Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
elieforpp
Nov uporabnik

Napisal/-a elieforpp So dec 10, 2005 9:43 pm

točno

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Ne dec 11, 2005 1:21 am

sej na te stvari pa morte bit ja že navajeni. jz sm se že v avto šoli navadu na vse žive neumnosti, kokr je to da mudel z terencem uleti rikverc na pouno na cesto na ta drug pas in sva obadva z inštruktorjom na pouno bremzala. to se prov tist že ustrašš mal k vidš kašn folk je to vse na cesti. glih dons isto, u btc-ju se pelem s kolegi med parkerplaci pr cityparku in kr na cesto mama s pounim avtom otrok glih takrat k se jz mem pelem. sam refleks u levo pa proti levmu robniku. mogl je it za cente, folk je reku da so že vidl avto u boku. ta zakonik je pa itak cel pa napačn, samo človk k trenira se navad da v takih situacijah ne odreagira in zavije stran, ker takrat dela podzavest, so pa itak tut okoliščine pomembne. pa ne bodte več presenečini k to vidte ali berete, sej vsi vemo da se to skos dogaja :roll:
Supression!

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne dec 11, 2005 5:18 am

sj smo navajeni, verjami...
svet je tak in dugačen, življenje pa ni potica.. :P :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 11, 2005 8:23 am

"REGISTRSKE ŠTEVILKE za enkrat NE BOM objavil, ker najbrž nebi veliko dosegel." Objavi številko, da bomo mi varnejši, morda bo pa tudi kakšen znanec (ali mogoče celo lastnik Twinga" to prebral in voznici Twinga kaj rekel. Vsekakor pa je prav, da se odpira take teme. Npr brez odpiranja tudi ne bi izvedli tiste o mimoletu in bi "majstr" bil še vedno prepričan v svoj popolni prav. Pri 200km/h narediš 55 m/s in ni variante, da si lahko dovolj dobro ogledaš, če je cesta, na katero se vključuješ, prosta, če se nekdo tako hitro približa. Mogoče je pa una budala v justiju preveč buljil nazaj, ker mu ni blo jasno, kaj in kako se približuje tako hitro (pač ni mogel hitro ocenit situacije, ker je bil mimoleteči še predaleč) in ga je zato zaneslo na prehitevalni pas. Domet razmišljanja je pri nekaterih obratno sorazmeren s hitrostjo, pa to ne velja za vse mimoleteče. Vsaj pomisli pa le kdaj na tako možnost, ko letiš vanj.

Uporabniški avatar
gusti_4u
Nov uporabnik

Napisal/-a gusti_4u Ne dec 11, 2005 9:45 am

Kolikor vem je tisti del obvoznice - Obvoznica in na obvoznici ni voznih in prehitevalnih pasov ampak samo vozni pasovi!
Sam tolk za informacijo!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne dec 11, 2005 9:56 am

Kot je šmeks napisal,če nimate pa,etnih stvari za napisat,ali ,če imate namen pisat poste tako,da nakazujejo provokacijo,žaljenje,off topici in podobno,bodo sankcionirani :D
Slika

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne dec 11, 2005 11:08 am

NoFX je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a:Nič novega. Men se je nekrat zgodilo nekaj podobnega na ljubljanski obvoznici. Jaz sem bil v nizkem mimoletu mimo BTCja, v smeri recimo iz Fužin proti tomačevskem rondoju, ravno tam , kjer se na obvoznico priključi privoz iz šmartinke. Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa) in direktno pred mene iz dovoza iz šmartinke na prehitevalni pas skoči ena mala kantica (ne vem več, Subaru Justy ali nekaj v tem rangu). SPloh mi ni bilo jasno, zakaj je un tip zapeljal direkt na prehitevalni pas, uglavnem manjkalo je za žabji las, da sem se mu izognil po desni, ker če bi ga zadel, bi izgledalo podobno kot biljard... Pomoje bi unga vrglo na drugo stran obvoznice... :roll: :roll: :lol:

In ti bi za nesrečo krivil njega ker je zmotil tvoj ˝mimolet˝?

Zakaj ne??? saj pa oni bi mogo pogledat v ogledalo če je prehitevalni pas prosti

A to pomeni ko ti letiš po obvoznici 200km/h ti nni treba bit pozoren na ostale voznike? Za nesrečo bi bil toliko kriv tisti ki je izsilil prednost, kot tisti ki je vozil krepko čez omejitev.
V avto šoli so nas učili vse mogoče, tudi predvidevanje. In lahko bi on predvideval da mu bo nekdo zaprl pot ker ga pri taki hitrosti ni lahko opaziti.
L.P.
Drager
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne dec 11, 2005 12:10 pm

Bom komentiral samo to o tisti neznani voznici twingota, da je velika sreča da vozi twingota in ne en velik 1,5t ali več težek avto in da če se bo že enkrat skantala, naj se v tovornjak, da bo čim manj nedolžnih nastradalo ali umrlo, zanjo ki divja v tisti mali trugi pa bo verjetno bolje če ne preživi.

V mojem koncu, natančneje iz Zasipa je tudi ena voznica twingota, ki tudi nima pošlihtano v glavi. Zelo rada vozi po enosmerni cesti in to na poti, kjer jaz zjutraj vodim otroke peš v šolo. Enkrat se nisem hotel umaknit s ceste in ko je bila dovolj živčna sem ji povedal ta svoje. Ona pa precej hladno odvrne, da nisva krave skup pasla.... odvrnil sem ji še bolj hladno: res ne, ker ti o kravah, še manj pa o vožnji, nimaš pojma. Potem je bla pa tih. Da pa o upoštevanju omejitve skozi naselje sploh ne pišem, ker divja kot sneta skira. Največja smešnica je pa na parkirplacu, ko se matra obrnt tist mini avto, kot bi vozila tovornjak, skratka, štorasta do konca, ampak gas, to pa zna prtisnt.

Na koncu ugotovimo, da se je zarad takih brez veze sekirat, ampak žalostno je pa to, da bodo taki po vsej verjetnosti enkrat nekoga ugonobili ...
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 11, 2005 12:31 pm

gusti_4u je napisal/-a:Kolikor vem je tisti del obvoznice - Obvoznica in na obvoznici ni voznih in prehitevalnih pasov ampak samo vozni pasovi!
Sam tolk za informacijo!

Pojem "obvoznica" v ZVCP-1 ne obstaja. Je pa tisti del ceste klasificiran kot "cesta, rezervirana za motorni promet", kjer obstajata tako vozni kot tudi prehitevalni pas.

to pomeni ko ti letiš po obvoznici 200km/h ti nni treba bit pozoren na ostale voznike? Za nesrečo bi bil toliko kriv tisti ki je izsilil prednost, kot tisti ki je vozil krepko čez omejitev.
V avto šoli so nas učili vse mogoče, tudi predvidevanje. In lahko bi on predvideval da mu bo nekdo zaprl pot ker ga pri taki hitrosti ni lahko opaziti.
L.P.
Drager

Voziš lahko 300 km/h pa se, razen če ti poti ne zapre ovira, ne boš zaletel. Glede na to, da je voznik na popolnoma praznem cestišču, kot je že rekel Bandit, zapeljal na prehitevalni pas, ne da bi ga oviralo počasnejše vozilo na desnem pasu, je storil prekršek. Dva primera:

27. člen

(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje, premikom vozila ali vključevanjem v promet, se mora voznik prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje in svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati s smerno utripalko.

26. člen

(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.
(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 11, 2005 12:33 pm

reber je napisal/-a:Bom komentiral samo to o tisti neznani voznici twingota, da je velika sreča da vozi twingota in ne en velik 1,5t ali več težek avto in da če se bo že enkrat skantala, naj se v tovornjak, da bo čim manj nedolžnih nastradalo ali umrlo, zanjo ki divja v tisti mali trugi pa bo verjetno bolje če ne preživi.

V mojem koncu, natančneje iz Zasipa je tudi ena voznica twingota, ki tudi nima pošlihtano v glavi. Zelo rada vozi po enosmerni cesti in to na poti, kjer jaz zjutraj vodim otroke peš v šolo. Enkrat se nisem hotel umaknit s ceste in ko je bila dovolj živčna sem ji povedal ta svoje. Ona pa precej hladno odvrne, da nisva krave skup pasla.... odvrnil sem ji še bolj hladno: res ne, ker ti o kravah, še manj pa o vožnji, nimaš pojma. Potem je bla pa tih. Da pa o upoštevanju omejitve skozi naselje sploh ne pišem, ker divja kot sneta skira. Največja smešnica je pa na parkirplacu, ko se matra obrnt tist mini avto, kot bi vozila tovornjak, skratka, štorasta do konca, ampak gas, to pa zna prtisnt.

Na koncu ugotovimo, da se je zarad takih brez veze sekirat, ampak žalostno je pa to, da bodo taki po vsej verjetnosti enkrat nekoga ugonobili ...

Lepo napisano. Kar se tiče divjanja skozi naselje pa samo upam, da če bo kdo zaradi njene vožnje umrl, da bo to samo ona.

Lp

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Re: Obvestilo voznici Twingota

Napisal/-a jakaracman Ne dec 11, 2005 1:21 pm

Zzooommm je napisal/-a: Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen.

Mimogrede: če je bil prehitevalni prazen, bi se lahko (pravzaprav: bi se moral) tale "vrhunski voznik" na voznem pasu itak tja umaknit, da se ljudje lahko vključijo na voznega.
To, ker je zunaj navad, je pri nas grozno redko. In če se pelješ po dvopasovnici v mestu po desnem pasu, levi je prost, se je tudi kulturno umaknit na levega, če se nekdo z desne želi vključit na cesto. Ampak tudi za to je 99% voznikov prelenih.
Takim, kot je bil tale voznik v opisanem primeru tudi jaz dostikrat (s prižganim žmigavcem in pazljivo) z rinjenjem vanje dam vedet, naj se lepo na levi pas prestavijo ... Lenobe nekulturne ...
Sicer pa glede na opisano dejanja voznice twinga seveda ne podpiram ...
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne dec 11, 2005 1:45 pm

jakaracman je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a: Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen.

Mimogrede: če je bil prehitevalni prazen, bi se lahko (pravzaprav: bi se moral) tale "vrhunski voznik" na voznem pasu itak tja umaknit, da se ljudje lahko vključijo na voznega.
To, ker je zunaj navad, je pri nas grozno redko. In če se pelješ po dvopasovnici v mestu po desnem pasu, levi je prost, se je tudi kulturno umaknit na levega, če se nekdo z desne želi vključit na cesto. Ampak tudi za to je 99% voznikov prelenih.
Takim, kot je bil tale voznik v opisanem primeru tudi jaz dostikrat (s prižganim žmigavcem in pazljivo) z rinjenjem vanje dam vedet, naj se lepo na levi pas prestavijo ... Lenobe nekulturne ...
Sicer pa glede na opisano dejanja voznice twinga seveda ne podpiram ...

Z napisanim se strinjam, tudi sam se če je le možno umaknem na prehitevalni pas, ko se nekdo vključuje (to se očitno splača početi že iz lastne varnosti :)). Meni gre tudi na živce, ko nekateri, ne samo, da se nočejo umakniti na levi pas, niti gasa nočejo spustiti, da bi povečali razdaljo med vozili na voznem pasu, da bi se lahko v miru vključil.
Sicer pa glede twingota... Situacija je bila taka, da ko sem prišel na dno klančka sem dal smernik, da se želim vključiti, potem sem počakal, da se je rahel ovinek izravnal, pogledal sem v ogledalo in videl omenjenega voznika, da je cca. 100+ metrov za menoj in se giblje z normalno hitrostjo, takrat se je tudi polna črta prekinila v črtkano in sem se vključil. Ko sem že popolnoma zapeljal na vozni pas sem rutinsko pogledal v zadnje ogledalo kaj se dogaja zadaj in takrat zagledam voznico twingota, ki se je ravno pripeljala do dna klančka in je bila vzporedno z omenjenim voznikom - 0,5 sekunde za tem je sunkovito zavila na vozni pas - ne upam si trditi 100% ampak kolikor si situacijo predstavljam v glavi, je tam črta, ki ločuje vključevalni pas od voznega še vedno polna in se tam praviloma niti ne smeš vključevati - že zaradi tega, ker te vozniki na voznem pasu težko opazijo, ker prideš iz klančka dol ločenega z ograjo. Po dogodku je zapeljala na prehitevalnega in po gasu. Zakaj ne vem, me niti ne zanima, vem samo, da je glede situacije smrdelo prav vse.

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Ne dec 11, 2005 2:22 pm

no mogoče se lahk tolažmo edin s tem da je bla kšna "life or death" situacija nekje in se ji je res nekulturno mudil in je vidla sam prehitevaln pas in vrtlaje, tko da upejmo da ne fura skos tko ker pr taki vožnji je kreš neizogiben. pol je pa sam fora če te kej izuči če odneseš celo rit iz avta.
Supression!

Uporabniški avatar
Oboroženi Ropar
Nov uporabnik

Napisal/-a Oboroženi Ropar Ne dec 11, 2005 3:35 pm

Če je pa res taka nuja naj pa p*****a vklopi vse štiri smernike, da se takoj vidi da nekaj ne štima.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Ne dec 11, 2005 5:43 pm

Sm mel par dni nazaj podobno situacijo. Peljem po voznem pasu in peljem nekoga, ki se je hotel vključit (sem bil dovolj hitrejši, da v tem položaju ni bilo primerno znižat hitrosti, ker ja bla cesta na vseh pasovih precej napolnjena). In ravno, ko mu pridem ob bok ne boste vrjeli zavije levo proti meni. To je bla moja prva taka situacija (mam komi neki mescov izpit) in sm se precej usral. No fora je, da me je nekdo z manjšim avtom ravno tisti čas prehiteval po levi ampak na srečo je ravno tisti čas zapeljal na skrajno levo stran svojega pasu (mislim, da je skapiru kaj se dogaja) tko, da sem lahko z levo stranjo zapeljal na prehitevalni pas v tistem delčku sekunde, ko je un bu**** rinil vame. Za tem sem parkrat potrobil in se odpeljal naprej.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne dec 11, 2005 6:05 pm

_BANDIT_ je napisal/-a: Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa)

Ja bandit kako pa lahko tako noriš po naših avtocestah, ko so le-te prazne??

Kaj če bi se pred tabo znajdu en bogi ježek k bi ga povozu bi lahko zletel čez ograjo in ubil nedolžno žrtev na nasprotnem pasu.

Pa kako bi ti zbremzu s take hitrosti, to moraš biti pa že res profesionalec, da obvladaš tako situacijo, tut če ma tvoj avto vrhunske 13 colske diske!!!

Kaj pa če bi ti otrok pred avto pritekel, kaj potem....

Tko te zdej gleda 90 % forumašev tuki. Žalost.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne dec 11, 2005 6:50 pm

Zzooommm je napisal/-a:tudi sam se če je le možno umaknem na prehitevalni pas, ko se nekdo vključuje (to se očitno splača početi že iz lastne varnosti :)). Meni gre tudi na živce, ko nekateri, ne samo, da se nočejo umakniti na levi pas, niti gasa nočejo spustiti, da bi povečali razdaljo med vozili na voznem pasu, da bi se lahko v miru vključil.

Lepo to da se nas najde vsaj še par takih ki to počnemo...ker me najbolj razpizdi da ti med vključevanjem zapirajo desni pas čeprav je levi povsem prazen...da pa ti potem med vključevanjem kateri od teh še blenda ali trobi, ker mu s tem razpoloviš varnostno razdaljo...tle pa film poči! :evil: ;)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 11, 2005 7:14 pm

Speedfighter je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:tudi sam se če je le možno umaknem na prehitevalni pas, ko se nekdo vključuje (to se očitno splača početi že iz lastne varnosti :)). Meni gre tudi na živce, ko nekateri, ne samo, da se nočejo umakniti na levi pas, niti gasa nočejo spustiti, da bi povečali razdaljo med vozili na voznem pasu, da bi se lahko v miru vključil.

Lepo to da se nas najde vsaj še par takih ki to počnemo...ker me najbolj razpizdi da ti med vključevanjem zapirajo desni pas čeprav je levi povsem prazen...da pa ti potem med vključevanjem kateri od teh še blenda ali trobi, ker mu s tem razpoloviš varnostno razdaljo...tle pa film poči! :evil: ;)

Sam se redno umikam, vendar to pri vožnji po omejitvi niti ne bi bilo potrebno, čeb i ljudje pospeševalni pas uporabljali tako, kot na to namiguje ime. Vključevanje na avtocesto s 60 km/h se mi zdi omejeno in nevarno (takšnim bi na mestu pobral izpit).

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Ne dec 11, 2005 7:35 pm

sej to svašta vidš. neki najhujšga kar sm jz vidu na obvoznci k sva se pelala s kolegom proti jaršam je bil avto k je stal na začetku pospeševalnga, takoj k se prpeleš s klančka. najprej valda mislva da je pokvarjen avto k se je še lev žmigovc vidl od daleč vidl, mislš da ma vse štiri. k se prbližava vidva da sam lev žmigovc utripa in da babica gleda nazaj kdaj bo mela prazn pas za "varno vključevanje". me prov zanima kašna more bit kazn za kej tazga.
Supression!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne dec 11, 2005 7:36 pm

Cross je napisal/-a:sej to svašta vidš. neki najhujšga kar sm jz vidu na obvoznci k sva se pelala s kolegom proti jaršam je bil avto k je stal na začetku pospeševalnga, takoj k se prpeleš s klančka. najprej valda mislva da je pokvarjen avto k se je še lev žmigovc vidl od daleč vidl, mislš da ma vse štiri. k se prbližava vidva da sam lev žmigovc utripa in da babica gleda nazaj kdaj bo mela prazn pas za "varno vključevanje". me prov zanima kašna more bit kazn za kej tazga.

Domnevam, da 10.000 SIT. Za kaj takšnega bi ji morali doživljenjsko odvzet izpit, enako kot za vožnjo po avtocesti v nasprotno smer.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov