Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če nov 17, 2005 10:29 pm

lisko je napisal/-a:Eto kaj zmorejo prave verige :)

Slika

hocem met verige :D

Em ce je med blatnikom pa kolo za 1centimeter fraj pol je ok to al bo ribalo?
bojim se da nebo slo gor tole meni, niti centimeter nimam fraj :roll:
Sej mam zimske itak, sam za kako roglo bi pa blo :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če nov 17, 2005 10:30 pm

rumena ibiza je napisal/-a:moj avtek ne dvigne nobena domača dvigalka. saj ne sm tko zanimal me je kr jst sm mela tut petko pa je bla taprav terenc. dokler me niso oropal.pa vidm da so petke še dobri terenci... :lol:

HEheh sory sam zame more avtek poleg izgleda met tudi uporabnost :) Sicer je petka letos nižja kot je bla na tej slikci..... ampak ketne grejo še vseen normaln gor:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Če nov 17, 2005 10:34 pm

ja j...če je pa lep k je tko ušminkan. saj je uporaben za mestno vožno pa za na morje je, za kak teren mam pa še eno ibico.

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Če nov 17, 2005 11:13 pm

Monsta yugič je prenizek za take zimske razmere. Jest k sm ga mel tud v podnu, je bil zmeri problem it v celo. Pol k se enkrat ustaviš in maš tako steno snega pred sabo ti ne pomaga nč razn lopata iz prtlažnika. Pa fajn je met tud kako štilarco s sabo če se kako drevo podre :D

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če nov 17, 2005 11:28 pm

YugoGTI je napisal/-a:Monsta yugič je prenizek za take zimske razmere. Jest k sm ga mel tud v podnu, je bil zmeri problem it v celo. Pol k se enkrat ustaviš in maš tako steno snega pred sabo ti ne pomaga nč razn lopata iz prtlažnika. Pa fajn je met tud kako štilarco s sabo če se kako drevo podre :D

karter 9centi od poda... mal tezka bo pomoje :)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če nov 17, 2005 11:40 pm

Lisko nam je zrihtu pogled v prihodnost in sedaj veste. Leta 2018 vsi nove zimske gume in ketne v prtlažnik ker bo velik snega :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe nov 18, 2005 10:41 am

bass je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Obstajajo verige za veliko velikosti gum.

In zakaj ne bi montiral verig, če te nekje na poti preseneti veliko snega in slabo splužena cesta, ??? samo d**** ali butec ne montira verig, če se že odloči peljat naprej. Jaz jih imam s seboj zarad sebe, ne zarad policajev. no ja, če pa že policaj sprašuje za zimsko opremo: ??? ja imam, zimske gume, ketne v prtljažniku, zložljivo lopato, vlečno vrv, rokavice, baterijsko svetilko, deko, 2dcl šnopsa, in še marsikaj ...

Bravo stari - res si dobr opremljen sam še termofor ti manjka pa lohk greš u Sibirijo po vodko. :)
Ampak resno - nimamo vsi karavana pa tud dnarja ne za vse te stvari :roll:

Ah no, sej ne rabiš tolk velik prostora za te dodatke. Aja, prej sem še pozabil napisat da mam kable za štrom šlepat tut, pa rumeni varnostni jopič z odsevniki.
Ja, v karavana se vse to pospravi kar v priročne predale in prostorčke v prtljažniku, edino kuferček s ketnami ne spravim nikamor, ker je CD veksler požokan v eno luknjo, kamor bi komot dal ketne. No ja, ketne so not le 3-4 mesece ko je snežno obdobje, veksler pa skoz rabm. Dnarja za dodatke ne rabiš velik, manj kot za plačilo najmanjše kazni. Rokavice dobiš za 300-400sit, rabiš jih pa za premontažo kolesa če slučajno do tega pride, da si ne umažeš rok, al pa da te manj zebe če daješ ketne gor. Vlečna vrv je požokana kar v feltno rezervnega kolesa, rokavice tut, kabli so tut tam nekje, zložljivo lopato (ašovčič) sem sunu še v JLA :P in je not le pozimi, baterijsko svetilko imam spredaj v predalu, varnostni jopič dobiš za 600-700sit in ga požokaš nekam kjer je PP, v glavnem, tut v mali avto z minimalnim prtljažnikom se da spravt razne dodatke. No, šnopček je pa dobr mrzu in paše če v mrazu daješ ketne gor, al pa če se moraš odkidat iz snega ... ampak s tem ne mislem da bi mogu celega spit, to samo v primeru, če bi obtičal in bi mogu v mrazu čakat da obtičanje mine ali pa da kdo pride pomagat, ali pa, da bi mogu peš naprej, lahko pa se pri kakšnem opravilu tudi poškoduješ in je treba razkužit rano, znotraj in odzunaj :P
Ampak, te opreme običajno ne rabim, saj sem v slabih voznih razmerah raje kar doma, me ne mika na cesto v tiste kolone kadar je ful snega. Oprema pa mora bit, ker če se slučajno naredi kaj ... obtičiš, ... in če ne moreš nič naredit, se zaviješ v deko in rukneš enga, dekca pa pride prav tudi poleti ;) no pa kakšna brisača tut.
Pa ne morte it brez k**** na svatbo

Glede ketn ... sem imel (no, jih mam še) ketne, ki sem jih sam predelal tako, da sem se z njimi peljal 100 in več, ampak montaža je bla taka, da sem mogu kolo dol uzet, potem pa ketne gor. Za demontažo keten ni blo treba kolesa dol vzet. Včasih pred recimo 10 leti in več, so bile ceste dostikrat snežene in manj je bilo prometa, pa smo se fural velik kar s ketnam, po 2 ali 3 dni skupaj, če je blo pa vmes slučajn kej kopnga pa nč hudga. S tistm ketnam pa je šlo na cel sneg, da je sneg šu na havbo in na šipo, to je blo še za časa Z101
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe nov 18, 2005 12:10 pm

lisko je napisal/-a:Eto kaj zmorejo prave verige :)

Slika

Da pa ti rabiš verige s to 5 pa mora res biti kriza :lol:
Slika

Uporabniški avatar
subi
Nov uporabnik

Napisal/-a subi Ne nov 20, 2005 1:38 am

lepo za petko, sam kak legacy al pa kej podobnga se pa nebi tam ustavu....bi šlo naprej.....:) pa brez ketn.......preverjeno v podobnih (še hujših) razmerah....

edit: aja, dokler ne dožviš, ne verjameš....resno...
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne nov 20, 2005 3:09 am

subi je napisal/-a:lepo za petko, sam kak legacy al pa kej podobnga se pa nebi tam ustavu....bi šlo naprej.....:) pa brez ketn.......preverjeno v podobnih (še hujših) razmerah....

smo z discoveryem tud že legacija iz snega vn vlekl ;)
pa se v klancu vstavl pa drsel po bregu navzol
dokler se premikaš je vredu
sam k smo z našim bivšim roverjem ''plužl'' (sam je blo res velik snega) se je ustavu- s ketnami na vse 4 ker je nasedu na izpodrinjen sneg- tolk cajta ga je nabijal pod sebe da je čez zapeljal- pol pa lopata 2 mi da se je nazaj usedel pa gasa naprej do civilizacije :)

Uporabniški avatar
subi
Nov uporabnik

Napisal/-a subi Ne nov 20, 2005 4:46 am

kljukec je napisal/-a:
subi je napisal/-a:lepo za petko, sam kak legacy al pa kej podobnga se pa nebi tam ustavu....bi šlo naprej.....:) pa brez ketn.......preverjeno v podobnih (še hujših) razmerah....

smo z discoveryem tud že legacija iz snega vn vlekl ;)
pa se v klancu vstavl pa drsel po bregu navzol
dokler se premikaš je vredu
sam k smo z našim bivšim roverjem ''plužl'' (sam je blo res velik snega) se je ustavu- s ketnami na vse 4 ker je nasedu na izpodrinjen sneg- tolk cajta ga je nabijal pod sebe da je čez zapeljal- pol pa lopata 2 mi da se je nazaj usedel pa gasa naprej do civilizacije :)

Vsak avto ma svoje meje, eni se prej ustajo drugi slej...je pa legacy zagotovo med najboljšimi nasploh -v svojem razredu je pa sigurn najboljši-
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 20, 2005 5:19 am

Dajte mi 4x4 petko u roke če upate...... :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
subi
Nov uporabnik

Napisal/-a subi Ne nov 20, 2005 5:22 am

:D
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne nov 20, 2005 9:48 am

mnja; res je problem, ko si narineš dovolj snega, da avto s trebuhom nasede,... pol ponavad pomaga samo še lopata/čakanje na pomlad...
Še en avto, ki je šel res fino po snegu je bla Katra... nikoli nisem imel zimskih gum, prišel sem pa povsod (1x sem dajal ketne gor - na Pokljuki);
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

pele
Novinec

Napisal/-a pele Po nov 21, 2005 11:24 am

http://www.siol.net/novice/default.asp? ... 6&pic_id=6
Ali kdo pozna takšne verige , ki so prikazane na tej strani?

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Po nov 21, 2005 1:29 pm

lisko je napisal/-a:Dajte mi 4x4 petko u roke če upate...... :D

tut jz pravm da so 5kice zakon...znotri prostorna glede na velikost, udobna pa se neustavljiva (sploh dizl)...sam za nektire primere mal prenizka :D :D :D (kak kamenjak in podobno) sam 4×4 se fali pa bi bla popoln avto za ludi ki jim je vseen za sminko..

drgac pa verige so tut pr men pozim obvezna oprema...raj si vzamem 5 minut pa dam ketne gor ko pa da grem s ceste. pa tut kot je reku reber...vse te stvari se da dobit za drobiz, ampak resujejo lahk zivlenja....
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po nov 21, 2005 1:49 pm

Lisko - a ti si back to the future heh heh - datum na sliki je 2008, pa peti mesec - zajebana poletja nas čakajo v bodočnosti ni kej :P . -Fantje sam čim tanjše gume za zimo lažje boste rinili po snegu ;) Jaz sem šel iz 215/40-16 letnih Pirelli na 185/55-15 zimske ultra grip 7.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 22, 2005 7:20 am

INFINITI je napisal/-a:Lisko - a ti si back to the future heh heh - datum na sliki je 2008, pa peti mesec - zajebana poletja nas čakajo v bodočnosti ni kej :P . -Fantje sam čim tanjše gume za zimo lažje boste rinili po snegu ;) Jaz sem šel iz 215/40-16 letnih Pirelli na 185/55-15 zimske ultra grip 7.

Jst ostajam na 215/75/15, ker so to najmanjše gume za offroad od BFGoodrich firme.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
muzgan
Nov uporabnik

Napisal/-a muzgan Če nov 24, 2005 8:27 am

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye So nov 26, 2005 8:37 pm

muzgan je napisal/-a:A kdo pozna takšne verige:
http://www.herrmann-autotechnik.de/HHM_Haupt_1_2_4.html

to pa vredu zgleda, sam kako se pa kaj onese v praksi?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov