Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To maj 06, 2003 9:15 pm

zoranwagen je napisal/-a:...meni je 5-ka turbo porabla cca. 1 liter na 1000 km, pa so mehaniki rekli, da je O.K....sem zapravu skor več za olje kot za bencin...

:shock: :shock: :shock:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To maj 06, 2003 10:33 pm

matjazp je napisal/-a:
punto je napisal/-a:BaSe, ma res mi piše tako v knjižici no!!! jst sploh ne hodim menjat olja k se mi itak obnavlja k ga dolivam, tko da je zmeri frišno :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja v treh mescah sm porabu 3 litre olja, pa še poceni ni k je 10W60 selenia racing.

Nrdu sm pa prbližno 4000 kilometrou, zdej pa zračuni če ne verjameš!

FIAT pač :wink:

:lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: ojoj moram pogledat na mojo knjižico kolko piše, ker sem zadnič dolil polovoco posode (1liter), pa sem se vozo kr nekaj cajta.

snifix
Novinec

Napisal/-a snifix Ne maj 11, 2003 9:54 pm

TechnoBoy je napisal/-a:ma B.P ti pokur tolk olja.. nemci pac kurijo olje.. japonci pa material.. kasna lantra resnicno ponuca 0.5l olja na 10000km..... samo vprasanje je ce bi tko B.P. naredila 300k km kot kaksen nemc.. nazalost so po obrabi morotja nemci pred vsemi ..saj jest tko mislm .. lahko se pa motim

Lantra je drgac korejc....kar se pa japoncev tice pa vsaj tistih ene deset k smo jih mel v 15ih letih noben ni pokuru niti kaplje olja.....fotr ma zdej mb c 180 pa zre cca pol lita na 2000 km....

pa se to.....vem za kr nekaj japoncev k majo cez 300 tisoc km pa se zmeri normalno vozjo.....

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po maj 12, 2003 1:13 pm

snifix je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:ma B.P ti pokur tolk olja.. nemci pac kurijo olje.. japonci pa material.. kasna lantra resnicno ponuca 0.5l olja na 10000km..... samo vprasanje je ce bi tko B.P. naredila 300k km kot kaksen nemc.. nazalost so po obrabi morotja nemci pred vsemi ..saj jest tko mislm .. lahko se pa motim

Lantra je drgac korejc....kar se pa japoncev tice pa vsaj tistih ene deset k smo jih mel v 15ih letih noben ni pokuru niti kaplje olja.....fotr ma zdej mb c 180 pa zre cca pol lita na 2000 km....

pa se to.....vem za kr nekaj japoncev k majo cez 300 tisoc km pa se zmeri normalno vozjo.....

pa tut korejci ne pijejo olja (razen redkih izjem)!
Slika

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Po maj 12, 2003 2:30 pm

snifix je napisal/-a:

Prav imaš, vsaj za svojga vem, da menjam olje samo na rednem servisu... sicer nisem računal kolko ga požre ampak, nikol ne pride na minimum, pa delam servis na 15.000km
Slika

exodus
Nov uporabnik

Napisal/-a exodus Po maj 12, 2003 3:35 pm

men ga tud ne pokuri toliko no ... vozim predvsem nad 4000 obrati pa mi ga na 10000 nekako pozge 0.5 litra ali pa malenkost vec ...
... izgon iz raja!

UnoTurbo
Nov uporabnik

Napisal/-a UnoTurbo Če maj 15, 2003 9:32 pm

Punto: Ti maš 1.4. turbo motor? Tale tvoja poraba je pa zlo, zlo velka :) jest mam še tastar 1.3 turbo motor pa turbino že tud bl proti konci, pa mi spije na 10k KM, okol litra in pol :) Pa šaltam pri ostri vožnji vedno okol 7k Rpm. Tko da ne vem, al se tok kadi za tabo, al pa ti olje teće :) Drugač mam tud alfo 33 1.3 pa od servisa do servisa ni treba nch dolivat. Fotrova Lancia Kappa pa itaq ne spije več kot pol litra :)

Lp

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Pe maj 16, 2003 12:58 pm

Ja je 1.4 motor, ma ti nevem, nikjer nč ne teče, vse tesni. Turbina je tudi nova stara dobre pol leta, ma tudi kadi se ne nevem kolko, kej jst vem kej nrdi z njega :lol: , ma verjetno ga tudi jst malo preveč ulijem not pole ga pa požre, sej zdej ga stavim manj not, na uni palčki k pogledaš nivo je na sredini že en čas, ku pa malo doliješ ga spije takoj in pride nazaj na sredino.

UnoTurbo
Nov uporabnik

Napisal/-a UnoTurbo Pe maj 16, 2003 1:24 pm

:):) Em kok pa ma kej končno tale tvoj puntek? Bi mogla en drag narest, me prav zanima če zlezem mimo :)
Prideš jutri v mb?

Lp

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Po maj 19, 2003 5:58 pm

Jutri? sm malo že zamudu :lol: :lol: :lol:
Ti končna je tm med 220 in 230 po števci, Ja bi blo za nrdit en drag :lol:
Samo jst nimam več original turbino, imam bol veliko zdej in pole seveda rata tudi več konju, tko da nevem kako bi blo. :wink:

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po jun 16, 2003 11:32 am

Ker sem v tem vikendu menjal olje, sem tudi bil pozoren na to, koliko olja mi troši.

Servisni interval 10.000 km
Iztočeno olje: 3,2 l
Vtočeno: 3,8 l
Razlika: 0,6 l

Se pravi: mašina 1.4 e mi na tem intervalu potroši 6 deci olja. PREVERJENO!!!!
Pa ne mislite si, da vozim ko stari ata... :wink:
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po jun 16, 2003 11:33 am

Ker sem v tem vikendu menjal olje, sem tudi bil pozoren na to, koliko olja mi troši.

Servisni interval 10.000 km
Iztočeno olje: 3,2 l
Vtočeno: 3,8 l
Razlika: 0,6 l
Olje: ELF Competition SAE 10W-40 polsintetično

Se pravi: mašina 1.4 e mi na tem intervalu potroši 6 deci olja. PREVERJENO!!!!
Pa ne mislite si, da vozim ko stari ata... :wink:
Slika

georges
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a georges Po jun 16, 2003 5:43 pm

Zdaj sem se še nekaj domislil. Mogoče je posledica tega da mi avto žre toliko olja to da sem se celo prejšnje poletje pa še malo zraven vozil brez termostata, naredil sem približno 10.000km takrat. Da ne dela termostat sem opazil pa šele v jeseni. Pa tudi sem opazil da če ne nalivam olja do zgornje meje ga motor ne požre tok. Bil sem tudi pri mehaniku in je rekel da z motorjem ni videti da bi blo kej narobe, lepo teče pa tudi ne kadi se in je rekel da naj ne skrbim. Mogoče je res vse posledica tega da termostat ni delal. Kaj menite?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jun 17, 2003 8:02 am

Meni je Peug. tut rad žrl olje. Sem ga dolival ko budalo vsak mesec :lol: :lol: . Sem mislu, da ne bo stroškov za olje nikdar konc.... Pol sem pa zamenu olje, pa smo vidl da je blo barve šmira. Čist črn.... Prejšnji lastnik sploh olja ni menaval. Tko, da zdej ko sem vlil vanj Castrola (mineralc) je pa v redu in pa še poraba se je zmanjšala. V knjigici mi piše da naj bi požrl 0,5l na 1000 km :shock: . Zaenkrat mi ga je požrl manj kot pol litra na 4000 km. A je to velik?

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* To jun 17, 2003 8:38 am

Pugi405 je napisal/-a:Meni je Peug. tut rad žrl olje. Sem ga dolival ko budalo vsak mesec :lol: :lol: . Sem mislu, da ne bo stroškov za olje nikdar konc.... Pol sem pa zamenu olje, pa smo vidl da je blo barve šmira. Čist črn.... Prejšnji lastnik sploh olja ni menaval. Tko, da zdej ko sem vlil vanj Castrola (mineralc) je pa v redu in pa še poraba se je zmanjšala. V knjigici mi piše da naj bi požrl 0,5l na 1000 km :shock: . Zaenkrat mi ga je požrl manj kot pol litra na 4000 km. A je to velik?

To je na 10000 km nekaj več kot liter.... malo je skor dosti. Zakaj raje ne uporabljaš VSAJ polsintetično olje? Za navadno mašino je 10W-40 čisto v redu (polsint.) ali pa 5W-40 (sintetično, vendar ne rabiš, če nimaš 16V).

Za mineralno sem slišal, da je precej slabše od polsintetičnega, pa mislim, da je celo cenejše.
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jun 17, 2003 9:14 am

*bojci* je napisal/-a:
Pugi405 je napisal/-a:Meni je Peug. tut rad žrl olje. Sem ga dolival ko budalo vsak mesec :lol: :lol: . Sem mislu, da ne bo stroškov za olje nikdar konc.... Pol sem pa zamenu olje, pa smo vidl da je blo barve šmira. Čist črn.... Prejšnji lastnik sploh olja ni menaval. Tko, da zdej ko sem vlil vanj Castrola (mineralc) je pa v redu in pa še poraba se je zmanjšala. V knjigici mi piše da naj bi požrl 0,5l na 1000 km :shock: . Zaenkrat mi ga je požrl manj kot pol litra na 4000 km. A je to velik?

To je na 10000 km nekaj več kot liter.... malo je skor dosti. Zakaj raje ne uporabljaš VSAJ polsintetično olje? Za navadno mašino je 10W-40 čisto v redu (polsint.) ali pa 5W-40 (sintetično, vendar ne rabiš, če nimaš 16V).

Za mineralno sem slišal, da je precej slabše od polsintetičnega, pa mislim, da je celo cenejše.

Ja bojci ampak tle govorimo o 11 let starem avtu..... Pa še ne vem, če mi ga je požru tolk kokr sem napisu, ker sem imel pozimi eno nesrečo, tko da mi je vrglo olje skozi cevko zašipko, ker ni blo dihtnge na šipki. Gre pa v moj motor 5l olja!

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden To jun 17, 2003 10:48 am

Punto_GT je napisal/-a:Ja v treh mescah sm porabu 3 litre olja, pa še poceni ni k je 10W60 selenia racing.
Nrdu sm pa prbližno 4000 kilometrou, zdej pa zračuni če ne verjameš!

:shock: :shock: :shock: :shock:
Hm...
Citroen Visa (l.85, 230.000km, pred dvema letoma) - 0,00 l/? km.... :?:

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* To jun 17, 2003 11:44 am

Pugi405 je napisal/-a:Ja bojci ampak tle govorimo o 11 let starem avtu..... Pa še ne vem, če mi ga je požru tolk kokr sem napisu, ker sem imel pozimi eno nesrečo, tko da mi je vrglo olje skozi cevko zašipko, ker ni blo dihtnge na šipki. Gre pa v moj motor 5l olja!

Če si pa mel nesrečo, pa je to druga zgodba....

Samo vseeno ti res odsvetujem mineralno olje..
Slika

peroman
Novinec

Napisal/-a peroman Po jun 30, 2003 12:20 am

A pol ni nic hudega ce mi UNO pokur 2L na 10000km?

Se eno vprasanje: Kaj se zgodi ce mesas olja razlicnih proizvajalcev skupaj?

lp,
Pero

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Po jun 30, 2003 4:02 am

peroman je napisal/-a:A pol ni nic hudega ce mi UNO pokur 2L na 10000km?

Se eno vprasanje: Kaj se zgodi ce mesas olja razlicnih proizvajalcev skupaj?

lp,
Pero

Če je drugač vse v redu z mašino - se ne sekiraj! Fiat(star) pa itak ni zdrav če mal olja ne poje..
Načeloma lahko mešaš olja različnih proizvajalcev,dokler paziš da je gradacija olja ista.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov