Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če nov 24, 2005 10:35 pm

Hvala nekaterim za odgovore. Druga pa se nej map poboljšajo in nej ne nabijajo,ker ne bom bral takih izjav.
Thanks

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če nov 24, 2005 10:38 pm

pač na nekatera tvoja vprašamja sonček,se folk lahk samo smeji.....tko da niso krivi samo ostali ampak tudi ti.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Re: Sneg na strehi

Napisal/-a CST™jerko Če nov 24, 2005 10:44 pm

sonček je napisal/-a:
Zdej bi pa prašal s čim pucate avto,ko mate sneg gor.
ne wem no men zgleda ravn tko ko da te zanima kako pucamo avto ko mamo sneg gor.... mah sicer pa itak ni važn... se pridružujem tudi šmeks-ovem odgovoru...
lp in obilo užitkov v čiščenju snega z avta :lol:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če nov 24, 2005 11:06 pm

šmeks je napisal/-a:pač na nekatera tvoja vprašamja sonček,se folk lahk samo smeji.....tko da niso krivi samo ostali ampak tudi ti.

jest sem temo odpru in sem hotu zvedt tisto kar sem vprašal pač pa vsak ne more pisat popolne vprašanja oz. odgo.-priznam
Ampak eni pa za nalšč delajo in pišejo bedne odg. al pa celo kritizerajo pa vse živo pišejo....pa to na moreš vrjet...nej nehajo stem....že enkrat.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če nov 24, 2005 11:10 pm

2_fast je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
Zdej bi pa prašal s čim pucate avto,ko mate sneg gor.
ne wem no men zgleda ravn tko ko da te zanima kako pucamo avto ko mamo sneg gor.... mah sicer pa itak ni važn... se pridružujem tudi šmeks-ovem odgovoru...
lp in obilo užitkov v čiščenju snega z avta :lol:

ja dobr pol bi pa metla vzev pa šu umetat spomlad bi pa vidu pa si reku pa kje se je to tok spraskal sej nisem nč naredu da bi kje porajsal alpa kej druzga no......... a veš moraš vedt kako spravt sneg dol da novš lak poškodoval.
Verjetn mate pod streho in se vam sploh ni treba obadat s tem kok je pa to težko avto spucat...pa to nomrš vrjet.... pa dobr...............dost je za dons....

lp pa srečno vožnjo vsem čez celo zimo kokr bo pač že snega

lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če nov 24, 2005 11:17 pm

sonček je napisal/-a:Pozdrav

Dones sem od frenda slišal da če maš na strehi al pa na havbi sneg da je kazen ali je to res ali ja to sam mal tako za hec.
Pa k sem že temo odpru kaj ko sneg zapade kaj naj vse spucam menda moraš šipe obvezno luči ka pa tablico.....
Napište vse kar se spomnte

lp <Hvala

Iz tega je razvidno da sprašuješ kaj točno moraš spucati in kaj ne.
Hm, kaj spucati ko je avto cel v snegu ? Čaki da se spomlm. Aja, streho morš spucat, pa haubo, pa šipe, pa špegle, pa luči. Pa to ga ne smeš s sirkovo krtačo pucat ampak z mehkimi ščetinami.

Mene tut neki zanima. Ko skočim v vodo, kaj naj potem nardim ?
A naj migam sam s palcem na desni nogi al naj tut z mezincem na levi roki ? A čm sploh kej migat ? Kakšne kopalke naj oblečem ? Povejte kar vam pade na pamet.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe nov 25, 2005 12:36 am

subi92 je napisal/-a:HMM jest pa strgam led iz šipe s kakšnim ovitkom od cdjev :bonk

sva že 2.
:lol: :lol: :lol:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 25, 2005 7:41 am

Kva ste eno tuki pacienti. Zjutraj vstaneš 15 minut prej, se oblečeš, greš ven in vžgeš avto, vklopiš ventilacijo jo usmeriš na šipe in greš nazaj v hišo pojest zajtrk.
Ko poješ je v avtu toplo led je otajan in se vsedeš in odpelješ v službo. Če je pa na avtu še sneg, pa vzameš metlo in lepo pometeš dol iz avta. in se potem odpelješ.

Še nasvet kako pobirat kupončke od bedakov;
Ko vidiš za sabo nekoga, ki ima kup snega na strehi, na hitro zabremzaš pred njim in njemu se uduje sneg na prednje steklo in ne vidi, takrat se ti zaleti v rit in ti pobereš kuponček.
Old subarus never die, they just get faster!

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 25, 2005 9:35 am

ne razlagat tega po javnem forumu :-P

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe nov 25, 2005 9:46 am

zakaj ne? bo vsaj folk začel sneg z avtov pucat :P :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Pe nov 25, 2005 11:12 am

Nebivedu, smisel tvojga življenja je pobiranj kupončkov od soudeležencev! :lol:

Sonček, res si postavu mal rookie vprašanje... pucaš s nečem kar maš pr roki, ne. Streho je najlaži spucat s kkšnim omelom al pa metlo. Sam morš pač po luftu vlečt, ne po strehi. Za šipo dobiš spreje, strgalnike, jst sicer ne bi delu tega kar je nebivedu reku, da zalaufaš avto pol greš pa jest ker prvič laufanje mrzlega motorja na mestu ni dobro, ker se slabo maže ker je mrzlo olje bolj gosto, in drugič mam ekološki čut in mi ni dobr filing če vem da avto na mestu laufa brezveze. Ajde, 3 minte prej, sam zajtrk umes... :shock:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 25, 2005 12:34 pm

Shatzy je napisal/-a:Nebivedu, smisel tvojga življenja je pobiranj kupončkov od soudeležencev! :lol:

Sonček, res si postavu mal rookie vprašanje... pucaš s nečem kar maš pr roki, ne. Streho je najlaži spucat s kkšnim omelom al pa metlo. Sam morš pač po luftu vlečt, ne po strehi. Za šipo dobiš spreje, strgalnike, jst sicer ne bi delu tega kar je nebivedu reku, da zalaufaš avto pol greš pa jest ker prvič laufanje mrzlega motorja na mestu ni dobro, ker se slabo maže ker je mrzlo olje bolj gosto, in drugič mam ekološki čut in mi ni dobr filing če vem da avto na mestu laufa brezveze. Ajde, 3 minte prej, sam zajtrk umes... :shock:

Ni mi do tega , da bi nabiral kupončke, ponavadi se zmenim za kake 5k sit, sej škode na mojmu avtu tko al tko ni dost, če bi pa bol prletu in bi več stolku, bi pa itak pokasiral totalko, in bi potem avto uštimal in vozil naprej.

Povej mi kakšna je razlika v laufanju mrzlega avta na mestu in laufanju mrzlega avta med vožnjo?
Za moje pojme je razlika samo v tem, da ker moraš 90 vozit, ko prideš z mrzlim avtom na cesto bolj uničuješ mašino, kot če 10 minut na miru stoji in potem greš na cesto in potegneš do 90km/h, sploh pa je to opazno pozimi, ko so vsi materiali zelo mrzli in se olje res zgosti - takrat je bolje da malo počakaš(vsaj par minut), ker ko potegneš to olje sploh še ni prišlo na vrh mašine. Večina ljudi ima pa v avtu 15W-40 olje, ki deluje do -7 stopinj normalno potem je pa že premrzlo zanj in se res orenk zgosti. Najboljše olje za te temperature je 0W-30, ki se ne zgosti do -30 stopinj celzija. Sam uporabljam pa 5W-40 z dodatkom za čiščenje mašine, ki je že v kompletu pri shell-u, na to olje sem se pa navadil še iz časov subaruja, ker je tudi olje pomembno, da subarujeve mašine tako dolgo delajo, pa čeprav imajo slabše podmazovanje zaradi boxer mašine, kot pa ima to navadna 4 cilinderska inline mašina.

Zajtrk zame je en topli sendvič in 2dcl kakava. Ko vstanem se oblečem si naštimam toast ga dam u pečico, zraven dam pogreti mleko, grem ven zalaufat avto in pridem nazaj pa je toast pečen in mleko toplo. To je 5 do 7 minut, lih tok, da v avtu začne toplo pihat in da se šipe odtajajo. Sicer pa imam avto pod nadstreškom, tko da je zelo malokrat pomrznjen.

Upam da je moja razlaga razumljiva, zakaj zjutraj laufam par minut avto, da se ogreje, pa še zdravo je zame, ker sem se tako navadil pojest zajtrk, kar prej nikoli nisem počel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Pe nov 25, 2005 12:47 pm

Chill stari! :lol: Kakšna je razlika med laufanjem na mestu pa med vožnjo? Jst si to razlagam tkole: Če motor dolgo laufa na mestu ma mal obratov in zato mal eksplozij. Če pa se voziš, so vrtljaji višji, je v motorju več eksplozij in zato več toplote - motor se hitreje ogreje in olje prej začne mazat površine. To je moja laična razlaga, možno da je napačna. Je pa res da paše se usest v topu avto... :)

Maš pa ekspresn zajtrk. Pr nas doma nas je 5, in to je stvar 30 minut. Če bi pa tok cajta laufu avto vsak jutr (oz. oba avta) bi dal en tank na 2 mesca u luft pa use rože pred bajto nam bi pocrkale (oba sta dizla)... :lol:

PrimožL
Nov uporabnik

Napisal/-a PrimožL Pe nov 25, 2005 2:24 pm

ja dobr pol bi pa metla vzev pa šu umetat spomlad bi pa vidu pa si reku pa kje se je to tok spraskal sej nisem nč naredu da bi kje porajsal alpa kej druzga no......... a veš moraš vedt kako spravt sneg dol da novš lak poškodoval.
Verjetn mate pod streho in se vam sploh ni treba obadat s tem kok je pa to težko avto spucat...pa to nomrš vrjet.... pa dobr...............dost je za dons....

Tudi sam imam avto parkiran zunaj in se mi v primerjavi s tabo ne zdi težko spucat avta, če ga zasneži. Če ti je pa to težko, si pa kupi ponjavo pa ga pokrivaj čez noč.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 25, 2005 2:57 pm

parkirat pod drevesom, sprednji del ponjave privezat gor na vejo, ko štartaš , jo dol potegne ti maš pa čist avto pa še ponjava ti straži čist parkplac (ne pozabi izrezat v ponjavo luknjo za vrata)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 25, 2005 3:29 pm

[quote="nebivedu"]Kva ste eno tuki pacienti.

Ja lej ga pacient k se je oglasu na forumu.
Zadnjič spremenil sonček, dne Pe nov 25, 2005 3:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 25, 2005 3:36 pm

PrimožL je napisal/-a:

Tudi sam imam avto parkiran zunaj in se mi v primerjavi s tabo ne zdi težko spucat avta, če ga zasneži. Če ti je pa to težko, si pa kupi ponjavo pa ga pokrivaj čez noč.

Pa sej ni mi problem soucat sam če ga z napačno metlo spucaš pol se po laku vidt manjše praske. Sirkova metla je prov napačna za pucat ja no z omelom bi pa šlo sam so pa tisate(plstična ne pa navadne).......
kokr že zrihtal sm si da bom ometal avto lahko pač pa tisti k ste iz mestih nimate nobenga problema glede pucanja,ker enostavno ni snega kva pa pr nas ko so stene pozimi velike min. 1,5 m pa dlih tok je placa da se da pelat po cest srečat se pa ne da.......no pol nižji se pa da po dolin......k so že naselja....pol pa mesta.......itd.

lp

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 25, 2005 3:41 pm

no čez celo debato ta so mi je samo pred parimi dnevi zgodil da sem imel tok snega gor na avtu drugač ga pa vedno spucam sej veste kako je če ne spucaš ko zazlajfaš se ti vsuje vcpred dol in pol je kriza.

Hotu sm samo zvedat kok je kazen in s čim pucate ponavad.

nč druzga.

lp

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe nov 25, 2005 5:22 pm

Avto je seveda treba celga spucat in tudi pazit s čim ali kako se to dela jaz sem ga včasih z metlo pa sem potem opazil da so se po laku pojavile majhne praske in zdaj ga zaradi tega pucam kar z roko gor dam rokavice da ne zebe in to je to.
Na sprednjo in zadnjo šipo dam karton od alpskega mleka in ga zjutraj samo proč vzamem in je šipa čista.Kar ostane po stranskih šipah pa zdrgnem s plastično lopatico sem pa opazil da tudi ta pušča na šipi majhne praske tako da je še najbolje če je avto pod nadstreškom ali še bolje v garaži.
Jaz ga moram imet nažalost zunaj in sem obsojen na čiščenje snega :P kaj naj :-P
Če ni preveč mraz lahko šipe poliješ s toplo vodo in so kot nove in no time,če pa je zelo mraz pa lahko počijo ali pa voda prej spet zmrzne kot se posuši in smo spet na začetku.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov