Mick Jerry je napisal/-a:@Pilgrim: kolikor vem sta sistema povezana in če nisi pripet, se airbag ne bo odprl.To pa zaradi same varnosti, namreč airbag ti zagotovi zaščito(kolkr je že), samo če si privezan in sediš pravilno. Če nisi privezan, se ne odpre, ker ti neprivezanemu lahko bolj škodi kot pomaga.
don CONSIGLIO je napisal/-a:Mick Jerry je napisal/-a:@Pilgrim: kolikor vem sta sistema povezana in če nisi pripet, se airbag ne bo odprl.To pa zaradi same varnosti, namreč airbag ti zagotovi zaščito(kolkr je že), samo če si privezan in sediš pravilno. Če nisi privezan, se ne odpre, ker ti neprivezanemu lahko bolj škodi kot pomaga.
To, da neprivezanemu airbag bolj škodi kot pomaga, je res. Da pa se ne odpre, če nisi privezan.....
Tudi meni se ob precej silovitem trku (cca 40 km/h) v avto pred mano ni odprl airbag. Ampak dejansko je tudi res, da sem ostal nepoškodovan (no, razen vratu) in zato tudi trk očitno ni bil toliko silovit, oz. se je sila nekako razporedila.
LP,
don CONSIGLIO
Vuso je napisal/-a:... ker malo čuden vrat ni nič v primerjavi z vrečo v glavo(razne opekline,zlomi in mislim da tudi če se ti navzven nič ne pozna ti takle šus v glavo zna puščati trajnejše glavobole)
Voith je napisal/-a:ma hvala bogu da se ne odprejo, ol v koncni fazi ti pa airbag tilnik zlomi.
pa se neki, da se airbag odpre more bit skor 90C udarec, cim je kakrsnkoli kot, se ne odpre. kar je cist prou.
SubaruFreak je napisal/-a:Kaj pa mi ocalarji in airbagi??? Po mojem ne more biti lepo, ko ti airbag dobesedno nalima ocala na faco.?![]()
![]()
poznam primer, ko se je modelu v twingotu med voznjo iz '' cistega dolgcasa'' sprozil airbag.
posledice: hude opekline rok.
DrMr je napisal/-a:SubaruFreak je napisal/-a:Kaj pa mi ocalarji in airbagi??? Po mojem ne more biti lepo, ko ti airbag dobesedno nalima ocala na faco.?![]()
![]()
poznam primer, ko se je modelu v twingotu med voznjo iz '' cistega dolgcasa'' sprozil airbag.
.. kaj te bluziš, očala, cigaret, pločevinka, ki jo ravno piješ,... vse se vreči prilagodi, opekline rok![]()
pa sploh poznate delovanje vreč, saj ima regulator pritiska, ki jo izprazni ob prevelikem pritisku,... opeklina roke je lahko edino, da mu je malo "porajsalo" kožo, ko ga je podrgnila, to je kakor indijanski ogenj... potem pa taki modeli takoj k zdravniku, nato k odvetniku, potem na zavarovalnico, vsi so full v šoku, cvili jim v glavi 3 tedne, hrbtenica boli, oči pečejeo,... klasične fore!!! daj ne nasedajte,..kolega pa je rekel, da je od njegovega kolega sestrinega fanta tašče bratranca požgalo po roki...
SubaruFreak je napisal/-a:DrMr je napisal/-a:SubaruFreak je napisal/-a:Kaj pa mi ocalarji in airbagi??? Po mojem ne more biti lepo, ko ti airbag dobesedno nalima ocala na faco.?![]()
![]()
.. kaj te bluziš, očala, cigaret, pločevinka, ki jo ravno piješ,... vse se vreči prilagodi, opekline rok![]()
pa sploh poznate delovanje vreč, saj ima regulator pritiska, ki jo izprazni ob prevelikem pritisku,... opeklina roke je lahko edino, da mu je malo "porajsalo" kožo, ko ga je podrgnila, to je kakor indijanski ogenj... potem pa taki modeli takoj k zdravniku, nato k odvetniku, potem na zavarovalnico, vsi so full v šoku, cvili jim v glavi 3 tedne, hrbtenica boli, oči pečejeo,... klasične fore!!! daj ne nasedajte,..kolega pa je rekel, da je od njegovega kolega sestrinega fanta tašče bratranca požgalo po roki...
Ja sej meni je jasno,kako delujejo airbagi. Moji pomisleki kar se ocal tice so druge narave: recimo da ti ob kontaktu'' airbaga z ocali'' poci steklo in dobis drobec v oko! TO je tisto glavno, na kar se je nanasal moj prejsnji post. Kaksna je verjetnost, da se to zgodi. ???
Kar se tice modela, se opravicujem hotel sem napisati odrgnine, pa mi jo je ''tipkarski skrat '' zagodel.
Kar se pa nadaljevanja tvojih misli tice, to o obisku odvetnikov, zdravnikov, etc., etc. ... me ne gane, ker nisem tip, ki bi iskal oziroma izkoriscal razne institucije na te fore.
Pa oprosti, ker sem ti stopil na zivc.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov