NoFX je napisal/-a:Drager je napisal/-a:_BANDIT_ je napisal/-a:Nič novega. Men se je nekrat zgodilo nekaj podobnega na ljubljanski obvoznici. Jaz sem bil v nizkem mimoletu mimo BTCja, v smeri recimo iz Fužin proti tomačevskem rondoju, ravno tam , kjer se na obvoznico priključi privoz iz šmartinke. Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa) in direktno pred mene iz dovoza iz šmartinke na prehitevalni pas skoči ena mala kantica (ne vem več, Subaru Justy ali nekaj v tem rangu). SPloh mi ni bilo jasno, zakaj je un tip zapeljal direkt na prehitevalni pas, uglavnem manjkalo je za žabji las, da sem se mu izognil po desni, ker če bi ga zadel, bi izgledalo podobno kot biljard... Pomoje bi unga vrglo na drugo stran obvoznice...![]()
![]()
In ti bi za nesrečo krivil njega ker je zmotil tvoj ˝mimolet˝?
Zakaj ne??? saj pa oni bi mogo pogledat v ogledalo če je prehitevalni pas prosti
gusti_4u je napisal/-a:Kolikor vem je tisti del obvoznice - Obvoznica in na obvoznici ni voznih in prehitevalnih pasov ampak samo vozni pasovi!
Sam tolk za informacijo!
to pomeni ko ti letiš po obvoznici 200km/h ti nni treba bit pozoren na ostale voznike? Za nesrečo bi bil toliko kriv tisti ki je izsilil prednost, kot tisti ki je vozil krepko čez omejitev.
V avto šoli so nas učili vse mogoče, tudi predvidevanje. In lahko bi on predvideval da mu bo nekdo zaprl pot ker ga pri taki hitrosti ni lahko opaziti.
L.P.
Drager
reber je napisal/-a:Bom komentiral samo to o tisti neznani voznici twingota, da je velika sreča da vozi twingota in ne en velik 1,5t ali več težek avto in da če se bo že enkrat skantala, naj se v tovornjak, da bo čim manj nedolžnih nastradalo ali umrlo, zanjo ki divja v tisti mali trugi pa bo verjetno bolje če ne preživi.
V mojem koncu, natančneje iz Zasipa je tudi ena voznica twingota, ki tudi nima pošlihtano v glavi. Zelo rada vozi po enosmerni cesti in to na poti, kjer jaz zjutraj vodim otroke peš v šolo. Enkrat se nisem hotel umaknit s ceste in ko je bila dovolj živčna sem ji povedal ta svoje. Ona pa precej hladno odvrne, da nisva krave skup pasla.... odvrnil sem ji še bolj hladno: res ne, ker ti o kravah, še manj pa o vožnji, nimaš pojma. Potem je bla pa tih. Da pa o upoštevanju omejitve skozi naselje sploh ne pišem, ker divja kot sneta skira. Največja smešnica je pa na parkirplacu, ko se matra obrnt tist mini avto, kot bi vozila tovornjak, skratka, štorasta do konca, ampak gas, to pa zna prtisnt.
Na koncu ugotovimo, da se je zarad takih brez veze sekirat, ampak žalostno je pa to, da bodo taki po vsej verjetnosti enkrat nekoga ugonobili ...
Zzooommm je napisal/-a: Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen.
jakaracman je napisal/-a:Zzooommm je napisal/-a: Velika sreča je bila, da vas je voznik na voznem pasu (TO NISEM BIL JAZ!!!) opazil in se v mikrosekundi umaknil na prehitevalni pas - še večja sreča je bila, da je bil ta ravno takrat prazen.
Mimogrede: če je bil prehitevalni prazen, bi se lahko (pravzaprav: bi se moral) tale "vrhunski voznik" na voznem pasu itak tja umaknit, da se ljudje lahko vključijo na voznega.
To, ker je zunaj navad, je pri nas grozno redko. In če se pelješ po dvopasovnici v mestu po desnem pasu, levi je prost, se je tudi kulturno umaknit na levega, če se nekdo z desne želi vključit na cesto. Ampak tudi za to je 99% voznikov prelenih.
Takim, kot je bil tale voznik v opisanem primeru tudi jaz dostikrat (s prižganim žmigavcem in pazljivo) z rinjenjem vanje dam vedet, naj se lepo na levi pas prestavijo ... Lenobe nekulturne ...
Sicer pa glede na opisano dejanja voznice twinga seveda ne podpiram ...
_BANDIT_ je napisal/-a: Jaz (BMW 5) v mimoletu kakih 200kmh na prehitevalnem pasu (bila je taka ura, da je bilo na cesti zelo malo prometa)
Zzooommm je napisal/-a:tudi sam se če je le možno umaknem na prehitevalni pas, ko se nekdo vključuje (to se očitno splača početi že iz lastne varnosti). Meni gre tudi na živce, ko nekateri, ne samo, da se nočejo umakniti na levi pas, niti gasa nočejo spustiti, da bi povečali razdaljo med vozili na voznem pasu, da bi se lahko v miru vključil.
Speedfighter je napisal/-a:Zzooommm je napisal/-a:tudi sam se če je le možno umaknem na prehitevalni pas, ko se nekdo vključuje (to se očitno splača početi že iz lastne varnosti). Meni gre tudi na živce, ko nekateri, ne samo, da se nočejo umakniti na levi pas, niti gasa nočejo spustiti, da bi povečali razdaljo med vozili na voznem pasu, da bi se lahko v miru vključil.
Lepo to da se nas najde vsaj še par takih ki to počnemo...ker me najbolj razpizdi da ti med vključevanjem zapirajo desni pas čeprav je levi povsem prazen...da pa ti potem med vključevanjem kateri od teh še blenda ali trobi, ker mu s tem razpoloviš varnostno razdaljo...tle pa film poči!![]()
Cross je napisal/-a:sej to svašta vidš. neki najhujšga kar sm jz vidu na obvoznci k sva se pelala s kolegom proti jaršam je bil avto k je stal na začetku pospeševalnga, takoj k se prpeleš s klančka. najprej valda mislva da je pokvarjen avto k se je še lev žmigovc vidl od daleč vidl, mislš da ma vse štiri. k se prbližava vidva da sam lev žmigovc utripa in da babica gleda nazaj kdaj bo mela prazn pas za "varno vključevanje". me prov zanima kašna more bit kazn za kej tazga.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov