Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kako razmišljate Vi o tej zadevi ?

ODLIČNA INOVACIJA,VSE ZA VEČJO VARNOST
27
59%
ME NE BRIGA ZA VARNOST
2
4%
ČE BO ZAKON ZAHTEVAL BOM VGRADIL
17
37%

Skupaj glasov : 46

puntk
Nov uporabnik

Kraj: kranj z okolico

Napisal/-a puntk Če dec 08, 2005 7:52 am

LP[/quote]

Jst bi na vašam mestu odrinil avto direkt na sredo ceste, pa še kake šipe bi mu stovku. Pa kazen bi mu moral policaji nabit okol 500k sit za oviranje intervencijskega vozila, pa bi blo - brez povračila za uničen avto - to slovence najbolj boli, če mu avto uničiš in če mora kazen plačat, vse ostalo mu sploh ni tok hudo.[/quote]

To bi tudi mi radi storili kdaj vendar ga ne smeš niti grdo pogledat kaj da bi ga šele odrinu.Če pa ga pa odrinemo pa plača kazen društvo in še voznik intervenciskega avta.
Tist k pa je napačno parkiral pa dobi samo kazen za napačno parkiranje pa še nov avto bi dobil če bi mu ga zbil. Tko je na žalost pr ns v slo.Mal bi se mogl pa američanih zgledvt :twisted: :twisted: :twisted:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če dec 08, 2005 10:15 am

puntk je napisal/-a:LP

Jst bi na vašam mestu odrinil avto direkt na sredo ceste, pa še kake šipe bi mu stovku. Pa kazen bi mu moral policaji nabit okol 500k sit za oviranje intervencijskega vozila, pa bi blo - brez povračila za uničen avto - to slovence najbolj boli, če mu avto uničiš in če mora kazen plačat, vse ostalo mu sploh ni tok hudo.[/quote]

To bi tudi mi radi storili kdaj vendar ga ne smeš niti grdo pogledat kaj da bi ga šele odrinu.Če pa ga pa odrinemo pa plača kazen društvo in še voznik intervenciskega avta.
Tist k pa je napačno parkiral pa dobi samo kazen za napačno parkiranje pa še nov avto bi dobil če bi mu ga zbil. Tko je na žalost pr ns v slo.Mal bi se mogl pa američanih zgledvt :twisted: :twisted: :twisted:[/quote]

Na vašem mestu bi napisal lepo obrazloženo pismo pristojnemu ministru. Sam bi mu avto vseeno razbil. Bom že plačal tisto škodo, vendar bi bilo neprecenljivo videti izraz na lastnikovem obrazu, ko bi našel le še zvito kepo pločevine. Do takšnih ljudi nimam nobene tolerance. Včeraj zvečer sem šel na sprehod po centru Ljubljane in avtomobili smetijo pločnike, prehode za pešce in, najhuje, tudi parke. Parkirajo kar med klopcami, kjer ljudje sedijo. Če me kdaj prime, da bi nekomu iz čistega mira poškodoval vozilo, je to ob takšnih priložnostih.
Me pa zanima, puntk, če vi zaradi napačno parkiranega vozila zamudite na kraj dogodka in je zaradi tega škoda večja ali pa ste sploh prepozni, kdo pokrije škodo? Voznik bi moral biti tudi odškodninsko odgovoren za vso nastalo škodo, ki je nastala zaradi napačnega parkiranja (če ga pusti na voznem pasu, pred vhodom v hišo, itd.), pa naj bo gmotna ali gospodarska (nekdo ne more pravočasno priti na sestanek, kar ga stane, itd.).

Lp

slanamont
Nov uporabnik

PureTNT

Napisal/-a slanamont Ne dec 11, 2005 10:30 am

Vidiš kako zanimivo razmišljanje , kaj se zgodi če " kdo " zamudi na - bilo kak dogodek , ki je zelo nujen. V tvojem primeru se ti ubadaš z nepravilno parkiranimi vozili , kaj pa je zadeva , ko REŠILEC ne more dovolj hitro skozi kako gnečo? Saj je vsakemu jasno da vsi ki so na nujni vožnji so v sili. Koliko življenj bi bilo mogoče rešiti z tako malo napravo , ki bi stala par jurčkov.

Andrej

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Ne dec 11, 2005 11:21 pm

O tej "inovaciji" je govoru moj cimer, da se je njegov kolega spomnu to. Zdaj pa ne vem, ali je to na tebe mislu? :D

TOM1.5
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TOM1.5 Po dec 12, 2005 12:38 pm

Tudi pri nas imajo gasilci probleme s parkiranjem prad garažo, ker si imata gasilski dom in šola skorajda skupno dvorišče in ko je kakšna prireditev vsi veselo zaparkirajo garaže gasilcev.

Se pa spomnim kaj so gasilci naredili pred kakim letom. V telovadnici šole je bila dokaj velika prireditev (gostje iz cele regije in tudi ministrstva) in seveda spet problem zaparkirane garaže. Pa sredi prireditve pride eden od gasilcev vodji prireditve povedat, da imajo intervencijo in ne morejo ven :D . Seveda so prireditev ustavili in objavili preko mikrofonov....ko bi vi videli kako so ljudje laufali prestaljat avtomobile :twisted: . Gasilci pa lepo z sirenami iz garaž in se odpeljali do prve gostilneć-

Tak da od takrat dalje se je stanje na tem področju vsaj malo izboljšalo.

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po dec 12, 2005 10:27 pm

Proti takim bebavim rešitvam sem že načelno proti!

Zakaj?

Ker so si jih kot izgovor izmislili bebavi američani, pri katerih je ratalo popularno NEumikanje intervencijskim vozilom, gnoji od ljudi se pa izgovarjajo, "da jih kao niso slišali". Bedarija! :evil:

Sam vozim serijo 5 (ki je zelo nadpovprečno dobro zvočno izoliran avto), rešilce srečujem tedensko, pa, zanimivo, nisem imel nikoli težav s slišanjem sirene. :? In vedno sem jaz prvi, ki se vozilom s sireno umika in pleza na pločnike... :roll:

Ljudem, ki ovirajo nujne vožnje, bi blo treba nabit lepo 120 jurjev kazni in še ovadbo za nenaklepni poskus uboja... Pol se pa bojo lohk umikal :twisted: . Jebiga, pravila so zato, da se ubogajo. :)

hamster
Nov uporabnik

Napisal/-a hamster Po dec 12, 2005 11:26 pm

Mimogrede, poskus je lahko le naklepen.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov