For je napisal/-a:Bodite pozorni lastniki tega motorja, pri tem mrazu je velika nevarnost da vam zmrzne tisti kondenz v cevi oduška. Meni se je zjutraj zgodilo, kljub temu da so takrat ugradili ta dodaten grelec in da temp. zjutraj ni bila nič posebnega, -12 !?
Po petsto metrih vožnje sem slišal malo čudan-robat zvok motorja (skoraj kot dizel....), mislil sem da je zaradi niske temperature malo "zmrznil" in da bo kmalu ogret. Vozil sem še, cirka dva-tri kilometra in se je zgodilo. Računalnik je z velikimi črkami "ukazal" da moram takoj ustaviti. Ker sem bil še dvesto-tristo metrov od doma sem ga pripeljal v dvorišče in videl da sem za sabo pustil sledi olja. Dve litri in pol ga je ven vrglo zkozi luknjo za merilno palico-šipko (kako se ji že reče???) Noro!!??? Vse je bilo usrano od olja, tudi desna stran podvozja z zadnjim kolesom vred.
Avto sem dal v garažo, radiator in kalorifer sem uklopil, da se je vse skupaj malo odtajal, dolil sem olje in nekako prišel do mehanika. Hvala bogu ni bilo večjih posledic...
For je napisal/-a:Bodite pozorni lastniki tega motorja, pri tem mrazu je velika nevarnost da vam zmrzne tisti kondenz v cevi oduška. Meni se je zjutraj zgodilo, kljub temu da so takrat ugradili ta dodaten grelec in da temp. zjutraj ni bila nič posebnega, -12 !?
Po petsto metrih vožnje sem slišal malo čudan-robat zvok motorja (skoraj kot dizel....), mislil sem da je zaradi niske temperature malo "zmrznil" in da bo kmalu ogret. Vozil sem še, cirka dva-tri kilometra in se je zgodilo. Računalnik je z velikimi črkami "ukazal" da moram takoj ustaviti. Ker sem bil še dvesto-tristo metrov od doma sem ga pripeljal v dvorišče in videl da sem za sabo pustil sledi olja. Dve litri in pol ga je ven vrglo zkozi luknjo za merilno palico-šipko (kako se ji že reče???) Noro!!??? Vse je bilo usrano od olja, tudi desna stran podvozja z zadnjim kolesom vred.
Avto sem dal v garažo, radiator in kalorifer sem uklopil, da se je vse skupaj malo odtajal, dolil sem olje in nekako prišel do mehanika. Hvala bogu ni bilo večjih posledic...
rumena ibiza je napisal/-a:evo jaz ga imam 1.4 16v sem izredno zadovolna neverjetno potegne, končna je 190km/h, edin k je klima mal bl švoh potegne ampak še zmer gre...poraba ni take sile, 7litrov, edino enkrat mi je spila poln avto do kraja v portorož 11litrov-to je tut maksimum...men je všečn motor kar dost potegne pa mal pije....
BBoss je napisal/-a:For je napisal/-a:Bodite pozorni lastniki tega motorja, pri tem mrazu je velika nevarnost da vam zmrzne tisti kondenz v cevi oduška. Meni se je zjutraj zgodilo, kljub temu da so takrat ugradili ta dodaten grelec in da temp. zjutraj ni bila nič posebnega, -12 !?
hehe... poznam to, preveč kratkih voženj...
radar je napisal/-a:Poraba....pod 7 ne gre (mestna in primestna vožnja), pa ni prehitra ali hudega pospeševanja...
Potem je imela probleme s ključavnicami (2 x menjane), motrorček za levo prednjo sipo 2 x crknu, plovec sploh ne kaze prov....
skyliner je napisal/-a:težava tega motorja je že dolgo poznana in tudi rešena - cev odduška zamenjajo na servisu z novo, ki ima vgrajen kabel za ogrevanje.
drugače pa ta motor zelo dobro poznam... ima porabo cca 7,5 pri zelo dinamični vožnji, na splošno lahko rečem da je golf štirica kar težak avto za te konje, vendar se motor kljub upiranju vedno rad odzove, tko da je razmerje med porabo in voznimi lastnostmi zelo dobro. Če bi se še enkrat odločal bi verjetno vzel isti motor.
acid je napisal/-a:Jaz v teh mrzlih zimskih dneh zaenkrat nimam nobenih težav, avto vedno vžge v prvo tudi ta teden ko so izjemno nizke temperature pri nas od -11 do -14
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov