k sm mogu met čelado gor, ampak sm se potem nekak prvadu...No pol drugi šok je bla sklopka k je izredn kratka, izredn trda pa prime takoj...no tut tega sm se hitr navadu k je u mojem swifteku tut nekak tko...no pol sm šou pa pelat ne:)...najprej počas da so se sliksi ogrel tko da v 2. krogu sm še lhka šel na "polni":)...sevede sm se kr neki silu kja u tri krasne in je avto sam čez spredne kolese rinu zadn konc je skos plesu in podobno...uglunem od zuni je vrjetn zgledal dokaj atraktivno ampak blo je pa ful počasno ne...aja še to...tist intercom(al kaj je že) k je v čelade montiran da se lhako sporazumevata notr je pa ful carsk:))...no sej mi je že neki navodil dal inštruktor med vožnjo ampak se ni dal prc realizirat tega kr sm bil na začetku preobremenjen že sam z vožnjo:)(uglaunem adrenalina tok da bi ga lahko z lopato stran filu:) )...ok po 7ih krogih smo šli nazaj v "boks":) in mel tak kratek brifing ne:)....no tam mi je inštruktor pol na skici proge razložu kaj sm narobe delu in kako nej popravm te napake...no ta del mi je bil dokaj hitr jasn...tko da sm si pol v nasledni seriji čas popravu za 5 sekund:))...no in pol sm tko še 3 serije odpelu brez večjih težav in to je blo to...uglunem fantje(in mogoče kako dekle) to je res ful težko furat...mislm sej sm že prej vedu da ni tok izi kokr zgleda sam da je pa tok težko najdit(in jo seveda do skor centimetra točno zadet) idealno linijo pa to, si pa res nism mislu!!!...tko da res kapo dol za vse tiste k dirkajo...
No pa d se še mal pohvalm:))...je reku tip da sm zlo hitr dojel zadevo in d mam ful potenciala:))...ampak pomoje to tko vsakem rečejo k plača 80k sit za to, ne?:))))

No vidm d je usejn tole kr mal dalši spis ratu:))...vem da je vse skupaj brez glave in repa ampak je težko to napisat...to je treba dožvet...upam, da bom kjerem pomagu pr odločitvi s tem...

Ok zdej pa res dost, grem delat naprej
LP Kiri

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Sr apr 23, 2003 11:41 am

No da še jst pohvalm Mičota...res svaka čast...obvlada zadevo u nulo!...sm ga vidu predlani(mislm da je blo predlani) v Zagorju na rallyju in je res tut množica kr ponorela k se je mim pelu :) ...tko da z njim bi se tut upal pelat anytime :wink:
No sej zdej bom pa nehu nakladat :D
LP Kiri

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr apr 23, 2003 3:28 pm

Fric, jaz že "znam" pohvalit fotra :wink: - sem samo hotel povedat, da se v medijih nikoli ni tako dramatično govorilo o njem, ker pač nikoli ni sedel v kakšnih kit carih, wrc-jih, integralkah, imprezah ali evo-tih in podobnem. Drgače je pa res, da se je o Mičotovi vožnji vedno govorilo kot o eni bolj navdušujočih. Je pa on še tista stara garda, ko se je dirkalo še brez ogromnih zalog konjskih sil in je bil pač vedno prisiljen z optimalno vožnjo nadoknadit primanjkljaj v moči.

No, prej sem ravno imel malo časa, pa sem prav posebej vprašal fotra o parih podrobnostih glede teh inštrukcij. Torej poanta je kot rečeno v elementih športne vožnje - predvsem linija naj bi bila odločilnega pomena ----> pozicija avta na cestišču v različnih fazah hitre vožnje. Glede avta pač on meni, da je najbolje če se vsak "uči" na svojem avtu, ker bo od tega odnesel še največ koristi. Da bi se avto uničeval ni bojazni saj pri teh inštrukcijah ne gre za brutalno izživljanje nad avtom, ker naj bi bil ravno v tem tudi trik: kako iz avta potegniti čim več na za avto čim manj obremenjujoč način.

Zaenkrat toliko; če še kaj zanimivega zvem vam seveda te informacije takoj z veseljem posredujem.
Zadnjič spremenil Sale, dne Sr apr 23, 2003 7:26 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr apr 23, 2003 6:48 pm

Sale tanx k si se pozanimu, se bom še mau pozanimu pol bom pa kr vrjetn poklicu.

P.S.: Za une k jih mot moja pisava- Sory pri meni velja pravilo piši što govoriš, je najbol enostavno. ( pa BTW nism z balkana )

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr apr 23, 2003 7:31 pm

Sale mater maš dobrega fotra. Ziher ti ne teži, če se pelješ mal hitrej. Men teži, če se peljem namesto 90 kar 91km/h :). Da ne omenjam, da sem zadnjič pripeljal 70 po klancu proti hiši pa je čist popenu. Pismo saj še mati peljejo 60 pa, da jaz ne bi 70. Drugač se bom pa pozanimal, ko bom imel SVOJ avto in svoje stalne prihodke (beri najbrž čez 3 leta, ko naredim fax).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr apr 23, 2003 7:49 pm

Symoon je napisal/-a:Sale mater maš dobrega fotra. Ziher ti ne teži, če se pelješ mal hitrej. Men teži, če se peljem namesto 90 kar 91km/h :). Da ne omenjam, da sem zadnjič pripeljal 70 po klancu proti hiši pa je čist popenu. Pismo saj še mati peljejo 60 pa, da jaz ne bi 70. Drugač se bom pa pozanimal, ko bom imel SVOJ avto in svoje stalne prihodke (beri najbrž čez 3 leta, ko naredim fax).

Hehehe, ja marsikdo tako misli - no v resnici ni čist tako. Vedno se skregava kadar jaz vozim, ker se mu zdi da prehitro vozim. Pa vedno me neki uči, samo ne dirkalnega da ne bi kdo mislil, ampak finese navadne vožnje kot on temu reče. Pa tud on sam dost na izi vozi v navadnem prometu. Po pravici povedano jaz pri njemu še nikoli nisem imel kakšnih dirkalnih inštrukcij - sej me je že dostkrat peljal po dirkališču ipd., pa tud sam sem že peljal nekaj dirkalnikov po dirkališču, samo nikoli me pa ni prav posebej učil veščin dirkanja. Verjamem, da se to marsikomu zdi čudno :wink: .

V bistvu me je vedno učil, da dirkanje ni perspektiven šport in je absolutno predrago vse skupaj (ni sponzorjev).
Slika Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr apr 23, 2003 8:23 pm

Sale je napisal/-a: ampak finese navadne vožnje kot on temu reče.

:lol: :lol: :lol:
ja sej so usi fotri isti.
Najboljša odjava od mojga je ta:Veš,ko sm jst meu tolk cajta k ti izpit sm se max 130 pelu.

Ja halo :?: :?:
Meu si pa spačka kar pomeni gas do spredne lampe pa že tm je mau vn gledu :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

fric
Novinec

Napisal/-a fric Sr apr 23, 2003 9:03 pm

Sale je napisal/-a:V bistvu me je vedno učil, da dirkanje ni perspektiven šport in je absolutno predrago vse skupaj (ni sponzorjev).

Ko pa to slišim, sem pa res žalosten :cry:

Če ti lahko kdo pomaga do preboja v tem športu, je to sigurno lahko nekdo kova tvojega očeta, ki ga vsi, ki kaj veljajo v tem športu (in ob njem) predobro poznajo.
Jaz osebno imam ambicije velike, ampak če ne stoji kdo ob tebi, ki v tem športu nekaj pomeni, potm pa so stvari zelo, zelo, ZELOOO težke. Stroški v tem športu so res astronomski (sam to še predobro vem, pa za mano še ni niti kilometra hitrostne preizkušnje), brez vez pa ni sponzorskega denarja. :cry: Iz nule je res težko začet, ampak jaz se ne dam! Letos še sigurno ne, ampak drugo leto pa boste že lahko prišli s kakšnim transparentom na rally navijat zame :roll:

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr apr 23, 2003 9:30 pm

Jah mogoče je res žalostno slišat ampak me je pač vedno postavil na realna tla, ko me je prijelo, da bi pa tudi jaz mogoče dirkal. Osebno mi ni nič žal - ker mi je potem vso svojo podporo in vzpodbudo nudil na kakšnih drugih (mogoče še bolj pomembnih) področjih. Vedno mi pomaga pri vsem, kar si zmislim in tako je tudi sedaj, ko sem se začel malo bolj intenzivno ukvarjat s tuningom/stylingom. Sem mu zelo hvaležen za to, najbrž še veliko bolj kot če bi me "potegnil" v dirke. No tako jaz gledam na te zadeve.

To, da je ta šport predrag je dejstvo in skoraj nikoli ni možno zbrati toliko sponzorjev, da bi si popolnoma pokril stroške - torej je treba vložiti nekaj lastnega denarja. Glede na to, se naj loti tega športa tisti, ki "živi" za dirke in mu ni škoda denarja (tako kot ga meni ni npr. za tuning). Moj fotr je najbrž videl, da nikoli nisem res imel tiste srčne želje dirkat in me zato k temu ni forsiral, kot bi (oz. je) storil marsikateri oče dirkač :wink: .
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov