in kako se v večini primerov konča to presojanje sodišča o morebini zlorabi pooblastil?
jorgeus je napisal/-a:Živimo v pravni državi in če lahko dokažeš, da prekrška nisi storil se lahko ravnaš po mojem članku PRITOŽBA ZOPER POLICIJO
zal so prisli casi, ko dokazovanje ni vec tako enostavno, ker si ta postopek marsikateri izmed nas enostavno ne more privosciti. Govorim na splosno, ne samo za konkretno debato. Tako da je na koncu vse zreducirano na to, da pozres krivico, ker bi te se drazje prislo, ce bi zelel dokazati pravico. Ce ti ne dajo place, pozres, ker nimas denarja, da bi jo iztozil. Problem tu vidim predvsem v tem, da je roka pravice tista, ki ji ne mores zaupati oz njeni predstavniki. In potem je tu se zakonodaja, ki ne sciti dovolj oskodovane, prej nasprotno. Zal so posamezniki tisti, ki tvorijo celoto in kot so posamezni policisti tisti, ki ne opravljajo dobro svojega dela, se to zrcali na celotno policijo. Ta pa zoper teh ne ukrepa, ampak jih sciti; in ravno tu se zalomi: na koncu oskodovani in tisti, ki smo prica oskodovancem izgubimo zaupanje v pravicno postopanje celotnega sistema.
Rect: ce ti kaj ni prou me pa toz je cist ameriska miselnost, drugace povedano, ce imas denar si nedolzen, ostali smo pa krivi.
Zal mi je Bimmer, ampak ne morem se strinjati s teboj.
AIRbrush je napisal/-a:Damjan19 je napisal/-a:in kako se v večini primerov konča to presojanje sodišča o morebini zlorabi pooblastil?
peeeeezda, nej gre ta policaj ciganom gnjavit, če je slabe volje. Sam to pa ne upa...
A upaš ti mogoče?
BIMMER je napisal/-a:Če bi imel jst kej besede v tej državi pa bi zagotovo spremenil to, da bi moral človek, po neutemeljni pritožbi plačati 2x znesek kazni!
Damjan19 je napisal/-a:no, sm mel par pohodov z druščino iz OŠ, sam to je blo takrat ko sm poznal napačne ljudi pa še neumn sm bil, dans ne grem tja za nč na svetu. torej NE!
jz hodim v šolo in mislim delat v čist drugi veji državne varnosti.
policaj pa je zato plačan in tudi treniran, da skrbi za dobro nas, davkoplačevalcev. Za mene ni bog, če mi da kazn, ker mi je žarnica crknla, jz pa tega nism opazu dost zgodi. Tule okol gledam, kak odvažajo mularijo, ker kadijo travo, na drugi strani ceste pred blokom pa ravn v tem času tuli avtoalarm, ker je en šipi iz njega plunu AR. To je blo cca. 1 leto nazaj.
Za našo notranjo varnost pa so ključnega pomena Romi, več jih je več sranja je. Zj jz ne vem, a pol mi treniramo v Sloveniji sam prometne policiste???Zato so tu, plačani so, če pa nimajo j**c, mi pa ti povej, kdo nas pa pol ščiti? Zakaj davki in zakoni, če za določene ne veljajo? Jebemomater, najbolš ma Castro pošlihtan na Kubi, tam te vojska povozi, takoj ko kej narobe nardiš. Tut v SLO bi mogl bit tak(no ne tako drastično). Jz se nočem za svoje otroke in lastnino bat celo življenje...a na žalost-iz leta v leto se bom mogu bolj in bolj. Ker jaz, Slovenec, za velik davka dobim mal muzke-iz ukradenga radia seveda :P
Pa to je že tak al tak čisti offtopic...se oproščam.
Tomaz40 je napisal/-a:AIRbrush je napisal/-a:Damjan19 je napisal/-a:in kako se v večini primerov konča to presojanje sodišča o morebini zlorabi pooblastil?
peeeeezda, nej gre ta policaj ciganom gnjavit, če je slabe volje. Sam to pa ne upa...
A upaš ti mogoče?
Sej ni on plačan da vzdružuje red in mir v državi. A je država vložila v Damjana stroške izobraževanja da bo miril cigane? NE. Tebe so, pa tudi prisilili te niso v to, ampak si se sam javil, da bi bil policaj. Torej pojdi in bodi policaj. Sej bom jest ko bom bil v službi delal tudi take stvari, ki mi ne bodo pasale, ampak so pač del mojih dolžnosti in jih bom opravil.BIMMER je napisal/-a:Če bi imel jst kej besede v tej državi pa bi zagotovo spremenil to, da bi moral človek, po neutemeljni pritožbi plačati 2x znesek kazni!
Po mojem mnenju bi plačal raje 5 ali 10-kraten znesek. Če pa bi policaju dokazali, da je lagal (V primeru Templarja bi bilo takoj jasno, če bi imela slovenska Policija video kamere v avtomobilih kot imajo to v ZDA), pa bi policist ostal brez službe!
darkdog24 je napisal/-a:Čaki mal a nebi blo čudno tvoji mami se vozit brez luči ker ji v tem primeru še armaturka ne bi delala.Torej čista tema bi bla v avtu in sem 1'00% siguren, da če bi pozabila luči kar je v tako večernih urah nemogoče bi imela čisto temo v avtomobilu nič osvetljeno,to bi pa moral videti tudi policist ki se je vozil za njo, da ji armaturka ne gori.Zdej če je to vidu potem je prav domneval sam tej zgodbi žal nemorem verjet in verjamem da je tukaj policist naredu ogromno napako ki jo pa žal nemoreš dokazat.
Druga stvar pa bi podprl predlog o tem, da bi vsako policijsko vozilo moralo imeti vgrajeno kamero in bi se vsak postopek dokumentiral kokr imajo američani.
AIRbrush je napisal/-a:darkdog24 je napisal/-a:Čaki mal a nebi blo čudno tvoji mami se vozit brez luči ker ji v tem primeru še armaturka ne bi delala.Torej čista tema bi bla v avtu in sem 1'00% siguren, da če bi pozabila luči kar je v tako večernih urah nemogoče bi imela čisto temo v avtomobilu nič osvetljeno,to bi pa moral videti tudi policist ki se je vozil za njo, da ji armaturka ne gori.Zdej če je to vidu potem je prav domneval sam tej zgodbi žal nemorem verjet in verjamem da je tukaj policist naredu ogromno napako ki jo pa žal nemoreš dokazat.
Druga stvar pa bi podprl predlog o tem, da bi vsako policijsko vozilo moralo imeti vgrajeno kamero in bi se vsak postopek dokumentiral kokr imajo američani.
Tle te pa močno podpiram. To bi res moral met. Žal pa je država prerevna za taka sredstva. Sej še tistih avtov ki jih ima ni sposobna popravit tako kot je treba. Kje so pol tu še kamere. Je pa to eden resnično najbolj pametnih predlogov kar sem jih tu slišal in ga 100% podpiram.
Dokler se ne bo spremenilo razmišljanje voznikov ga nobena policija ne more spremenit. Razmišljanje pa je nažalost pri nas preveč balkansko.
Itak ste vsi materialisti, ko kdo dobi denarno kazen je vik in krik...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov