Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD So nov 12, 2005 5:49 pm

Sazo je napisal/-a:
BLaZZeD je napisal/-a:
DJ E.M. je napisal/-a:ja sej jest sem tut plaču 7.800 :cry: pač pol sm pa zvedu da majo to j*** ga..

no sam za une k še ni prepozn... oz k še niso to nardil majo možnost dons pocen narest

7.800 za menjavo in centriranje?! LOL, mater se splača živet v manjših mestih = 4.000 sm dal, pa ni blo v akciji :twisted:

za 3jurije pa ne bom živel v bedi...pa ne finančno, socialno, al pa karkol tazga...že ljubljana je mejhna pa ni kej pučet, drugje si tud zamislt ne mor da bi živel....

Sej itak vsi vemo kdo se priseljuje v samo mesto Ljubljana in kdo se seli ven iz ljubljane.... no, ni važno je itak že off topic....
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So nov 12, 2005 8:03 pm

no no vsi ki tle govorite o tem kolk je v manjsih mestih ceneje se mal motite..
navrec fora je v tem kaksno dimenzijo gum imas a je to 13" - 18" je preklet velika
razlika ..no jaz sem na 17" za centriranje + menjavo ventilckov (krom) + menjavo gum
dal 7.500 sit
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 12, 2005 8:27 pm

ja nekje je tko da gledajo na dimenzijo oz. cole,drugje pač ne...vsaj tam kjer delam jst je tko,da je npr. premontaža ter centiranje za osebna vozila enaka (ne glede na dimenzijo) razen centriranje alu je malce dražje,še malce dražje je pa za kombi gume.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 12, 2005 8:59 pm

Tm k jst menjam je za osebni avto ali terenca 1000 sit na gumo, pa ni važna velikost
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So nov 12, 2005 9:34 pm

... skregajte se... malo me čudi, ker vas veliko menja ventilčke, mislim, da to ni vedno potrebno (pač majster zakasira),... v MB se menja za 4800 na avto... eni pa imajo razne akcije in hranjenje zastonj in .... od velikega zaslužka z gumami pred leti (riziko neprodane zaloge), kos i imel montažo zastonj, se je prodaja tako zakomplicirala, da imajo vsi 20% popusta na nove gume, pa že Mercatori jih prodaja,....

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 12, 2005 10:09 pm

in kaj je največja fora....vsak gleda samo na % popusta,bodisi pri menjavi ali pa gumah. A nebi blo boljš da bi se rabati zmanjšali in bi bile rajši cene nižje....sj ponavadi folk (malce starejši) ker mlajši več različnih cen prečikirajo,kupijo tisto kjer je napisano več postov popusta....itak pa lahk trgovec dvigne ceno,ampak folk bo popuste gledu.

Je pa to tko,da je konkurenca zelo zelo huda zato se pa to tudi dogaja. In verjemite da se bo še stopnjevalo....če sam pogledate....skor vsako leto je vsaj 5% več popusta....vsaj meni se zdi to že traparija....

...upam da je kdo zašteku moj post,če pa ne,pa tudi prov :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne nov 13, 2005 1:09 am

absolutno šmeks...

jest sem menu ventilčke ker so bli moji stari 10 let :shock:

zdej je vse ok...

post ni bil namenje oz. tema temu da se kregate v zahvalo sm prčakoval vsaj en hvala pa da je kdo ugodno v ljubljani čez pršu ne pa neko klobasanje ...

ala ja pr ns pa golaža ni....

ja dej fack off no... folk sej itak je usen kje zamenaš pa kok keša daš sej daš sam oz. če že gledate na to sej dajo drugi...

ni treba prcat zdej če si ti v vasi dal pač pol manj zato ker se un boji da bo še te stranke k jih je mel zgubu...

mislm da bi moral bit še vedno premontaža zaston tm kjer gume kupš... pa žal več tko ni ampak kaj čmo..
upam da bojo vsaj cenejše gume...

zarad mene se lohk tema zaklene ker itak je bla to tema enodnevnica...
akcije je že zdavni konc...

LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne nov 13, 2005 1:51 am

jz se tem akcijam izognem na ta način...zimske gume na jeklenih, letne na alu felgah...5 jurjev v žepu!
alu felge pa nč ne naj***jo, ko prvič posolijo cesto :-P

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne nov 13, 2005 6:19 am

Vulkanizerske storitve se vam očitno zdijo močno predrage...tubeles ventili, montaža, centriranje, plin itd..nihče se ne vpraša kakšne stroške ima delavnica z nabavo materiala, najema delavnice, skladišča za skladiščenje pnevmatik, montažni in centrirni stroji, delovne sile, davek in še enkrat davek na zaslužek..Večina večjih delavnic je bila letos primorana dvigniti ceno storitve zaradi prenizkega zaslužka če ne zgube. Da vam samo omenim da je s 01.07.2005 sprejet novi zakon o uporabi centrirnih uteži, katere ne smejo biti več svinčene temveč cinkove. Cena teh uteži je 4x do 5 x dražja od prejšnjih :?:
Glede tubeles ventilov, zakaj jih vulkanizerji menjajo pri montaži novih pnevmatik vam svetujem, da si preberete garancijski list o izdelku, kjer to podrobno piše...logično je, da če se pnevmatike starajo se istočasno tudi ventili ...verjemite da jih ne menjajo zgolj zaradi zaslužka..ampak zaradi garancije, katera ne velja če ventili oz. zračnica ni bila zamenjana pri vgradnji novega avtoplašča. ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Ne nov 13, 2005 10:55 am

mislm da so predrage storitve še vedno pa pomoje se bo tuki pol foruma strinjal z mano ;)

zdej pa tko če pač nemoreš it v toku s časom pač se zadeve ne lotit...

dej mi neki pol povej kako to da je v MB pol tok cenej kt v LJ?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne nov 13, 2005 11:15 am

3 jurje za vse 4 kolesa Slika Pa kaj ste nori??? To je drago... :P hehehe
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne nov 13, 2005 11:20 am

DJ E.M. je napisal/-a:mislm da so predrage storitve še vedno pa pomoje se bo tuki pol foruma strinjal z mano ;)

zdej pa tko če pač nemoreš it v toku s časom pač se zadeve ne lotit...

dej mi neki pol povej kako to da je v MB pol tok cenej kt v LJ?

... ker mi smo po novem vzhod, vi pa zahod...

v Mb je kupna moč manjša, pa mislim, da je izredno veliko servisov za vozila,... se spomnim pred 10 leti je bilo cca. 10 vulkanizerjev, danes to dela že tudi vsak pooblaščeni serviser, pa veliko kleparjev in veliko fušarjev po garažah.... enako je s polnjenjem klim in univerzalnimi testerji,... vse pa niža ceno za potrošnika, obrtniki pa hirajo,...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne nov 13, 2005 11:23 am

Za 15 minut dela je vsekakor predrago. Potem takem imajo urno postavko najmanj 10.000sit (če odštejemo vrednost materjala).

Uporabniški avatar
icko30
Nov uporabnik

Napisal/-a icko30 Ne nov 13, 2005 11:30 am

Ponavadi je v manjših naseljih ceneje ni pa pravilo. Ni pa zanemarljiv strošek pri nabavi gum to je res. Ob samem nakupu gum pa ponujajo večinoma zastonj montažo centriranje pa vseeno plačaš...tud tle je finta ;)

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne nov 13, 2005 12:56 pm

milankregar je napisal/-a:Za 15 minut dela je vsekakor predrago. Potem takem imajo urno postavko najmanj 10.000sit (če odštejemo vrednost materjala).

... 15 min, da sprejmeš avto, dvigneš, snameš, nacentriraš, zategneš na moment, greš en krog na probo, pokasiraš,... probaj najprej štopat...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 13, 2005 3:04 pm

Sam sem dal za premontažo, centriranje in motažo + pranje avta nekje 5400 SIT pa stare gume sem tam pustil
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

Napisal/-a wild_one Po nov 14, 2005 7:08 am

na fuzinah za omv je 2800 centriranje in montaza na alu platisca

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 14, 2005 8:04 am

DrMr je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Za 15 minut dela je vsekakor predrago. Potem takem imajo urno postavko najmanj 10.000sit (če odštejemo vrednost materjala).

... 15 min, da sprejmeš avto, dvigneš, snameš, nacentriraš, zategneš na moment, greš en krog na probo, pokasiraš,... probaj najprej štopat...

A teb gre vulkanizer na probo? Sam še tega se manjka. :roll:

Drgač pa mislim, da je v Grosuplju premontaža in centriranje 4800sit. Men se to zdi drago. Ker dejansko nima več kot 20 min dela. Če ne gleda okrog in gre vsakega pozdravit, ki pride čakat.
Ventile pa jst ponavad menjam sam kadar dam nove gume na lite feltne. Če bi pa mogu vsako leto menjat na feltnah pa ziher nebi. Mislim pa da tud tukej znajo kr nategvat folk. Češ, da more vsakič ventile menjat. My ass. :P

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Re: AKCIJA!!!! premontaža+centriranje=3000 sit

Napisal/-a 5cho Po nov 14, 2005 9:39 am

DJ E.M. je napisal/-a:no torej akcijo majo pri Fordu pr žalah tist salon k majo tut Roverje itd...

majo akcijo ki je sam še dons do 20:00

premontaža centriranje 3000 sit za osebna vozila... pohitite...

zravn lohk še testeraš avtomobile, zaston ješ golaž... in pa tudi kostan je zaston

SE SPLAČA!!!

dons sam do 20:00

pa pohitet k je gužva če bi radi cenej skos pršl

no tole je bil en mali nateg, al pa informacije niso bile prave.
smo bli tam 15 čez 6to popoldan in so ga samo še pil in jedl, delu pa ni noben več, use pogasnjen ljudje pa za šankom :(

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po nov 14, 2005 9:43 am

ja men so rekl tko zdej pa.... :cry:
jest sem bil tm do 12 ure pa so še vedno delal tko da naprej pa nevem.. je blo pa res 3000 ker je plaču moj kolega k sm šol z njim pa sem vprašu... tko da sori če si pršu zaston...

wild_one: na fuzinah za omv je 2800 centriranje in montaza na alu platisca

lohk pa tuki probaš je še cenej ;)

sam do kdaj pa kako :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov