Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne nov 20, 2005 6:45 pm

Poznam pa obratno zgodbo. Moj frend je zapeljal s ceste, avto skoraj nepoškodovan - airbaga pa sta se odprla. Bil je pa Fiat Punto 2000. Zgodilo se je pa pred kakšnim letom...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne nov 20, 2005 7:04 pm

skratka, airbagi so fajn, niso pa še toliko izpopolnjeni sistemi, da bi skoraj 100% delovali in bi se nanje zanašali.
Približno tako kot da bi bremze prijele ali pa ne!

sicer pa je vedno večje število zračnih blazin tako evropska opsesija, japonci ali pa v ZDA najverjetneje ne posvečajo temu toliko pozornosti.
honde jih v osnovnih modelih ponujajo samo po 2, pa ne vem, če so po varnosti kaj dosti za kakim renojem (ali pežojem kot v prvem postu ;) ), četudi jih ima osem, pa še kakšno za kolena ali levo ramo ali nos ali ...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Ne nov 20, 2005 7:40 pm

žalostno toda resnično. jst tut poznam nekoga k j s toledotam naredu totalko pa se mu ni niti ena blazina od 6 odprla! drgač pa mislem dda majo na japonskem predpisano da se more avto po petih letih peljat na servisiranje airbagu pa ne vem še česa... sam mi govorimo bolj kot ne o novih avtomobilih a ne?
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Ne nov 20, 2005 8:53 pm

Glede na to da je avto dodobra rasut, mislim da bi se sprednji airbag moral sprožit!
Samo, itak nas samo nate.... kupi ono, kupi tisto!
Pol pa kupiš pa nedela, in lahko samo k.... Dr...
Kolegu so zavore odpovedale na novem fordu! K sreči je vozil počasi in se je z zmajšano hitrostjo zaletel v en hribček.
Nakoncu neglede na pritožbe, mu niso niti stroškov popravila kril!

To je katastrofa za nas potrošnike

Sicer pa me zanima, komu od vas je bilo povedano ko ste kupoval avto, da se za sprožitev airbagov! mora zgoditi tole pa tole itd...
Pol jih rah ne uzamem, če tako površno delajo!
50/50% so možnosti da se reč sproži, ko se kam zaletiš z ali brez maš isto možnosti da preživiš ali umreš.

Je... to
Lp

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne nov 20, 2005 10:56 pm

...jaz pa še vedno trdim: fizika = fizika..., kar opisujete so nenavadni (neraziskani) primeri... če na bagi-ih kaj ne štima, ti takoj signalizira lučka (razen če lučka ni vezana na oljno stikalo), sile pa so pri trkih povsem različne,... popolnega sistema ni in ga ne bo,...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Po nov 21, 2005 12:06 am

al pa ma airbage prazne k so mu jih na servisu vn pobral pa nategnil on pa misl kako to .D joke

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 21, 2005 7:36 am

Jst nimam nič od alektronike v avtu, pa vsaj vem pri čem sem, če se zaletim. Z airbagi imajo zadnje čase res hude probleme - nekje do 18% se jih sploh ne odpre, 2% pa zakasnjeno. Torej je isto ali pa slabše, kot če ga sploh nebi imel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po nov 21, 2005 9:53 am

Mick Jerry je napisal/-a:@Pilgrim: kolikor vem sta sistema povezana in če nisi pripet, se airbag ne bo odprl.To pa zaradi same varnosti, namreč airbag ti zagotovi zaščito(kolkr je že), samo če si privezan in sediš pravilno. Če nisi privezan, se ne odpre, ker ti neprivezanemu lahko bolj škodi kot pomaga. ;)

To, da neprivezanemu airbag bolj škodi kot pomaga, je res. Da pa se ne odpre, če nisi privezan.....

Tudi meni se ob precej silovitem trku (cca 40 km/h) v avto pred mano ni odprl airbag. Ampak dejansko je tudi res, da sem ostal nepoškodovan (no, razen vratu) in zato tudi trk očitno ni bil toliko silovit, oz. se je sila nekako razporedila.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 21, 2005 10:02 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:@Pilgrim: kolikor vem sta sistema povezana in če nisi pripet, se airbag ne bo odprl.To pa zaradi same varnosti, namreč airbag ti zagotovi zaščito(kolkr je že), samo če si privezan in sediš pravilno. Če nisi privezan, se ne odpre, ker ti neprivezanemu lahko bolj škodi kot pomaga. ;)

To, da neprivezanemu airbag bolj škodi kot pomaga, je res. Da pa se ne odpre, če nisi privezan.....

Tudi meni se ob precej silovitem trku (cca 40 km/h) v avto pred mano ni odprl airbag. Ampak dejansko je tudi res, da sem ostal nepoškodovan (no, razen vratu) in zato tudi trk očitno ni bil toliko silovit, oz. se je sila nekako razporedila.

LP,
don CONSIGLIO

Vesel bodi, da se niso. Ker pri taki nesreči bi ti vrjetno airbag naredil še hujše poškodbe.
Airbag pomoje koristi pri takem trku kjer se telo ne more več upirat silam. Se pravi, da si mehek. Medtem ko če bi normalno sedel oz bil malo sklonjen in bi te airbag nabil v obraz nebi blo glih koristno. :)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po nov 21, 2005 12:32 pm

40 km/h mislim da še ni silovit trk.No seveda je odvisno v kaj si priletel in ali se je tisto premikalo proti tebi(avto),ali te je ciljalo(drevo) :P ,ali se je ovira ob trku premaknila in kakšna je bila površina tistega v kar si se zaletel.Za sprožitev airbaga mora biti sila kar velika usemerjena v določen del(senzorji).Za take zmečkan pleh variante je verjetno boljše da se ne sprožijo, ker malo čuden vrat ni nič v primerjavi z vrečo v glavo(razne opekline,zlomi in mislim da tudi če se ti navzven nič ne pozna ti takle šus v glavo zna puščati trajnejše glavobole)

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po nov 21, 2005 4:54 pm

Vuso je napisal/-a:... ker malo čuden vrat ni nič v primerjavi z vrečo v glavo(razne opekline,zlomi in mislim da tudi če se ti navzven nič ne pozna ti takle šus v glavo zna puščati trajnejše glavobole)

... ni tako hudo, sem jih tudi probal pri treh saltah z avtom v jarek,... malo piska v ušesih, malo zašmirglane kože na obrazu, ni tako hudo...mislim, da sem najbolj smrdel, kakor da bi bil na strelskih vajah...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 22, 2005 9:39 am

ma hvala bogu da se ne odprejo, ol v koncni fazi ti pa airbag tilnik zlomi.

pa se neki, da se airbag odpre more bit skor 90C udarec, cim je kakrsnkoli kot, se ne odpre. kar je cist prou.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET To nov 22, 2005 12:01 pm

Voith je napisal/-a:ma hvala bogu da se ne odprejo, ol v koncni fazi ti pa airbag tilnik zlomi.

pa se neki, da se airbag odpre more bit skor 90C udarec, cim je kakrsnkoli kot, se ne odpre. kar je cist prou.

Lahko mal pojasniš tale 90C udarec. Kakšna merska enota je to?

Po tehnični dokumentaciji se airbagi odprejo pri pojemku/pospešku karoserije nad 32G .... hitrost vozila pa ni pomembna.
Novi varnostni predpisi predvidevajo povišanje celo na 60G za sprožitev sistema.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To nov 22, 2005 6:03 pm

Najbrž je misli 90 stopinj. :? Se pravi direkten udarec.
Je pa res, da če človeku ni nič ni rabil Airbaga...
Qurc pa elektronika. Vidim sedaj, ko ima moj avto polno enih senzorjev.
Nič ni popolno, žalostno pa je, da tut takšni varnostni sistemi ne. kaj čmo...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To nov 22, 2005 6:54 pm

Kaj pa mi ocalarji in airbagi??? Po mojem ne more biti lepo, ko ti airbag dobesedno nalima ocala na faco.? :?: :roll:
poznam primer, ko se je modelu v twingotu med voznjo iz '' cistega dolgcasa'' sprozil airbag.
posledice: hude opekline rok.
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To nov 22, 2005 10:34 pm

SubaruFreak je napisal/-a:Kaj pa mi ocalarji in airbagi??? Po mojem ne more biti lepo, ko ti airbag dobesedno nalima ocala na faco.? :?: :roll:
poznam primer, ko se je modelu v twingotu med voznjo iz '' cistega dolgcasa'' sprozil airbag.

.. kaj te bluziš, očala, cigaret, pločevinka, ki jo ravno piješ,... vse se vreči prilagodi, opekline rok :?: :?: pa sploh poznate delovanje vreč, saj ima regulator pritiska, ki jo izprazni ob prevelikem pritisku,... opeklina roke je lahko edino, da mu je malo "porajsalo" kožo, ko ga je podrgnila, to je kakor indijanski ogenj... potem pa taki modeli takoj k zdravniku, nato k odvetniku, potem na zavarovalnico, vsi so full v šoku, cvili jim v glavi 3 tedne, hrbtenica boli, oči pečejeo,... klasične fore!!! daj ne nasedajte,..kolega pa je rekel, da je od njegovega kolega sestrinega fanta tašče bratranca požgalo po roki...

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To nov 22, 2005 10:55 pm

DrMr je napisal/-a:
SubaruFreak je napisal/-a:Kaj pa mi ocalarji in airbagi??? Po mojem ne more biti lepo, ko ti airbag dobesedno nalima ocala na faco.? :?: :roll:

.. kaj te bluziš, očala, cigaret, pločevinka, ki jo ravno piješ,... vse se vreči prilagodi, opekline rok :?: :?: pa sploh poznate delovanje vreč, saj ima regulator pritiska, ki jo izprazni ob prevelikem pritisku,... opeklina roke je lahko edino, da mu je malo "porajsalo" kožo, ko ga je podrgnila, to je kakor indijanski ogenj... potem pa taki modeli takoj k zdravniku, nato k odvetniku, potem na zavarovalnico, vsi so full v šoku, cvili jim v glavi 3 tedne, hrbtenica boli, oči pečejeo,... klasične fore!!! daj ne nasedajte,..kolega pa je rekel, da je od njegovega kolega sestrinega fanta tašče bratranca požgalo po roki...

Ja sej meni je jasno,kako delujejo airbagi. Moji pomisleki kar se ocal tice so druge narave: recimo da ti ob kontaktu'' airbaga z ocali'' poci steklo in dobis drobec v oko! TO je tisto glavno, na kar se je nanasal moj prejsnji post. Kaksna je verjetnost, da se to zgodi. ???
Kar se tice modela, se opravicujem hotel sem napisati odrgnine, pa mi jo je ''tipkarski skrat '' zagodel.
Kar se pa nadaljevanja tvojih misli tice, to o obisku odvetnikov, zdravnikov, etc., etc. ... me ne gane, ker nisem tip, ki bi iskal oziroma izkoriscal razne institucije na te fore.

Pa oprosti, ker sem ti stopil na zivc.
Slika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To nov 22, 2005 11:03 pm

očala ti prej dol odfuka pol se zaletiš se ti sproži airbag se zabubiš vanj preživiš, popraviš avto na kasko dobiš odškodnino, se lepo pocajtaš in je spet vse po starem. Pa nej bo karkol

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr nov 23, 2005 12:33 am

SubaruFreak je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:

Ja sej meni je jasno,kako delujejo airbagi. Moji pomisleki kar se ocal tice so druge narave: recimo da ti ob kontaktu'' airbaga z ocali'' poci steklo in dobis drobec v oko! TO je tisto glavno, na kar se je nanasal moj prejsnji post. Kaksna je verjetnost, da se to zgodi. ???
Kar se tice modela, se opravicujem hotel sem napisati odrgnine, pa mi jo je ''tipkarski skrat '' zagodel.
Kar se pa nadaljevanja tvojih misli tice, to o obisku odvetnikov, zdravnikov, etc., etc. ... me ne gane, ker nisem tip, ki bi iskal oziroma izkoriscal razne institucije na te fore.

Pa oprosti, ker sem ti stopil na zivc.

... steklo poči ob dotiku ostrega delca, ki je strukturno trdnejši ali na enaki površini ustvari večjo silo,... air bag proti steklu očal nima šans, zato se za svoje oči ne boj... na živc pa mi trenutno še nisi stopil, si pa kaj novega zagotovo pobral... je pa že veliko modelov dobilo steklo očal v oko in tudi polikarbonatne leče so se že zdrobile ob trku airbaga....takšna je vsaj bila razlaga oškodovancev na sodišču... saj kužiš, al ne :?: ne teži sam sebi kaj lahko bo, ker live is live...

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr nov 23, 2005 11:59 pm

bvogri je napisal/-a:Drgač pa se mi zdi da se je lih pr pežoju 307 na supertestu avtomagazina, stranski airbag sprožu sam od sebe!!! To sicer nčne pomen ampak vseen zanimivo. :roll:

Niti slučajno, ker avtomagazin nikol ni mel 307 na supertestu.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov