tejo je napisal/-a:Sam neki.. če gre avto v 5. prestavi recimo 200km/h, bo tud pr menjalniku s 6 prestavimi v 6. šel 200km/h, samo več dela maš z menjalnikom. Tko da se pr švoh avtih res ne splača. Če maš pa avto k potegne 350km/h, to je pa druga zgodba
Zzooommm je napisal/-a:Jaz bi rekel da zaradi tega, ker so večji stroški izdelave in ker bi bil potem menjalnik težji.
Jaz sicer ful pogrešam šesto prestavo pa nimam nevem kaj močnega motorja. IMO bi šesta prestava morala biti šparovna - potovalna brzina za po AC. Prvih pet prestav bi bilo lahko istih kot sedaj (peta je pri meni preračunana za pospeške, končno dosežeš z blokado), šesta pa bi bila velika prestava, ki bi omogočala čim manjšo možno porabo pri cruisanju s 130km/h.
G.T. je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Pr 1.8T tut pr 100kmh ko maš v 6-ti kr lepo potegne![]()
![]()
Je pa zdej spet odvisno eni majo 6-to varčno (in ma isto max hitrost kot v 5-i) recimo tale 6 gang pr VAG-u ma pa 6-to tako da še bolj vleče![]()
![]()
Recimo pr Civicu mam pa max v 4-ti oz isto brzino v 5-i (pod bistevno nižjini obrati)![]()
mal glupo.
Ja ne ni, najbrž so takrat ko so delal to Hondo računal na manjšo porabo, ne pa na večjo hitrost.
Blinder je napisal/-a:Celo honda S2000 je dosegla maksimalno hitrost v peti, sesto je imela "dolgo". Torej, kako to da vstrajajo pri petih?
DJ E.M. je napisal/-a:no stbar je taka da pod 90 al pa celo 100 konjov nimaš kej delat s 6 prestavo...
torej zakaj tako..
jest če se vozm po avtocest s 5 torej 130kmh in 3000 - 3500 rpm in prihaja klanec moram nekje na sredini klanca zamenat v 4 in vozt pri 4000 rpm če se hočem pelat 100kmh
torej v 5 zdrži seveda vendar mi zarad tega namest 8-9 l / 100km pokuri 12
DJ E.M. je napisal/-a:jest če se vozm po avtocest s 5 torej 130kmh in 3000 - 3500 rpm in prihaja klanec moram nekje na sredini klanca zamenat v 4 in vozt pri 4000 rpm če se hočem pelat 100kmh
DJ E.M. je napisal/-a:no stbar je taka da pod 90 al pa celo 100 konjov nimaš kej delat s 6 prestavo...
torej zakaj tako..
jest če se vozm po avtocest s 5 torej 130kmh in 3000 - 3500 rpm in prihaja klanec moram nekje na sredini klanca zamenat v 4 in vozt pri 4000 rpm če se hočem pelat 100kmh
torej v 5 zdrži seveda vendar mi zarad tega namest 8-9 l / 100km pokuri 12
BBoss je napisal/-a:Imam Mazdo 6 2.0 121KM diesel in službenega Golfa V TDI 1.9 105KM
Mazda ima 5 prestav, Golf pa 6 ampak v zadnji prestavi imata oba pri 100km/h natanko 2.000 obratov. V tem primeru smisla šeste prestave res ne vidim samo še enkrat več moraš prestaviti.
Če že šest prestav potem bi morala biti pri Golfu peta nekje med zdajšnjo peto in šesto, šesta pa višje od zdajšnje, da bi ji recimo lahko rekel varčevalna.
Slide je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Imam Mazdo 6 2.0 121KM diesel in službenega Golfa V TDI 1.9 105KM
Mazda ima 5 prestav, Golf pa 6 ampak v zadnji prestavi imata oba pri 100km/h natanko 2.000 obratov. V tem primeru smisla šeste prestave res ne vidim samo še enkrat več moraš prestaviti.
Če že šest prestav potem bi morala biti pri Golfu peta nekje med zdajšnjo peto in šesto, šesta pa višje od zdajšnje, da bi ji recimo lahko rekel varčevalna.
Ampak vam pojem boljša porazdelitev prestav res popolnoma nič ne pomeni kaj?![]()
Dizel ma že sam po sebi relativno ozko področje, kjer daje največ od sebe, zato mu pa prav pride ena prestava več. Pač enkrat več prestaviš, maš pa zato manj možnosti da bi ti motor delal v področju kjer je praktično mrtev ali pa vsaj dosti slabše odziven...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov