Jest sm govoru od Fiatovga 1.6 motorja,ne od WV-ja.
Z WV 1.6 ne vem kako je

Fullback je napisal/-a:Motor je naredil veliki napredek če ga primerjaš z starim 1.4, 60KM. Imel sem Golfa III z tem motorjem in naredil 105000km, zdaj imam Golf IV in sem že prevozil 110000km z tem 1.4, 55kW motorjem. Vse najboljše o tem motorju, če nisi preveč zahteven glede moči. Motor dela brez posebnosti in je zelo uporaben pri vsakdanji vožnji.
Poraba se vrti okrog 7 litrov, lahko tudi 6 če si bolj nežen z njim.
Meni je ratal največ porabiti takrat ko sem šel v Ženevo(večinoma avtoceste) z polno naloženim avtom je poraba bila 8 litrov.
o veliki razliki v primerjavi z starim 1.4 60 km trditve niso čisto pravilne...
1.4 60km (8 ventilc)še danes velja za enega najboljših, najbolj dodelanih in za svojo moč najbolj poskočnih vw.jevih motorjev...vendar je primerjava z 1.4 16v 75km bolj nesmiselna-bolj primerna je z 1.4 16v 100km motorjem...
Zzooommm je napisal/-a:Najbrž ma tukej tud vezo to, da je bilo več izvedenk teh osemventilskih motorjev (1.4, 1.6, 1.8, 2.0) - več tipov vbrizga in tako naprej in posledično manjše ampak ne zanemarljive razlike v količini in krivulji navora, porabi, ...
Recimo jaz tud furam še 8 ventilca sicer zadjo izvedenko/tip in lahko rečem, da se v nizkih obratih obnaša skoraj kot dizel - enkrat se mi je zgodilo, da sem pri 20km/h prestavil v peto namesto v tretjo (obrati krepko pod štantgasom). Ni mi bilo jasno, zakaj se nekam čudno oglaša motor in ko sem sploh dojel, da sem dal v peto namesto tretjo, je bil cagar že na 30km/h, se pravi mi še prestavt ni blo treba... pa ni blo tud nobenega cukanja ali pa prekomernega tresenjal, kar me je sploh presenetilo. Edin pospeški so bli nekam revni![]()
Glede 1.2 motorja bi pa rekel tko... Kolega ima v Fabii 1.2 12V 65KM mašino, avto sem tudi vozil in lahko rečem, da je to čist spodobna mašina - dobra krivulja navora za 12v, in tudi rada se vrti, predvsem pa do 3000 obr. je praktično neslišno delovanje (3 zyl). Pa tud poraba je zlo uredu.
Fullback je napisal/-a:si tut tole spregledu-kar piše z rdečo
Blinder je napisal/-a:Od kje tebi da 1.6 75km se slabse obnasa pri nizkih obratih(v primerjavi s 1.4 75km)? Sej ni res
Zzooommm je napisal/-a:Ravno 1.6 75KM se bolje počuti pri nizkih obratih. Kot prvo je 8 ventilc, kot drugo pa ima razmerje med gibom in vrtino bata večje od 1.1 : 1 (1.4 16v je nekje 0,99 : 1).
a33 je napisal/-a:ta motor sem peljal v golfu 4, kljub polnemu gasu ni nobeden opazil da ( hočem ) potegnit - skratka ne gree, nad keke 3 vrtljajev pa sploh ne. Pa tud ni tak biser dosti jih kadi - žre olje že pri 60 kkm itd.
For je napisal/-a:Glede tistega trivaljnega 1.2....mene je tudi pozitivno presenetil. Imel sem Polota en dan z tem motorjem, in prav lepo ga je voziti, edino je zvok motorja malo čuden, poraba je bila zelo niska....
For je napisal/-a:"dosti ih kadi"---??????![]()
Kaj kadi??
ne razumem
![]()
Kar se tiče olja, pri meni to ne drži, pa imam že 110000km.
For je napisal/-a:Kar se tiče polnega gasa....to ni motor ki bi lahko "potegnil"...to je še kar uporaben motor za vsakdanjo uporabo, z mahno porabo, ne predragim vzdrževanjem, in še najmanj je primeren za vas mlajše ki bi samo vozili z polnim gasom. To je motor za penzioniste....![]()
Zzooommm je napisal/-a:No, te ki bi se vozili samo s polnim gasom bi mogla povabit na eno mojo umirjeno vožnjo z mojim 1.6 8ventilcem, pomoje bi jim čeljust dol padla, ko bi vidl da šaltam pri 1500 obr
Sej ne rečem, ko sem kupil avto sem ga vozil z visokimi obrati par mesecev, da sem se malo zdivjal ampak poraba je bila pa tud nekje v oblakih. To je pač čist drug princip motorja kot npr. neke Honde, ki bi se vrtele nevem do kam. Še v uradni VW knjigici mi piše, da naj pri 2000 obr. šaltam v višjo, pod 1200 pa v nižjo.
Osebno mam rajš tak motor, pa naj bo za penzioniste, dolgočasen, karkoli. ker kot prvo rad imam navor skoz celo območje, kot drugo je poceni vzdrževanje kot tretje pa ker se vrti pri nizkih obratih je obraba zelo zelo majhna
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov