Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne sep 25, 2005 6:55 pm

Ja, iz lastnih izkušenj lahko povem, da se s socialno ne preživi. Sploh zato ker velika večina prejemnikov ne dobiva polne socialne, to je 20 tolarjev manj kot 46 tisoč, ampak znižano, ker živijo doma (pri starših) in imajo s tem zagotovljeno bivanje, hrano, ... Tako da je socialna v povprečju nekje 33 tisoč.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne sep 25, 2005 7:26 pm

Slide je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:
Štraus je napisal/-a:Ma folk bo vedno bolj krado, saj nas država preveč cuza.

folk krade ker se jim ne da delat, pa iščejo izgovore da ni dela, če pa ga je dovolj.....komu se ne da delat pa itak vsi vemo...

Tisti ki kradejo so morda res zgube, ki se jim ne da delat...
Da je pa dela dovolj...Hmmm pa povej to za začetek vsem tekstilnim delavkam ki so dobile knjigo v zadnjih letih...pa niso samo te osamljen primer... :? Še vedno misliš da je dela dovolj in da se jim ne da delat...misliš da je lepše živet s 45 jurji na mesec...don't think so.

no, definitivno pa ga dosti več, kot pa zgleda, ko pogledaš številke nezaposlenih!
tekstilni delavci so trenutno res izumerajoča vrsta, večini drugih se pa enostavno ne da delat.
vem za veliko povpraševanja po mehanikih, zidarjih, kuharjih, kelnerjih (teh sploh), kleparjih, delavcih za postavljanje šotorov....torej je veliko povpraševanje po manualnih delavcih in poklicno šolanih ljudeh.
sej veš, vsi bi bli pa že na začetku težki frajerji al pa enostavno socialčki.

glede twingov, pa je to res žalostno...ker so drugače res "care free" oz. "trotlziher" avtočki z minimalnimi stroški vzdrževanja.

lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne sep 25, 2005 8:27 pm

maniac, lepo si napisal..
iscejo se ljudje k znajo delat ! po moznosti s poklicno izobrazbo seveda..
ampk dandanes bi vsi ljudje bli v pisarnah, delali nic, sluzil pa na veliko.. samo to negre! posledicno je vse vec kriminala :roll: neko ravnovesje med ˝šefi˝ pa ˝delovci˝ mora bit..
ok ok.. mal smo zasli s teme..
vgl. js vem da ce bi vidu kogarkoli da bi hotel ukrast karkoli z nasega avta, kateregakoli.. vem da bo znoru.. ceprow vem da ce bi ga napol vbiu tam, potem nebi bil vec nc dost bols od njega, samo ko se cloveku strga je kr zajebano :P

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne sep 25, 2005 10:59 pm

Heh pri mojem mehaniku tud stoji en ... v ljubljani sredi blega dne odnesli komplet volan stikala za ventilacijo,in za sipe hotli so se sovoznikov zakl spizdit pa ga zgleda niso ven dobli.
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 11, 2005 7:36 pm

no...pa še tole, da glih nove teme ne odpiram...isti rajon, najbrž isti storilc, sumim, da dela po naročilu :roll:
Slika
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe nov 11, 2005 10:41 pm

Večina teh ljudi je samo lenih. Težave z iskanjem delovnega mesta imajo stari in zgarani delavci ter delavke, ne pa mladi in (vsaj po količini odnešenega materiala sodeč) krepki fantje. Sodni sistem bi bilo treba spremeniti in takšne kriminalce že za navadno krajo vreči v zapor. Takšen način, v povezavi z dobrim trgom dela, bi delal čudeže. Je pa seveda res, da se nekateri počutijo krivično zapostavljene, ker so skozi vsa šolska leta namesto učenja raje pljuvali po sovrstnikih, sedaj pa imajo taisti vrstniki dobre plače, oni pa so brezposelna drhal.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind So nov 12, 2005 1:43 am

bogi twingec :(

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek So nov 12, 2005 10:26 am

Pure TNT lepo napisano. Dodal bi le še to da so ti isti ljudje mojstri v iskanju pravice. Le njim se na svetu godi takšna krivica in ni dovolj da meni kradejo 30% od bruto plače, delavnemu človeku okradejo avto. Hočejo še neprofitno stanovanje, 100000sit za kurilno olje, zastonj ozimnico, otroške doklade, da si lahko na koncu dneva v miru prižgejo marlboro, ko prodajajo pokrov motorja in prednje luči prek salomonca. Najbolj pa boli ker kradejo meni in pa vsem vam, ki ste plačal davek od svojga avtomobila, ki redno plačujete vse prispevke in vam država na vsakem koraku robinhoodsko odtegne nekaj tolarjev in jih podari ubogim socialno ogroženim. Seveda čemu bi potem šli v službo za 80 tisočakov, ko pa bi izgubili vse bonitete, zmanjkalo pa bi jim časa za ukvarjanje s postranskimi dejavnostmi (krajami), se enostavno ne splača. Za takšne bi mogl na sred mesta sramotilni steber postavt in jih privezat za 10 dni gor, da bi kakal in lulal v hlače, ljudje pa bi jih obmetaval z gnilimi paradižniki, to bi pomoje še najbolj zalegl.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport So nov 12, 2005 12:05 pm

Iz včeraj na danes so kolegu odnesli (iz tvingeca seveda) komplet servo volan,
Komplet ABS računalnik, leva vrata.
Take je sam za :-:o

Desna vrata so bila še zaklenjena :lol:
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport So nov 12, 2005 12:05 pm

Pardon air bag ne ABS.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So nov 12, 2005 12:47 pm

Samo morjo bit pa majstri da jih noben ne sliš ;)

Svaka čast CIGANI!*

Sam pol k bojo pa milo pobiral v Dobu bojo pa tulil, da jih bo slišat do Lendave pa Pirana :twisted:

8)

*lohk da niso oni ampak ;)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So nov 12, 2005 1:09 pm

kriminala sploh ne odobravam in to je skrajno kretensko kar se dogaja.
Obregnil se bom ob to, da je dosti dela in da je vecina brezposelnih ker NOČE delat. Take izjave mi grejo milo receno na K..., bom dal kr svoj primer...med študijem sem kljub temu da sem redno studiral delal vse vrste del ( vecinoma najbol zoprna dela), kjer so mi ukazovali neizobrazeni zafrustrirani kretencki, ki so mislili ce sem student, da je to kriminal in da lahk z mano pometajo. Pol sem pa lahk bil srecen ce sem sploh dobil placano za to ponizovanje in ne vem kja. Ne razumem zakaj ljudje ne morejo sprejeti, da je vsako delo castno in da ce si student nisi na kazenskem delu?. No da nadaljujemo ( tisto prej sem napisal samo, da se vidi kak NOCEM delat in da bi rad bil kr takoj nek direktor pa ne vem kaj), pred 3 leti sem zakljil studij na VS smeri in zaradi tega ker je v tej pofukani gnili sloveniji tok sluzb sem sel naprej studirat in sem tik pred zakljuckom se UN studija...ampak lej ga zlomka, ceprav hocem delat, ceprav bi bil pripravljen delat tudi na nizjem poloaju za zacetek ni sluzbe. delam kar dobim preko studenta ( spet vse sorte del a krajsi cas), da sploh lahko vsaj priblizno shajam in meseca v mesec ker mi starsi nimajo kaj veliko dat. No naj mi pol ker od vas pametnjakovičev pove, kje so te sluzbe, kje je to pomanjkanje solanega kadra?, a 2 diplome niso dost? ok, bom naredil še tretjo, bolj bi blo da zacnem krast, bi vsaj bil v zaporu pa ne bi imel skrbi kako iz mesca v mesec prezivet, zakaj sem sploh vrgel 6 let studija stran? zato, da lahko zaprosim za socialno pomoč in po vašem uživam z 46 k na mesec? Ce je pa to tok velik denar zakaj se sploh js sekiram grem raj narocit novga bmw ( al pa karkol), k itak mam preveč denarja, pa sem itak tok len pa nočem delat...faaaaaaaaaaaaak kdaj boste opazli da je ta država zajebala vse do konca in kdaj boste mel dost j**c da se pobunitein pokažete Janši in podobnim da pretiravajo.
Tale topic ne leti na nobenega osebno ampak na ljudi ki trdijo da smo tisti ki nimamo sluzbe leni in da nočemo delat, pa na vse ki se ne znajo zbunit.

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI So nov 12, 2005 1:27 pm

Cist se strinjam s tabo. Najbol na zivce mi pa gre ko polsanci tolk tupijo da je premal aktivnega prebivalstva in da je treba podaljsat delavno dobo. :evil:
Podatek da je bilo 46% od vseh brezposelnih v oktobru iskalcev prve zaposlitve pove vse :!:
Dejte najprej mladim zagotovit delavna mesta, ne pa da starcke silte delat :x :x

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So nov 12, 2005 1:32 pm

ja najhuj je ko silijo sam une k delajo v proizvdnji ipd, k so itak ze vsi zgarani in komi cakajo na penzijo, uni k so pa ceu life v pisarnah pa itak rit grejejo do smrti skor, pa zasedajo delovno mesto mladim. Sploh je to opazno v izobrazevalnih in državnih ustanovah.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So nov 12, 2005 3:03 pm

ja no...brez vez se ne pride kej dauč...to je težava. V proizvodnji univerzitetnega izobraženca ne bojo vzel, ker ga je treba prevč plačat, pa še svojih pravic se bi predobro zavedal...jz še ne vem kaj bo iz mene, sm komi 2gi letnik obramboslovja UN pa sm, še predn sm šel na ta faks, vedu, da v vojski ne rabjo več kadra v vlkih številkah, sam kaj, če je pa to moja želja že več ko 10 let.
delam sicer med počitnicami ves čas, kar ga mam in to že 5 let v isti firmi, v kateri, če ne bo šlo drugače, nameravam delat nekaj časa, dokler se ne pokaže kaj boljšega. Sem dobr plačan, ker dobro delam in se hitr naučim vsega. In če tak pomislim, je to backup plan, kr jz ob socjalki ne bom živel, ker vidim cel kup sosedov starih od 20 naprej, brez cilja v življenju in z jointom v roki, jz pa naj dobim isto kot oni, pa sem hodu v šolo in bil pošten do sistema?

jao...tema je zašla... :oops: :oops:

kar se kraj tiče, je pa oni ki ti bo kaj kradu itak zaščiten bolj ko polarni medved...če ga dobim, bom živčen, ga bom udaru, pol pa on mene tožu.bolš da mu pustim, da kr odnese vse s sabo, pa pridem cenej skozi :(

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan So nov 12, 2005 3:20 pm

Pa kko jim je ratal da jih ni noben slišu? :idea: KVA PA ČE SO SAM AVTOMOBILA ZAMENAL :idea: :-P
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo So nov 12, 2005 3:29 pm

Mene pa zanima kako bi usi ubil folk...kaj pa če ma un pištolo, nož, sekiro...??? Jst že tko al pa tko mam skoz nož sabo, sekiro v avtu, pa še kej, da bi pa kej tazga delu bi meu pa pištolo z dušilcem...rajš pustit tazga pa poklicat policijo nej oni to zrihtajo, al pa rajš posnameš na kamero kar je zelo obremenilen dokaz kokr pa še umešaš pa te ustreli, mislm da majo taki zmeri neki sabo, saj jst nebi nč kradu če vem da ne bi bil zavarova....drgač pa škoda avtomobilčka in skuterja, pa zgleda da model ve kako vse vn dobit, al ima pa doma vadbišče :>
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 12, 2005 5:27 pm

Pr men je tut v avtu stalno ena mala sekirca, pa maglite baterija , pa ključ za gume k je tut ene 3 kile težak.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So nov 12, 2005 5:41 pm

Pr men je tut v avtu stalno ena mala sekirca, pa maglite baterija , pa ključ za gume k je tut ene 3 kile težak.

Ja, in pol ti poleg avtoradia, vrat, havbe in sedezev ukradejo se to... 8) Ne mors zmagat...

ps. za off-topic in ljudi, ki nocjo delat...Diplomiras, dobis honorarno delo (rednega itak ni), delas osem mesecev in potem brezposelen cakas, da ti izplacajo se preostale stiri honorarje, od katerih si mors se za enega izborit pogodbo...ja...studij se je res obrestoval...Aja, da ne pozabim, potem gres delat pa za drugo firmo in se ti zgodi isto, ampak "samo" za en honorar...In potem imas namesto zasluzenega dnarja na racunu nulo in s tem ustrezno "neizmerno voljo do zivljenja", da ne omenim zaupanja v bodoce morebitne delodajalce...
Obey me. You'll be happier.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So nov 12, 2005 5:52 pm

jorgi...vidim da sva priblizn na istem..sam po moje je problem u nama k sva lena pa noceva delat, :roll: jebat ga, minus na bankomatu tako dobro dene mojemu razpolzenju :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov