Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr maj 07, 2003 9:29 am

Kwa pa če je u prometni napisan kšen drug voznik? Recmo kolega ma not napisano mtko, pa noče da mtka gor hod?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr maj 07, 2003 11:23 am

tovarniška šifra je šifra po kateri se različni modeli razlikujejo med sabo.Pri meni ima audi a4 do leta 00. oznako B6, od 01 dalje pa oznako 8E,...
torej poglej na kakšno internetno stran z dodatno opremo oz. povej kateri letnik je tvoj polo. :wink:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr maj 07, 2003 11:24 am

HaBBkE je napisal/-a:Kwa pa če je u prometni napisan kšen drug voznik? Recmo kolega ma not napisano mtko, pa noče da mtka gor hod?

zdi se mi da lahko ker tehničnega lahko tudi dela nekdo, na katerega ni registreran avto. :wink:
SlikaSlika

iguana
Nov uporabnik

Napisal/-a iguana Sr maj 07, 2003 11:33 am

maky je napisal/-a:tovarniška šifra je šifra po kateri se različni modeli razlikujejo med sabo.Pri meni ima audi a4 do leta 00. oznako B6, od 01 dalje pa oznako 8E,...
torej poglej na kakšno internetno stran z dodatno opremo oz. povej kateri letnik je tvoj polo. :wink:

Ja moja Ibiza Stela je letnik 2000, če pa še kakšen podatek rabiš pa povej.
Čem jo lahko najdeš bi ti bil zelo hvaležen. :)
Hvala.

Lp LK

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Sr maj 07, 2003 7:41 pm

:D vidim da imaste skoraj vsi z LPP-jem slabe izkušnje :D jaz sem zadevo drugače uredil,vsi prijatelji so mi povedali isto ali pa še več pa sem rabu informacijo v zvezi z atestom ko sem klical gor sem zahteval takoj odgovornega za homologacije in dobil g.Lovca s katerim sva se vse lepo zmenila in dogovorila ,nato je prišel čas menjave mašine in stem homologacija g,Lovec se je takoj spomnil za kaj gre pogledal, podpisal in mi rekel da bo kartonček čez 3 tedne in ga dobil natanko čez 22 dni nato sem imel problem ker so mi vpisali premajhne gume spet ponovi vajo :twisted: kartonček doma čez 2 dni skoraj nisem mogel verjeti :shock: tako da bom zmeraj prvo zahteval odgovornega in ne nekakšno tajnico ali celo čistilko :twisted: :twisted: :wink:
Fur immer CAPRI

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr maj 07, 2003 7:49 pm

strinjam se s CAPRIjem: vse moje "tezave" so ble resene, ko sem zahtevala g. Lovca na telefon. HLK je bil doma cez 2 delovna dni.

(njegov namestnik je pa g. Švajger, če bo kdo rabu, zdaj ko se zna zgodit, da bodo ljudje na dopustih)

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Sr maj 07, 2003 7:51 pm

so dobri ja!meni so zgubili papirje (vključno z homo-kartončkom) zaj pa že 3 tedne čakam da jih iščejo ampka ne najdejo in ne vem več kaj naj naredim!jaz ne bom plačeval 5jurjov za novi kartonček pa spet en mesec TUV-e okoli iskal!

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr maj 07, 2003 7:56 pm

pikec je napisal/-a:so dobri ja!meni so zgubili papirje (vključno z homo-kartončkom) zaj pa že 3 tedne čakam da jih iščejo ampka ne najdejo in ne vem več kaj naj naredim!jaz ne bom plačeval 5jurjov za novi kartonček pa spet en mesec TUV-e okoli iskal!

ShiT!!! resno al kaj? v Ljubljani al na RTI v MB?

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Sr maj 07, 2003 8:04 pm

za homologacijske kartoncke je itak vedno problem vazno da placas pol pa te ne poznajo vec ali pa se delajo....ponavadi je cakalna doba zelo velika slisal sm od enga da za motor caka ze 3 mesce..pol se ve kje smo
0-100km/h-2dni vw 1200

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr maj 07, 2003 8:10 pm

keylone je napisal/-a:za homologacijske kartoncke je itak vedno problem vazno da placas pol pa te ne poznajo vec .....

dvomim da jim je bistvo dobit tistih par jurjov od vsakega. mislim da je prej problem v tem, da so par svetlobnih let za ostalimi (racunalniske evidence napram po mescih zlozeni kupi papirjev za HL je le en od primerov...)

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Sr maj 07, 2003 8:16 pm

se strinjam.sam vseeno pismu placas pol ti dajo potrdilo in cakas ko poklices pa ....nevejo ali pa moras cakat na tel...
0-100km/h-2dni vw 1200

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Sr maj 07, 2003 8:23 pm

keylone je napisal/-a:se strinjam.sam vseeno pismu placas pol ti dajo potrdilo in cakas ko poklices pa ....nevejo ali pa moras cakat na tel...

hehe, bi blo dobr vidt/dozivet tole:

Referentka: No tole bo pa 8.000 tolarjev.
Stranka: Super, hvala lepa, bom placal ko mi posljete kartoncek. Nasvidenje, pa ce rabte cimprej denar, mi tut cimprej HLK posljite! (pa se en pomizik uni macki na salterju in cao ragazzi)

//sej vem, placas se preden gres na kanal...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr maj 07, 2003 9:11 pm

Jst sm mel pregled 15.04., kartoncek sem pa dobil 07.05. po posti. Se pravi tocni trije tedni, s tem da so bili pranzniki vmes. Sem brez pripomb zaenkrat (da potrkam). :lol:

LP ;)

iguana
Nov uporabnik

Vloga

Napisal/-a iguana Sr maj 07, 2003 9:30 pm

Zanima me če je pametno po pošti poslati vlogo in koliko časa bom moral čakati. Hvala.

Lp LK

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Re: Vloga

Napisal/-a CAPRI BOY Če maj 08, 2003 6:21 pm

iguana je napisal/-a:Zanima me če je pametno po pošti poslati vlogo in koliko časa bom moral čakati. Hvala.

Lp LK

jaz ne bi niti pomislu na to :wink: rajši pojdi osebno ,če pa si od daleč pošlji s povratnico :D da slučajno ne bi čaaaaakalllllll celo večnost pol ko boš pa klical ni papirjev :shock: izgubljeni :shock: :?
Fur immer CAPRI

iguana
Nov uporabnik

Vloga

Napisal/-a iguana Po maj 12, 2003 9:14 am

No danes sem oddal (osebno na LPP) vlogo kdaj lahko pričakujem odgovor oz. zanima me kako poteka to naprej. Hvala.

Lp Lk

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po maj 12, 2003 10:12 am

Počakal boš 1 teden, oz. kakšen dan več. Nato pa ob določeni uri prideš ke, parkiraš, greš vplačat pregled (pokažeš pač vabilo + vozniško daš) in zapelješ avto notr. Tam ti naredijo tehničnega in preverijo številke. Nato te "gospod v kravati" povpraša o papirjih. Vzameš iz mapice ven TÜVe in ostalo kramo (za vzmeti rabiš še papir z narejeno optiko + potrdilo uradnega Fiat/Renault/BMW/Blabla servisa), za ostalo TÜV zadostuje... če so papirji vredu, je zadeva končana in se odpelješ domov. Po pošti nato dobiš v roku 2-3 tednov dodelan homolomo kartonček, to je to.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

iguana
Nov uporabnik

Napisal/-a iguana Po maj 12, 2003 11:00 am

ice je napisal/-a:Počakal boš 1 teden, oz. kakšen dan več. Nato pa ob določeni uri prideš ke, parkiraš, greš vplačat pregled (pokažeš pač vabilo + vozniško daš) in zapelješ avto notr. Tam ti naredijo tehničnega in preverijo številke. Nato te "gospod v kravati" povpraša o papirjih. Vzameš iz mapice ven TÜVe in ostalo kramo (za vzmeti rabiš še papir z narejeno optiko + potrdilo uradnega Fiat/Renault/BMW/Blabla servisa), za ostalo TÜV zadostuje... če so papirji vredu, je zadeva končana in se odpelješ domov. Po pošti nato dobiš v roku 2-3 tednov dodelan homolomo kartonček, to je to.

Hvala za vse to, zdej me pa zanima a bo za optiko zadostoval račun ko sem delal optiko mi niso dali nobenega potrdila razen izpisek za optiko to pa je tudi vse kar sem dobil.

Lp Lk

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po maj 12, 2003 11:06 am

ja sej to je to.. ta izpisek mors pokazat
V8 POWER

iguana
Nov uporabnik

Napisal/-a iguana Po maj 12, 2003 11:22 am

Najlepša hvala za inf. :D