Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne dec 04, 2005 1:09 pm

pa a ti nis prebrav d je DARS NATEGNU folk k je cestninsko postavu v krtini, oni so bli zmenjen d bo zaston tm ja kao OBVOZNICA. matr ej
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne dec 04, 2005 1:12 pm

Bi meli vinjete in se ne bi nobeden več jezil. ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 04, 2005 1:14 pm

Evo že spet? Zakaj imajo obvoznico v LJ v Moravčah pa ne? :lol: Ker košta tut občino. ;) Kam bi pa ti dal obvoznico skozi Domžale no povej. Mislim, da tudi zato, ker ne bi prav nič pridobil, ker je premajhno mesto, da bi se splačalo (v času, ki ga rabiš, da prideš od enega konca do drugega). Tut jedro nikoli ni tako zabito, da bi obvoznica to rešila. Evo zato! AC je za Domžale neke vrste obvoznica? Hja ne vem kakšna je definicaija za obvoznico ampak tole ziher ni obvoznica za Domžale. :roll:

Ja je kolona seveda je. Saj sem napisal, da je Dars nategnil vse tri občene najebajo pa ljudje. Pa za to je prepozno jokat. Blokirane so proti avtocesti ja. Če misliš, da boš hitreje lahko poskusiš iti skozi Trzin ali pa Črnuče. :roll: Ne moreš spremeniti tega. Pa organiziraj protest pa pejte une barakice podret v Krtino. Potem bo gužva v Krtini, ker se bodo nanjo valili iz črnega grabna. Tako pač je...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 04, 2005 1:20 pm

maestro je napisal/-a:Pred parimi dnevi je bil v oddaji Danes do 13-h na RS prispevek g. Brojana iz Domžal. Domžalčani namreč totalno norijo zaradi cestnine pri krtini, saj je sedaj v konicah zjutraj in ob koncu šihta v Domžalah prometni KAOS.
Folk se množično vozi skozi Domžale, ki so praktično blokirane.

In sedaj: tudi za Domžalčane AC predstavlja neke vrste OBVOZNICO, ker pa se sedaj le-to plača, so Domžale zabasane s plehom.
In: Zakaj ima obvoznico lahko le Ljubljana, Domžale npr. pa ne. Me prav zanima !?!?!? :evil: :evil: :evil:

Bom našel prispevek in dal link.

maestro,

če so Domžale pripravljene plačevat vzdrževanje odseka avtoceste, ki pelje mimo njih, jim obvoznice nihče ne brani.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne dec 04, 2005 1:26 pm

maestro je napisal/-a:Pred parimi dnevi je bil v oddaji Danes do 13-h na RS prispevek g. Brojana iz Domžal. Domžalčani namreč totalno norijo zaradi cestnine pri krtini, saj je sedaj v konicah zjutraj in ob koncu šihta v Domžalah prometni KAOS.
Folk se množično vozi skozi Domžale, ki so praktično blokirane.

In sedaj: tudi za Domžalčane AC predstavlja neke vrste OBVOZNICO, ker pa se sedaj le-to plača, so Domžale zabasane s plehom.
In: Zakaj ima obvoznico lahko le Ljubljana, Domžale npr. pa ne. Me prav zanima !?!?!? :evil: :evil: :evil:

Bom našel prispevek in dal link.

zarad cestnine na gorenjki mamo mi zjutraj zadnje par let skor usako jutro po 2-4 kilometrske kolone.. pomikaš se zlo počasi, za nagrado pa ob pol osmih k ti nekak po 20 minutah glih rata do polovice kolone pridt, prideta še 2 vlaka.. prvega se čaka ene 3 minute, potem se spusti čez ene 5 avtov pa pride takoj še drug.. živim pa v Gameljnah..

mislm, v čem je sploh point tvojih postov? navadna provokacija alkaj? skos sasm pišeš kok mamo mi ljubljančani privilegijev, vi pa čisto nič..

pa da fak?! ti bi dau obvoznico okol domžal? :jao: :jao: :jao: :/:o:/ :/:o:/ :bonk :bonk

lp
Slika

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Ne dec 04, 2005 1:33 pm

Na spodnjem linku je prispevek o domžalskem kaosu. :x :x :x
Začne se ob 15:15.
http://ava.rtvslo.si/ava/media?action=p ... Id=2579509

Seveda ne bi dal obvoznice mimo Domžal, ampak Domžale obvoznico že imajo in ta obvoznica je AC. Tako kot v Ljubljani. :x :x :x
Zadnjič spremenil maestro, dne Ne dec 04, 2005 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Ne dec 04, 2005 1:38 pm

Tukajle je pa ena strokovna analiza cestninjenja. Dost zanimivo:
http://www.gov.si/umar/arhiv/vinjete.pdf

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne dec 04, 2005 1:41 pm

ah ne sej ni lih reku obvoznico okol domzal, sam pac te tri obcine domzale pa bla bla ... so ble pac zmenjene d nebo cestnine ravn zard tega pomojm (govorim napamet) d bi se izognil temu k se zdej dogaja cez domzale, sej je neke vrste obvoznca sam je tut avtocesta obenem, pac gre ravn tm memta AC ane pa kokr sm ze reku d je dars nategnu pa so cestnino postavl jebat ga, k domzale same po seb res nimajo tolk prometa d bi rable kakrsno koli obvoznco k prej k pa ni blo avtoceste je sov vs promet naravnost po magistralki pa na crnuce tomacevo mimo centra domzal zdej pa k je avtocesta pa folk mota nazaj na avtocesto cez center domzal pol se pa nardi falus. pa nehi stem k sm res ze zivcn k je itak za use slovence isto
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Cestnina na ljubljanski obvoznici ?

Napisal/-a Tomaz40 Ne dec 04, 2005 1:42 pm

maestro je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:Tko kot Vrhničani, ki so jokal pa stokal ker so moral plačevat cestnino, Grosupeljčani je pa niso imel.

Tomaž, tukaj ni primerjave. Vrhničanom je ostala stara, široka cesta čez Log, grosupeljčanom pa so čez staro cesto napeljali AC. Ubistvu stare ceste ni več.

Ja Vrhničanom je ostala stara, široka cesta, po kateri rabiš 45 minut da prideš do LJ (kadar ni pretirane gužve), Grosuplje pa ima popolnoma lepo cesto skozi Šmarje-Sap in Škofljico..

Poznam te kraje, ker sem včasih živel v Grosuplju, pa sem se preselil v Ljubljano glih zato, ker sem moral za nakup vsakih čevljev it v LJ, da sploh ne omenjam Šole, službe,...
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 04, 2005 1:42 pm

maestro je napisal/-a:Na spodnjem linku je prispevek o domžalskem kaosu. :x :x :x
Začne se ob 15:15.
http://ava.rtvslo.si/ava/media?action=p ... Id=2579509

Seveda ne bi dal obvoznice mimo Domžal, ampak Domžale obvoznico že imajo in ta obvoznica je AC. Tako kot v Ljubljani. :x :x :x

Maestro, ponovno: severno obvoznico, ki je označena kot cesta, rezervirana za motorni promet, financira mestna občina Ljubljana. Avtoceste, ki teče mimo Domžal, Domžale ne sofinancirajo. Dovolj jasno? In še vedno nisi povedal s katerega konca si.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne dec 04, 2005 1:43 pm

Ma qrac... :x Elektronsko cestninjenje pa še kej... Sam dodatni stroški za razvoj tazga sistema, in preden ga bojo usposobl da bo delu tko k more, bo še trajal. Peesda, a je težko pogledat čez mejo al kaj? Nej se uvedejo vinjete tko k v avstriji pa je mir. Jst bi z velesljem dal pr registraciji 30k za tako vinjeto, sam da se pol celo leto lahk furam po ac. Sam ne - mi rajš tele listke drkamo, ker se tko več zasluži, ko bo pa elektronski crap prišel, bo pa čist isto, s tem da bojo dobil še več, glede na to, da si se zdej lahk kaki cestnini izognu, če poznaš tiste kraje... :x
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 04, 2005 1:45 pm

dejan84 je napisal/-a:Ma qrac... :x Elektronsko cestninjenje pa še kej... Sam dodatni stroški za razvoj tazga sistema, in preden ga bojo usposobl da bo delu tko k more, bo še trajal. Peesda, a je težko pogledat čez mejo al kaj? Nej se uvedejo vinjete tko k v avstriji pa je mir. Jst bi z velesljem dal pr registraciji 30k za tako vinjeto, sam da se pol celo leto lahk furam po ac. Sam ne - mi rajš tele listke drkamo, ker se tko več zasluži, ko bo pa elektronski crap prišel, bo pa čist isto, s tem da bojo dobil še več, glede na to, da si se zdej lahk kaki cestnini izognu, če poznaš tiste kraje... :x

Tako visoke cestnine plačujemo zato, da imajo tovornjaki nižje cene prevoza - za moje pojme diskriminatorno.

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Ne dec 04, 2005 1:46 pm

TNT, že včeraj, ko sem se spomnil te tem, sem imel v mislih tebe, da boš gotovo lahko postregel s pravimi podatki. Glej, prav sem imel. Kako pa je z južno obvoznico, kdo pa financira to ?
p.s. Saj ni toliko pomembno odkod sem.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne dec 04, 2005 1:57 pm

Prvo kot prvo ste zašli s teme. Se mi zdi da je tema pogovora cestnine na lj obvoznici ne pa da mešate zravn domžale, itd. Prvo kot prvo bom reku to, tisti k se pravte da je prav da se postavi to s.r.a.j.e., lahka povem sam to. Plačeval boš še naprej na istih cestninskih postajah, plus tole na obvoznici, prav tako bi plačevali ljubljančani enako kot, na vseh cestniskih postajah, plus obvoznico, tko da mislim da bomo vsi prkrajšani, ne pa tko kot vi pravte da so(smo) ostali prkrajšani k grem(o) v lj. Še ena razlaga. Ti boš plačal več, ljubljančan pa isti znesek več in kje je potem poanta tega cestninjenja?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne dec 04, 2005 2:01 pm

Pa sam kot zanimivost oz mal za hec. Kakor kolk se obrneš, k maš zmeri rit zadi. Zej pa nej kdo reče da to ne drži, pa upam da boste vsi razumel kaj sm hotu s tem povedat.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne dec 04, 2005 2:18 pm

maestro je napisal/-a:In: Zakaj ima obvoznico lahko le Ljubljana, Domžale npr. pa ne. Me prav zanima !?!?!? :evil: :evil: :evil:

zato ker so domžale milijonsko mesto... :roll:
Zakaj ima pa maribor obvoznico? Zakaj ima moskva obvoznico?

Ej tak si kot ena beba k ni dobila bonbončka...

Tema bi lahko potekala v bolj konstruktivni smeri, ampak s tvojim izhodiščem je to prej zabavni kotiček oz. otroški kotiček...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 04, 2005 2:19 pm

maestro je napisal/-a:TNT, že včeraj, ko sem se spomnil te tem, sem imel v mislih tebe, da boš gotovo lahko postregel s pravimi podatki. Glej, prav sem imel. Kako pa je z južno obvoznico, kdo pa financira to ?
p.s. Saj ni toliko pomembno odkod sem.

Odsek ljubljanske zahodne in prvi del severne obvoznice (Koseze-Tomačevo), do današnjega rondoja, je v celoti financirala mestna občina Ljubljana, ki je bila tudi soinvestitor drugega dela severne obvoznice (Tomačevo-Zadobrova) in vzhodne obvoznice (Šentjakob-Malence). Država v celoti financira južno obvoznico, od odcepa za Rudnik naprej, pa do izvoza Dolgega Mostu. Za lažjo predstavo je odsek z omejitvijo 100 ljubljanski, prav tako delno vse ostalo, z izjemo južne obvoznice, ki povezuje Dolenjko in primorsko avtocesto.

Lp
Zadnjič spremenil PureTNT, dne Ne dec 04, 2005 2:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne dec 04, 2005 2:20 pm

maestro je napisal/-a:. Kako pa je z južno obvoznico, kdo pa financira to ?

tisto ni več obvoznica, ampak je avtocesta!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 04, 2005 2:24 pm

Fullback je napisal/-a:
maestro je napisal/-a:. Kako pa je z južno obvoznico, kdo pa financira to ?

tisto ni več obvoznica, ampak je avtocesta!

V bistvu je tudi obvoznica avtocesta, ker sam izraz avtocesta ne označuje vlagatelja, temveč samo vrsto ceste.

Lp

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne dec 04, 2005 2:25 pm

maestro je napisal/-a:Tukajle je pa ena strokovna analiza cestninjenja. Dost zanimivo:
http://www.gov.si/umar/arhiv/vinjete.pdf

Tale analiza je brezvezna! Govori o nekem uvajanju bla bla bla..
Vinjete bi lahko prodajali na vsaki pošti. Rade volje bi dal za letno vinjeto tudi 30 k če bi bilo treba. Če bi imeli vsi vinjete, bi se vsi vozili po AC in ne, da se pol izogibamo cestninam.
Vinjete bi lahko bile 10 dnevne, mesečne, polletne in letne.

Aha pa kdor bi se peljal po AC in ne bi imel vinjete, bi predpisal kazen 100 k SIT. Tako. Malo moje off topic teorije.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov